Şimdi Ara

sokakta hangi spor daha iyi iş görür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bizim burda muay thai, kick boks, boks, jeet kune do, aikido var aikidoya bir bakım dedim savunma sporu bildiğin gelen saldırıyla etkisiz hale getirmeyi çalışıyosun ama sokakta pek işe yaramaz diye düşünüyorum daha çok kuralsız ortamda işe yaramaz diye düşünüyorum jeet kune do bruce lee nin bulduğu bir spormuş karma bir spor iyi eğitim alınamassa işe yaramıycağıyla ilgili söylentiler var boks mu yoksa kick boksmu diye düşünüyorum boks daha savunma ağırlıklı ancak kick boksçu yanına yaklaştırmıyor tekmeleriyle ondan doalyı ikilemdeyim muay thai zaten aşmış gitmiş insancıl dövmüyosun adamı bana sadece savunma sporu lazım arkadaş 15 yaşındayım 50 kiloyum 1.70 im dolayısıyla kilo yok amele kası var kick boks düşünüyorum sizce hangisi daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: katilbalinayiyenpenguen

arkadaşlar bizim burda muay thai, kick boks, boks, jeet kune do, aikido var aikidoya bir bakım dedim savunma sporu bildiğin gelen saldırıyla etkisiz hale getirmeyi çalışıyosun ama sokakta pek işe yaramaz diye düşünüyorum daha çok kuralsız ortamda işe yaramaz diye düşünüyorum jeet kune do bruce lee nin bulduğu bir spormuş karma bir spor iyi eğitim alınamassa işe yaramıycağıyla ilgili söylentiler var boks mu yoksa kick boksmu diye düşünüyorum boks daha savunma ağırlıklı ancak kick boksçu yanına yaklaştırmıyor tekmeleriyle ondan doalyı ikilemdeyim muay thai zaten aşmış gitmiş insancıl dövmüyosun adamı bana sadece savunma sporu lazım arkadaş 15 yaşındayım 50 kiloyum 1.70 im dolayısıyla kilo yok amele kası var kick boks düşünüyorum sizce hangisi daha iyi

dostum ben sana muay thai yap derim. zaten kick boks ve muay thai ayrı şekilde öğretilmez. muay thai öğretilir sadece. ve muay thai öğrenen birisi kick boks'u zaten yapar. yani ağırlıklı olarak muay thai çalıştırırlar. yani kick boks öğreneceğim beklentisinde olma. muay thai öğretecekler ama kick boks diz dirsek ve clinch'in çıkartıldığı bir sistemdir

• hocam muay thai kursuna gittiysen ufak bi özet geçermisin mesela antrenmanda nabıyosunuz ısınma hareketlerinde felan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katilbalinayiyenpenguen -- 13 Mart 2014; 20:40:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: katilbalinayiyenpenguen

hocam muay thai kursuna gittiysen ufak bi özet geçermisin mesela antrenmanda nabıyosunuz ısınma hareketlerinde felan

aşağı yukarı 7 aydır muay thai yapıyorum. önce selamlama ve daha sonra koşuya geçiyoruz. tempolu ve uzun koştuktan sonra (30-40 tur tempolu) esneme hareketlerine (kültür fizik hareketleri) geçiyoruz daha sonra maça yakın zamanlarda (başlayalı en az 3 ay olanlar ve müsabıklar) sparring denilen antreman dövüşleri, hocanın söylediği kombineleri eşleşip birbirimizin üzerinde uyguluyoruz. tabi yeni olan arkadaşlar ayna karşısında önce gard almayı ve sonra da adım adım teknikleri öğreniyor. daha sonra bir arkadaş lapa tutuyor ve teknikleri onun üzerinde uyguluyorlar. hem isabet, hem de sertlik açısından. maç olmadığı zaman yeni arkadaşlar da, eskiler de ve müsabık olanlar da sıfırdan başlıyor tekniklere. ama şunu söyleyeyim en önemli şey her zaman kondisyondur bizde. çünkü yaptığımız herşeyden önce bir kondisyon sporu. yani bir shotokan ve goju ryu karate'ye göre, bir taekwondo'ya göre antremanları ağır ve yorucudur. ama çok çok etkilidir

• 10000 metre engelli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

10000 metre engelli..

Güzell Şaka bir yana kickboks veya muaythai işe yarar ama benim tekme atmak pek aklıma gelmiyor sokakta. Muaythai hiç yapmadım ama muaythaicilerde çekişme clinch falan biraz daha sokağa uygun hale getiriyor. Jet kunedo da çok sağlam teknikler var. Ama gerçekten sokakta uygulayabilmek için çok iyi bilmek gerekiyor.
  • hocam erkekliğin %90 ı kaçmakta nereye kadar :D benim çoğunlukla tekme atmak geliyor kendimden uzak tutmak adına öyle yapıyorum herhalde muay thai veya kickboks gidicem hayırlısı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim istediğin kadar muay thai yap karşına boxör çıktımı bi yumruğuyla çeneni söker yerinden muay thai de sokakta rahat rahat yapamazsın yani cok iyi bilmen lazım mesela en az 3.5 yıl falan vermen lazım box öğrendiğin zaman 1 den fazla kişiyi de indirirsin ama savunma amaçlıysa tabi ki bu arada yanında ek sporda yapman iyi olur güreş mma bjj veya sevdiğin bi spor. :)
  • muro7777 M kullanıcısına yanıt
    http://www.youtube.com/watch?v=EDjE4BywrE4

Emin misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muro7777

Kardeşim istediğin kadar muay thai yap karşına boxör çıktımı bi yumruğuyla çeneni söker yerinden muay thai de sokakta rahat rahat yapamazsın yani cok iyi bilmen lazım mesela en az 3.5 yıl falan vermen lazım box öğrendiğin zaman 1 den fazla kişiyi de indirirsin ama savunma amaçlıysa tabi ki bu arada yanında ek sporda yapman iyi olur güreş mma bjj veya sevdiğin bi spor. :)

hocam senin muay thai ile hiç alakan yok galiba. ben onu anlıyorum. sen hiç bir muay thaiciden low kick yedin mi. kroşeye kurban olayım ben. sen hiç dirseğini yedin mi
  • ister muay thai ister boks yap farketmez.. kim tekniğe daha hakimse kim daha çok çalışmışsa o galip gelir

ben wing tsung yaptım ip man gibi adam dövücem, muay tahi yaptım bi korsam görürsün, boksör bi korsa dağılırsın gibi şeylere kusura bakmayın çocuklar güler

bu iş tecrübeye, ustalığa bakar.. siz muay thai mı boks mu derken bir karateci gelip hepsini dağıtabilir.. sen şu spor mu bu spor mu yu bırakıp ben yeterli miyim değil miyime bakacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

ister muay thai ister boks yap farketmez.. kim tekniğe daha hakimse kim daha çok çalışmışsa o galip gelir

ben wing tsung yaptım ip man gibi adam dövücem, muay tahi yaptım bi korsam görürsün, boksör bi korsa dağılırsın gibi şeylere kusura bakmayın çocuklar güler

bu iş tecrübeye, ustalığa bakar.. siz muay thai mı boks mu derken bir karateci gelip hepsini dağıtabilir.. sen şu spor mu bu spor mu yu bırakıp ben yeterli miyim değil miyime bakacaksın

hocam sen olayı yanlış anlamışsın ya. ben yukarıda teknik bakımdan dedim bu söylediklerini bende biliyorum
  • general_skyx kullanıcısına yanıt
    anlıyorum.. yukarıdaki muhabbetlerle alakalı olarak yazdım ben.. sen boksörden yumruk yedin mi kalkamazsın, sen diz yersen şöyle olur.. çünkü bir yerden sonra boks muay thai'dan daha iyidir, yok muay thai bokstan şöyle iyidir vs saçma sonuçlar çıkarıp burada kararsız olan arkadaşlar yanlış sonuca varabiliyorlar..

mesela şimdi wing tsun moda oldu.. adam bu sporu yapıp sokakta karşısına çıkan 40 kişiyi yenebileceğini zannediyor.. az daha gazı versen uçacak
  • kick boks başlıyorum haftaya araştırma yaptım en iyi kickboks ın hocasıymış en deneyimli olanı oymuş ondan dolayı hayırlısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

anlıyorum.. yukarıdaki muhabbetlerle alakalı olarak yazdım ben.. sen boksörden yumruk yedin mi kalkamazsın, sen diz yersen şöyle olur.. çünkü bir yerden sonra boks muay thai'dan daha iyidir, yok muay thai bokstan şöyle iyidir vs saçma sonuçlar çıkarıp burada kararsız olan arkadaşlar yanlış sonuca varabiliyorlar..

mesela şimdi wing tsun moda oldu.. adam bu sporu yapıp sokakta karşısına çıkan 40 kişiyi yenebileceğini zannediyor.. az daha gazı versen uçacak

aynen öyle. önemli olan motivasyon. bunu gaza çevirmeden tabi. çünkü bizim salonda böylesi vardı. başlayalı bir hafta olmuştu ve gidip ben muay thaiciyim diyip kavga etmiş ve bir güzel sopa yemiş sokakta

• general_skyx kullanıcısına yanıt
    :))) yer tabi.. zaten bu işi sokakta kavga etmek için yapanlar tam dayaklık..
  • Hangisinde ustalaştıysan o.
  • Bence güreş ve boks

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fazla dallanıp budaklanmasın konu.
    bili,msel çalışan sporlara yönelin;
    kickboks boks muaythai gibi; güreş ve judo gibi.
    Bunlar hep deneme ve deneye önem verirler; müsabaka vesilesiyle!
    maça veya sparringe veya randoriye çıkar bakarsın; neyi yapıyorsun neyi yapamıyorsun öğrenirsin.
    imajiner dallara bakmayın; WT ve ailikido "bence" sadece ve sadece para ve zaman kaybıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.