Bildirim
Soğutucu soğutmuyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bilgisayarı nezamandır kullanıyorsun ve hiç temizledinmi fan bölümünü? -
Merhaba,
Daha dün sen konu açmıştın, cihazın temizliği ile ilgili.. Arkadaşım sen ilk olarak cihazın içini komple temizlik ve termal macun uygulaması yaptırman gerekiyor.
Kullanmış olduğun soğutucunun kalitesi önemlidir.. Sıradan piyasa da satılan 20 Türk Lirası gibi rakamlı, soğutucular dan hiç bir hayır bekleme. Bunlar ancak kendisini soğutmakla görevlidir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Pulmicort
Bilgisayarı nezamandır kullanıyorsun ve hiç temizledinmi fan bölümünü?
10 ay falan oluyor. hiçte temizlemedim, temizlemesini bilmiyorum. yakın zamanda servise vericem. -
quote:
Orijinalden alıntı: ProbLem!
Merhaba,
Daha dün sen konu açmıştın, cihazın temizliği ile ilgili.. Arkadaşım sen ilk olarak cihazın içini komple temizlik ve termal macun uygulaması yaptırman gerekiyor.
Kullanmış olduğun soğutucunun kalitesi önemlidir.. Sıradan piyasa da satılan 20 Türk Lirası gibi rakamlı, soğutucular dan hiç bir hayır bekleme. Bunlar ancak kendisini soğutmakla görevlidir.
bizimkisi 50 tllikti. markası logitech. -
10 ayda pek bir şey olmaz. Sıcaklık değerlerini yazar mısınız normal mi bir bakalım -
quote:
10 ayda pek bir şey olmaz. Sıcaklık değerlerini yazar mısınız normal mi bir bakalım
Ya 1.si ben hep yatağın üstünde kullanıyorum tozlanmış olabilir diye düşünüyorum . Sıcaklık değerleri normalde 70-80 arası oluyor oyun açınca 100e kadar çıkıyor 105 derecede kapanıyor.
-
böyle bir şey sıcaklıklar
-
Temizlik ve termal macun şart arkadaşım. -
quote:
Temizlik ve termal macun şart arkadaşım.
+1
105 derece diyorsun bu çok riskli bir sıcaklık. Bu şekilde kullanmaya devam edersen yakında işlemci -
quote:
quote:
Temizlik ve termal macun şart arkadaşım.
+1
105 derece diyorsun bu çok riskli bir sıcaklık. Bu şekilde kullanmaya devam edersen yakında işlemci
Ya normalde 70 derecelerdde geziyor bilgisayar 105 dereceye geldddiği an kapanıyor -
Öncelikle temizlik şart . Termal macunda gerekebilir. Ve sana önerim alttaki fan kısmı daima açık olsun. Yatak üzerinde kullanıyorum demişsin yatağın üstüne koyduğunda hava alabileceği hiç biryer kalmıyor. -
quote:
Öncelikle temizlik şart . Termal macunda gerekebilir. Ve sana önerim alttaki fan kısmı daima açık olsun. Yatak üzerinde kullanıyorum demişsin yatağın üstüne koyduğunda hava alabileceği hiç biryer kalmıyor.
Yakında servise vericem ama oda uzun ve masraflı iş -
Öncelikle kardeşm bir bilgisayarcıya götürmelisin onlarda muhtemelen 50 tl nın altında açmaz ve oraların temızlenmesı gerekir
termal macun feln yaklaşık 2 saat sürmez kolay gele -
quote:
Orijinalden alıntı: enes_236468
quote:
Öncelikle temizlik şart . Termal macunda gerekebilir. Ve sana önerim alttaki fan kısmı daima açık olsun. Yatak üzerinde kullanıyorum demişsin yatağın üstüne koyduğunda hava alabileceği hiç biryer kalmıyor.
Yakında servise vericem ama oda uzun ve masraflı iş
Kendinizde yapabilirsiniz. Ama garantisi var galiba siz açarsanız garanti dışı kalır cihaz
-
quote:
quote:
quote:
Yakında servise vericem ama oda uzun ve masraflı iş
Kendinizde yapabilirsiniz. Ama garantisi var galiba siz açarsanız garanti dışı kalır cihaz
Garantisi bitti ancak nasıl açılacağını falan bilmiyorum. Bu konuyu açtığım bir önceki konuda konuşmuştuk. "laptop fan nasıl temizlenir" adlı konuda konuştuk bunu yapamıyorum ben böyle işleri .
-
Arkadaşlar benim laptop çok sıcaklıyor soğutucuyu takıyorum hava geliyor ama cpu soğumuyor o yüzden gereksiz diye çıkarıyorum neden soğutmuyor bileniniz varmı?
Merhaba Enes,
İşlemcin gerekli soğutmayı yapmaya çalışmakta fakat ızgaranın önü tıkalı olduğu için gereki
soğutmayı tam yapamamakta ve hava tahliyesi olmamaktadır ...
laptobun arka kısmında bulunan fanın oldugu bolumdeki arka kapagı
açabiliyorsan durumu daha iyi goreceksin... açamasanda cok kuvvekli bir
komrosor yardımı ile tazzikli bir hava tutman bir nebzede olsa işe yarayabilir
ve hava tahliye kanalları açılabilir ve laptobun nefes alip rahatlayabilir...
kolay gelsin...
-
Izgaraya tutacağınız kuvvetli Kompresör havası ile, tozlar daha da içeri girecektir..
Onun yerine elektrikli süpürge ile tozları çekmeniz daha mantıklı olacaktır. -
Üstadım,
Sen en iyisi arka kapağı sök... toplam üç beş vida tutar zaten...
durumu daha iyi göreceksin... çok tekhilkeli bir durumda yok zaten bunu yapmanda açıkçası
açtıktan sonra bir cımbız yardımı veya eski bir şiş fırçasına gibi bir aparat ile ızgarayı tıkayan yapağı gibi toplanan pislkleri
alıp temizlemen ve fana bakım ypman güzelce hava tutman tabiki en iyi ve en akllı yöntem bana görede....
yada işten anlamıyorsan ehil birine yaptırman en doğrusu olacaktır...
kolay gelsin -
Kompresör evet ittiriyor o zaten zararlıda, elektrik süpürgeside zarar veriyormuş fanın daha hızlı dönmesini ve bu sebeple bozulmasını sağlıyormuş. Doğrumudur bu bilgi ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X