Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.634
Cevap
34
Favori
279.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Önemli olan arabanla mutlu olmayı bilebilmektir tabi. Dacia, vs... Bunları alamayanlar da var. Ben hep şükrediyorum. En iyi araba bindiğin arabadır.
  • Korhan

benimde 3 aylık bi çocuğum var. demekki bu solenza bana göre de değil. aile arabası değil yani solenza
  • korhan bende sık gelirim nevşehire.pazar günleri dolaşırız.avanos-zelve-ürgüp-nevşehir...vs.Spring var benim.,onla çook geldim gittim:) Walla 140-150 çok doldurrdum arabayı:),sizin yollarda..:En kısa sürede geleceğim inŞ.ayakkabıcı var merkezde ayakkabı alacam ordan.valla harika ayakkabıları var adamın.İnan ben hiç o kadar güzel ayakkabıyı bir arada görmedim:)
  • Pabuç sarayını diyorsun sanırım, evet güzel ayakkabılar var sahibi Adnan abide bizim tanıdık olur.
    Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ben arabamıza aile arabası değil demiyorum aksine tam bir aileye göre hem ekonomik hem pratik ama ben resimdeki peugeot 504 ü gördüyseniz yıllarca o araca bindik hatta o araçta büyüdüm diyebilirim araba sürmeyi bile böyle büyük bir arabada öğrendiğim için solenzam küçük geliyor. Yani sorun aracta değil bende Alıştık büyüğe ondan yani birde ben biraz kiloluyum yan yolcu tarafına biri bindiği zaman kolum yandaki adama değiyor rahat süremiyorum. '. bir çözüm olarakta zayıflayabilirim tabi
  • Tekrar Selam,

Arabanın kullanımı ile bazı ağrızaların oluşmuş olmasına katılıyorum, ben fiyat performans ilişkisi kurmadım sizlerlere ağrızaları bahsettiğimde. Ben 9000 YTL ye 2004 model araba 40.000 km de aldım. Bu güzel bir fiyat performans ilişkisi ama canımı sıkan olaylarıda size yazdım. Bu birazcıkta arabanın sağlamlığından kaynaklanıyor, 12 yıla yakın Wv Polaya bindik bu ağrızaların hic birini vermedi, simdi son gelişmeleri söyleyeyim, arabanın Katalizöründen ses geliyor, klima kompresörü ağrızlaı ses yapıyor, arabanın içi su alıyor arkadaşlar olacak iş mi ? simdi bunlarında mı kullanımla alakası var. 40.000 km de 4 yaşında arabada bu ağrızlar olurmu yapmayın gözünüzü seveyim.

Neyse lpg ile şehir dışındaki izlenimlerimi yazayım size
    100 km de 6,7 litre, 100 km 7,8 litre, 100 km 7,5 litre lpg tükettim. ortalamasını alırsanız 7,4 litre civarı bir değer cıkıyor. Lpg nin Ankara litre fiyatı 1.77, 100 km de 13 YTL civarı yakıyor. Kilometrede 13 YKR yakıyor anlayacağınız. İyi bir değer bence.

Kilima Kompresörü Fiyatı : 1400 YTL
    Sağ Aks Fiyatı : 375 YTL
    Arabanın Su alan yerini bulmak belli bir meşakat gerektiriyor.
    Bu birazcıkta şans işi sanırım
    Bahtınız açık olsun :)
    Saygılarımla,

Dandik demiyorum !

• Arkadaşlar Birde Birşey Soracağım

Benim arabada, arabanın fren pedalı ve/veya gaz pedalının oradan su damlayarak, paspası bayağı bir ıslatmış, arabayı bir gün önce yıkamıştım, klimada kullanıldı, acaba klima terlemesinden kaynaklanan bir su atması olurmu yoksa bir yerden sumu alıyor içeri bunu nasıl test edebilirm veya nereden öğrenebilirim?

Saygılarımla
  • Geçmiş olsun, galiba ben arabama fazla özendiğimden şu ana kadar çok şükür problem çıkarmadı. Arabamı dün uzun yolda kullandım. Uzun bir aradan sonra klimayı deneyim dedim maşallah ondada sorun yok 3 ddakikada arabanın içi buz gibi oldu :) Ah bide parayı denkleştirip lpgye geçsemde doya doya gezsem araba yata yata eskicek bu benzinin pahalılığı yüzünden.
  • klima suyunu genelde motorun oldugu kısımda arabanın altına yapıyor. Büyük ihtimalle bir yerden su alıyor dikkatlice gözlemlemenizi tavsiye ederim bir defaki aracı yıkadıgınızda
  • mrb arkadaşlar uzun zamandır uğrayamadım çünkü arabaya lpg taktırır taktırmaz yerimde duramayıp tatile çıktım evet burada lpgli araç resimlerini yayınlıcam demiştim ama fırsat olmadı inanın. bari resim yerine izlanimlerimi aktarayım hataydan safranboluya tam 875 km yol yaptım. 700 km klima açık tı. 110 ytl lpg yaktım arkadaşlar. araba 3 yetişkin 1 bebek ve ağına kadar dolu bagaj,klima,lpg ve 40 gündüz derecelik gündüz asfalt sıcağına birde 5 km lik yokuşlar eklenince inip arabaya bi omuz atasım geldi inanın. araç yakıt konusunda çok memnun edici idi ama yolda yukarda saydığım sebeplerden dolayı beni biraz yordu. gitmedi anlıcanız. fakat gece geredede 3 saat uyudum havada baya soğumuştu, 12-18 derec civarı. yola devam ettim bu seferde araba zapt olmuyordu. yokuşlarda aynı araba 100-110 banamısın demedi. (klima kapalıydı) kıscacası arabam beni hiç sorunsuz gitmek isyediğim yere götürdü. sanırım 1 aylı k tatil süresince daha 2500 km yapıcam. baya bi dayanıklılık testinden geçecek. sizleride haberdar ederim.
    bu arada cubido arabanın su alması konusunda 1 kaç tecrübem olmuştu, aktarayım. şimdi araba eğer önden su alıyorsa 2 sebebi olabilir.
    1. si aracın tahliye kanalları tıkanmış olabilir. ağaç altında kalınca filan yaprak gibi şeyler zamanla tıkıyo, tıkanıncada tahliye olmayan su arabaya girecek bi yol buluyo. bunu şöyle anlarsın. kaputu aç, sonra ön cam ile motor arasında üzerinde koruma plastik olan büyük kapağı kaldır, su dök bakalım su gidiyormu. banada olmuştu servise gitmiştim bana gösterdiler ve 6 ayda bir bakarı ben.
    2. si öncamı tutan lastikler güneş altında kalınca çekme yapıyo. ve birleşme yerlerinde 3-4 cm ye varan açıklık meydana geliyo. birleçme yeride öncamın aşğısında 2 sileceğin kolunun ortasına bakarsan eğer açıklık varsa oradan su alır.

fakat arkada su birikmesi oluyosa oda arka cam lastiklerinin etkisini kaybetmesindendir. camcıya götürüp çerçevedeki tüm lastik altlarıana siyah çekomastik çekeceklerddir.20 ytl fiyatı işçilik dahil. bunlar dışında bi yerden su alabileceğini sanmıyorum. ,
    kolay gelsin hepinize.

• redcheek doğru tahmin etmişim bende demiştim lpgyi taktırınca arabadan inmiyor heralde diye.
    arabanın çekmeme konusuna gelirsek benzinlide de aynı durum söz konusu sonuçta 1.4lük motor birde klima açılınca araba iyice yığılıyor. Lpgden kaynaklanan birşey değildir tahminimce. ben genelde rampalarda klimayı kapıyorum.
    Sen tatil boyunca zor koşullarda test sürüşünü tamamla bakalım lpg nasıl performans veriyor. Bende lpg taktırmayı iyice düşünür oldum. Yorumlarını bekliyoruz zaman zaman bizede yaz
  • Teşekkür ederim cevabınız için

Dediğiniz yere bakıp geldim hemen, gerçekten orada yapraklar felan var, orayı kendim mi temizleyeyim yoksa servisemi götüreyeyim, zor bir işlemmi?

Saygılar
  • bu arada kmde 125bin lira yakmışın klima açık ve araba yüklü durumda. Durum böyleyse ben nişanlımın yanına tek başıma uzun yol gidiyorum, Hızlı gimeme de gerek yok yani ne kadar az masrafla gidersem o kadar çok görüşme şansım oluyor nişanlımla ayrı şehirlerde oldugumuzdan. Bu durumda en ekonomik modumla aracı sürdüğümde tahminim 100 binlira gibi bir değere bile düşürebilirim kanımca. Ki düşmese bile 125 harika bi değer otobüsle gitmekten daha ucuza geliyor otobüsden 2.5 ytl daha ucuza geliyor zengin olurum bu gidişle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoRHaN50 -- 7 Temmuz 2008; 17:46:53 >

• cubido sen yapabilirsin. oradan aşağıya doğru giden 15 cm uzunluğunda hortum var hem sağda hem soolda onların temizleyiver. o zaman sorun kaşmaz umarım. aracın motor kısmından baktığn zaman sağdaki görünüyo. bulursun bakıver. zaten su döktüğünde aşağıya akınca yerini daha kolay bulursun.
    korhan gerçekten ummduğunda az yaktı. 90 km sabit hızla gece ve klima açık olmazsa çok rahatlıkla 100 ykr yi görürsün. ben giden yerde 120 filan gittim. valla içim çok rahatladı.en 200-225 ytl ye geleceğim yere 110 ytlye geldim. ilk taksit çıktı bile. vede şimdi doya doya tüm 3000-4000 km yi 500 ytlye gezcem. darısı başınıza.
  • Araç LPG ile çok güzel değerler ortaya çıkarıyor.Kokluyor adeta.Görüntüsü Reno Broadway'lere benziyor.
  • broadway in daha teknolojiği clio kırmasıda diyebiliiz içindeki kapıları kitleyen düğmeyi görünce aklıma eski broadwayimiz gelmişti
  • Selam,

Kapılar açıldığında araç içi aydınlatma lambası yanıyordu, simdi yanmıyor sebebi ne olabilir bilgisi olan varmı acaba?

Saygılarımla
  • bende sadece şöfor kapısı açılınca yanıyor
  • Selam

Bendede öyle olabilir benimki Scala modeli, ama daha önceden yanıyordu simdi hiç yanmıyor.
  • kapının içindeki düğme takılı kalmış olabilir mi? öyle değilse sanayide bir elektrikçi gösterin
  • MERHABA

BURSADAN YAZIYORUM.2004 MODEL SOLENZAM VAR.TEK SORUN AC YOK.ASLINDA YETİŞEMEDİM.BU ARABAYLA UZUN YOL YAPMAYI SEVİYORUM. ŞİMDİLİK 29000 KM DEYİM. NEDE OLSA MEMUR ARABASI. TATİL, PAZAR, ARADA BİR ŞEHİRLER ARASI.ŞİMDİYE KADAR BİR SORUN ÇIKARMADI.SADECE ÖN BALATALAR DEĞİŞTİ O KADAR.BİRDE GEÇEN GÜN SAĞ ÖN KAPORTA ÇİZİLDİ.UMARIM SERVİS ÇOK MASRAF ÇIKARTMAZ DİYORUM. 29000 BAKIMINA BU AY GİDECEK.ANCAK BÖYLE BİR SOLENZA KLÜBÜNÜN OLMASINA SEVİNDİM.YAPABİLEN VARSA ÖZEL BİR WEB SİTESİ OLUŞTURSUN ORADADA BULUŞALIM.

TÜM SOLENZA SEVERLERE HAYIRLI KAZASIZ VE GÜZEL YOLCULUKLAR
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.