Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.634
Cevap
34
Favori
279.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eraycanli arkadaşım bence hiç servisde yaptırmana gerek yok gerçi ben servislere gıcığım orası ayrı mesele ama servislerde resmen kazıklıyorlar adamı. istersen önce git bi servisden fiyat al kaça mal olur öğren sonra renaultun özel servisleri oluyor hemen hemen herşehirde var ordanda fiyat al. Arasındaki farkı görürsün. Ben bakımlarını kendim tanıdık bir ustaya yaptırıyorum. Size de tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcalisir

quote:

Orjinalden alıntı: odeonde

ahmetçalışır arkadaşa - eğer düşünürsen ivedik organizede iyi usta biliyorum , kendisi reno'cu ama ben güveniyorum.. bu arada lastik için bence 2 michelin energy kış içinse 2 adet michelin kar lastiği al, değiştirerek kullanabilirsin.. ankara içi olsada ben o şekilde kullanıyorum

lastik önerini ben de düşünüyodum zaten, şimdi sorun uygun fiyata nerden alırız. usta önerirsen sevinirim, şimdiden teşekkürler.
    hoşçakalın.

kazım karabekirdeki michelin ana bayiinden aldım hatta bu ara kampaya olması lazım.. kusura bakma braz yoğun tempodayım o yüzden geç cevap verdim.. ustanın da istersen sana adresini ve ismini atabilirim.

bu arada LPG Takma fiyatları ne oldu? iyi sistemler ucuzladıysa düşünmekteyim aryık.. ama geçen gün 136 YTL benzinle 611 Km yaptım ki bunun sadece 220 KM'si şehirler arasıydı. çok fark edermi bilmiyorum.. 2 saatte ankara - konya yapsamda 5 kişi ile çeyrek depo benzin yakması çok keyif verdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odeonde -- 18 Eylül 2008; 1:24:24 >

• bizim arabaların göstergesinde bi sorun var bence (benzinde) ilk basta bayagı bi düşmüyo ibre ama sonra hemen inmeye baslıyor belki ondan çeyrek depo yakmışınız gibi görünüyordur ama ibreye güvenmeyin derim ben. ben lpg yi 1050 ytlye taktırdım atikerde bu fiyat standart fazlasını isterlerse inanmayın çünkü kafalarına göre fiyat çekiyolar ben konyaya merkezine gittim orda adam böyle söyledi. memleketimdeki güya tanıdık dediğimiz usta bana 1300 fiyat çekti bende böyle böyle anlatınca utandı 1050ye yaptı. Neyse vergilerle felan 1300 civarına maloldu bana, Atikerden de memnunum öyle pahalı markaları almaya gerek yok bence 4000kmdir şeytan kulağına kurşun sorun çıkarmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KoRHaN50

eraycanli arkadaşım bence hiç servisde yaptırmana gerek yok gerçi ben servislere gıcığım orası ayrı mesele ama servislerde resmen kazıklıyorlar adamı. istersen önce git bi servisden fiyat al kaça mal olur öğren sonra renaultun özel servisleri oluyor hemen hemen herşehirde var ordanda fiyat al. Arasındaki farkı görürsün. Ben bakımlarını kendim tanıdık bir ustaya yaptırıyorum. Size de tavsiye ederim.

ankara neziroğlunu aradım 60bin bakımı için, 750 ytl'den başlar dediler
    neyse haftasonu tanıdık birisi vardı ona bıraktık 2 gün orada yapıldı bakımları. triger, kayışlar, tüm filtreler, bujiler, tüm sıvılar değişti. baskı balata bitmişti o değişti, ön frenin disk ve balatalar birlikte değişti, alt takımda körükler ve bir-iki şey daha vardı hatırlamadım onlar değişti. el freninde arıza vardı o tamir edildi ve ufak tefek bişeyler daha vardı. kısacası usta altından gireriz üstünden çıkarız ne gerekirse yaparız dedi yaptı :) orjinal parçalar ve elf sıvılarıyla yapıldı. hepsi 730 ytl tuttu. şu anda araba güzel bir sorunu kalmadı gibi ;)

• bu arada birşey daha var, benim sol aynanda bozukluk var, içerdeki koldan ayarlanmıyor tellerde problem var galiba. arabayı ustaya bırakırken onu da söyledim ama değiştirmemiş. aynanın yan sanayisi yokmuş, orjialine de 90 küsür ytl demişler. bursa'daymış o da ankara'da yokmuş. bilen duyan varsa ucuza haber yazsın, yan sanayisi varsa özellikle. 90 ytl o plastiğe verilmez, içini açıp yapsam diyorum da hepten gitmese böyle idare ediyoruz
  • slm arkadaşlar bende bu araçdan aldım ve sizlere katıldım 1,4 mpi rapsodi modeli nasıl bi araç oldugunu bilmiyorum bir kaç sorum var ilgilenirseniz yakıt konusu takılıyo kafama sıralı otagaz takılırsamı iyi olur yoksa böyele devam edilirmi yakıt orantıları nası olur mesela 400 km yolu benzinle ne kadara giderim gaz taktırırsam ne kadara giderim şuhan yakıt fiyatlarına göre kullanan arkadaşlar vardır bir cvp yazarsa çok sevinirim.
  • sovez arkadaşım öncelikle aramıza hoş geldin. Sana yakıt konusunda şöyle bi ornek vereyim uzun yolda aynı yolu ki 280 km benzinli haliyle kmde 199 bin lira yakmıştım. Lpg taktırınca aynı yolda 106 bin lira yaktım. Solenzası olupta lpg taktırmayan varsa her geçen gün zarar ediyordur bence. Daha önce taktırmadıgıma çok pişmanım.

Uzun yolda en az yaktıgım değer: 106bin lira
    Şehiriçinde en fazla yaktıgım değer: 169 bin lira (klima Açık)

Genellikle şehiriçinde 155- 152- 153 bin lira gibi değerlerde tükettim. Bayramda yeni şehirdışı tüketim değerlerimi paylaşacağım inşallah bu değerler ağustosta ölçüldü lpg litre fiyatı 1.86 idi.
  • Ayrıca senin sordugun 400 km lik yolu şehiriçi varsayarsak lpg de:400*170=68000(max değeri kullanıyorum lpg için) Benzinde 400*230=92000(minimum değeri kullanıyorum benzin için)

Yani 400km lik bir mesafede benzin ile lpg arasında EN AZ 24ytl kar edersiniz.

NOT: Bu değerler tahmini oldugundan dahada fazla ekonomi yapabilirsiniz veya aynı şekilde dahada az olabilir. Şöleki bu kadar fazla değişken olan bir ölçümde kesin değerler vermek yanlış olur ( sürüş tarzı, yol durumu, hava sıcaklığı v.s.)

Uzun lafın kısası aracımız lpg ile çok daha ekonomik bir arac oluyor ben tavsiye ederim. Performansda değişme olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoRHaN50 -- 21 Eylül 2008; 3:18:43 >
  • slm kardeş yakıt bilgileri için çok tşk kısaca benim demk istediğim 400 km uzun yolda benzinli kaç litre yakar ben hep uzun yol gidiyorum merak ettim hep gazlı araba kullandıgımdan için mesela broadway ist ankara 70 ytl yakıyo gazlı solenzada 80 ytl yakarsa iç bişey değil taktırmaya deymez orj bakımından 10 ytl iç önemli değil tabi o fiyatı yakarsa bende bunu çok merak ediyorum bayramda inş ankaraya gitcem bakalım ne yakcak sen tahmin edebilirsen bi cvp tabi hızım 120 bu arada kardeş son sorum sana benim araçda klima yok acaba sonradan takılırmı saygılarımla
  • 120 ile gidersen tahminim en az 80 ytl yakarsın gerçi benzinle son zamlardan sonra ölçüm yapmadım ama 80-100 arası yakar tahmin ediyorum. Klima konusunda bilgim yok ama cliolarla aynı olabilir takılır diye tahmin ediyorum araştırmak lazım.
  • merhaba,

aracıma 4 tane 95 liradan + 10 ytl ıvır zıvır masrafıyla fransa üretimi good year vector 5 --- 4 mevsim lastik aldım. şimdilik memnunum. umarım kış gelince de sorun yaşamam. fren mesafem kısaldı, önceki lastikler 30000km olmasına rağmen hiç tutmuyordu(4 yaşındaydı). yol tutuşu gayet iyi.

usta problemi de şimdilik yok, olmaz da inş. teşekkür ederim,
  • evet arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok tşk aslında taktırmak lazım inş seneye bayabir kar var işin gerçegi
  • arkadaşlar havalar soğuyalı arac tüpe çok geç geçmeye başladı bende genelde kısa mesafede şehiriçinde kullandıgımdan dolayı hep benzinle gidiyor araç. Benzinle gitmeyi iptal etme gibi bi şansımız yok mu?
  • slm korhan ve diğer arkadaşlar. forumda dolaşırken uğrayıp bi mrb demek istedim. uzun zaman oldu. biliyosunuz soloenzayı satmıştım en son, şimdi imzamdaki araç var. ama solenzayı, yolda görsem bile şöyle bi dönüp bi bakarım. neyse korhan, senin sorun çok önemli değil, kolayca halledilir. düşünsene lpg yi erzurumda -30 derecede kullanabiliyolar. tek yapman gereken, lpg servisine gidip lpg ye geçiş ısısını düşürmek, mesela 25 dereceye filan düşür. yani motor yine benzinde çalışır, fakat kısa sürede o ısıyı bulunca lpg ye geçer. ama kısa mesafe demişssin eğer çokta kısa ise dediğin gibi (500m-1 km filan) o zaman geçmeyebilir. lpgde çalıştırma hem zor hemde uygulanmayan bişe diye biliyorum. hepinize kolay gelsin.
    Ramazan Bayramınız Kutlu. sağlıkla, ve sevdiklerinizle nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle.
  • Teşekkür ederim redcheek bi ara ustaya gidip soracam bakalım o ısı olayını düşürsün biraz. Zaten laptopu baglayıp ondan ayarlıyorlar kolay bişey sanırım. Bu arada yeni aracın hayırlı olsun kazasız bellasız ve cezasız yolculuklar yaparsın inşallah. Yine ekonomik bir arac almışın güle güle kullan.
  • Arkadasşar lastik hava basınclarını kaç yapıyorsunuz. ben 30 bastım 1 haftada 13e inmiş lastik patlamış galiba ama çok yavas iniyor çivi var galiba yarın bi baktıracam. Bu arada bugun lpg tankında hiç gaz kalmayacak kadar bitirdim ve depoyu fulledim 58 ytl lik gaz aldı. 40 litrelik depo basınçtan dolayı biraz pay oluyor galiba
  • merhaba

lastik hava basıncı 31 - 32 civarı yapıyorum. yaz - kış ayarı nasıl olmalı bilen arkadaş varsa yazarsa sevinirim.

lpg tankı sanıyorum 40 lt. ancak en fazla 32 lt aldı, kışın değişecektir muhtemelen. ankarada 1,63 milangaz, 49-52 arasında değişen şekilde full oluyor depo.

benim aracım da geç lpg ye geçmeye başladı, daha önce 30 derece ayarlı olduğunu söylemişti usta. daha ne kadar azalabiliyor öğrenebilen varsa yazsın lütfen.

hoşçakalın.
  • bende solenza varken 2 haftada 1 servise götürüyordum altını kaldırtıyorum vidalar sıvılar silecek motor farlar koltuklar aklınıza gelen herşeye baktırtıyordum arızalı varsada orjinal romanya markayla değiştiriyordum bağaja 2 tane lamba takmıştım aydınlatsın diye çok hoş durmuştu en az 5ytl en fazla 60 ytl ödüyordum ama maalesef bu fiyatlar suriyede arkadaşlar ben burada çalışıyorum 110 bin km katettim ama asla stop etmedi arabam ne soğuk ne sıcak dinlemedi gerçekten çok memnun kalmıştım heryolda gidiyordu suriyedeki servis bana logan almamamı tavsiye etmişti solenza çok sağlam ve güçlü araba demişti ve zaten üretimdende kaldırmışlardı onu benzin konusuna gelince lpg asla düşünmedim çünki çok çok az yakıyordu bundan daha iyisi olamaz lpg takıpta motorumu bozmak istemedim halen solanza resimlerine bakarım unutamadığım bir araba sattığımda çok üzülmüştüm arkadaşlar arabanızın değerinibilin sayhılarla

• mrb arkadaşlar bende bir solenza kullanıcısıyım ve gördüyseniz orda araç 200 km yaparken çekilmiş foto war benim aracımın yaptıgı surat aslında o foto 200 değil 210 du ve onu koyan kardeşim resimde oynama yapmış ve kendi aracının yaptıgı surat değil oo ankarada yaşayanlar bilir saat 2,30 cıvarında istanbul yolunda yaptık o suratı ve çok kolay olmadı 180 den sonrasını çok yavaş cıksada 210 nu gösterdim araca aslındagercek planımız 220 göstermekti ama olmadı yol bitti arkdaşlar size aracımın fotolarını koymak isterim ama daha bu sitede yeniyim bu üyelikte benim değil abimin oldugu için herseyin nasıl konulacagını bilmiyorum bilmiyorum ama ben solenza nın hastasıyım ve çok harika bir araba herkez dacia mı diyince boş ver yaramaz diyorlar ama çünkü oo arabaya hiç direksiyon koltuguna oturup yol almadıkları için binenlerde fikrini değiştiriyor ben karabüklüyüm ve benim aracımı görenler araba harika olmuş diyolar ve dikkat çekiyor sizlere en yakın zamanda gercek ibresini ve resimlerini koyacagım herkeze şimdiden tskler.

• Bende ankaradan eskişehire giderken çevreyolunda 220 km hızı gördüm ama bayır aşağı oldugu içindi yoksa o hızı düz yolda göremez o denemeden sonra 1 kerede düz yolda 190 ı gördüm ama artık o hızlara pek çıkmıyorum çünkü arac sizi pekde güvende hissettirmiyor 140dan sonra nede olsa küçük araba ve hafif o hızlara çıkmak çok riskli yavaş gitmek her açıdan iyidir.
    Bu arada dün arabamın balatalarını değiştirdim aslında daha gerek yokmuş bitmemiş ama beni tanıyanlar bilir arabam konusunda biraz pimpirikliyim :) ön balataları komple değiştirdim 20 ytlye maloldu hemde en iyi balatayı kullandılar bosch marka bence arabamız çok ekonomik baska bi arabayla aynı işleme kimbilir ne kadar öderdik. Bu arada ihtiyacınız olabilir bizim arabanın balataları renault 12 balatasıyla aynıymış. Clionun ki uymuyor belki işinize yarar. Lastiğimden de vida çıktı ondan iniyormuş. Şimdi 30hava bastım hepsine kapı içinde 28-29 yazıyor ama sanki çok yumuşak oluyor gibi geliyor bana yumusak oluncada yakıtı etkiliyor gibi bence 30 ideal.

Lpg ısınma derecesini henüz değiştirmedim banada 30 derecee çıkınca gecer demişlerdi. Bi ara sanayiye gidince onuda öğrenecem.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.