Şimdi Ara

Sokak Anırmaları/Düğünleri Konusunda Ne Yapılabilir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
4.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

çanlar da yasaklansın mı?

• Bunun sebebi ahırında veya mağarasunda yaşaması gereken insanların bir tesadüf sonucu büyükşehirlere göç etmesi. İpini koparan buraya gelince yaşadığı köy hayatını da şehire getirebileceğini sanıyor bazı insanlar. Düğünlere vs gelene kadar adaha çok madde var. Apartmanda yaşayıp hala kapı önüne ayakkabı bırakan bütün apartmanı ahır gibi kokutan tipler var. En az 50 yıl daha bu insanlara şehir yaşamının böyle olmadığını öğretmekle geçecek... Üşenmeyin şikayet edin katlanmak zorunda değilsiniz.

• Polis dahil kimse bir şey yapmadığı için biber gazı bombası filan temin edilebilir; polisin kullandığı, şöyle tüfek gibi fırlatılanlardan. Çünkü ben başka çare göremiyorum.

-Yatırım tavsiyesi değildir.-

• Kassady kullanıcısına yanıt

4 Yıldır Öğrenci apartlarında kalıyorum ve ayakkabılar genelde kapının önünde oluyor.Dairelerin bir çoğu aynı şekilde herhangi bir rahatsızlık duymuyoruz açıkcası ve dediğiniz gibi bir kokuda söz konusu değil.

Hocam bence birazda ayakkabıların temizliği ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum

Ayrıca insanları ahırda yaşayan mağarada yaşayan vs nitelendirmek hiç hoş değil. Şehirde yaşayan kibirli insanlarda var köyde yaşayan da

Bankaya girerken ayakkabısı çamurlu diye ayakkabısını çıkaran köylü de var şehirde yaşayıp kendini ELİT sanıp yere çöp atan toplasınlar ne işleri var diyenler de var.

Bunun tam tersi de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 12 Ekim 2021; 15:43:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Davul ve zurna isimli 2 calgiyi yasaklamak. Valla ülkenin medeniyet seviyesi artar.

Bu arada Aleviler bu ülkenin aydınlık yüzü değil miydi yahu? Ekşi sözlük ve Twitter gibi bilimum mecrada insanların bir secde etmedikleri kalıyor bunların önünde. Onlar yapar miymiş böyle şeyler

• Asıl soru devlet neden bu izni veriyor? Neredeyse her köşe başında düğün salonu var, git orada yap desin devlet.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bin kere şikayet ettim. Gelen polise çay, kek, pasta vs verip geri gönderiyolar.

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt

Hocam sizde denk gelmiş olmayabilir ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Eve misafir geldiğinde apartman merdivenlerine ayakkabıları tek sıra dizenler var. Ve kelimenin tam anlamıyla ahır gibi kokuyor.

Sorun burda küçümsemek veya üstün görmek değil sorun insanların farklı yaşam şekillerine uyum sağamak istememesi. Köyde yaşadığın gibi şehirde yaşayamazsın. Buna uyum sağlayamayan çokça insan var toplumumuuzda.

• Kassady kullanıcısına yanıt

Aynen haklısınız hocam uyumsuz insanlarla uğraşmak zor dediğiniz gibiyse biraz fazla abartılı olmuş

• Bu ve buna benzer yüzlerce sorunu var bu ülkenin, gece yarısı müziği açıp böğüren, bağıran egsoz sistemi değiştirilmiş amortisörü kesik şahinci apaçiler, yine egsozu açılmış motosikletliler, gece iki bira içip caddelerde bağıra çağıra gezen müptezeller, hem ters yönden gelip hem de sanki siz ters yönden geliyormuşsunuz gibi salak salak suratınıza bakan öküzler, yolun ortasında durup arkada bekleyenleri umursamadan muhabbet eden hırtolar, bu ülke adam olmaz eğitim yok, ahlak yok, saygı yok, kural yok mevcut olan kuralları denetleyen kurumlar yok, yok oğlu yok....

• Ben çok mücadele ettim evimin önünde yapılan düğünlerle ama hepsi de sonuçsuz kaldı maalesef. Yapılan düğünlerde başkan apo, kürdistan mehmetçiğe mezar olacak gibi slogan atarak düğün yapıyorlardı, polisi arıyorum anlatıyorum ama elimizden bir şey gelmez diyorlardı. Sokağa giriş çıkışı kapatın düğün yapmalarını engelleyin diyorlardı şaka gibi. Çok şükür ev alıp taşındım, o pisliklerden kurtuldum. Allah yardımcınız olsun.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

hız konusunda sıkıntı yok hocam. aksine milim milim gidiyorlar. belki kate upton çıkarda kucaklarına çıkarlar diye ağırdan alıyorlar.

• Şehri köy meydanı sanan tayfa

• İnsanımız eğitimsiz. Eğitimsiz insanın, eğitimsiz çocukları oluyor ve bu cahillik babadan oğula geçiyor. Laf söylesen kavga çıkar yok yere başına iş alırsın. Yapılacak en mantıklı hareket, tası tarağı toplayıp memleketi terk etmek.

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt

Bizde sorun nedir biliyor musun? İnsanların köylü olması değil şehire gidince de köydeki gibi davranmak istemeleri, gittikleri yerin kurallarını benimsemek yerine, kendi alışkanlıklarını oraya götürmek istemesi, değişime direnmesi. Bu yüzden avrupaya giden milletler içinde en zor uyum sağlayan toplum bizim toplum oluyor.

Sizin apartmana gelirsek, eğer herkes ya da büyük çoğunluk bu alışkanlığı benimsediyse sorun yok, ama aynı kişi gidip lüks bir sitede de ayakkabısını kapı önünde bırakmaya direnirse bu sorundur. Biz şu an benzer çatışmayı yaşıyoruz. Adam ayakkabısını kapıya koyuyor, kapı önünde leğen plastiginden leş gibi çöp kovası tutuyor, camdan, balkondan birşeyler silkeliyor, yangın merdiveninde turşu bidonu tutuyor, bunları yapma kurallara uy deyince direniyor, kime ne zararı var diyor.

• Navi kullanıcısına yanıt

Öncelikle Avrupa'ya gidenlerin daha çok nitelikli insanlar olduğundan dolayı uyum sağlama problemi genel olarak Türk halkının bir problemi olarak demek daha doğru olur.

4 Farklı kız erkek karışık öğrenci apartında kaldım bu zamana kadar ve dediğim gibi çoğu daire aynı şekilde ayakkabılarını kapının önünde bırakırdı hiç bir şikayet vs rahatsızlık duymadık. Tabi bu illa olmayacağı anlamına da gelmiyor.

Köylü şehirli diye nitelendirmek doğru değil bu aileden verilen eğitim ile alakalı bir durum. İlk yıl kyk'da kaldım şehirde büyümüş sizin tanımınıza göre herşeye uyum sağlaması gereken eleman tuvalette sifona basmıyordu. Yine başka bir eleman biz ayakkabılarımızı girişte bırakırken o getirip yatağının dibine koyuyordu. Duş almaktan bir haber olup ter kokan köylüde vardı.Yemek yerken ağzını şapırdatan köylüde

Eğitimli ve eğitimsiz insan farkı diyebiliriz.

• Bizim ufaklık sabahtan beri uyumadı. Tam uyudu şu an sokakta davul zurna ile kız alma merasimi yapıyorlar.

Bana ne ulan sizin kız alıp vermenizden. Defolun kırda mı salonda mı nerde düğününüzü yapıyorsanız orada kafa si.in. Saygısız primatlar.

İnsanların hastası mı var çocuğu mu uyuyor bunu düşünmeyecek kadar saygısız ve ahlaksızlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kültür meselesi. Bu düşük kültür seviyesi malum ülkemizde kimlerde olduğu...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.