18 ay önce aldığım ikinci el solenzo aracımın bu kış ( 2007-2008 arası ) dehşet şekilde su aldığını farkettim. Aracımın arka bagajı , arka koltukların tamamı ve sol arka ayak havuzluğu komple su alıyordu. Aracı istanbulda bika servise götürdüm. İlk seferinde dandik bir usta tamam deyip göndermişti. İkinci sefer gittiğimde şikayetin aynen devam ettiğini söyledim ve bu sefer aracıma bakmayan diğer ustanın bakmasını söyledim. Allah (c.c.) razı olsun ustamdan. Şimdi tespitler. 1.Arka cam ile kaporta arasındaki fitil komple su kaçırıyordu değişti. 2.Arka plaka aydınlatma lambasının etrafından arka kaput içine oradanda cam kenarlarına girerek paslanmaya sebep olmuş. Bu ampul yuvasının etrafına mastik çekilerek hem bagaj kaputuna su alması önlendi hemde arka cam çevresindeki kaportanın paslanması önlendi. 3. Sol arka ayak havuzuna su sol arka kapıdan giriyor nasılmı.?. Camdan akan su cam fitillerinden içeri girer. sol arka kapının plastik aksamının arkasında kaporta ile arasında plastik poşet var. bu poçet mastik ile tutturulmuş. mastik sağlam olsa idi akan su kapı içine oradan da alttaki deliklerden dışarı akacaktı. Fakat poşet mastikten kurtulduğu için su kaportadan akarak iç kısımdaki plastiğe oradanda sol arka ayak havuzuna akıyor. Sonuç plastik bally yada temiz bir macun ile yapıştırılır yada. şerit şeklinde kesilen başka poşetlerin ucu kapı kaportasının iç kısmına su görmeyecek şekilde yapıştırılır boşta kalan diğer ucu ise kapı içine bırakılarak akan suyun kapı içersine akması sağlanır. 4.Solenzada bagajda sol iç kısımda bir havalandırma deliği var. Logan larda da aynı yerde üst üste iki tane vardır. bu havalandırma plastiğinin etrafındaki yapışkan özelliğini kaybedince oradanda su alıyor. Sonuç mastik ile tekrar yapıştırılacak. Şimdi ustama duvacıyım. Yolunuz açık olsun.
Arkadaşlar Merhaba,
2004 Dacia Solenzom var arabam 58.500 de 60.000 bakımını yaptırmayı dusunuyorum. Ancak servis 1.100 civari bir rakam verdi. Hem 60.000 bakimi yaptirip hem de aracima LPG taktirayim diyorum. LPG icin Atiker e karar verdim gibi. Ancak bu 60.000 bakiminda daha ekonomik bir yol var mi. Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.
bende bugun 30bin km bakımını yaptıracam bakalım. Arka 3. stop ampülü patlamış heralde, o değişecek. Birde egsozum patlaktı onu daha önce sormuştum komple değişmesi gerekiyormuş kısa mesafe kullandıgımdan içinde nem kalıp paslanmış çürümüş. Birde kapı camlarının içinden bir ses geliyor onlara felan baktıracam. Kediye çarpmıştım plaka düzelecek. Bakalım ne kadara patlıyacak hepsi.
Benim bakım, LPG takimi, Lastik Değişimi ve Ruhsat Degisimi ardindan muayne filan tahmini 3.000 TL yi bulacak.
Evet arkadaşlar bakımını yaptırdım toplam masrafım ustanın işçiliğide dahil 90 tl bunun haricinde 10 tl de kışlık lastikleri söktürüp yazlıkları taktırdım. balans ayarı, birde nitrojen bastırdım lastiklere. kediye vurmuştum gecen gün sis farı eğilmişti birde plaka eğilmişti. onlar düzeltildi. birde arka camdaki stop lambasının ampulü değişti o da 5 tl toplam bugün araba bana 105 tl masraf çıkardı. Arabamı seviyorum yaa başka bir araba olsaydı aynı bakımlara en az 300- 400 para öderdi :D
Kendi servisine götürürsen 1100 isterler sana tavsiyem benim yaptığım gibi tanıdık iyi bir usta bul reno dan anlıyan ona yaptır. 30 bin bakımının aynını yaptırdım ustanın işçiliğide dahil 90 tl ye geldi. Kimbilir renoda servisde ne kadar isterlerdi. Şansımdan benim tanıdığım usta daha önce reno nun servisinde çalışıyormuş ordan ayrılıp kendi dükkan açmış :) Bence sende bir araştır çok çok daha ucuza halledersin bence.
tahminim 60 bin bakımı en fazla 500 tutar+ 950 atiker lpg ruhsat felan muyane dahil bende yeni yaptırmıştım bana 1250 ye maloluştu lpg. yani toplam masrafın 2 milyar civarı olur en fazla. Arabanın zaten garantisi kalmadı kendi servisinde yaptırmana hiç gerek yok. tüm parçalarını piyasada çok rahat bulabiliyorsun. Mesela örnek vereyim bugun orjinal havafiltresini 8 tl ye aldım. Acaba servis ne kadar isterdi tahminim en az 20 der.
5 Mayıs da muaynesi doluyor araba 58.800 de Nisan ın son haftası gibi yaptırayım diyorum. Fiyat işçilik konusunda tavsiyesi olacak. Kayseri de servis önerebilecek arkadas var mi?
slm arkadaslar bende dacia solenza almak istiyorum fakat pek bi bilgim yok bu arac hakkında bu forumdan okudugum kadarıyla iyi bir araba gibi ama yinede bir kac sorum olacak sizlere yardımcı olursanız sevinirim. 1.Yakıt tüketimi sehir ici(istanbulda) nasıldır? 2.Trafik sigortası nekadardır? 3.Kasko ödemesi nekadardır? 4.Suan bi arac buldum 131bin km de 2005 model dacia solenza ac (bu ac nin anlamınıda bilmiyorum) bu arac icin masrafsız denilmiş ama bu aracın 150bin bakımı normal sartlarda bana kaca maal olur? 5.Bu aracın km si cokmu sizce motor clio oldugu icin ve cliolarda 100binden sonra cok sorun cıkarttıgı icin masrafı cok olurmu? aracın özellikleri: abs merkezi kilit hidrolik direksiyon elektrikli ayna ve cam analog klima sürücü hava yastıgı
yardımlarınız için simdiden tesekkürler...
İyi günler eryn bey. Neden o kadar fazla km li araç almaya karar verdiniz? Fiyatı ucuz olduğu için mi? ne kadara alacaksınız?
bende 1-2 ay içinde arabamı satmayı ve daha üst model bir araba almayı düşünüyorum bu ötv indiriminden faydalanmak için. Aracım şu an 31bin km de 1-2 ay beklerseniz arabam çok temiz. Bneim aracı alabilirsiniz. Gerçi o 131bin kmlik araç kadar ucuz değildir
örnek olarak o aracı verdim almicam hemen sordugum sorulara cevap aliyim bu aracla lgili daha net bi karar vericem.
amma boş bi forummuş
solenza kullanan sayısı az olduğu için forumda zayıf kalıyor, logana bakarsan 143 sayfa olmuş, solenzada 6. sayfaya zor ulaştı. yoksa forum boş değil.
sevgili eryn arkadaşım, solenza kullanıcısı olarak büyük bi şikayeim yok, arıza çıkarmıyo yolda bırakmıyo, benim araba 15 kuruşu bulmuyo şehir içinde bile (lpgli olarak tabi), şehir dışı 10-12 kuruş arası gazın fiyatına göre arıza konusundada cliolarda 100binden sonra çok sorun çıkarır diye bişey ben pek duymadım, ha öyleyse bile az kilometreli solenza çok piyasada, öyle alırsın 100binden sonra sorun çıkarırmış düşünmezsin. ama sonuç olarak 15 bin lira çıkarabiliyosan gidip sıfır alsan daha güzel olur bence. saygılarımla...
bu arada HERKESE SELAMLAR!.. forumdaki ahmet çalışırın solenzayı devraldım 2-3 ay kadar önce, bende solenzacıyım artık
slm arkadaşım.benim de solenza var.55 binde bakımlarını yaptırdım.servisi boşver.triger seti 60 tl.bujıler 10/20 tl.yağ filtre.50 tl.hava filtre.10 tl.klima filtre 10 tl.frenlere baktır.balatalar aşınmışsa hemen değiştir.fazla tutmaz.ama diskler de aşınmışsa.ön takım 150 tl.arkalar en fazla 50 tl.suyuna antifirizine.fren yağına.direksiyon yağına baktır.önce rot balans servisine uğra alt takımlara komple önce baktır.daha sonra değişecek parçalar varsa önce değiştir.(rot başı-burç..vs. gibi.)daha sonra tekrar rot balansa git ayarlat.sanırım hepsi 500 ü bulmaz bile.
@pamukkale27
Çok teşekkürler.
SELAM ARKADAŞLAR, BENİM SOLENZANIN ÖN ÇAMURLUKTAKİ DAVLUNBAZLAR KIRIK VE SES YAPIYOR.NEREDEN BULABİLİRİM VE FİYALARI NEDİR.
benim solenzaya lpg taktırmak istiyorum arkadaşın biri tek noktadan enjeksyonluysa çok ucuz olur dedi, doğrumu bu arkadaşlar, sıralı sistem yapılması gerkmiyormu bizim solenzalara yoksa eski arabalardaki lpg sistemi çok ucuz takılabiliyormu solenzaya
ARKADAŞLAR TOKATTA GÖREV YAPAN BACANAĞIMINZ 2004 SOLENZA SCALA MODELİ VAR SATIYO LPG Lİ
SERVİS BAKIMLI ÇOK TEMİZ BİR ARAÇ BENDE ORUDDA GÖRV YAPYRM BENİMDE ZATEN RAPSODİ MODELİ
VAR NEYSE 10250 YE SATIYO BACANK ARABA KONUSNDA ÇOK TİTİZDİR KENDİSİ İLK SAHİBİ EN UFAK
ARIZADAN TUTUNDA TÜM PERİYODİK BAKIMLARINNI SERVİSTE YAPTIRMIŞTIR EV ALACAĞI İÇİN SATIYO
YADA DAHA DÜYÜK FİYATA OLAN BİR ARAÇLA TAKAS YAPMAK İSTİYO LPG 8 AY ÖNCE TAKILDI KARMA
OLARAK KM 13000 LİRA YAKIYO MUTLAKA Bİ GÖRÜN ÖYLE KARAR VERİN HAVA YASTAĞI ÇELİK JANT İ
benim solenzaya lpg taktırmak istiyorum arkadaşın biri tek noktadan enjeksyonluysa çok ucuz olur dedi, doğrumu bu arkadaşlar, sıralı sistem yapılması gerkmiyormu bizim solenzalara yoksa eski arabalardaki lpg sistemi çok ucuz takılabiliyormu solenzaya
tek nokta enjeksiyon değil çok nokta enjeksiyon solenzalar. maalesef ucuza tüp takılmıyo. 1000 liradan aşağı çıkmaz. arabanın arkasında 1.4 mpi yazıyo dikkat ettiysen, mpi çok nokta enjeksiyon demek (multi point injektion ingilizcesi) benim arabaya ankarada fema taktırdık. bugünlerde ufak bi sorunu var, onun dışında çok güzel çalıştı ve çok az yaktı.