son olarak soğutucu bloğun vidalarını sıkarken çaprazlama azar azar sıkın hocam. Bi' tarafı tamamen sıkarsanız diğer taraf havaya kalkar ve montaj zorlaşır ayrıyeten macun da homojen bi' şekilde dağılmaz. |
Soğutucu etki etmiyor? (2. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim yarın sonucu yazarım ama hiç umudum yok niyeyse :D
-
Bu arada hep kurulum videolarında uzun 4 tane vida için metal çubuk gibi bir şey görüyorum bende bu da kutudan çıkmadı bu da montajda oturmama problemi yaşama sebebim olabilir mi? Stok fanda oturması için sabit yuvalar var fanın yan tarafında.
-
Kurulumu baştan yapın, bu arada bende de aynı işlemci var, biraz daha iyi soğutucuyla havanın 40 derece olduğu günde dahi 70 dereceyi geçmedi.
Soğutucunun doğru takıldığından emin olduktan sonra biostan pbo ve core boostu kapatın, voltajı ve hızı elle girin. Ben 1.2 voltaj 4.5 ghz kullanıyorum hem ısınmıyor hem performans kaybı yaşamıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Core boost kapatınca zaten derece baya düşüyor fakat bildiğim kadarıyla sistem performansında düşüş oluyor aynı şekilde voltajı da düşürünce aynısı oluyor diye biliyorum. Soğutucu almışken bunları kapalı tutmanın bir manası yok bence çünkü stok fanlada bunları kapatıp kullanıyordum tekrar söküp baştan montaj yapacağım bugün.
-
son attığım videoda yok hocam. direkt am4'ün kendi soğutucu montaj braketine takıyor her hangi bi' vida yuvası koymuyor. belli ki revize edilmiş ürün, 2024 yılında yapılmış bi' montaj videosu bulamadım. aynı mantıkla takılan hyper 212 var güncel olarak.
bu arada zor oturmaması lazım sizi zorlayan arka braketin düşmesi diye hatırlıyorum.
arka braket için kasayı hafif kaldırın arka braketi elinizle tutarak soğutucu koyup çaprazlama her hangi iki vidayı hafif sıkın zaten braket düşmeyecektir. Sonrasında gene çaprazlama vidaları azar azar sıkarak devam edin.
videoyu tekrar atıyorum, her hangi zor oturma durumu yok. arka braket düşme harici her hangi bir şeyde zorlanmamanız lazım
Living With TechyoutubeCheck out this unboxing and installation of the Cooler Master Hyper 212 Spectrum V3 CPU Cooler On the AMD 5600g and B550 Motherboard. See how easy it is to set up this high-performance cooler for your PC! sorry for the low quality of video I lost the clips then had to use the ones from backup. 00:00 - 1:34 Unboxing 1:34 - 4:07 Installation 4:07 - 6:00 Temps Testhttps://www.youtube.com/watch?v=eWgYddl7SxUedit: sonradan videodaki soğutucunun soğutma performansına baktım o da rezalet. net bir şekilde o soğutucu tam anlamıyla işlemciye temas etmiyor. ürünü direkt iade edin hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 23 Haziran 2024; 10:19:13 >
-
Hocam artık çok geç söktüm bile macunu iyice temizledim tekrar montaj deneyeceğim yine aynısı olursa o zaman mecbur iade edeceğim. Fiyat olarak uyguna aldığım için iadeyi son aşama düşünüyorum bir de iade alacaklar mı orası da meçhul. Bu arada bu soketleri doğru taktım değil mi belki yanlış taktıysam ondan kaynaklanan bir temassızlık vardır. Pm atmışsınız fakat pm özelliğini kullanamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaorex -- 23 Haziran 2024; 11:3:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
doğru hocam
kaynak: bu arada buradaki manual'e göre de içinden arka braket çıkması gerekiyor.
manuals+COOLER MASTER Hyper H412R CPU Hava Soğutucu Kullanım Kılavuzuhttps://manuals.plus/tr/cooler-master/hyper-h412r-cpu-air-cooler-manualbence hiç zorlamayın stok soğutucuyu takın bu soğutucu direkt iade edin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 23 Haziran 2024; 11:9:8 >
-
Başardım sonunda teşekkürler hocam yardımlarınız için. Referans olması açısından yaptıklarımı yazayım aynı problemi yaşayan varsa belki bu şekilde çözebilir.
Öncelikle soğutucuyu söktüm ardından kolonyalı mendille güzelce termal macunu sildim kenarlara kadar detaylı şekilde temizledim. Sonrasında ortaya nohut tanesinden biraz küçük termal macun sıktım.Ardından braketi arka taraftan sağlamca bastırarak oturtup montajını yaptım. Kasayı dik şekilde tutarak yaparsanız daha kolay oluyormuş ben ilkini yan şekilde yapmıştım daha kolay olduğunu düşünürek fakat tam oturmamış demekki. Bu şekilde montajını yaptım cam kapağını kapatmadan 5 dakikalık cs2 oynayışımda maksimum 57 derece gördüm. Kapağı kapattığımdaysa maksimum 65 oldu ki bu havalar için normal sanırım bu olay.Testleri de fotoğraf olarak yükleyeceğim aradaki farkı öncesi/sonrası şeklinde karşılaştırarak görebilirsiniz
.
KASA CAMI AÇIKKEN 5-10 DAKİKALIK CS2 OYNAYIŞ SONRASI:
-
Bu arada 30 dakikalık dereceli bir maç oynadım bu sırada sıcaklık 75 derecelere çıktı bu durum normal mi? Bot oyununda 65'de kalmıştı ilginç gerçekten :D
-
işlemci sıcaklığı, işlemcinin çektiği güç ile doğru orantılı. yani işlemci ne kadar çok güç çekerse o kadar ısınır. eğer normal maç esnasında işlemci daha fazla güç çekiyorsa daha fazla ısınması normaldir.
Açıkçası soğutucu benim içime sinmedi dostum. bu soğutucuya ne kadar verdin bilmiyorum ama en dandik 4 borulu kule tipi soğutucu bile 65w güç çeken işlemciyi çok çok rahat soğutur.
Soğutucunun içime sinmemesinin sebebi ise normale çıkması gereken braketin çıkmamasıdır. Belli ki bu soğutucu revize edilmiş ve tam olarak test edilmeden satılmaya devam ediyor. İnternette cooler master dahil her türlü kaynağa baktığımda kutudan am4 için braket ve yükseltme vidası çıktığı yazıyor. Muhtemelen soğutucunun bloğu tam anlamıyla işlemciye temas edemiyor ve bu sebepten normalde vermesi gereken performansın altında bi' performans veriyor.
ayrıyeten 2024 şartları için başarısız kabul edebileceğimiz bi' soğutucu hyper 412r. Keşke soğutucu satın almadan önce konu açsaydınız hocam. piyasada attığım linkteki gibi soğutucular varken cooler master hyper 212-410-411-412'nin esamesi bile okunmaz
gaming.gen.trThermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantilihttps://www.gaming.gen.tr/urun/384690/thermalright-assassin-king-120-se-tl-c12c-120mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu/son olarak 75 derece sıcaklığın yüksek bi' sıcaklık olmadığını ve bu sıcaklığın işlemciye her hangi bi' zarar veremeyeceğini de belirtmek isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 23 Haziran 2024; 13:21:26 >
-
1 gün bu şekilde kullanacağım çok rahatsız olursam iade edeceğim direkt alma sebebim uyguna almış olmamdı bana 850 tl gibi bir fiyata geldi bu soğutucu. Attığınız soğutucuyu çok gördüm bu soğutucuda sıcaklıklar ortalama 60 dereceye falan iner mi?
-
tahmini olarak söylüyorum sadece cs2'de 60 dereceye bile çıkacağını sanmıyorum. işlemcinin daha yoğun kullanıldığı uygulamalarda da maksimum 65-70 derece arası olur.
-
Duruma göre değerlendirip iade edebilirim bakalım belki hava serinlediğinde fark edilir bir derece düşüşü olursa uğraşmayacağım iadeyle ki zaten kutu içerisindeki termal macunu baya bi kullanmış oldum 2 kere işlem yaptığım için o yüzden iadede sorun çıkartırlar büyük ihtimalle bakacağım artık iade edersem attığınız ürün veya ak400'e bakacağım
-
ak 400 almayın hocam assassin king daha iyi bi' seçenek. ak400 kötü değildir ama assassin king varken ak400 alınmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 23 Haziran 2024; 14:33:39 > -
Bende 5600x var, FSP Windale 6 soğutucu ile rutin 74 dereceyi geçmiyor.
Pastayı tam ortasına nohut şeklinde sıkmasaydın, biraz dağıtman iyi olurdu.
Frekans - Voltaj tam optimum olmalı. İşlemci diyelim 4600 mhz'de ne kadar az voltajda çalışabiliyorsa iki tık üstünde bırakıp kullanmak lazım.
Otomatik curve optimizer yapsan dahi çok iyi olur.
Cpu ayarlarını en iyi Prime 95 gösterir, bunu çalıştır kaç derece gidiyor bir dakika içinde görürsün.
Bir de oyun aç, cheat engine ile rakam arattır. Tüm sayı değerlerinde mesela 2 numarasını ara anlık nasıl pik yapıyor görürsün. Bende anlık 81 dereceye dahi vuruyor.
-
Voltaj ayarlarından pek anlamıyorum cbp ayarını kapatmak zorunda kaldım tekrardan. Şuanda 60 derecede oynuyorum fakat kafam epey karışık iade edip yukarıdaki atılan soğutucuyu almayı düşünüyorum ama çok bir fark olur mu ondan şüpheliyim.Macunu bilerek dağıtmadım soğutucu denk gelince dümdüz tam dağılıyor uğraşmak istemedim o yüzden.
-
Çok düşük undervolt yaparak çok güzel seviyelere getirdim boşta 50'yi oyunlarda ise maksimum 68 görüyor tavsiye ederim.Böylece iadeyle uğraşmak zorunda kalmadım.
-
7000 serisi sıcak çalışsa da 5000 ler bayağı serin çalışan işlemciler. O soğutucu 70-75 derece civarında tutması lazım normalde. O da oyunda değil stress testi altında olması gereken.
Ben 5600 ü noctua u14s le kullandım. Sizinkine göre daha yüksek kapasiteli bir soğutucu ama fan devrini %100 yükte bile 600-700rpm de çalışıyordu. Sizinkinin biraz daha yüksek fan devri ile bunun performansını yakalaması gerekir normalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 30 Haziran 2024; 5:10:13 > -
Hava soğutma için birkaç soğutucu yazayım. Alacaklar faydalansın.
Fiyat Performans: Thermalright Peerless Assassin
Mini ITX ve yüksek ram uyumluluğu: Scythe Fuma 3
Yüksek performans: Thermalright Phantom Spirit Evo (evo su normalini almayın)
DeepCool Assassin IV, Deepcool AK620, Noctua NH-D15 (Bunu almanızı tavsiye etmem artık nihayet yenisi çıkıyor) bunlara da bakabilirsiniz ama yukarıdaki soğutucular nispeten bunlardan daha ufak phantom spirit evo meşhur noctua nh-d15 ten daha iyi.
Hava soğutma da dikkat etmeniz gereken 3 şey var. 1) Soket uyumluluğu (işlemcinize uyumlu mu) 2) Kasa uyumluluğu (soğutucunuz yüksekse kasa kapanmaz.) 3) Anakart uyumluluğu (Bu en boktan durum özellikle rog strix gibi yüksek profilli vrm soğutuculara sahip anakartlarla bazı soğutucuların ısı boruları çakışıyor ve montaj yapılamıyor. Noctua NH-D15 mesela z690 strix anakartların neredeyse hiçbirine uymuyor. Bunu ancak reddit, forumlardan veya satın alacağınız markanın noctua gibi uyumluluk listesi varsa öğrenebilirsiniz)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 30 Haziran 2024; 9:38:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X