Şimdi Ara

sokaklar zengin insan dolu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
11.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: simplyblue

sokaklar zengin insan dolu

Zengin, bogaza karsi her gulluk gulistanlik mezarlarda yatiyor bu devirde, gittigin yerin bir onemi yok nasil gittiginin bir onemi var, insanlar once bunu anlamali. Ne zengin havasinda gezinmeli, ne de fakir edebiyati yapip, zenginlere tas atmali olay kimin nasil yasadigi ve hayati boyunca bu dunyaya ne verdigi ile alakali kendi ilahi adaleti adina. Size hitaben mesaji atmadim resme hitaben attim yanlis anlamayin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

quote:

Orijinalden alıntı: zmax

Liseli kardeşim %95i kredi çekiyor.kredi kartı borçlusu milyonlarca insan var.

birincisi zenginler gerçekten arttı bunu sadece krediye bağlayamazsın çünkü herkese kredi vermezler bankalar araştırır kendini garantiye alır kredi öyle verilir ki herkese gücü kadar kredi verilir sen şiimdi bu lüks yaşam içindeki insanlara aslında onlar sadece kredi çekiyo ve borçlanıyo dersen olmaz . o krediyi çekebilmeleri için de sağlam gelirleri olmalı yani benim gibi orta halli biri bankaya gitse ne kadar kredi verebilirler ki örnek olarak verdi en fazlasından aldım orta sınıf araba o kadar gidipte o lüks arabaları alamam veya lüks villaları

özet çok kredi içinde baya zengin olman lazım herkese vermezler zenginlik arttı gerçekten bunlar ssadece krediyle olucak işler değil belli ki gelir yollarını bulmuşlar

Hocam lüks yaşam hakkında yazmadım.araba alımları hakkında yazdım.adam 0arabaya 20bin peşin 72ay taksitle alıyor lüks.
    ben işletme okuyorum, forces dergisini milyarderler araştırması var.2010yılında ortadoğuda en çok milyarder artışı Türkiye de keza 2011-2012ninde böyle olduğunu düşünüyorum.orta tabaka yokolmakta.
    en son olarak lüks yasam başka, orta yasam tarzı sürüp luks araba almak için kredi gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

İns daha da beter olurlar. Okumaz etmez Kömüre makarnaya oy verir ondan sonra fakiriz gun geldiginde pişman olucak insan cok o gun gorucem ben hepsini din ile sömüren insanların gercek yüzünü gormemekte ısrarlı bizim vatandaşımız .

Ayrıca bursalı arkadas ne anlatmaya çalışmış ? Evinin degerini belediyede sözleri olduğunu falan mı ?

Yorum yapmak icin yazmayın

Kömürüde fakire veriyor makarnayı da. Siyasetsiz yorum yapamıyorsunuz sonra kömür makarnaya bağlıyorsunuz. Bende partizan değilim de yapmayın bulaştırmayın.

Benim babam da akademisyen. Aldığı maaş ancak yetiyor eve. Açlık sınırında çok kişi var ülkede. Yoksulluk sınırının altında da. Ama iyi de para harcıyor insanlar. Arkadaşın biri doğru söylemiş insanlar olmayan parayı harcıyorlar. Bankaların kölesi olmak için.

Modern tefeci olmuş bankalar.

Durumunun benden kötü olup benden daha çok harcama yapan insanları biliyorum. Öyle böyle öderim ayaklarında hepsi. İnsanların bilnçsiz harcama yapması siyasi bir nedene bağlanmamalı. Kömür dağıtılıyor makarna dağıtılıyor o parti seçiliyor diye mi millet böyle harcama yapıyor. İnsanların tamamen bilinçsizliğinden.

Bu tabloda 4 kişilk ailenin standartları var bir bakın etrafınızda ki kaç aile giriyor o standartlara. Birde bindikleri arabaya başlarını soktukları yuvalarına

Heh ben de diyordum ne zaman gelecek. Bu hangi sendikanın hesabı acaba öğrenebilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: simplyblue

Özetlemiş arkadaş.

Bu dünyayı bu kadar önemsemeyin.Ölüp gideceğiz. Allah'ın ayetlerine göre, öldüğümüzde, bu dünyada çok az kaldığımızı düşüneceğiz.Şuana kadar ne yaşadınız bir düşünün?Ne hatırlıyorsunuz?20 yıl mı 30 yıl mı geçti?Ne kadar çabuk geçmiş gibi geliyor değil mi?İşte ölünce de böyle olacak.Ve hesap günü gelecek.O yüzden zenginim, fakirim diye sevinip,üzülmeyin. Allah'a inanın ve size layık görülen insanlık görevlerinizi yapın yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Le7els

İstanbul'da bir avm otoparkı dağılabilirsiniz

ben aydında yasıyorum burada porsche gormustuk 2012 model vayyy arabaya bak demistik megersem neler neler varmıs :D herhalde istanbula gitsem çenem dusecek yerinden saskınlıktan :D

• quote:

Orijinalden alıntı: fremaan02

quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

quote:

Örnek vereyim..

Yaklaşık 500-600 metre ötemiz bir Kürt Mahallesi ve böyle ne deyim çok pis bir mahalle.. 9-10 çocuk sokaklar cocuktan geçilmiyor arabaların hepsi Şahin toros felan..

Bizim mahalle Bursa bademli oluyor . Bilen bilir en fakiri 700 bin liralık evde oturuyor ve 2006 c180 .. Bizim durum onlardan bayağı iyi babam Rus textilmach firmasının Türkiye temsilciliğini yapıyor... Belediyede ayrı bakıyor tabii kar yağsın hemen tuz ve alkol ile yıkanıyor sokaklar yoksa .. Bizzat şahit oldum yan komşu şükran teyze geldi böyle böyle işte bende pek dikkat etmedim annemle aynı anda belediyeyi aradılar siz nasıl hizmet veriyorsunuz gibisinden 20 dk geçmedi Büyükşehir ve Mudanya bakım ekipleri sokaklara dağıldı.

Senin anlayacağın bu ülkede çok zengin olanda var çok fakir olanda durum çok değişti son 30 senedir

Secereni çıkarmana gerek yoktu.

Anladık Bursa Bademli de 1 trilyonluk bir evde oturuyorsyn babanda bayaa zengin. Ve belediye size çalışıyor. Iyi geceler

Dostum ben sadece arkadaşın ardımı cevabı verdim

bulgar bayrağımı o?

• konuyla alakası yoktur.. arşiv amaçlıdır..

• Hocam böle konularda ''çok söz yalansız çok para haramsız olmaz'' bu söz aklıma geliyor.
  • Bugün tersanede ki kaynakçının cebinden ip5 çıkartığını gördüm ya bana hiç kimse fakirim diye ağlanmasın gram acırsam namerdim sokakta üstüne sümüğünü atmayacağın insanlar köşeyi dönünce yirmi binliralık araca biniyor hep kapitalist ülkelerin oyunu bunlar şimdiye kadar da çok güzel kuklaları olduk vatandaşımız hava atmak için ihtiyacı olmayan ne varsa alır açlıktan ölsün gider cep telefonu alır bilgisayar alır ayakkabı alır ay sonu gelince ağlanır yok kardeşim yok başına ne gelirse hakediyorsun evine git bak bin bir çeşit ayakkabı için ayrı dolap yaptırmış senin ben ta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le7els

İstanbul'da bir avm otoparkı dağılabilirsiniz

İstinye park

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Zenginin mali züğürdün cenesini yorarmis

• Aynenn..

• quote:

Orijinalden alıntı: Santiago Munez

quote:

Orijinalden alıntı: Denk Dur Bak

Farkettiyseniz son 10 yılda bu durum oluştu. Ya zenginsin ya fakir. Ve yine farkettiyseniz zenginlerin alayı şu an ki yönetimden memnun . Yine farkederseniz şu an ki zenginler son 10 yılda fırladı. Hangi sektörde olursan ol dönen dolapların çarkına ulaşamadığın sürece bu yönetimle böyle devam edecek. Yani bize vermeyen bizden değildir mantığı. Ne zengin köklü firmalar battı adamlar 1000-2000 ve dahası kişi çalıştırırken. Ama önceden sadece küçük bir atölyesi olan firmalar şimdi yardırdı gidiyor neden ? Bir ağaoğlu düşünün mesela .

bunun hükümetle ne alakası var.

biz hkmete oy vermedk ve esnafız uzun yıllardır esnaflık yapanlara sor son 10 yılda mı işleriniz iyi yoksa daha önce mi iyiydi die. bi çoğu son 10 yıl diycek. bunu çevremizdeki esnafa ve bize mal getiren toptancılara bakarak söylüyorum. insanlar son yıllarda daha fazla sokağa çıkmaya daha fazla para harcamaya başladı. insanlar artık kıyafete, teknolojiye,gıdaya daha fazla para harcıyor. ve imkanı oldukça daha rahat bi yaşam için çalışıyolar. bu arada ağaoğlu demişsin onların son 5-10 yılda parladıgını düşünüyosan bnce senn bilgiszliğin bu, adamlar iş hayatına 1981 yılında atılmış. şuan 2013 yılındayız . 32 yıllık şirket . son 5 yılda tv'de reklam verdikleri için şirketin son 5 yılda parladgını düşünme ve hkümet yanlısı değilim ama herşeyi hkmetle bğdaştırmaya hiç gerek yok.

bu konulara girmeyeyim diyorum ama bu kadar da kör olmayın. hükümetle ne alakası var ne demek, yüzde 100 alakası var. hepsi kendi tayfası ihaleleri tayfalar kazanıyor en basitinden. nice ağzı kokan adamın biti kanlandı bugün.
    arkadaşın zengin dolu dediği de zaten toplam nufüsun yüzde 10-15 i zaten. hepsinin mekanları belli olduğu için belli yerlerde yoğunlar mesele o. yakın dostumuz olan hünkar lokantalarının sahibi ayrı para kazanıyor hanımı bez bebek dikip satıyor kazanıyor. şimdi bu aile para harcamayacakta başka kim harcayacak. ceplerine giren paranın hesabı yok çünkü. belki bizi üzen o ailede doğmuş veletler. büyük bir şansla paranın içinde büyüyorlar hünharca harcıyorlar babasının verdiklerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 13 Şubat 2013; 20:18:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BrockLyn

ben artık takmıyorum sorsan kimse memnun değil sonuç %50 alayınız yancısınız alayınız yalancı

Şimdiki yönetimi koruduğumdan dolayı değil ama ssk'yı batıranlar mı bu ülkeyi yönetecekler?

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanCe

quote:

ben artık takmıyorum sorsan kimse memnun değil sonuç %50 alayınız yancısınız alayınız yalancı

Şimdiki yönetimi koruduğumdan dolayı değil ama ssk'yı batıranlar mı bu ülkeyi yönetecekler?

bu hala getirenlerde yönetmemeli ... radikal değişiklikler lazım, prof.lar lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

eskiden büyük çoğunluğu orta direk oluştururdu zamanla bu ort direk eritildi. Memur ve işçi maaşları enflasyon önünde eritildi,küçük ve orta esnafda vergi ve itahalat karşınsda eritildi. Fakirler daha fakir, zenginler daha zengin oldu. Durum bu. Sadece şu var insanlara kendilerinin olmayan parayı harcamaya alıştırdılar. Unuttunuzmu kaldırımlarda kredi kartı dağıtıldığını yanında çanta şemşiye hediyeleriyle. Ev araba kredilerinin pompalanmasını ne çabuk unuttunuz. Adam sizin şimdidden bir kredi çekmenizde 8-10 yıllık gelirinize el koyuyor. Çoğu kredi çekenler iş için değil araba veya ev için çekiyor. Bunlar para getiren yatırımlar değildir. Buda sizi bankaya köle yapar. Yani kısacası biz sahte cenneti yaşıyoruz.

Kapitalizmin özeti.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanCe

quote:

yapılan yanlışların farkına varmak tecrübeyi dahada olgunlaştırır ,anladıgını sanmıyorum o kafayla ama
  • Halimize şükür edelim. Kötünün kötüsü var. Sistem her zaman böyleydi. Tarihe baktığın zaman görebilirsin. Her zaman fakir ve zengin olacak bu kaçınılmaz.
  • ulkede kisi basina dusen ortalama borc ortalama 7bin lira kundakdaki bebek dahil.Ben cok insan taniyorum evi bile yokken kredi cekip c180 bmw 3.20d lere binen.Milletin isi gucu hava caka olmus arkadas ben bunu anlamiyorum paran varsa alirsin paran yoksa almazsin.70bin liraya kredi cekip uzun vadede 85 milyar odeyen keriz!ler acim falan demesin abi olsunler acligindan o borc bittiginde arabasinin degeri max 50bin lira olacak 5sene icindede kasko vergi derken 10bin daha ucup gidecek 85bin odeyip 40 liralik mala sahil olacak. 15binin mi var bin renaulta olmezsin merak etme

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xvolkapx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

quote:

Örnek vereyim..

Yaklaşık 500-600 metre ötemiz bir Kürt Mahallesi ve böyle ne deyim çok pis bir mahalle.. 9-10 çocuk sokaklar cocuktan geçilmiyor arabaların hepsi Şahin toros felan..

Bizim mahalle Bursa bademli oluyor . Bilen bilir en fakiri 700 bin liralık evde oturuyor ve 2006 c180 .. Bizim durum onlardan bayağı iyi babam Rus textilmach firmasının Türkiye temsilciliğini yapıyor... Belediyede ayrı bakıyor tabii kar yağsın hemen tuz ve alkol ile yıkanıyor sokaklar yoksa .. Bizzat şahit oldum yan komşu şükran teyze geldi böyle böyle işte bende pek dikkat etmedim annemle aynı anda belediyeyi aradılar siz nasıl hizmet veriyorsunuz gibisinden 20 dk geçmedi Büyükşehir ve Mudanya bakım ekipleri sokaklara dağıldı.

Senin anlayacağın bu ülkede çok zengin olanda var çok fakir olanda durum çok değişti son 30 senedir

Secereni çıkarmana gerek yoktu.

Anladık Bursa Bademli de 1 trilyonluk bir evde oturuyorsyn babanda bayaa zengin. Ve belediye size çalışıyor. Iyi geceler

Dostum ben sadece arkadaşın ardımı cevabı verdim

bulgar bayrağımı o?

Evet

bulgar mısınız?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.