Şimdi Ara

sol şeritten max sınırlardaki hızda gitme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Madde 46 – Karayollarında trafik sağdan akar.
    Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücüler:
    .
    .
    d) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmemek,
    .
    .
    .
    Zorundadırlar.
    (Değişik 21/5/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler, 3 600 000 lira para cezası (3600TL) ile cezalandırılırlar.
  • yol isteyip de vermediğiniz birisinden 2 makas yersiniz, sonra yaptığınızın ne kadar yanlış olduğunu anlarsınız
  • Okurken bile sinirlendim saçmalığa bak babasının yolu sanki...
  • Zaten ne oluyorsa sizin gibilerden oluyor. Koskoca kamyona,otobüse yol veren mi dersin, sol şeritte babasının yolu gibi giden mi dersin. Sonra da kendisine aynı şeyi yapınca basıyorlar kornsyı selektörü. Senden hızlı giden varsa paşa paşa yol vermek zorundasın. Hem kendin hem de başkasının can güvenliğinin adına.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırak sağ şerite geçip yer vermeyi gerekirse orta refüje çıkıp yol vermelisin
  • Senin kuralın orta ve sağ şeritte işler. Sol şerit sollama ve hızlı gitme içindir. 88'le gidersen birisi sağından geçerken dedenin dedesinden başlar doğmamış torununa kadar küfreder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol şeritte hız yapacak kişi için senin kural koyma yetkin yok maalesef, isterse 300 le gider o onun bileceği iş, radara girerse seni suçlamazlar merak etme, geç sağ şeride nereye kaçla gidiyorsa gitsin. Kaza yapacaksada kendisi yapar, öleceksede kendi ölür, ceza yiyeceksede kendi yer.
  • İnsanlar trafik kuralları konusunda amma cahil arkadaş! Bir de kifayetsiz!

1) Şehir içi sokak ve caddelerde tabii ki sol şerit ihlali diye bir kavram yoktur. Ancak sağ şerit boşsa, soldan gitmek gene lüzumsuzdur. Ancak gidemezsin diye birşey de yoktur.

2) Şehir içi ana arterlerde (Ankara'da Eskişehir yolu, konya yolu, İstanbul yolu, Çevre yolu... İStanbul'da TEM, E5 ve TEM bağlantı yolları gibi yollar...) sol şerit sollama şerididir. Sollama tamamlanınca orta şeride geçilir. Tabii ki trafik kilitlendiği, yoğunlaştığı durumlarda bu mümkün değil. Ama trafik yoğunluğundan 70 civarı bir hızla gidiyorsan bile, sol şeritte isen arkanı kollayacaksın. Bu kadar basit.

3) Sol şerit ihlali hız sınırının aşılmasından daha hafif veya önemsiz bir trafik suçu değildir. Bizi hızlı gidiyor, siz de ihlal yapıyorsunuz. Arada bir fark yoktur.

4) Sollama tamamlandığında sağa geçmek sizin için trafik kazası riski doğuruyorsa, daha çok pratik yapın veya araba kullanmayın. Benim 58 chevrolet'de sağ ayna yok. aynalarda çift açılı cam yok. Araba Desoto büyüklüğünde, vitesi direksiyonda, direksiyonunda da kocaman bir boşluk var. Gene de zorlanmıyorum. Dolayısı ile ortalama zekada, ortalama tecrübeye sahip, ortalama yetenekli biri modern bir araba ile tehlike yaşamaz diye düşünüyorum.

5) Çoğu ülkede otobanda sağlamak da serbesttir. Bu meseleleri Almanlardan iyi bilecek değiliz.

Şahsım adına ben sol şeritte sollama yapan kimseye selektör atmam. Sollaması biter, bir müddet daha beklerim. Herkesin solladığı araçla bıraktığı güvenli mesafe farklı olabilir. Bir müddet sonra çekilmez ise, o zaman selektör atarım. Çekilmeye meyletmez ise, sinyalimi vererek sağ şeride geçer, mümkün olduğunca hız sağlamamı yapar, yoluma devam ederim.

• Sizin gibileri olduresim geliyor. Bu soyledigimde cok ciddiyim en ufak mubalag yok. Sabah derse gidiyorum, pasam sol seridi 80le kapatmis sayesinde aptalca bir trafik olusmus, gecebilmek icin turlu cambazliklar yapiyoruz. Neymis guvenli olan buymus. Ulan sizin gibiler yuzunden kac kisi aptalca seyler yapmak zorunda kaliyor farkinda misiniz? Forum icindeyiz allahtan yoksa cidden boyle durumda dilime hakim olamiyorum, trafikte en nefret ettigim olay bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratgazi

Sol şeritte mesela yol 80 hiz sınırı var 88 le gidiyorum hala arkadan dan biri gelip selektör çakıp duruyorsa yol vermek zorunlumu dur

Yol vermeyebilirsin ama seni sağından geçen biri bilki sana küfrediyor demektir

• caner_24 kullanıcısına yanıt
    Beni arkadan rahatsız edip saga geçmek için mecburen hız sınırını açtırıp eve ceza geldiğinden beri ben o arkadaşa hergun beddua ediyorum sıkıntı yok emniyette de durumu gittim açıkladım bu şekilde ceza yedim diye adamlar max süratte gittiğin sürece geçme niye sen kendini riske atıyorsun ki bırak hız yapan risk alsın dediler Ama bakıyorum burdaki herkes trafik amiri olmuş. Zaten seviyesizce yazılara hiç cevap vermiyorum bile bunlar kendisine saygısı olmayan insanlar . Cevap emniyetten alınmıştır saygı çerçevesi içinde cevap verenlere tessekurler

• quote:

Orijinalden alıntı: beratgazi

Beni arkadan rahatsız edip saga geçmek için mecburen hız sınırını açtırıp eve ceza geldiğinden beri ben o arkadaşa hergun beddua ediyorum sıkıntı yok emniyette de durumu gittim açıkladım bu şekilde ceza yedim diye adamlar max süratte gittiğin sürece geçme niye sen kendini riske atıyorsun ki bırak hız yapan risk alsın dediler Ama bakıyorum burdaki herkes trafik amiri olmuş. Zaten seviyesizce yazılara hiç cevap vermiyorum bile bunlar kendisine saygısı olmayan insanlar . Cevap emniyetten alınmıştır saygı çerçevesi içinde cevap verenlere tessekurler

Bak dediğim noktaya geldin, arkandaki sana yanaştı diye sen gaza yüklenirsen sen suçlu konuma düşersin, arkadaki sürücü senin kafana silah dayamıyorki beratgazi gaza bas uçalım kaçalım ceza yiyelim diye. Ceza yememek istiyorsan geçersin sağ şeride hız limitleri içinde gidersin, arkadakide basar gider o onu bağlayan bir durum.

• Kardeşim adam belki cezayı göze almış acelesi var. Sağa çeksen ölürmüsün, sol şerit babanın malımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_24 -- 7 Mart 2015; 18:55:00 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Sağ seride sağlıklı bir şekilde geçmek için bastım mesajım tam anlaşılmadı galiba frene basıp sağa geçmeye çalışsam üstüme çıkar zaten dibimden geliyor

• SOL şeridi sadece öndeki aracı geçmek için kullanın. Müsait olduğunuz andada orta hatta boşsa sağ şeride girin. Böylece hem siz sıkıntı yaşamayın, hemde ihtiyacı olanlara yol açın.
    Trafikte sorun yaşamamak,aslında bu kadar basit.
  • Sol şeritte o yolun hız limitinde gidiyorsanız, arkanızda İtfaiye, Ambulans, Polis vb öncelikle araçlar yoksa, hiçkimseye yol vermek zorunda değilsiniz.

Geçmek isteyen sağımdan geçsin, çok da şeyimdeydi. Hele o arkadan Xenon ile selektör yapan tiplere asla ve asla yol vermem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Sol şeritte o yolun hız limitinde gidiyorsanız, arkanızda İtfaiye, Ambulans, Polis vb öncelikle araçlar yoksa, hiçkimseye yol vermek zorunda değilsiniz.

Geçmek isteyen sağımdan geçsin, çok da şeyimdeydi. Hele o arkadan Xenon ile selektör yapan tiplere asla ve asla yol vermem.

Aksini yapsan zaten şaşardım ciddi söylüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Sol şeritte o yolun hız limitinde gidiyorsanız, arkanızda İtfaiye, Ambulans, Polis vb öncelikle araçlar yoksa, hiçkimseye yol vermek zorunda değilsiniz.

Peki psikopatın biri denk gelse haydarı gösterse sana, hala bu haşin erkekliğini korur musun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Mart 2015; 18:13:40 >
  • Özellikle geceleri sol şeridi işgal edip yol vermeyenlerin dibine kadar girerim uzunları yakar kör ederim.Paşa paşa sağa geçiyorlar o zaman
  • en sol şeritte iseniz yol vereceksiniz kurallar ve trafik durumunun dahilinde neticede araç sizden hızlı gidiyor
    sizin 500 ps aracınız 120 ile ile gidiyorsa sol şeritte arkdan 75 ps lik aracıyla 150 ile giden araca yol vermeniz lazım yada gaza basıp uzamanız
    kişinin hız limitine uymasına vs siz karışamazsınız

onun cezasını ya kendi yada maddi olarak trafik verir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.