Şimdi Ara

Soket 1150 yı neden hemen pert ettıler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5. Nesılde c ıslemcıler var da bı ıse yarar mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elinde varsa daha rahatlikla 3-4 yil kullanabilirsin
  • Yeni bir soket çıkması hemen onu alacağımız anlamına gelmiyor ki. Elimizdeki donanım bizi nereye kadar götürüyorsa kullanır, yetersiz geldiği yerde veya ihtiyaç olduğu yerde değişim yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH_Emre

Yeni bir soket çıkması hemen onu alacağımız anlamına gelmiyor ki. Elimizdeki donanım bizi nereye kadar götürüyorsa kullanır, yetersiz geldiği yerde veya ihtiyaç olduğu yerde değişim yapılır.

Olmadı sen zamana ayak uydurmuyorsun, tüketim toplumu denilen olguyu yok sayıyorsun. Sözüm meclisten dışarı konuyu açan arkadaşa bir sözüm yok. İntel de bunun en iyi uygulayıcılarından bir tanesi, daha yeni olan işlemci ve ana kartlar bir sene sonra eski modele düşürülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aseuz -- 25 Ağustos 2015; 22:38:59 >

• Çünkü onun adı Intel, ve Amd birşeyler yapmadıkça o daha beterlerini yapmaya devam edecek.
  • Aseuz kullanıcısına yanıt
    Elimizdeki cihaz daha işlevini yitirmemişken yenisini almak mantıklı gelmiyor bana. Bu zamana ayak uydurmamak olabilir, tüketiciyi yok saymak olabilir bilmiyorum ancak bana para israfı gibi gözüküyor. Elinde Iphone 5 varken 6 çıktı diye elimizdekini bırakıp 6 almayı düşünmez heralde kimse. Hiç almayız demiyorum tabiki öyle bir algı oluşmasın, ihtiyacımız olmadıkça almayız diyorum.

• Yeni model çıkınca bir önceki otomatik olarak kendini yok mu ediyor ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU SISTEM 8 BIN LIRA EDER MI
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Çünkü onun adı Intel, ve Amd birşeyler yapmadıkça o daha beterlerini yapmaya devam edecek.

Hayir, bunun adi kapitalizm, intel yerine amd olsaydi o da ayni seyi yapacakti. Hic bir firma melek degil.

• Yeni soket vs. cikinca insanlar da panik basliyor, acaba elimde ki ne olacak, yok yeterli gelmiyor mu bu da yeni sokete geçildi vs. diye düsünceler oluyor, duruma göre Intel sene içinde 3-4 soket 5-10 tane çipset çikarabilir, hatta çikariyor neredeyse böyle, bizlerin bilinçli olarak tüketim yapmasi gerekiyor.

Halen Core i5 2500K kullanan biri olarak, kendi kullanim amacima göre eksikligini hissetmedim henüz, diger türlü her çikan sokete geçmeye kalksak 1-2 sene de bir sistem degistirmemiz gerekir, bu sayede de hiç bir zaman donanim fiyatlari bu ülkede ucuzlamaz, eminim 6 ay kimse çöp almasa fiyatlar da ciddi düsüsler yasanir.

Düzeltme: İmla, forumun yazı karakteri düzenlemesi sorunu ne zaman bitecek çok merak ediyorum gerçekten de !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 26 Ağustos 2015; 9:11:07 >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Ucuz yollu bır pc toplamak ıstıyorum neler onerırsınız 1500e 2. El de olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanım amacınız nedir ve sadece kasa mı olacak ?
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Oyun amaclı ve sadece kasa olcak datron 1280 1024 vga cıkıslı monıtor var. 1080p tv var hdmı kablosu alıp ona da takabılırım. 2500k falan olur mu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSK Military -- 27 Ağustos 2015; 19:04:51 >
  • Ben hala 775 soket kullanıyorum oyunlarıda oynuyorum rahatca
  • 2500K üzerine toplama yapabilirsin ancak overclock yapman gerekir bu işlemciye, bu yüzden Z77 çipset anakart ile kullanmanı öneririm, ancak 2.el de zor bulunuyor.

2.el olarak 1150 soket tabanlı sistem yapabilirsin, i5 4460 / 4440 gibi işlemciler var forumda, sıfırı 620 tl'den başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

2500K üzerine toplama yapabilirsin ancak overclock yapman gerekir bu işlemciye, bu yüzden Z77 çipset anakart ile kullanmanı öneririm, ancak 2.el de zor bulunuyor.

2.el olarak 1150 soket tabanlı sistem yapabilirsin, i5 4460 / 4440 gibi işlemciler var forumda, sıfırı 620 tl'den başlıyor.

Ekranb kartı falan tam sıstem onerır mısınz

• 1150 çoğu kırpılmış zaten ileriye dönük olarak 1155 pin sistem daha iyi olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

1150 çoğu kırpılmış zaten ileriye dönük olarak 1155 pin sistem daha iyi olacaktır

1155 mi kaldı yahu ileriye dönük olsa olsa skylake 1151 pinler olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

1150 çoğu kırpılmış zaten ileriye dönük olarak 1155 pin sistem daha iyi olacaktır

1155 daha eski yanlış bilgilendirmeyelim.
  • öyle birşey yok 1150 pin daha bizi en az 4 sene atar illa skylake alacan diye bir kaide yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • I5 4440 veya 4460 alsam kac sene goturur ve bunlardakı gpu ıle yenı nesıl oyunlar kasmadan oynanabılır mı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.