Şimdi Ara

Soket 1150 yı neden hemen pert ettıler. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2 yildir piyasada. broadwell de destekliyor. hatta birkac yil daha satilir. 4790k kullanan adam yeni soket cikti diye cope mi atacak veya skylake inanilmaz buyuk performans artisi mi getirdi? 4790k yetmiyorsa profesyonel is yapiyorsunuzdur zaten kazandiginiz para yeni islemcinin maliyetini rahatlikla karsilar. pek sikinti yok. hele sacma sapan telefonlara her yil 3000 bin tl verip degistiren insanlar varken 4 yil boyunca ust duzey performans sergileyen platformu elestirmenin anlami yok.
  • 4690k, 4790k varken en az 4-5 yıl daha bir eksiklik hissetmezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4440 4460 varsa kac yıl dayanır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSK Military

4440 4460 varsa kac yıl dayanır.

3 yıl gideri var. ben i5-4570 kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Yeni soket vs. cikinca insanlar da panik basliyor, acaba elimde ki ne olacak, yok yeterli gelmiyor mu bu da yeni sokete geçildi vs. diye düsünceler oluyor, duruma göre Intel sene içinde 3-4 soket 5-10 tane çipset çikarabilir, hatta çikariyor neredeyse böyle, bizlerin bilinçli olarak tüketim yapmasi gerekiyor.

Halen Core i5 2500K kullanan biri olarak, kendi kullanim amacima göre eksikligini hissetmedim henüz, diger türlü her çikan sokete geçmeye kalksak 1-2 sene de bir sistem degistirmemiz gerekir, bu sayede de hiç bir zaman donanim fiyatlari bu ülkede ucuzlamaz, eminim 6 ay kimse çöp almasa fiyatlar da ciddi düsüsler yasanir.

Düzeltme: İmla, forumun yazı karakteri düzenlemesi sorunu ne zaman bitecek çok merak ediyorum gerçekten de !

Bende de 2500k var.2011 kasım ayından beri tam gaz kullanıyorum.hala işlemci günümüz şartlarına yeterli gelmekte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Yeni soket vs. cikinca insanlar da panik basliyor, acaba elimde ki ne olacak, yok yeterli gelmiyor mu bu da yeni sokete geçildi vs. diye düsünceler oluyor, duruma göre Intel sene içinde 3-4 soket 5-10 tane çipset çikarabilir, hatta çikariyor neredeyse böyle, bizlerin bilinçli olarak tüketim yapmasi gerekiyor.

Halen Core i5 2500K kullanan biri olarak, kendi kullanim amacima göre eksikligini hissetmedim henüz, diger türlü her çikan sokete geçmeye kalksak 1-2 sene de bir sistem degistirmemiz gerekir, bu sayede de hiç bir zaman donanim fiyatlari bu ülkede ucuzlamaz, eminim 6 ay kimse çöp almasa fiyatlar da ciddi düsüsler yasanir.

Düzeltme: İmla, forumun yazı karakteri düzenlemesi sorunu ne zaman bitecek çok merak ediyorum gerçekten de !

Bende de 2500k var.2011 kasım ayından beri tam gaz kullanıyorum.hala işlemci günümüz şartlarına yeterli gelmekte.

Efsane işlemcidir kendisi

• Ne perti arkadas.Size her cikan socket e sazanlama atlayin diyenmi var.2500k 2600k 2700k gibi islemciler bile hala cok rahat is gormekteler.4790k zaten mukemmel single core basarimi var.Su anda tabiki sifir alacaklara skylake oneririz.En mantiklisi bu cunku.Simdi 2.el fiyatlarina bakiyorum 4790k nin hala cok yuksek.O fiyatlardan alacagima biraz daha verir sifir 6700k alirim.4790k 700tl ye 2.el bulunursa alinabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle kardeşim, büyük çaplı render vs. ya da sanallaştırma, 3D vb. işlerle prof. uğraşmadıkça yeterli geliyor 2500k en kötü halen 2600k'lar da satılabiliyor bulunuyor uygun fiyata denk gelirse geçiş yapılabilir bile.
  • Olusturacagim sistemde 4690k kullanacagim. Yeni çıksa da almak zorunda degilsiniz

• Bana göre olay 1150'den 1151'e geçiş gibi değilde DDR3 ramdan DDR4 rama geçiş gibi görünüyor, insanlar genelde işlemci değiştirsemmi değermi diye tartışıyorlar ama asıl tartışılması gereken DDR4'e geçsekmi geçmesekmi olmalı bence.
    4x4GB Dominator Platinium DDR3 kiti olan biri için sıkıntı en azından, 3 ay sonra fiyatı dip olabilir çünkü.
  • Soket 1150 Gelecek olan 3 soket türünü daha gömer sıkıntı yok. İntel bu %5-%8 artıra artıra gidiyor 1151-1149-1148-1157 de değiştiririm.
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    sey sorcam 2. elden i5 4690k + z97 mi i5 4460+ h81 mi alayım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim demiş pert olmuş diye. Çatır çatır kullanılıyor halâ.Yeni işlemci gelmez orası ayrı.Ama şu anki 1155 işlemciler 2 sene götürür çok rahat..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.