Şimdi Ara

sol şeritten max sınırlardaki hızda gitme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 583534 -- 7 Mart 2015; 17:28:59 >

• En uyuz oldugum surucu tipisin
    Tabi vericeksin babanin yolumu?
    gec ortaya pasa pasa git...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GTS1907 -- 6 Mart 2015; 18:32:30 >
  • İyi küfür yersin
  • Zorunludur. Hatta sol şeridi sürekli işgal etmek yasaktır hızınız ne olursa olsun. O 80'lik yerde 200'le gidenler de orta veya sağ şerit boşsa o şeritten gitmek zorundadır. Bu yüzden siz hız sınırının üst limitinde olsanız bile arkanızdan gelenin yolunu kapatamazsınız. Cezasını yetkililer verir, siz engelleyemezsiniz.
  • Adamın acelesi vardır,hastası vardır,bir sorunu vardır...Sırf hız sınırını geçti diye vermemek de ne demekmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratgazi

Sol şeritte mesela yol 80 hiz sınırı var 88 le gidiyorum hala arkadan dan biri gelip selektör çakıp duruyorsa yol vermek zorunlumu dur

Öyle bir zorunluluk yok ama bütün araçların sağınızdan geçmek zorunda kalması, sizin için de diğer sürücüler için de çok tehlikeli. Ben yavaş gitmek istediğimde yolun en sağına geçip ilerliyorum. Herkes yavaş gitmek istemeyebilir. Acelesi olan var, hastası olan var. Ayrıca günümüz teknolojisinde araçların fren mesafeleri çok daha kısa. 88 km hız bir çok araç ve sürücü için komik bir hız düzeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTS1907

En uyuz oldugum surucu tipisin
    Tabi vericeksin babanin yolumu?
    gec ortaya pasa pasa git...
    sol şerit her zaman hızlı gidenindir. İstersen 200 le git arkandan 250 ile yardırıp gelen varsa ona yol vermek zorundasın..
  • Soruyu sormuşsun herkes aynı cevabı vermiş hala kabul etmiyorsun. Aradığın cevabı ben vereyim madem.

sen azami hız sınırında gidiyorsun arkadan gelende kurallara uymak zorunda yani kesinlikle yol verme hatta çok güzel bir noktaya parmak basmışsın kazaların çoğu.....

Bu kadar yapabildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farks

Soruyu sormuşsun herkes aynı cevabı vermiş hala kabul etmiyorsun. Aradığın cevabı ben vereyim madem.

sen azami hız sınırında gidiyorsun arkadan gelende kurallara uymak zorunda yani kesinlikle yol verme hatta çok güzel bir noktaya parmak basmışsın kazaların çoğu.....

Bu kadar yapabildim.
    Hız kurallarına uyulmasını sağlamak sizin göreviniz değil, trafiğin akışını bozmayacak şeritte gitmelisiniz, ayrıca sol şerit sollama içindir, sürekli işgal edilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 583534

Bu mesaj silindi.
    istediğii kadar selektör yapsın, Hatta sellektör kolunuda koparabilir. Zerre iplemem. Sol şeride geçtiysem muhtemelen sollama yapıyorum veya, sola döneceğim. (gereksiz solu kullanmam). Azıcık sabırlı olsunlar
  • Asıl sizin gibi sol şeritte sülük gibi ilerleyenlerden oluyor adam hızla geliyor sizde sol şeritte yavaş yavaş ilerlerken kaza oluyor
  • Sol şeritte, sollama yapmadığın sürece sürekli kalamazsın. Olay bu kadar net. Babanın yolu değil.
  • Sol seride gecmis yapmis arkasında konvoy

Yaptıgım sey sagdan geçip onunde fren yaparak 40-50 ile gidip aynısını ona yapmak . Buyuk zevk alıyorum gercekten kendine yapılınca Selektor yapıyor bir de .

Bugun aynısını bir servis yaptı önüne geçince Selektor yapıyor la zamanında gitseydin ne oldu simdi ?!!
  • Zaten yolu boş yere ihlal ederek yolun akıcılığını bitiriyorsunuz, en uyuz olduğum şeylerden biride orta şeritte git sağdan kamyonlar giderdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunçgürsoy

Zaten yolu boş yere ihlal ederek yolun akıcılığını bitiriyorsunuz, en uyuz olduğum şeylerden biride orta şeritte git sağdan kamyonlar giderdir.
    Sol şerit babanızın değil sollama harici kullanamassınız yani bırak 88 Km'yi 188 Km ile bile giderken orta şerit boş ise oradan ilerlemek zorundasınız.Hastası olan var acelesi olan var veya keyifine adam 250-260 Km ile yardırarak gidiyor olabilir ona cezasını yetkili kişiler verir kısacası o hız ile sol şeriti işgal ettirip sülalenizi kalaylattırmayın
  • Orta şerit ne güne duruyor ?
  • Sonra efendim millet niye makas atıyor. otobandayız uyarı levhasında yazıyor ağır araçlar sol şeridi işgal etmesin abimin biri de sol şerit 80km/h ile gidiyor kamyonlar sağdan bizi geçiyordu.

Trafiği düzenlemek trafik ekibine kalmış birşey yavaş gidiyorsanız orta şeritte kalın sollama yaparken geçin sol şeride.

Normal kullanımda otobanda 180 ile giderken bile uygunken orta şeritten devam ediyorsak var bir anlamı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2jz1993

Orta şerit ne güne duruyor ?
    Benim anlamadığım adamların hızlı gitmesi sizi neden rahatsız ediyor ki? Dilediği hızda gider, hatta plakasını okuyamaz arkasından bakarsınız. Dur sol şeridi kapatayım da geçemesin mantığı sizce de saçma değil mi?
  • quote:

Hız limiti maksimum 88 km/h. 3 şeritli yolda tüm şeritler dolu, sen önündeki aracı sollamak için sol şeritteysen ve 88 + %10 (sollama hızlanma güvenlik payı diyelim) geçmezsen arkadaki selektörü geç bando çıkarsa yol vermek zorunda değilsin. Sonuçta o durumda kuralları sen değil arkada hız limitini aşan vatandaş yapmış oluyor.

Otobanda çok olur bu, sol şeritten ben hızlı gidersem önümdeki 120-130 km/h ile araç sollarken asla sıkıştırmam çünkü kurallar dahilinde ilerliyordur. En kötü uzaktan ışıkla 1-2 kez uyarırım, yol verirse verir vermezsede efendi gibi arkasında beklerim. Adamı rahatsız edip, rahatını bozmak tamamen saçmalık ve terbiyesizliktir. Arkadan gelen yeni nesil sonradna görme bazı zengin vatandaşlar bu hakkı kendinde gördüğü için kimsenin canının tehlikeye atmaya hakları yoktur.

• quote:

Sonra neden trafikte çok sinirlisin, neden küfür ediyosun. Neden önüne biri çıkınca sağından geçiyosun. Al işte canlı örneği.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.