Şimdi Ara

Sohbet kanalındaki kişinin IP no'sunu, op olmadan öğrenmek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
15.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, herhangi bir sohbet kanalındaki kişinin IP no'sunu, op olmadan öğrenmek mümkün mü? Bunun için program falan var mı? IP no'su bilinen bilgisayarın internet bağlantısını engelleyebilir miyiz?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Whois çekin. Orada IP adresi görünüyorsa onunla modemin arayüzüne girmeye çalışın. Eğer modeminin şifresini değiştirmemişse, modeme girip bağlantısını kesebilirsiniz. Zaten şifre değiştirmediğine göre fazla bilgi sahibi bir kullanıcı değildir o yüzden ayarları da biraz karıştırırsanız bir süre nete bağlanamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Whois çekin. Orada IP adresi görünüyorsa onunla modemin arayüzüne girmeye çalışın. Eğer modeminin şifresini değiştirmemişse, modeme girip bağlantısını kesebilirsiniz. Zaten şifre değiştirmediğine göre fazla bilgi sahibi bir kullanıcı değildir o yüzden ayarları da biraz karıştırırsanız bir süre nete bağlanamaz.

Hocam ne bilgiler varmış sende . Peki bu yapılırsa adam bir daha nasıl girebilir inte
  • Çok da büyük bir olay değil aslında ilk aklıma geleni söyledim. IP bulmak için daha değişik yollar da düşünülebilir. Kendi web sitenizdeki bir resmin adresini yollayıp sonra kayıtlardan IP'yi almak gibi. Dediğim gibi tekrar nete girebilmesi için modemi ayarlaması lazım. Bu da kullanıcı fazla bilgili değilse uzun bir süre alır. Üzerinde durulursa bir çok yöntem bulunabilir.
  • Süper ya!!! Çok sağolasın dostum ya. Peki Whois nedir? Nasıl bir işlem yapmam gerekir?
  • IRC'den bahsettiğimizi varsayarak; kişinin üzerine sağ tıklayın, orada whois seçeneğinin olması lazım. Onu bulamazsanız /whois <isim> . Buna önlem olarak IRC sunucularının kullanıcıların IP'lerini gizlemesi, kullanıcıların da bilinmedik adreslere tıklamamaları ve modemlerinin fabrika şifresini değiştirmeleri gerekir. Dosya alışverişi ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri zaten söylemiyorum. Zurna.net gibi bazı tanınmış sunucularda bile bu IP gizleme olayı tam olarak yok gördüğüm kadarıyla.
  • peki bu sağ tuşu tıkladığımızda çıkan whois, sadece IRC'de mi geçerli? Diğer sohbet kanallarında da bu geçerli olur mu? peki sonradan modem arayüzüne ulaşma işlemi nasıl yapılıyor?

kusura bakma dostum. çok soru soruyorum ama teknik olarak bu tarz detayları öğrenmek ilgimi çekiyor. aklıma geldikçe araştırıyorum. çok da fazla detaylı bilgiye sahip değilim bu konularda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IRC'de whois vardır. Söz konusu ortam MSN ya da ICQ ise bunlar için de ayrı IP öğrenme yolları vardır. Başka sohbet kanalı derken zaten Mynet vb. sitelerin sohbet kanalları genelde IRC kullanır. IRC istemcisi yerine tarayıcıdan IRC sunucusuna bağlanırlar sadece. Aynı sunucuya mIRC gibi bir IRC programıyla da bağlanılıp bu işlemler yapılabilir. Modemin arayüzüne ulaşmak da sadece IP adresini web tarayıcısına yazmaktan ibaret. Bazı modemlerin telnet arayüzü de bulunur. Buna da komut satırında "telnet <IP>" yazarak bağlanılır. Eğer kullanılmayacaksa modemin arayüzüne yerel ağ dışından erişim engellenebilir ama kullanılacaksa dediğim gibi mutlaka şifre değiştirilmelidir.
  • Yani IP numarsını tespit ettikten sonra, web tarayıcısına yazıyoruz. Modem arayüzü ayarları çıkıyor değil mi karşımıza?

Peki kullandığımız bilgisayarda birkaç kişilik kullanıcı hesabı var diyelim. Kullanıcılardan birinin o bilgisayardaki MSN hesabını kullanmasını engellemek ve/veya şifrelemek gibi bir seçeneğimiz var mı? Tüm kullanıcılar için geçerli olsun bu durum. Yani bir oturumda kullanamadı ise diğer oturuma geçtiğinde kullanamasın. Umarım bu duruma da bir çare vardır. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MorTeM -- 11 Temmuz 2007; 14:26:54 >
  • Evet modem arayüzü çıkar ve büyük ihtimalle şifre sorar. Eğer kullanıcı şifreyi değiştirmemişse, şifre soran ekranın başlığından modemin adı öğrenilir ve internette fabrika şifresi bulunur. Ya da genelde fabrika şifresi olarak kullanılan birleşimler denenir. İkinci soruya gelince, soruyu tam olarak anlayamadım ama bu biraz konuyla alakasız oldu sanki. Bunun için yeni bir konu açın isterseniz.
  • Tamam. Çok teşekkür ederim. Söylediklerini uygulayacağım. Bir sıkıntı yaşarsam tekrar yardım almak isterim.
  • Dediklerini mynet'in sohbet kanalında denedim ama kişinin üzerini sağ tıklamaya çalıştığımda, hiçbir şey olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.