@zapotka sende mi Beşiktaş var be. @You and Me eyvallah hocam.
Ben de ÖSS'ye hazırlananlardanım. Mühendizlik düşünüyoruz tabiriyle sayısalcı adam ama Sinema bölümüne de girmek isitiyordum ama Sözelmiş.Keşke Özel Yetenek SInvalarıyla alınsaydı hayalim elbette yönetmen olmak.Ama bu Türkiye'de bu Eğitim sistemiyle zor maalesef onlar bizi nereye istiyorlarsa oraya koyuyolar hayatlarımız paketlenmiş.
quote:
Orjinalden alıntı: tàlhà
Ben de ÖSS'ye hazırlananlardanım. Mühendizlik düşünüyoruz tabiriyle sayısalcı adam ama Sinema bölümüne de girmek isitiyordum ama Sözelmiş.Keşke Özel Yetenek SInvalarıyla alınsaydı hayalim elbette yönetmen olmak.Ama bu Türkiye'de bu Eğitim sistemiyle zor maalesef onlar bizi nereye istiyorlarsa oraya koyuyolar hayatlarımız paketlenmiş.
Bence öyle düşünme.Bende sayısal öğrencisiyim ve yönetmen olmak en büyük hayalimdi.Bir kamera alacağım ve yavaş yavaş çekimlere çalışarak kendi eserlerimi ortaya koyacağım.Kamera siparişi verdim.Eğitim elbette daha iyi olur ama eğitimsizde bir şeyler yapabiliriz.
quote:
Orjinalden alıntı: You and Me
quote:
Bence öyle düşünme.Bende sayısal öğrencisiyim ve yönetmen olmak en büyük hayalimdi.Bir kamera alacağım ve yavaş yavaş çekimlere çalışarak kendi eserlerimi ortaya koyacağım.Kamera siparişi verdim.Eğitim elbette daha iyi olur ama eğitimsizde bir şeyler yapabiliriz.
Valla artık öyle yapacağım ben de bir şekilde sinema sektörüne kendimi kabullendireceğim kendimi.Ama ciddiyim yani bu konuda arkadaşlar ne kadar da o kadar havalnma yerde gez deselerde(ailem de aynı) başarağım bu işi sonunda.
Benim sinema-tv de okuyan çok tanıdığım var.Hepsi ödüllü çalışmalarda çalıştı.Onlara açtım bu konuyu.Eline bir kamera al,kendince çalış bir şeyler çıkar illa bu bölümü okuman gerekmez dedi.Ondan etkilendim ve çok inanıyorum.İlk olarak klip çekmeye başlayacağım.
quote:
Orjinalden alıntı: You and Me
Benim sinema-tv de okuyan çok tanıdığım var.Hepsi ödüllü çalışmalarda çalıştı.Onlara açtım bu konuyu.Eline bir kamera al,kendince çalış bir şeyler çıkar illa bu bölümü okuman gerekmez dedi.Ondan etkilendim ve çok inanıyorum.İlk olarak klip çekmeye başlayacağım.
Aslında yarışmalar var şu Öss hayırlısıyla bitsin yazın niyetim var bir yarışmaya adam akıllı bir senaryoyla dalacağım.Kliplerde fena olmaz.a bir yerden başlamak gerek demi.
Bende 2 sene once fln hep yonetmen olmak istiyordum. Tabi bu zamanla degisti artık avukat olmak istiyorum. (1000 sayfalık kitaplarda ne buluyosam)
Yok bende öyle kolay kolay söncek bir istek değil çünkü derste bile screenplay hazırlıyorsan kafanda sende sorun var demektir.
quote:
Orjinalden alıntı: bastard of bodom
Yarışma ortamı olmuş resmen.. Mesela sonunu anlıyamadığımız sonradan meseleyi çaktığınız(bir nevi vodka etkisi diyelim) filmler nelerdir.?
Benim ki Citizen Kane..İzlemeyenler vardır diye neresini anlayamadığımı spoilere attım..
Bu arada bende Elektronik Mühendisi'yim..Bu sene mezun oldum yazın bitiminde askere gidecem gibi gözüküyor..Darısı tüm müh. adayı arkadaşlara..
Benim sohbet açma teşebbüsüm boşa mı gitti ne?
Neyse konuda kendi kendine geldi Sinema'da konuşuyoruz soralım Yönetmen olmak isteyenler kim özellikle Deniro'yla zapotka hocamın cevabını merak ediyorum.
quote:
Neyse konuda kendi kendine geldi Sinema'da konuşuyoruz soralım Yönetmen olmak isteyenler kim özellikle Deniro'yla zapotka hocamın cevabını merak ediyorum.
Sen yine gel itü ye mühendislik güzel bitane tuttur yada benim bölüme. hobi olarak yönetmenlikle uğraşırsın..
Bende istiyordum İletişim fakültesi okuyup Yönetmenlik, Senaryo yazarlığı vs. ama nasip değilmiş. Ama yönetmen olmak isteyen çok; belli.
quote:
Orjinalden alıntı: UniLéE
Bende istiyordum İletişim fakültesi okuyup Yönetmenlik, Senaryo yazarlığı vs. ama nasip değilmiş. Ama yönetmen olmak isteyen çok; belli.
Valla hocam bence yönetmenliğin pek okulla alakası olduğunu düşünmüyorum. Senin kabiliyetine bağlı bir iş. Yaptığın 1 - 2 amatör çalışma eğer beğenilirse ve birazda şansın varsa girersin piyasaya yönetmen olarak.. Mahsun biraz iyi şarkı yapmadan önce kim derdi itüde konservatuar okuyacak die ama adam girdi sonunda..
quote:
Orjinalden alıntı: stigmata_
quote:
Valla hocam bence yönetmenliğin pek okulla alakası olduğunu düşünmüyorum. Senin kabiliyetine bağlı bir iş. Yaptığın 1 - 2 amatör çalışma eğer beğenilirse ve birazda şansın varsa girersin piyasaya yönetmen olarak.. Mahsun biraz iyi şarkı yapmadan önce kim derdi itüde konservatuar okuyacak die ama adam girdi sonunda..
O konuda haklısın. Kendine güvenerek ve bir eğitim almadanda bir yerlere geliniyor, ve diğer kapılarda açılıyor. Bunlara birazda iyi talih katarsam iyi olur aslında. Ben ise eğitimle yapmak istemiştim bu olayı. Hedef Reklam sektörü. Tabiki herşey bitti demicem.
Dediklerimde sinema için çok istekli olmadığım çıkıyor aslında. Ben çok istekli olanları görmek istiyorum.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: stigmata_
quote:
O konuda haklısın. Kendine güvenerek ve bir eğitim almadanda bir yerlere geliniyor, ve diğer kapılarda açılıyor. Bunlara birazda iyi talih katarsam iyi olur aslında. Ben ise eğitimle yapmak istemiştim bu olayı. Hedef Reklam sektörü. Tabiki herşey bitti demicem.
Dediklerimde sinema için çok istekli olmadığım çıkıyor aslında. Ben çok istekli olanları görmek istiyorum.
Mesela sana bir fikir. Aklınıza gelen reklam filmlerini kendi çapınızda çekip büyük firmalara gönderek kendinizi sınayın. Ülker, Cococola, Eti, Gibisinden.. Yani ben bile ara ara düşünürüm reklamcı olsam bu ürünü nasıl insanlara tanıtabilirim die.. İyi bir malzeme alanı var reklam sektörünün..
Düşündüğümüz sürece muhakkak birşeyler çıkar. Reklam konusunda : mesela yolda çok güzel bir arabayla giden birisi ve evine gidince aracını garaja parkettikten sonra , arabanın eski bir arabaya yada düldül dediğimiz bir hale dönüşmesiyle hayalininde bir gün daha sona erdiği düşüncesini gösterip, ardından hayaliniz x marka x modelle gerçekleşir tarzı bir yorumla final verme.... (detayları var tabi). Bu düşüncelerimden ufak bir örnek.
Sinema olarak senaryo yazan varmı kendince. Aslında romanda diyebiliriz.
hadi devam edin.sizin dinlemek çok güzel.ögretici bir sohbet.
bu arada 16 yaşındayım.lise 3 ögrencisiyim.hayatı bana kötü bir oyun oynamadan önce tanımaya çalışmakla vakit harcıyorum.kitap ve sinema bnim en büyük destekçilerim.saygılarımı sunarım....
quote:
Orjinalden alıntı: .Alp.
Merhabalar..Bende Galatasaray'lıyım..Elimden geldiği kadar bütün filmleri takip etmeye çalışırım..
vayy burdanda aynı kafadan çıktık bende galatasaraylıyım eyw bide liverpoolu seviyorsan tam süper olur
quote:
Düşündüğümüz sürece muhakkak birşeyler çıkar. Reklam konusunda : mesela yolda çok güzel bir arabayla giden birisi ve evine gidince aracını garaja parkettikten sonra , arabanın eski bir arabaya yada düldül dediğimiz bir hale dönüşmesiyle hayalininde bir gün daha sona erdiği düşüncesini gösterip, ardından hayaliniz x marka x modelle gerçekleşir tarzı bir yorumla final verme.... (detayları var tabi). Bu düşüncelerimden ufak bir örnek.
İyi bir başlangıç.. İlerletmekte fayda var
quote:
o kadr büyük çapta olmasada hikayelerim ve birkaç denemem var.