değerli üyeler bu klube katılmaktan mutluluk duyuyorum.Solenzalar ile iyi yolculuklar
romanyakaplanı hoşgeldin.iyi forumlar
Arkadaşlar 1.ci ve 2.ci vitese geçirmekte zorlanıyorum..Özellikle ilk çalıştıgında oluyor.motor ısındıkça düzeliyor rahatlıyor ama daha önceden olmuyordu.
Tesadüfen şanzıman kapagının gevşek oldugunu farketmiştim 1-2 ay evvel,kapağı açıp baktıgımda şanzımanda gram yağ kalmadıgını gördüm..hemen yağ bastırdım .Yağcı dediki abi,viteslere geçerken Sesli geçer,gürültü yapara zorlanır,Sen nasıl farketmedin dedi.. Ama EN UFAK bir zorlanma bile hissetmemiştim..Velhasıl,yağ koyduktan sonra zorlanmaya başladım:) Bu nasıl iştir yav ARaba yagsızken zorlanmıyor,ama yap koyduktan sonra hırıltılı geçmeye başlıyor zorlanıyor anlamadım gitti valla
Bilmem sizinkilerde nasıl?
Şu solenzaya bi türlü ısınamadım gitti. özellikler fena değil ama kaporta tenekeye benziyor
Maşallah aracınız çok temiz, Bu arada resim işini yapmışınız :) Jant kapaklarınız da hoşmuş ben de jant kapaklarını değiştirmeyi düşünüyorum ama güzel bir model bulamadım siz kaça ve nerden aldınız?
quote:
Orjinalden alıntı: erhanbaba62
Şu solenzaya bi türlü ısınamadım gitti. özellikler fena değil ama kaporta tenekeye benziyor
Bu kadar solenza severin içinde bu tarz bir yorum bence doğru olmadı. Beğenmeyen almaz accent ınızla size mutluluklar dilerim
Naturreal arka tampondaki o siyah leke nedir?
Romanyakaplanı aramıza hoşgeldin
Araç hareket halindeyken aracın arkasını pek uzun süre göremezsiniz çünkü bu araçla ibrede 220 km/hız ı gördüm
Redcheek lpg taktırdıktan sonra foruma ugramaz oldu. Bize fotoğraflar yollayacaktı. Anlaşılan araba tüpü kokluyor, arabadan hiç inmiyor
buraya yazı yazanlar fanatik midir. eleştriye açık değilmsiniz.
onca arabanın içinde ilgimi çekiyo solenza. niyetimde var almaya ama 2 günde bir servise gidersem kulaklarınızı çınlatırım ona göre
ben 4 senede 1 kere servise gittim oda ilk 10.000 km bakımı içindi. Daha sonra kendi servisine gitmedim çok kazık fiyat çekiyorlar gibi geldi ve 20.000 km bakımını kendi bildiğim bir ustaya götürdüm zaten kitapçığında km bakımlarında nelere bakıldıgı ve nelerin değiştiğini açıkca tabloda vermişler. Hem kendim başında durdum herşeyini kendim takip ettim. Renaultun kendi servisine götürdüğümde ilk beni müdüriyette oturttular arabayı alıp servis bölümüne götürdüler bende gitmek istediğimi söyledim yasak oldugunu söylediler. Yani demek istediğim yagını değiştirmeseler felan haberimiz olmıcak. Ben 20 bin km bakımda önce renaultun kendi servisine gittim fiyat istedim ona göre servise girecek dedim bana 230 ytl hesap çıkardılar ben kendi ustamla herşeyi orjinal hava filtresi motor yağı felan (zaten clio parçalarıyla aynı oldugundan orjinalini çok rahat buluyorsun) Hepsini toplam 70 ytl ye mal ettim 30 da ustaya verdim 100 ytl yani renault bize hiç yoktan 130 ytl kazık atıyor hemde içiniz rahat olmuyor servis sürecini takip edemediğinizden.
2 günde 1 servise gidersem demişiniz, arac işi birazda kullanmaya özen göstermek gerekiyor. Ben 2004 de aldıgımdan beri toplamda 2 kere bakım gördü araç (10bin ve 20 bin) Bunların haricinde çok şükür sanayiye gitmişliğim olmadı bir sorun yüzünden. Yani siz ona iyi bakarsanız oda sizi üzmez.
Gelelim eleştiriye açık olma konusuna, eleştiriye tabiki açığız. Hatta ben size accent ve solenza aralarındaki farkları objektif bi şekilde accentın üstün yönleriyle bile söyledim. Ama sizde beni anlayınız ki. Eğer sizinde biri aracınıza teneke derse siz neler hissederdiniz? ve size soruyorum madem teneke olarak görüyorsunuz neden almayı düşünüyorsunuz. Bu durumda başka bir araç almak sizin için daha doğru olacaktır. Saygılar...
bende yakında eklerim fotoyu :) çok güzel duruyo maşallah
bu arada clio direksiyon rekoru acaba uyumlumu? direksiyon hidroliği fena durumda bende.. benden önceki kulanıcı çok fena kullanmış, şans ama normalde canavar gibi araç
Korhan jant kapaklarını memleketimde yani kayseriden süha aksesuardan aldım.4 tanesini 20 ytl ye aldım.begenmene sevindim kardeşim
quote:
Orjinalden alıntı: KoRHaN50
Maşallah aracınız çok temiz, Bu arada resim işini yapmışınız :) Jant kapaklarınız da hoşmuş ben de jant kapaklarını değiştirmeyi düşünüyorum ama güzel bir model bulamadım siz kaça ve nerden aldınız?
Korhan...; tampondaki siyah leke,boyanın kavlamasından kaynaklanıyor..Arka tamponların ucundan boya kavlıyor.geçenlerde boyacıdan randevu aldım..iNŞ en kısa zamanda boya alıp komple rötüş yaptırcam arabaya.tamponlar içinde o kısımları zımparalatıp boyatıcam inş.
yav Forumun Tek gece bekçisi benmiiyim?!!
ewet sanırım benim:
Yalnız değilsin bende geceleri forumda oluyorum. Jant kapaklarını cidden çok ucuza almışın ben bi model begenmiştim ama çok güzel duruyordu çalarlar diye korktum almadım zaten 50 ytl idi. Bende seninki gibi bir model alacağım jant kapağının teki kaldırıma sürtmüş kötü duruyor.
Geçen gün acemi şöförün teki geri geri park yerinden çıkarkenbenim depo kapağının oraya çarpmış çizgi şeklinde bir çökme var insanın moralini bozuyor ben bide pimpirikli bir insanım. Aracım ilk çizildiğinde arabayı satmayı düşünmüştüm şimdilik benim tamponlarda boya kavlaması yok ama bunun olması normal bence çünkü plastik üzerine muhtemelen boya sac daki kadar iyi tutmamıştır. Bu arada aramız yakınmış ben nevşehirdeyim bizde sık sık kayseriye geliriz en fazla 1 saatlik yol. tahinli katmerin müptelasıyız ayıptır söylemesi
kayseriye son geldiğimde sanayi yolunda 4 aracı test etmiştim test sürüşü yaptım yeni corolla, c4, yeni focus, 308... citroen c4 ve corolla çok hoştu bu 2 aracta çok dogru seçim olur. Ama maddi durum el vermediğinden alamıyoruz. Ne yapalım bizde internetten video ve fotograflarıyla idare ediyorum inşallah bir gün çocukluk hayalim olan bmw ye sahip olurum ama daha ççççooooooooooookkkkkk çalışmam lazım çoooooooooook
Araba alacak arkadaşlara son bir sözüm olacak; Eğer kapalı garajınız yoksa haftada 1 aracınızı yıkama fırsatınız yoksa aracla fazla ilgilenmem diyorlarsa sakın koyu renk arac almasınlar. Gelelim iyi yönlerine koyu renk araç daha pahalı havası veriyor otobanda sol şeritte 120 ile bile giderken çoğu aracın sizi mercedes bmw gibi lüks arc zannedip yol vermesi. Park yerinde diğer araçların içinde " ben burdayım " dercesine dikkat çekmesi de işin ayrı bir zevki. Ama ben şahsen bir daha koyu renk araba almıcam. çünkü çok titizim ufak bir çizik bile moralimi bozuyor o yüzden ya beyaz alırım bundan sonra yada çok açık renk gri. Bu arada arabamı veletler mi yaptı bilmem ama öyle bi çizmişler ki her gördüğümde içim acıyor. Daha ben park ederken dokundurmadıgım aracıma başkası zarar verdikçe çıldırıyorum. kendim yapmış olsam neyse
Arabaları çekemeyip onları çizerek kendini bi halt zannedenlere Bi alıp veremediğin varsa çık karşıma erkek gibi problemini söyle değil mi
İnşallah bir gün o kırmızı kare içindeki yeni corollada benim olacak. Bu fotografı çekerken ordan geçiyor olması şans değildir heralde. Kaderimde var bu bir işaret. Uçtum biraz kafa iyi de kusura bakmayın
SOLENZANIN NE EKSİĞİ VARKİ COROLLADAN
Maşallah arabamızda bir eksik yokda yakında evlenecem aile genişleyecek felan daha büyük bir araç lazım, birde dizel araçların torkuna hayranım o gaza bastığındaki ivmelenme çok hoşuma gidiyor koltuga yapıştırıyor. Birde ben teknolojiyi sevdiğim için bu anlık yakıt tüketimi felan yol bilgisayarı gibi şeyler de olsun istiyorum. Ama bu istediklerim pahalı istekler o yüzden sanırım en az 2-3 yıl daha bunlara sahip olamıcam