selamlar. aynı sorun bende de oldu son bir kaç gündür dikkatimi çekti. sistem 1 aylık. total çalışma saati 100 saat filan. incehesap kurulumu yaptı sıvı soğutucuyu. kasa ön kısmı mesh değil ok ama boşta olması sıkıntı. 4 saat kapalı kaldıktan sonra sabah açtım direkt bu sıcaklıkta dün pchocası forumda da sordum ama çözemedik. sistem aşağıdaki gibi. AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 MPK İşlemci Anakart Msi Pro A620M-E AMD A620 AM5 Soket DDR5 6000(OC)MHz mATX Anakart Ekran Kartı POWERCOLOR RED DEVIL RX 7800XT 16G-E/OC 16GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı Bellek XPG Lancer Black 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming (Oyuncu) Ram (AX5U6000C3016G-CLABK) SSD Kioxia Exceria Pro LSE10Z001TG8 1TB 7300/6400MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk Kasa GamePower Warcry Vertex ARGB Kavisli Temper Cam 700W +80 Full Modüler Type-c Atx Gaming Kasa Msi core liquid p 360 sıvı soğutucu pc hocası forum Sistem Boşta Işlemci Sıcaklığı https://forum.pchocasi.com.tr/konu/sistem-bosta-islemci-sicakligi.82834/#post-575956< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 30 Haziran 2024; 11:5:43 > |
Soğutucu etki etmiyor? (3. sayfa)
-
-
Bu işlemciler için havalar bu sıcaklıklardayken aldığınız değer normal olarak geçiyor. Benim önerebileceğim tek şey undervolt olacak yada Core performance boost ayarını kapatırsanız sıcaklıklar 15-20 dereceye kadar düşüyor. Ben cpb ayarını kapatmak istemediğim için çok az undervolt yaparak sıcaklıkları baya düşürdüm boştayken ortalama 45-50 arası oluyor oda sıcaklığım 30 derece ve kasamın ön tarafı mesh değil birazda yan ve arka tarafı kapalı. Yük altında aldığınız değer önemli eğer yükte çok yüksek sıcaklıklara çıkıyorsa aldığınız yerle durumu konuşun bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaorex -- 1 Temmuz 2024; 13:41:31 > -
Elinizdeki soğutucuyu iade edemiyorsanız ve kullanmak durumunda kaldıysanız custom uğraşmanız gerekmekte. Anakartın orjinal arka aynasını arkaya yerleştirin, soğutucunun arka parçasını kullanmayacaksınız yani.
Soğutucunun üstündeki vidaların boyu yetişmiyorsa değiştirmeniz gerekebilir. En kötü durumda 2 adet çapraz civata tutacak şekilde kullansanız yine sonuç şuankinden iyi olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X