Şimdi Ara

sokaklar zengin insan dolu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
11.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Lonely

Hep her şeye isyan edip duruyorsunuz, çözüm üretmek için hiçbir şeye adım atmıyorsunuz.

İsyan isyan isyan isyan isyan isyan isyan isyan
    Şikayet şikayet şikayet şikayet şikayet şikayet

Bu kadar.

aslında Çözüm basit ama insanların işine gelmiyor.sürekli tüketime alışmışız ve elimize para geçtiğinde bunu direk harcamak istiyoruz.öyle hal alıyorlari nakit paramız yetmiyor ve kredi kartlarına sarıIıyoruz ve tuketime bu sekilde devam ediyoruz.taksitle urunler aliyoruz ve ödemelerimizi 12-24 ay sekkinde parcalara boluyoruz.kimi zaman kredi cekiyoruz ve ihtiyacimizi bu sekilde karsiliyoruz ama unuttugunuz yada irdelemedigimiz bir nokta var.Bankaların kölesi okuloruz ve devamli faiz iduyoruz.tek yol kredi kartlarindan ve bankakardan kurtulmaktir.para biriktirip aliniz ihtiyaclarinizi ve birikimlerinizi bankalaea yatirmayin.unutmayin sizin hesaplaea tatirdiginuz ce daizlere odediginiz paealar ile bankalar dagada buyuyor ve köle ordysunu genisletiyor.peki kredi karti kullanmamak senin isine felirmi ? Sahsen ven banka ile ilişigimi kestim 1 yildan dazla bir suredir.olay basit ilk once banka,kredi karti kullanmayi birakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kımyasal -- 13 Şubat 2013; 9:36:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Miguél

quote:

Orijinalden alıntı: Motorhead

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

her seferinde kredi kartını öne sürünler oluyorda ben mesela kredi kartı 5 tane alsam bile bunların geri ödemesi var maaşım sadece geri ödemeye yetse o zaman bende ne kalacak,kredi kartımda dolunca maaşıda borca verince gene fakir olacam
    yani kredi kartı olan zengin gibi yaşıyor demek çok saçma

arkadaşlım iyi hoş diyorsun da. bak şöyle düşün.

senin maaşın 1000 tl olsun. bu 1000 tl ile bilgisayar aldın diyelim bir anda cebinden 1000 tl çıkması mı kötü, bunu 10 taksit yapıp 100 tl çıkması mı kötü.

benim anlatmak istediğim şey bu

ticari kafa = 0

bilgisiz ve cahil insanlar (aziz nesin farklı tanımlamıştı) yüzünden bankalar ekonomiyi ve halkı tüketmeye devam edecekler...

+1, olabildiğince nakit para kullanın. paranız yetmiyorsa kredi kartına da yüklenmeyin. pc ye geçince editlerim bu mesajı.

burada asıl anlamamız gereken bankalar bu tip taksit - cart puan curt puan ile ürünlerin fiyatlarının artmasına sebep oluyorlar...

peşin - 12 taksit fiyatının aynı olması ürüne 12 taksit imkanı sunulması bunların hepsi ürün fiyatının içine giydirilmiş bedeller.

Bu tip bedeller olmasa ürünleri şu anki fiyatlarına göre %10 mertebesinde daha ucuza alabiliriz.

Ama tek işi sömürmek olan bankalar araya girip komisyonlarına illaki alacaklar.

Bizde yukarıdaki örnekte olduğu gibi mutlu olacaz yaşasın 12 taksit , yaşasın cart puan curt puannn kazandımmm...

• gözle görülür bi zenginlik var yolda bakıyosun range rover mercedesler bmwler jaguarlar hatta maseratiler audiler mini pahalı olanlardan bi sürü .aklıma gelmeyen lüks arabalar.... yani aşırı derecede bazen yolda tabi bu konu açılmadan da düşünürdüm bariz bi zenginlik var bi bize denk gelmedi neyi yanlış yapıyoruz
  • Liseli kardeşim %95i kredi çekiyor.kredi kartı borçlusu milyonlarca insan var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NAMAZ KILIN ABDEST ALIN BUNDAN BÜYÜK ZENGİNLİK YOK!
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

quote:

Orijinalden alıntı: çernobil38

Sokaklar zengin dolu degil. durumu olmayan insanlar sokaklara luks araclarla cikamadigi icin sana cok gibi geliyor.madalyonun oteki tarafida war. ayrica semte gorede degisir.

dediğinden bişey anlamadım.

bende 5 kere okuduğum acaba uyku sersemimiyim diye ama haklıymışım anlayamamakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamurat_670 -- 13 Şubat 2013; 10:44:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

eskiden büyük çoğunluğu orta direk oluştururdu zamanla bu ort direk eritildi. Memur ve işçi maaşları enflasyon önünde eritildi,küçük ve orta esnafda vergi ve itahalat karşınsda eritildi. Fakirler daha fakir, zenginler daha zengin oldu. Durum bu. Sadece şu var insanlara kendilerinin olmayan parayı harcamaya alıştırdılar. Unuttunuzmu kaldırımlarda kredi kartı dağıtıldığını yanında çanta şemşiye hediyeleriyle. Ev araba kredilerinin pompalanmasını ne çabuk unuttunuz. Adam sizin şimdidden bir kredi çekmenizde 8-10 yıllık gelirinize el koyuyor. Çoğu kredi çekenler iş için değil araba veya ev için çekiyor. Bunlar para getiren yatırımlar değildir. Buda sizi bankaya köle yapar. Yani kısacası biz sahte cenneti yaşıyoruz.

Kısacası o ahmaklar olmasa bu durumlara düşmezdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

NAMAZ KILIN ABDEST ALIN BUNDAN BÜYÜK ZENGİNLİK YOK!

Amin kardeşim

Kredi kartı borcum 14.000 TL, Kredi borcum 30.000 TL.. Toplamda 44bin borcum var. Şu borçlar bitsin başka şey istemem daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gg- -- 13 Şubat 2013; 11:07:55 >
  • Farkettiyseniz son 10 yılda bu durum oluştu. Ya zenginsin ya fakir. Ve yine farkettiyseniz zenginlerin alayı şu an ki yönetimden memnun . Yine farkederseniz şu an ki zenginler son 10 yılda fırladı. Hangi sektörde olursan ol dönen dolapların çarkına ulaşamadığın sürece bu yönetimle böyle devam edecek. Yani bize vermeyen bizden değildir mantığı. Ne zengin köklü firmalar battı adamlar 1000-2000 ve dahası kişi çalıştırırken. Ama önceden sadece küçük bir atölyesi olan firmalar şimdi yardırdı gidiyor neden ? Bir ağaoğlu düşünün mesela .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denk Dur Bak

Farkettiyseniz son 10 yılda bu durum oluştu. Ya zenginsin ya fakir. Ve yine farkettiyseniz zenginlerin alayı şu an ki yönetimden memnun . Yine farkederseniz şu an ki zenginler son 10 yılda fırladı. Hangi sektörde olursan ol dönen dolapların çarkına ulaşamadığın sürece bu yönetimle böyle devam edecek. Yani bize vermeyen bizden değildir mantığı. Ne zengin köklü firmalar battı adamlar 1000-2000 ve dahası kişi çalıştırırken. Ama önceden sadece küçük bir atölyesi olan firmalar şimdi yardırdı gidiyor neden ? Bir ağaoğlu düşünün mesela .

bunun hükümetle ne alakası var.

biz hkmete oy vermedk ve esnafız uzun yıllardır esnaflık yapanlara sor son 10 yılda mı işleriniz iyi yoksa daha önce mi iyiydi die. bi çoğu son 10 yıl diycek. bunu çevremizdeki esnafa ve bize mal getiren toptancılara bakarak söylüyorum. insanlar son yıllarda daha fazla sokağa çıkmaya daha fazla para harcamaya başladı. insanlar artık kıyafete, teknolojiye,gıdaya daha fazla para harcıyor. ve imkanı oldukça daha rahat bi yaşam için çalışıyolar. bu arada ağaoğlu demişsin onların son 5-10 yılda parladıgını düşünüyosan bnce senn bilgiszliğin bu, adamlar iş hayatına 1981 yılında atılmış. şuan 2013 yılındayız . 32 yıllık şirket . son 5 yılda tv'de reklam verdikleri için şirketin son 5 yılda parladgını düşünme ve hkümet yanlısı değilim ama herşeyi hkmetle bğdaştırmaya hiç gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: boor

quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

eskiden büyük çoğunluğu orta direk oluştururdu zamanla bu ort direk eritildi. Memur ve işçi maaşları enflasyon önünde eritildi,küçük ve orta esnafda vergi ve itahalat karşınsda eritildi. Fakirler daha fakir, zenginler daha zengin oldu. Durum bu. Sadece şu var insanlara kendilerinin olmayan parayı harcamaya alıştırdılar. Unuttunuzmu kaldırımlarda kredi kartı dağıtıldığını yanında çanta şemşiye hediyeleriyle. Ev araba kredilerinin pompalanmasını ne çabuk unuttunuz. Adam sizin şimdidden bir kredi çekmenizde 8-10 yıllık gelirinize el koyuyor. Çoğu kredi çekenler iş için değil araba veya ev için çekiyor. Bunlar para getiren yatırımlar değildir. Buda sizi bankaya köle yapar. Yani kısacası biz sahte cenneti yaşıyoruz.

Kısacası o ahmaklar olmasa bu durumlara düşmezdik.

Zengin adamın kredi çekmesi seni nasıl fakirleştiriyor anlamadım? Krediyle olmaz o arabalar, evler. Aylık en az 20-40bin kredi ödemesi lazım! Zengin olsam dünyayı gezer fotoğraf çekerdim lüks ev, araç almazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 13 Şubat 2013; 11:38:45 >

• kapitalizm fakiri sömürmek üzerine kurulmuştur. her geçen gün fakir daha fakir, zengin daha zengin olur. bunda şaşılacak bişey yok...
  • kapitalizm in en büyük kölesi olmuş ülke olarak liderlerimize büyük bir alkış bu konuda herkesi geçtikleri için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le7els

İstanbul'da bir avm otoparkı dağılabilirsiniz

Futbolcular genelde burada takılıyor. Rahat hissetmek için sanırım

• zaman yandaşların zamanı
  • Olay şu bence fakir kesim zengin kesime özeniip onlar gibi rahat ve gösterişli yaşamak için kredi çekiyor veya kredi kartlarıyla yapabileceği bütün alış-verişi yapıyor.Sonra ay sonu geliyor adam atıyorum 2000tl maaş alıyor bunların 1500tlsi kredi kartı ve kredi taksitlerine gidiyor zaten geriye kalan 500 tl para çocuğuna bakacak faturaları ödeyecek karnını doyuracak bunlarda minimum bi 300 tl tutar.geriye kaldı 200 tl adam o parayı karısına verecek çocuklarına verecek harcamak isteyecek para 2 günde bitecek sonra noldu ? İşte olan bu kafanızı camdan çıkarıp bakarsanız görürsünüz.
  • Habertürkhthayat.haberturk.com
    Bankalardan çılgın kâr!
    http://ekonomi.haberturk.com/para/haber/819699-bankalardan-cilgin-kar

• quote:

Orijinalden alıntı: castelea

http://ekonomi.haberturk.com/para/haber/819699-bankalardan-cilgin-kar

neredeyse herkes bankaya borçlu, geri ödenemeyen krediler gun geçtikce artıyor, sonumuz iyi değil bence.
  • ben artık takmıyorum sorsan kimse memnun değil sonuç %50 alayınız yancısınız alayınız yalancı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.