Şimdi Ara

sol şeritten max sınırlardaki hızda gitme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadan gelenin hız sınırlarını aşarak ilerlemesi sizin yol vermek zorunda olduğunuz anlamına gelmez.
    Olay aslında sol şeridi sürekli işgal etmemek.İşiniz bitince orta şeride geçmek.Daha sonra trafiği tehlikeye atacak şekilde araç kullandığı için ve hız sınırlarını aştığı için şikayet edebilirsiniz.

Sol şeridi işgal etmem ama normal şeridime döndüğümde önceden Arkamdan selektör yapıpta daha sonra önüme geçip amaçsızca fren yapıp duran aracımı taciz eden olursa sabrım taştığı anda bir sonraki taciz amaçlı fren yapışında vurur, içinden geçerim.Araç kamerası herşeyi kaydediyor.Yapmadığım iş değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız bende izmirliyim arkadaşın bahsettiği yolla sizin kafanızda canlanan yol bir değil yani öyle söyleyim izmirin merkez yollarından bi tanesi 3 şerit ama öyle otoban çevreyolu falan değil zaten yol 90 dan fazlasına gitmeye çok müsait değil he gidersin de zırt pırt hız düşürürsün yani arkadaşa hak veriyorum ben zaten akşamları falan kilit oluyor gıdım gıdım gidiyor trafik diğer saatlerdede yol öyle cok dolu olmuyor arkadan sellektor yakan olursa ortaya geçerim ama ben 80 le gidiyosam adam da 90 la gidiyo yani öyle bi durum var
  • bi de öyle otoban gibi sol şeridi sollama şeridi olarak kullanayım hesabı yok yeşilderede sol şeridi boş bırakırsan o trafik mahvolur mecburen 3 şeridide kullanmak zorundasın
  • Sağı ve solu müsaitse ve önümde 80'le sağdan geçerken beni anlayabileceği şekilde küfrederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratgazi

Hocam zaten kamyon falan yoksa orta şeritle sol şerit aynı hızda veya yakın hızlarda gidiyorsun yanında araç var zaten 90 la gidiyorum daha dat dat hayır yol versem nereye gidebilecek şehiriçi sonucta

merak etmeyin hocam ben anladım sizi arkadaşların sert çıkması da yolu tanımamaktan kaynaklandı eğer bu olayı çevreyolunda yapıyor olsaydınız tepki gösteren arkadaşlara hak verirdim ama yeşildere yolu zaten hıza müsait bi yer değil sol şeritten 150 180 kapatayım hesabı yok yani dediğiniz gibi nerdeyse 3 şeritte aynı hızda seyrediyor sol şerit biraz daha hızlı seyrediyor o kadar
  • Ben veriyorum kendim gidincede aynısını bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

Arkadan gelenin hız sınırlarını aşarak ilerlemesi sizin yol vermek zorunda olduğunuz anlamına gelmez.
    Olay aslında sol şeridi sürekli işgal etmemek.İşiniz bitince orta şeride geçmek.Daha sonra trafiği tehlikeye atacak şekilde araç kullandığı için ve hız sınırlarını aştığı için şikayet edebilirsiniz.

Sol şeridi işgal etmem ama normal şeridime döndüğümde önceden Arkamdan selektör yapıpta daha sonra önüme geçip amaçsızca fren yapıp duran aracımı taciz eden olursa sabrım taştığı anda bir sonraki taciz amaçlı fren yapışında vurur, içinden geçerim.Araç kamerası herşeyi kaydediyor.Yapmadığım iş değil.

• quote:

Bahsettiğim yol yeşildere izmirde yasiyanlar bilir akşam trafiğinde hatta normal trafikte sol u sağ i yoktur sağı zaten trafik teröristi minibüsler anı frenleriyle sürekli tehlikeye atıyorlar orta şerittede kamyon türü araçlar boldur beni geçse nolcak zaten 20 30 metre önünde araç var ben bundan bahsediyorum yoksa şehirlerarası tarzı yollarda sollamami yapar orta seride geçerim ama gine söylüyorum şehiriçinde 90 üstü trafik terörüdür kimsenin canını tehlikeyi atmayın

Yol yeşildere yolu ise hakkınız var.
    Şeritleri dar bir yoldur.
    Hızlı gitmek gerçekten risklidir.

Ama benden size tavsiye, arkanızda konvoy oluyorsa, önünüzdeki ile aranızda mesafe açılırsa, orta şeride geçin ve sakin sakin gidin.

Ayrıca yeşildere yolunda sağ şerit rahat şeritlerdendir. Dolmuşların özel cebi vardır ve oralarda dururlar. Sağ şeritte duran minibüse hiç rastlamadım. Sadecd yola katılırken aniden girerler, ona dikkat etmek ve önceden uyarmak lazım. Karabağlar yönüne giderken.
    İzmir yönüne, yani çankaya yönüne giderken sol şerid hiç sevmem. Mazgal kapakları çukur ve sinir ediyor.
    Hızlı giden bir yoldur ve dediğim gibi riskli bir yoldur.
    Çok sevmem yeşildere yolunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Trafikte yazili oldugu kadar yazisiz kurallarda var. Bi zahmet bunlarida kavrayin...

• evet, yol vermek zorundasın
  • Sol şeridi sürekli işgal edemessin olay budur buyutucek anlasilmayacak bişey yok kim hangi hizla ne yapiyorsa yapar cezasını keserler sollama yapıp orta veya sağ şeride gecilmesi gerekir.

• quote:

Sol şeritte mesela yol 80 hiz sınırı var 88 le gidiyorum hala arkadan dan biri gelip selektör çakıp duruyorsa yol vermek zorunlumu dur

sol şerit zaten seyir şeridi değil sollama şerididir uzun süreli sol şeritte gitmek yasaktır ama neredeee bizim memlekette
  • Trafik kurallarına göre örnek veriyorum 90 hız sınırı olan bir yolda en fazla 90'la seyredilir. Sol şeritte sadece %10 hız fazlasıyla sollamak amacıyla kullanmaya izin vardır. Sollama bitince sağdaki şeride geçilir. O nedenle hız limitlerine uysanız bile sol şeridi sürekli işgal etmeniz yanlıştır ancak daha da yanlışı sol şeridi babasının malı sanıp sürekli 200'le soldan basmaktır.
  • Şeritlere göre hız sınırı yoktur dostum. Yolun her zaman en sağından gidilir. Otobanda da mesele 200km hızla gidiyorsun ve yol boşsa en sağından gitmen gerekir öyle düşün. Böyle saçma sapan hareketler de yapmayın arkadaşlar gerçekten ya.
  • Sonra niye sağımdan geçiyorlar demiyeceksin o zaman
  • bizde tam kavranmasa da sol şerit sollama amaçlıdır. bizde de hızlı olanlar gidiyor. yani ya sollama yapıp geri gelicen, ya hızlı gitmiyosan solda durmıyacan. hoş ben böyle denk gelince sis+uzun yakıp cruise a alıp ilerliyorum peşlerinden bende böyle bi manyağım
  • KESİNLİKLE YOL VERME. Oranın belli bir hız limiti varsa arkadan gelenin seve seve senin hızına ayak uydurması gerekir. Yol 3 ya da 4 şeritliyse verilebilir ama 2 şeritliyse kesinlikle verme. Bu tip insanlara yol vere vere kendilerini yolun ağası zannediyolar. Geçen ay başıma bununla ilgili bir olay geldi 2 şeritli bir yolda sol şeritte 80 le giderken (hız sınırı 70) efsane kasa diye tabir edilen bir toyota corolla dibime kadar girdi ve sellektör yakmaya başladı hiç oralı olmadım yolda vermedim zaten iş çıkış saati yol çok kalabalık her neyse bu şekilde biraz gittikten sonra yolda köpeğe çarpmışlar yolun ortasında duruyodu ani bir manevrayla sola doğru direksiyonu kırdım ve köpeğe çarpmaktan kurtuldum ama arkamdaki corolla köpek leşinin üzerinden geçti. sonra bu corollacı arkadaş baya bi yavaşladı aramızdaki mesafe baya bi açıldı ben hızımı 70 e çektim ve hala sol şeritten giderken bu corollacı arkadaş tekrardan bana yetişti ve bu sefer ne dibime girdi ne de sellektör attı araya takip mesafesi koyarak mışıl mışıl arkamdan geldi. Bu tip insanların başına bişey gelmeden akıllanmazlar. yine söylüyorum yol verme senin ona yol verme gibi zorunluluğun yok kurallara uyuyosun senlik bir durum yok.

• Bir keresinde sol şeriti işgal eden birisinin önüne geçtim frene bastım, eli ayağına dolandı adamın.

• Sol şeritte hız sinirini asarsak atiyorum 90 km ama ben 160 la gidiyorum radar ceza yazamiyormu .
    Bir sorumda sollama yapacam ama hız limiti 80 ama solda. Adamlar 120 ile akıyor bende 80 üstüne çıkıp 100 120 falan ile sollama yaparsam radar ceza yazamiyormu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 7 Mart 2015; 0:33:24 >
  • Her ne suretle olursa olsun sol şerit sollama ve varsa dönel kavşağa yaklaşırken sola dönme amacı dışında kullanılamaz. Kurallara uyan bir insanım diyorsunuz bu da kuraldır. Gezici trafik ekipleri veya fahri trafik müfettişleri bu durumunuzu gözlendiğinde ceza yazma hakkına sahiptir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.