Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.635
Cevap
34
Favori
280.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    geçenlerde arıza lambası yandı..ama arabanın çalışmasında filan bi anormallik yok.birkaç gün dinledim arabayı.bulamadım.Servise gittim.bağladılar makineye,katalizator arızası vermiş dedi..ee dedim..!?
    ee si devam et bişey yok dedi:):):):):D:D
    Nasıl iş dedim yav..yakıtı sevmemiş araban dedi.yapılacak bişey yok,arıza da yok dedi.ACAYİP sevindim valla:)
    O hızla doğruuu elektirkçiye far ayarı yaptırdım.park ampülü patlamış deiştirdim.yağcıya gittim.ŞAnzıman , motor, fren hidroliği,direksiyon yağına felan baktırdım.Sorun yok dediler.Benzini doldurdum topukladım:)

• Bu arada 1-2 eksiğim kaldı.ALLAH para versin onlarıda halledecem inŞ.
    egzos komple gitmiş:
    Değişecek....
    sağ kapı camından ses geliyor deli oluyorum o sese...!!
    Cam krikosundan geliyor muhetemelen.cam sallanıyor yani..

;ACABA çift çıkışlı Performans EGZOZ taktırıyım mı?? ne dersiniz?? evde yatıyor..?abartı mı olur acaba?
  • SOLENZACILAR İYİ HAFTALAR

SİZE SORMAK İSTEDİĞİM BİR KONU VAR.YARDIMIZI BEKLİYORUM :

1. SEYİR HALİNDE HAVA YASTIĞI LAMABASI BAZEN ÇOMUZUN YANIYOR.BAZENDE SÖNÜYOR.NEDENİNİ BİLEN VARMI
    2. KISMETSE BİR KAÇ GÜN SONRA 30.000 BAKIMI İÇİN SERVİSE ÇIKICAM NELER YAPILIYOR.2004 MODEL OLDUĞU İÇİN ŞANZIMAN YAĞINADA BAKILIYORMU
  • Selam

Motordan nasıl tıkır tıkır ses geliyor viteste, gaza bastığınızda ayağınaza gaz pedalından ayağınıza vuran bir tıkırtı varmı, tıkırtının sesi subaplarda vuruyor olabilir. Nasıl bir tıkırtı anlatırmısınız.

Bu araçın aksları devamlı ağrıza yapıyormuş, bunu servistekilerde söyledi, yapmayan araçlar şanslı dediler. Sebebini bilmiyorum, ama ustanın söylediği bu arabalar zayıf arabalar dedi.

Saygılarımla
  • selamlar.
    tıkırtı demiştim ama çırrrr şeklinde bir ses, gaz verince geliyor. devir yükselince duymuyorum(2800-3000). bir usta gazdan olur dedi. umarım sorun çıkarmaz.
  • 950 ytl ye sıralı lpg mi olur
    quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcalisir

selamlar. 2004 21800km de aldığım solenza scala (sanıyorum sport pack - direksiyonda radyo kumanda yok!!) (ön camlar otomatik, klima, immobiliser, hidrolik direksiyon, alaşım jant, spoiler, 3. stop) şu anda 24700km deyim. 23000km de fema marka sıralı lpg taktırdım. sanıyorum 13ykr yakıyor. tabii benzin göstergesi de 2 çubuk kadar düştü. bunu da eklersek bir kaç kuruş artabilir. benzinde 23ykr civarında yakıyordu galiba. bu değerler kırıkkale ankara arasında ve biraz da ankara içi bu arada.

araçtan memnunun diyebilirim. 2400 2600 devirler arasında özellikle 4. viteste motordan tıkırtı geliyor. gevşek vida olabileceğini düşünüyorum. vites kutusu da gıcır gıcır ötüyor, yağ istiyor dediler binenler ama daha ustaya baktıramadım. soğutma sıvısı yazan kutu min alıtına düşmüştü musluktan tamamladım.

debriyajı da oldukça yukarıdan kavrıyor. diğer aracımız hyundai starex crdi 5+1 debriyaj kullanımı çok rahat olduğu için (gaz vermek bile gerekmiyordu) solenzaya alışmak zor oldu.

direksiyonda kullanılan malzeme sert geldi, ellerim soyuluyor. paspasları hiç tutmuyor. hidrolik direksiyon da starexe göre ağır kalıyor.

ses izolasyonunun yeterli olduğunu düşünüyorum, ayrıca frenler de beklentimin üstünde geldi.

fiyatına göre tavsiye edebileceğim bir araç, 10250YTL almıştım, 950 ytl sıralı lpg.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cubido32

Bu araçın aksları devamlı ağrıza yapıyormuş, bunu servistekilerde söyledi, yapmayan araçlar şanslı dediler. Sebebini bilmiyorum, ama ustanın söylediği bu arabalar zayıf arabalar dedi.

Bizim Solenza'nın aksları sıfır aldığımızda ses yapıyordu Aracı sıfır aldık cart curt takır tukur sesler geliyor, servise gittik geri, aldığımız günün ertesi sabahı, elemanlar arabayı kaldırdı kontrol etti oraya baktı buraya baktı, aksları değişecek dedi, biz şok olduk zaten ne de olsa sıfır almışız... Ne yapalım yapcak başka bir şey yok, 2-3 hafta Romanya'dan parça beklendi, geldi değişimi yapıldı, 4 senedir de böyle bir sorun çıkmadı bir daha, çok şükür...

Bizim elemanın yakıtı çok fazla 26-27 ykr'yi buluyor, şehir içi tabi.. Ciddi bir şekilde lpg düşünüyoruz, lpg konusunda da buradaki arkadaşlarımızdan kesin çözümler bekliyorum, marka performans bakımından... Yakıtı geçince.. Aracın ön konsolundan, kapı içlerinden felaket tıkırtılar geliyor, bundan önceki (ötv indiriminde verdiğimiz ) aracımız bile bu kadar ses yapmıyordu ki 81 model şahindi kendisi Sol cam inip kalkarken feci bir ses yapıyor otomatik kriko... Sağ cam da mesela yarıya kadar açıkken tutup yukarı çekebiliyorsun cam yerinden oynuyor ( Bunun fotoğrafını göstereceğim ) Bu yüzden cam tamamen açıkken kapatmaya başlayınca cam yerine oturmuyor, öne doğru kayıyor...

Ve diğer bir konu 3. stop lambası Bu arabaya 3.stop ampulü dayanmıyor hayu... 4-5 defa patladı takılan ampuller... Şu anda bile patlak... Bi ara servisinden ampul alacağız, diğer elektrikçilerden alınanlar patladı hep...

LPG konusunda sormak istediğim bir şey var, LPG aracın performansını nasıl etkiler ve klima'nın çalışması LPG tüketimini ne kadar artırır? LPG ile klima çalışması etkilenir mi? Bunları cevaplarsanız çok memnun olurum

Aracımız şu anda 38.000'lerde, geçenlerde sağ ön tekerden yağ akıtmış çok can sıkıcıydı... Bunun sebebi ne olmuştur? Ve jant kapaklarının sağ ikisini 30 liraya servisten orjinalini aldık... Başka bir dükkanda 80 lira dediler orjinal iki jant kapağına Diyeceğim odur ki, parça alacaksanız servisten şaşmayın, ama bakım onarım vs için servis sizin tercihinize kalmış...

Şimdi fotoları atcam =)

•  ...::Solenza Klübü::...

...::Solenza Klübü::...

• MAŞALLAH'larınızı esirgemeyin
  • Maşallah :)
  • YUKARDAKİ RESİMDE BİR TENEKE BİR DE COROLLA VAR :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhanbaba62

YUKARDAKİ RESİMDE BİR TENEKE BİR DE COROLLA VAR :)

Kardeşim yürü git bu forumdan, kendine eğlenecek başka bir forum bul Burdaki insanları deli edip durma O teneke dediğin araba kaç corolla'dan kaç accent'ten sağlam, kaç tane arabaya tozunu yutturur...

Eğer Solenzalar hoşuna gitmiyorsa ki olabilir, bu topicte mesaj atıp durma yüzsüzler gibi... O teneke beynini buraya atacağın mesajları düşünerek yorma

• MAAŞALLAH

Arkadaşlar LPG de çekiş düşmedi ya da farkedemedim, klima benzinde de çok etkiliyodu çekişi. bu hafta 3000 km bakımına gittim LPG için.
    usta sadece baktı basınç ayarı gibi bişeyle uğraştı 1-2 dk ama ne olduğunu bilmiyorum.

merak eden arkadaş için söylüyorum tekrar, 950 ytl fema marka sıralı lpg taktırdım, 100 peşin 850 / 10 taksit world karta.
    şimdiden ödediğimden çok para bıraktı lpg:) ankarada taktırmak isteyenler için önerebilirim, tabii sitede hoş görülüyorsa.
  • Selam,

Lpg de çekişte bir problem olmuyor, yakış oranınıda zaten daha önceden mesajlarımda verdim hem şehir içi hem şehir dışı yakış oranları daha önceden verdiğim gibi; ama şunu söyleyeyim şuanda sehir içinde 100 km'de 10 litre lpg nin altına hiç düşmedim.
    Klima açıkken benzindede lpg'de arabada bir yığılma oluyor, ister istemez ama lpg de biraz daha fazla bunun sebebi lpg nin yanma oranından kaynaklanıyor, uzun aksın (sağ) fiyatını sordum 375 YTL. Yuhhhh yani, inanın Mercedes lerin akslarının fiyatı bukadar yok, simdi sebebini anladım, bu araçlarda aks cok problem çıkartıyor, tabiki nasıl kullanıcının cebine ellerini sokacaklar bu şekilde, Renaultta hep aynıdır zaten, senelerden beri değişmez bu iş, hangi parça cok ağrıza yapıyor onun fiyatı kücük daha olsa coktur.
    Saygılarımla
  • Arkadaşlar

Sağ aksı yan sanayi olarak Ankarada bulabileceğim bir yer varmı? Değiştiripte memnun kalan oldumu?

Saygılara
  • Önceki mesajımda belirttiğim gibi, aracı sıfır aldığımızda aks problemi ile almışız... Ama 2-3 hafta içinde Romanya'dan getirtildi ve değiştirildi... O zamandan beri yani yaklaşık 4 yıldır aks problemimiz yok... Mümkünse (yani bütçeniz el verirse) orjinal parça getittirin derim, zaten orjinal getittireceğiniz parçanın da 2 yıl garantisi oluyor... Yan sanayi vs uzak durun bence, 3 ay sonra arıza çıkar olmadı bir yıl sonra arıza çıkar başınız tekrar tekrar ağrımasın, çok şükür 4 yıldır bi sorun yaşamadık orjinali ile...
  • Ahmet bey, arkadaş yüzsüzlüğüne devam etsin boşverelim

Sizin yakıt tüketiminiz çok iyi bir değerde. Ne kadara taktırdığınızı öğrenebilir miyim? Fema iyi marka

Eylül'den itibaren şehir içi günde yaklaşık 20-25km yol yapacağım, Ayda 20 gün kullansam aracı, bu 400-500 km arası yapar, ki hafta sonları da 60'ardan 240-250km yol yaparsam, aylık gittiğim yol 650-750km arası olur... Hesabıma göre benzinliyken en az 175 lira benzin masrafı çıkar, lpg ile 90 liraya denk geliyor, neredeyse yarı yarıya... 90 veya 100 lira taksitle alsak lpg'yi 10 ayda bedavaya gelir

• iyi akşamlar
    benim 2004 model solenza scala sport pack arabam vardı 2006 şubatında almıştı 1.5yıl bindim çok severek benim arabamdan ne tıkırtı ne ses ne arıza hiç birşey olmadı saat gibiydi çok ta lükstü fiyatına göre mükemmel arabaydı çok zevkle sürüyordum bazı nedenlerden dolayı sattım ama çok üzüldüm herzaman internette solenza resimlerini seredirim aklım hala bu araabada ilk arabamdı minik ama heryere sığıyordu çok güzelde kaçardı beni yarı yolda bırakmadı aldığımda 30 bin km deydi sattığıma 110bindeydi ama sıfır araba gibiydi çok bakımlıydı ayda en az 1 en fazla 2 kere servise götürürdüm sıvıları nı bile fullerdim derece bakımlıydı ve seviyordum hatta sony teyp almıştım vcd çalardan 450 ytl ye almıştım güzel arabam herşeye değerd, dediğim gibi arabamda hiç şikayetim olmadı okadar km yapmama rağmen hatta çok az yakardı hiç lpg düşünmedim ama ALLAH alana kaza bela vermesin gözüm asla yok oda şimdi çok seviyor satmyıda düşünmüyormuş arabanızın değerini bilin bu arada ben en yüksek modeli olan arabamı 7 bin ytl ye sattım yok pahasına gerçi bu değerde gidiyormuş ama yinede az gibi gelmişti bana

• Arkadaşlar Selam,

Bizim arabaların yağ kapasitesi 2,9 Litre (filtre dahil) diyor. Bu doğrumu acaba? önerilen yağlarda 10W- 40. Hangi yağı kullanıyorsunuz?

Saygılarımla
  • selamlar,
    daha yağ değişimi yapmadım ancak castrol gtx yazıyor eski sahibinden aldığım bi kağıtta. 16700km de değiştirilmiş. bu arada ön fren diskleri bitmek üzereymiş (26000km geçti), 25 -30 gibi bişey tutar dedi usta. hayırlısı. vites geçişleri (2 ve 5) da oldukça sertti, alışmıştım derken bunu da tamir edicekler, sanıyorum burç değişcekmiş.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.