Şimdi Ara

SOKAKTA KÖPEK OLMASIN BARINAK YAPILSIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Duyar kasılma olayı bitti ise,
    ViLLA + REZİDANS uygun yerlerine BARINAK yapılsın.

Sorun toptan çözülmüş olur ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• avrupa ve amerika zamanında itlaf yapmış, hala da itlaf ediyorlar sahiplenilmeyenleri. şimdi onların sokaklarında bir tane sahipsiz hayvan yok. nasıl iki katına çıkmış, hangi ülke itlaf etmiş de iki katına çıkmış? itlaf edildi de 2 katına çıktıysa, itlaf edilmeseydi 10 katına çıkacakmış demek ki.
  • geniş arazilerin etrafı çitle çevrilsin, dişi erkek köpekler ayrı arazilerde olacak şekilde buralara doldurulsun. köpeklere hayvan hakları dernekleri baksın ölene kadar. olsun bitsin bu iş. bir tane köpek bile uyutulmadan çözülür.

hayvan hakları dernekleri ellerini taşın altına koyacaklar. başka yolu yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mansur yavaş hariç cehape, köpekler toplatılmasın vs. bir şeyler zırvalıyor

tamam o halde, iş bankasına 4 yk üyesi atamıyor musunuz, finans ve hukuk cahilleri bilmeyebilir ama yk, bankanın en önemli organıdır, kredi açma yetkisi bile ondadır, iş bankası o zaman barınakları finanse etsin. yapar mısınız? yapmazsınız. o zaman susun.

• @OverClocK1ngBunun için konu açıp işgal ettiğin hdd yer resmen israf.

• Cem kullanıcısına yanıt

Bu başka Overclock yalnız :)

• Barınak yapılmasın. Öldürülmesin de ve topluma mal edilmesin. Ancak toplumda hayvan sahiplenme oranı artırılabilir. Geliri yüksek olan insanlar gerekli koşulları sağlıyorlarsa topluma örnek olmak adına sahiplenebilirler. öldürmek bir çözüm olarak görünmüyor. araştırdığımda öldürülen hayvanların yerlerinin çok çabuk dolduğunu gördüm.

hatta bu konuda hazırlanmış çok güzel bir video var:

Evrim Ağacıyoutube
    Evet, benim için yapması en zor konulardan birine geldik: Türkiye'deki sokak hayvanları, spesifik olaraksa sokak köpekleri konusu... Aslında bu videoyu geçen sene hazırlamıştım, çünkü o dönem de bu konu gündemdeydi ama duygular o kadar yoğundu ki rasyonel bir şekilde konuşmak zor olacak diye yayınlamadım, sonra da kaldı öyle... Şimdiyse bu konuda büyük bir karar alınmak üzere gibi gözüküyor, dolayısıyla bunu yayınlamak elzem oldu. Ayrıca sokak hayvanları konusunda taban tabana zıt olan iki ülke olan Türkiye'de ve Amerika'da yaşamış, 8 yaşındayken bir Doberman tarafından metrelerce kovalanmış ve kıl payı kurtulmuş biri olarak; hem eşi hem annesi köpekler tarafından ısırılmış biri olarak; şu anda biri Kangal-Çoban kırması bir "dana" olmak üzere hepsi barınaktan veya köpeklerini istemeyen ailelerden alınmış 5 köpeği ve 2 kedisi olan biri olarak; biyolojideki asıl ilgi alanı etoloji (yani hayvan davranışları bilimi) olan biri olarak; ama hepsinden önemlisi, işin hem bilimsel hem de etik taraflarının olduğunun farkında olan biri olarak; ve tabii ki sizlerin düzenli olarak izlediği, konulara yaklaşımımın nasıl olduğunu bildiğiniz biri olarak, bu konu hakkında sizlere biraz olsun bilimsel perspektif katabilirim diye düşünüyorum. Bu videonun orijinal hali 1.5 saatlik bir kayıttı; ama bunu izlemenin kolay olmayacağını düşünerek bu kısaltılmış versiyonu hazırlamayı seçtik. Uzun versiyonun metnini, aşağıdaki bağlantıya tıklayıp sitemizden okuyabilirsiniz. Orada, bu videoda konuşacağımız her bir konunun çok daha derin analizi ve kaynakları ve konuyla ilgili buraya sığdıramadığım ekstra bilgiler mevcut. Her neyse, hadi toplanın, bu zor konu hakkında biraz konuşalım. 00:00 Giriş: Sokak Köpekleri Ölmeli mi? 01:53 Türkiye’de Kişi Başına Düşen Köpek Sayısı Kaç? 04:40 Türkiye’de Evde Köpek Bakan Kaç İnsan Var? 05:44 Köpekler Sokakta Nasıl Yaşıyorlar? 08:26 Sokak Hayvanları Sorunu Nasıl Çözülecek? 09:14 Köpeklerin Sokaklarda Olabileceği Durumlar Neler? 12:36 Köpek Popülasyonu Nasıl Azaltılır? 13:52 Vakum Etkisi: Köpek Uyutma İşe Yarar mı? 16:01 2. Dünya Savaşından Sonra Almanya Köpek Sorununu Nasıl Çözdü? 16:29 Köpek Uyutmayı Yasallaştırmak Sorunu Çözer mi? 17:21 Popülasyon Yönetimindeki En Kritik Nokta Ne? 17:48 Köpek Uyutma Uygulamasında Rekortmen ABD’de Politika Nasıl İzleniyor? 18:45 Problem Kesin Olarak Nasıl Çözülür? 22:19 Barınaklar Ne İşe Yarıyor? 23:03 Köpek Sorununda "Eğitim Şart"! 24:03 Köpeklerin Sağlıkları Takip Edilmeli! 25:11 Kapanış: İnanların Yaşaması İçin Köpeklerin Ölmesi Gerekmiyor! *** 📽️ Videografi & Post-Prodüksiyon: Çınar Ege Bakırcı Evrim Ağacı'nın Türkiye'de bilim anlatıcılığı çalışmaları tamamen okurları ve izleyenleri tarafından maddi olarak desteklenmektedir. Yaptıklarımızı faydalı buluyorsanız ve daha fazlasını yapmamıza katkı sağlamak isterseniz: 💪 Patreon veya Kreosus destekçilerimiz arasına katılabilirsiniz: https://www.patreon.com/evrimagaci | https://kreosus.com/evrimagaci 📹 Dilerseniz, YouTube'un "KATIL" seçeneğini kullanarak da bize destek olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCatnasFAiXUvWwH8NlSdd3A/join 🎪 Bilim tişörtleri, kitaplar ve diğer ürünlerimizden satın almak için: https://pazar.evrimagaci.org/ 🎈 IBAN numarası, kriptopara veya PayPal yoluyla destek olmak için: https://evrimagaci.org/destekol 📕 Neden desteğe ihtiyacımız olduğuyla ilgili daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz: https://evrimagaci.org/destekol Yanımızda durduğunuz için çok teşekkürler! ❤ *** BAZI FAYDALI BAĞLANTILAR: • En son yüklediğimiz videoyu izlemek için: https://dar.vin/SonVideo • En popüler videomuzu izlemek için: https://dar.vin/EnPopuler • Kanalımıza abone olmak için: https://dar.vin/EAYouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=t5MnfZiaTsc

Benim önerim:

- Sahiplenme kültürülü geliştirilsin

- saihplenebilmek ehliyete bağlansın

- sahipli hayvanını sokağa bırakanlara çok ağır maddi cezalar gelsin (mesela 200.000 tl)

- tüm köpekler kısırlaştırılsın.

- bu konuda sosyal sorumululuk organizasyonları teşvik edilebilir.

Artık internetten hayvan satımı yasak ama hala çok bariz şekilde üstü örtülü hayvan satımı yapılıyor. Sokak hayvanı sahiplenmek isteseniz , nereden nasıl bulacağınızı gösteren bir site yok. Bunun için bir websitesi yapılabilir, barınaklarda sokaklarda yaşayan, küpelenmiş hayvanların fotoğrafları ve bilgileri paylaşılabilir.

bu tip site aradım bulduklarım hep hayvan satışı veya hayvan çiftleştirme üzerine. oysa hiç bir şekilde ne satış ne de çiftleştirme olayı olmadan bir site yapılmalı.

• Toplu itlaf tek çözümdür, gerisi zırva bu saatten sonra. Barıınak marınak sahiplenme filan bunlar 10-15 sene önce konuşulabilecek şeylerdi. Başıboş köpeklerin sayısı ve üreme hızı mültecilerle yarışıyor, daha kime ne anlatıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 5 Haziran 2024; 16:46:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne Utanmaz Köpekleriz
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

daha önce toplu itlaf yapan ülkelerde 2 yılda popülasyon öncekini de geçmiş.

• kangroo kullanıcısına yanıt

Arkadasim bunlarin derdi kopeklerin problem olmasi degil. Sadece vahset ve katliam. Emin ol ekside ve bu forumda dua edenler vardir keske kopekler bir cocugu daha parcalasa da katliam icin destek artsa diiye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

ben bu mama üzerinden para toplayanların o paraları ne yaptıkları belli olmayanların para toplamasını istemiyorum. bu mevzuda bu iş için ayrılacak bütçe halka da yansıtılmamalı. bence dediğim konularda girişimler olsa kolaylıkla ortada sorun kalmaz. cidden köpek dediğimiz canlı insan olmadan yaşayamaz. mesela kumrular da aynı şekilde. bunun gibi insanla birlikte yaşayacak şekilde evrimleşmiş bir sürü canlı var. öldürmek de ucuz değil anladığım kadarıyla. araştırmama göre 2-3 bin arası tutuyormuş hayvan başı.

avrupa ve amerika zamanında itlaf yapmış, hala da itlaf ediyorlar sahiplenilmeyenleri. şimdi onların sokaklarında bir tane sahipsiz hayvan yok. nasıl iki katına çıkmış, hangi ülke itlaf etmiş de iki katına çıkmış? itlaf edildi de 2 katına çıktıysa, itlaf edilmeseydi 10 katına çıkacakmış demek ki.

Sayilari 10 milyona yakin deniliyor. Hadi yarisi olsun. Bu kadar köpegi nasil neyle oldurecek çalisanlar? Her gün 1000 tane öldürsen, 2000 tane yavruluyor zaten. Bütün Türkiye olarak işi gücü birakip sokakta köpek peşinde koşturacagiz o zaman :)

Veterinerden duydugum maliyeti 4 bin lira diyor uyutma işleminin. Ha bunun için ek belediye çalişanlari alınması gerekecek. 2 kişi arabayla nereye toplayacak köpekleri. 2 milyon emekliye 5 bin lira veremeyip seçimi kaybeden akp bu gideri nasil karsilayacak biri bana bu isin olurunu anlatsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 5 Haziran 2024; 17:12:23 >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

Kurusıkı atıyor. İtlaf edilecek ve sayı 2 katına çıkacak öyle mi? Cidden sıkıntı var  

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

yukarılarda bi video attım. ön yargısız izlerseniz rakamlar, diğer konularda tartışılan grafikler filan hepsi var. tamam videoyu anlatan bi tık duygusallığını katıyor ama söyledikleri doğru.

o videoyu daha önce izlemiştim. özetle deniyor ki videoda:
    1. sokakta başıboş köpek olmaz
    2. öldürmek de vicdani değil
    3. kısırlaştırmayla azaltmaya çalışalım diyor

ama itlaf edince 2 katına çıktığına dair somut bir örnek verdiğini hatırlamıyorum. kaçıncı dakikasında diyor bunu. o kısmı tekrar izleyim.

bu arada önümüzde 2 somut örnek var:
    1. amerika
    2. avrupa

amerika'da ve çoğu avrupa ülkesinde sokakta hayvan yok. hayvanların hepsi sahipli. nasıl yaptılar? kısırlaştırma ile ancak sayılarının artışını sınırlandırabilirsin. sıfır başıboşluk sağlamak mümkün değil.

bence en iyisi büyük çiftliklere toplanacak köpekler. hayvan hakları dernekleri de bu köpekler ölene kadar bu çiftliklerde bu köpeklere hizmet edecek, bakımlarını yapacak, öpecek okşayacak. ve bütün köpekler eceliyle ölünce de bu çiftlikler kapatılacak. ondan sonra da sokağa hayvan atanı da hayvan gibi döveceksin ki akıllansın, bir daha yapmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 5 Haziran 2024; 17:32:49 >

• İtlaf edip kökünü kırarsak nasıl 2 katı olacaklar? İtlafı engellemek için böyle uyduruk şeyler söylemeyin.

Şundan 20-25 yıl öncesine kadar belediyeler köpek zehirlerdi, kırsalda tüfekle vururdu. Ne ara bu kadar modern olduk?

• Çine ihraç edelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de yeni barınaklar yapılsın. Ancak ben "hayvan cezaevi" tarzındaki hayvan ruh sağlığını hiçe sayan beton yapılara karşıyım. Bilhassa köpekler bu suretle doğal yaşam alanlarından kesinlikle koparılmamalıdır. Eğer yüksek maliyetler bunun gerçekleştirilmesine engel oluyorsa köpekleri sokaklardan toplayıp cezaevlerindeki mahkûmlara sahiplendirmek ruhsuz şekilli "hayvan cezaevleri" inşa etmekten çok daha akıllıca bir çözüm olur. Hem köpek bakmanın insan psikolojisine iyi geldiği biliniyorken toplumdan soyutlanan mahkûmların yeni bir hayata başlamaları için iyi bir fırsat olur böylesi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.