Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.634
Cevap
34
Favori
279.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Internette Solenza ile ilgili arastirma yaparken tesadufen forumunuzu kesfettim. Bana yardimci olacaginizi umuyorum.

Bursa'da bir Solenza buldum. 2004 model 27.000 km. ve 8500 YTL. Eski sahibi arabasini verip Logan almis. Sol tarafta cizikten dolayi boya var. Genel olarak temiz sorunsuz bir arac.

Solenza'nin nasil bir araba oldugunu tam olarak bilmedigim icin sizlerden bu araca dair olumlu veya olumsuz buldugunuz yonlerini bana bildirmenizi rica ediyorum. Arac fiyati ile gorunumu ile bana uygun gorunuyor ancak birde sizlerin fikrini almak istemiyorum. Ha bu arada bu arac benim ilk aracim olacak kismetse ve soforlugumde cok iyi degil.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginboztepe -- 11 Ekim 2008; 12:56:37 >
  • Benim aracımda suanda 27000 km de ve inanın bu yasta bu km araba bulduysanız kendimden biliyorum bayag az kullanılmış demektir. heleki bu fiyata bulduysanız bence hiç kaçırmayın fiyat bana biraz düşük gibi geldi o yüzden bi pisliği olabilir bildiğiniz bi ustaya gösterin servis kayıtları varsa baktırın kazalı olabilir çünkü genelde bu araclar en aşağı 11bin ytl civara gidiyor ki bu km de bi arac bence 12 bile eder eger benım ki kadar temizse

Yeni şöfor oldugunuzu söylemişiniz bence araba tam size göre yani kullanımı çok kolay ve rahat bi arac hemde yeni şöförler genelde biraz dokundururlar sağa sola o bakımdan da tamir konusunda sizi üzmez çok uygun fiyatlara yedekparca bulunabliyor. Ben açıkcası arabamı çok seviyorum. Tabiki çok lüks bir arac değil çok fazla beklentiler içindeyseniz bu arac tabiki karşılamaz ama bu fiyata alınabiliecek en konforlu arac diyebilirim (tabiki 2004 model ve km de) ben sık sık uzun yla gidiyorum ve inanın uzun yolda da konforlu bir araç yormuyor insanı yani bu fiyata broadway alacagınıza bu arac kat kat daha teknolojik ve rahattır. Eger imkanınız varsa lpg taktırmanızı şiddetle tavsiye ederim yıllarca değiştirmeden bineceğinize eminim. 2004 den beri kullanıyorum, Daha üst sınıf bir araç almaya karar vermiştim ama imkanım olmadı ve lpg taktırdım. Şu an o kadar ekonomik oldu ki bir 4 sene daha değiştirmemeyi düşünüyorum.

• aaykun arkadaşım bu başlık altında bu şekilde konuşmanızın tek amacı tartışma yaratmaktır ama ben uygun bi şekilde iddalarınıza cevap vereyim kliması soğutmaz demişiniz ben 4 yıldır hiçbi bakım yaptırmadım klimaya ama yazın en sıcak günde gel arabada seni titretmezsem neyim :D aşırı ses yapar demişiniz bence ses seviyesi kendi sınıfındakilerden çokda fazla değil, heleki broadwayle kıyaslamışınız ya inanamıyorum bizde daha önce broadwayde vardı arada dağlar kadar fark var. Ayrıca en kalitesiz arabdır demişiniz ama ben size bi kaç marka sayabilirim çok daha kalitesiz ki bu araç arkasında reanult gibi dev bi firmanın kalitesini taşıyor. İlan sitelerinde bi solenza gördüm 380 000 km de ve aracın henüz motorunda hiç bi sorun çıkmamış ve lpg li sanırım bu birçok şeyi açıklıyor.
  • arkadaşlar tüm yazdıklarınızı büyük bi zevkle okudum.....ve solenzanın böyle güzel ve kullanışlı bi araç olmasına çok şaşırdım...bence 6-7 bin ytl lik bi araç bakıyordum....demekki 8 bin civarına güzel bi solenza alabilirim....
  • Sözü üstüme alıyorum marka fanatikliği yapmıyorum sadece bu aracın kendi sınıfında fiyatına göre çok iyi bir arac oldugunu anlatmaya çalışıyorum. broadwayla kıyaslamışınız onda klima var mı acaba? birde sizin beklentileriniz biraz yüksek daha üst sınıf arabaların klimasıyla bu aracınki tabiki aynı olamaz. Kısacası size sorum şu: bu fiyata , bu yasta yani 2004 sonrası ve 30000 km yi geçmemiş, ayrıca sizinde bahsettiğiniz konforu sunan kliması olsun ses yalıtımı olsun bir arac var mı? eğer varsa ben bilmiyorum eğer öyle bir arac varsa zaten hiç durmam bende satar onu alırım
  • aynen, bende satar onu alırım ama nerde öyle araba, bu fiyata
  • solenza fiyatına göre süper araba klima otomatik cam merkezi kilit donanımları gibi herşeyi var bence herkezin alacağı bütçeyi sarsmayan herşeyi olan bir araba daha ne olsun
  • merhaba,

arkadaşlar sonunda bende solenzami aldim. 2004 model, 50.800 km. klima, airbag standart zaten. aldigim kisi biraz merakli bir arkadasmis. arabada elektrikli yan aynalar, megane 2 lerde olan karartmali dikiz aynasi, sony mp3 cd player felan var arabada. hic bir bakim ihtiyacim olmadan arabaya rahatlikla binmeye basladim.
  • 2008 Mart'ta alığım Solenza'm 86000 km'ye ulaştı. Aldığım günden beri sol ön cam kapanırken rayından çıkıyordu. Elimle düzeltip kapatıyordum. Dün akşam en sonunda krikosu tamamen bozuldu. Elektirik problemi yok motor çalışıyor ama cam artık ne açılıyor nede kapanıyor. Parçayı sordum ankarada yokmuş. 110 ytl ye bursadan sipariş ettim. Yarın 30 liraya taktıracağım. Tamirine 80 lira istediler ve garanti vermediler. 9 aydır kullanıyorum arabamı ilk defa luzumsuz masraf açtı. Bu arada yetkili serviste ön balatalar (boch marka) 56 ytl ye değişti. Arka balataları tanıdık bir ustaya 18 ytl + 1 fincan Türk kahvesine değiştirdim (fiyata balata dahil) Yorumlarınızı okuyunca lpg taktırmaya karar verdim. Bu arada motor 4 litre yag alıyor. İstepne bendede sorunlu. Mekanizma paslandığı için açılmıyor. Aslında sadece bagajdaki vidayı bijon anahtarı ile çevirerek açmak mümkün. Yukarı doğru biraz kastırınca stepneyi yerinden çıkartmak mümkün. Pas çözücü falan bir işe yaramadı. Geçen bayram ilk defa yolda kaldım. Debriyaj tamamen bitti. Bilye falan her şey dahil 260 lira tuttu. Vites, dreksiyon şu an pamuk gibi. Lüks beklentim yok. Arabam bana yetiyor. Şehir içinde gerekli takip mesafesine dikkat ederek sorunsuzca aracımı kullanıyorum. 3 kere Ankaradan İstanbula gittim. Yazın o sıcağında kılima 1. derece iken sırtım hiç terlemeden son derece rahat bir yolculuk yaptım. İlk başlarda çok ses alıyor diye hayıflanıyordum. Şimdi sesede alıştım. Sonuç olarak arabamdan son derece memnunum. Satmayı hiç düşünmüyorum. Arabayı almadan önce şahin doğan veya brodway'a bakıyordum. İyiki Solenza almışım diyorum şimdi. Şimdilik benden bu kadar...

• çok güzel bir araba , hayırlı olsun engin bey
  • merhabalar bende dacia solenza scala sport aldım onu almadan burda sizin görüşlerinize baktım ve alamaya karar verdim arac 18000 km de 2005 model 10000 ytl ye aldık hakikaten benim aldığım arabanın içinde daha sıfır kokusu bile duruyor ve araba fiatına göre hakikaten cok konforlu klima sis farı celik lant bile var doğan slx clio megane bile kullanmış biri olarak bu araba bu fiata bedava diyorum meganeden eksik tarafları tabiyki var ama cliodan hiçbir eksik tarafı yok ve bu araba cok seri araba bendekimi öle cıktı yoksa hepsimi öledir bilmiyorum ama arabayla 190 bile bastım gaza dokunasaya fırlıyo cok seri almak isteyenlere öneririm 10 milyara sıfır arabaya biniyorum ve araba full özellikte gercekten solenza fiatına göre mükemmel araba cünkü 2001 moden 100 bini aşmıs cliolar 98 toyatalar hondalar focuslar 13 14 milyardan başlıyor şimdi dandik cin arabaları üretilmiş beş para etmeyecek onlar bile 15 milyardan başlıyor motordan ses fazla geliyor felan yazmışlar ama o kadar abartılcak bi ses yok tofaş arabalar daha fazla ses yapıyor benden bu kadar herkeze ii forumlar

• bide şunada değinem bu arac km de 210 bin yakıyor dizel aracdan farksız
  • lpg litre fiyatı 1.60 ytlden kmdeki yakıt masrafım 134 bin lira hemde yaklaşık -10 derece soguğa rağmen. Aracımın yakıt tüketimi çok hoşuma gidiyor.
  • Arkadaşlar,

Yabancı forumlardan ve tabi ki donanimhaber forumu bu topicden edindiğim izlenimler (baştan sona okudum) ve bütçeme göre yaptığım araştırmalar sonucu (öğrenci - yeni şöför :p ) Solenza araştırmaya başlamıştım ve nihayet bulduğum birkaç modelden sonra bir tanesini almaya karar verdim, pazarlık yapıldı söz kesildi.

2004 Rapsodie AC model, LPG'siz, temiz kullanılmış (aracın içi, döşeme, motor vs gayet temiz) Solenza için 8.5'a anlaştık. Araştırmalarımıza göre ihtiyaçtan acil satılık olduğunu öğrendik, pazarlık da yapıldı bu yüzden.
    (Ekleme: Kilometresi orijinal ve 30/31 bin aralığındadır.)

Yarın baştan aşağı ustalara baktıracağız, birkaç testten geçireceğiz ve sonrasında kısmetse alacağız.

Fiyatı piyasaya göre nasıldır, ek olarak önerebileceğiniz bir test var mıdır? Fiyat iyi mi?

Sömestrda da sıralı LPG taktırmayı düşünüyorum, yine bu konudan edindiğim izlenimler sonucu...

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaugrana -- 22 Aralık 2008; 14:54:29 >

• bnm aracda 2004 model ve bulunubılecek en temiz solenza olduğunu düşünüyorum. Bnm km şu an 29binde eğer kmsi 50bini geçmemiş ise fiyat çok iyi
  • Korhan arkadaşım müsait olursan, aracı da alırsam online görüşelim diyorum. :) Yazdıklarını okudum, tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Kilometresi orijinal ve 30/31 bin aralığında söylemeyi unutmuşum.
  • wallahi o kmde ise çok iyi benım araba su an 29bin oldu ki ağustoda 25bindeydi 4 bin kmyi lpg taktırdıktan sonra arabadan inmediğim içim bu kadar kısa sürede yaptım yoksa yılda 7000kmyi zor yapıyordum benzinde eğer o aracda benımkı gibiyse cok az kullanılmıştır. Yani sonucta 5 yıla yaklaştı ve 30bin km çok düşük kimi arabalar 1 yılda 50 i deviriyor. Bence 8.5 açok iyi almışınız. Çok memnun kalacagınızdan eminim birde sıralı lpg taktırdınız mı arabadan inmezsiniz artık. e- mail adresim korhanunal@hotmail.com istediğin konuda her zaman yardımcı olmaya çalışırım kendi bildiklerimce. Az cok tanıdık arabayı artık ve aracın çok sevdiğim yanı çok ucuz yedek parca fiyatları var. Ve sizinde 2004 model bulmanız vergide de size avantaj sağlıcak tam bilmiyorum ama 3 yıl mı ne olunca indirim oluyor ben 2004 de ilk aldıgımda 500ytlye yakın vergi vermiştim su an düştü ama tam ne kadardı hatırlayamıyorum. Arabanızı alınca foruma resmini eklersiniz artık biraz renklensin sayfamız

• piyasaya göre benim arac gibi az kmde ve temiz araclar 12 e kadar satılabiliyor. ortalama olarak 10 ila 11 milyar arasında satılıyor. Gecenlerde 10.500 e satıldı beyaz 2004 model ama alt donanımıydı havayastıgı felan yoktu klima yoktu.
    2004de benim aldıgımda rapsodie 1.4 AC nin liste fiyatı 18 milyara yakındı ne kadar düştü böyle moralim bozuluyor acıkcası bu gidişle en fazla 10 milyara satabilecez 2-3 sene sonra en iyi ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoRHaN50 -- 22 Aralık 2008; 17:46:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.