Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.634
Cevap
34
Favori
279.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet cng lpgye göre çok daha ucuz imiş, tabi piyasaya girmesi güzel olur ama sanırım ona zaman var daha. fakat yaptığım araştırmalara göre teleflex lpg ler içinde farklı bi sisteme sahip ve cng ye geçildiği zaman 200 ytl lik bi sadece parça değişimi ile cng de rahatlıkla kullanılacağını sitesinden öğrendim. o yönüyle telefllex bi adım önde diğerleriine göre bence.
  • Arkadaşlar lpg ile ilgili sorulara cevap vereyim.

1. Bu benim 7. aracım ve ilk aracım hariç tümünü lpg ile kullandım. Sorun yoktu. Üstelik küresel ısınma problemine karşın lpg çevre için daha iyi bir yakıt. Benzinle aynı bile olsa ben onu tercih ederdim. Duyarlılık...

2. Benim LPG markası "platinca". Piyasaya yeni çıkmış, bazı parçaları italyan bazıları yerli falan. Ustam onu önerdi ben de itimat ettim. 1100 ytl ve 11 taksitle taktım. Zaten çok gezdiğimden parasını amorti ediyor.

ÖNEMLİ:
    Şimdi BRC; ZVOLLİ gibi pahalı ve extra özellikli tüpler var. Pahalı ve daha iyi elbette. Fakat bizim arabalar bunlardaki özellikleri karşılamıyor. Misal ustaya volvo taksi geldi lpg deki bütün kabloların yeri var. Ama bizimkine aynısını takınca bazı kabloları iptal ediyormuş. Üstelik garanti süreleri de aynı.
    Unutmayın LPG de garantiyi vermeli ustanız. Gerekirse değiştirmeli komple vs... Bu güvence olduktan sonra çok pahalıya kaçmadan bir marka taktırmanızı öneririrm.

3. Şehirçi yakıt şehirden şehire değişir. Trafik yoğunluğu ve ışıklar önemli... Ben Diyarbakır'dayım ve genellikle çok yoğun yerlere girmemeye çalışıyorum. Agresif kullanmıyorum vs...

Son olarak... Evet bizde yedek lastik bagajın içinde ama ben yine de simit taktırmadım. Neden derseniz?
    Araba sacı ufak bir darbede kolayca bükülüp simit depo darbe yiyebiliyor. Bagaj geniş... İki oda bir salon (ki bu tabirim diyarbakırda çok tuttu :) ) Taktır ince ve uzun bir tank ki şase onu da seni de korusun.

Allah hepimiz kazalardan korusun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akresi -- 23 Haziran 2008; 11:46:56 >

• saol bilgiler için akresi.
  • evettttttttttttt en sonunda bende lpg taktırdım. bu sabah yaklaşık 4-saatlik montjdan sonra atiker sıralı lpg dönüşümünü yaptırdım. dönüşüm esnasında hep arabanın başındaydım. her anını izledim, yoksa içim rahat etmezdi. ben çok memnun kaldım. güzel bi dönüşüm oldu. ortada öyle kablo kalabalığı filan olmadı. usatalar belliki işin ehli. zaten atiker bayii seçtim. merdiven altı diye tabir edilen yerlerde dönüşüm yaptırmadım. daha aracı fazla kullanmadım. sadece alıp eve geldim. 3.5 km . ilk izlenimciklerrim hiç performans eksikliği hissetmedim, seste yok, anlıcanız takıldı, çok güzel çalıştı aldım ve çıktım. umarım sorun çıkarmaz, ve de lpg tüketimi düşük olur. zaten buralardayım klübe gerekli bilgileri veririm. montaj resimlernide atarım.

• Öncelikle herkese merhaba.bende solenza yı keşfedenler ,Ve sevenler zümresini katıldım.Akıbetimiz hayr olsun:)SOLENZA'cılar arsında olmaktan mutluyum.En kısa sürede aracımın resmini ekleyeceğim foruma..Sanırım burada solenza konusunda benden daha tecrübeli arkadaşlar var.Sormak istediğim şeyleri sorup bilgi alışverişi yapacağımıza inanıyorum.
  • Bu arada redcheek99 LPG hayırlı olsun.ALLAH kaza bela vermessin.atiker sistem için fena değil diye duyumlar aldım.inşallah uyum sağlar aracına.Bende düşünüyorum lpg taktırmak.ama nakit sıkıntısı var şu sıralar..
    quote:

Orjinalden alıntı: redcheek99

evettttttttttttt en sonunda bende lpg taktırdım. bu sabah yaklaşık 4-saatlik montjdan sonra atiker sıralı lpg dönüşümünü yaptırdım. dönüşüm esnasında hep arabanın başındaydım. her anını izledim, yoksa içim rahat etmezdi. ben çok memnun kaldım. güzel bi dönüşüm oldu. ortada öyle kablo kalabalığı filan olmadı. usatalar belliki işin ehli. zaten atiker bayii seçtim. merdiven altı diye tabir edilen yerlerde dönüşüm yaptırmadım. daha aracı fazla kullanmadım. sadece alıp eve geldim. 3.5 km . ilk izlenimciklerrim hiç performans eksikliği hissetmedim, seste yok, anlıcanız takıldı, çok güzel çalıştı aldım ve çıktım. umarım sorun çıkarmaz, ve de lpg tüketimi düşük olur. zaten buralardayım klübe gerekli bilgileri veririm. montaj resimlernide atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturreal -- 24 Haziran 2008; 23:03:04 >

• bu da benim arabam.yorumlarınızı bekliyorum

...::Solenza Klübü::...
  • Kardeş araban çok temiz. Güle güle kullan. her dacia gibi melul melul bakıyor öyle...

Tüp taktıran arkadaşa da hayırlı olsun. İyi yapmış... Tüp taktırınca daha az para gitmiyor ha yanlış kanınız olmasın. Hatta daha fazla bile gidebiliyor. Ne de olsa tüplü diye bol bol gezdiğimizde. :) Ama en azından geziyoruz. Benzinde gezmeden o para gidiyor.
  • naturreal araban hayırlı olsun, gerçekten temiz gözüküyor. arabana bakarsan seni hiç üzmez. gerçeketen çok dayanıklı araçlar. 6 ayda bi sanayiye götürürsün alt takım,yağ,su kontrol ettirirsin, sonrada hiç sorunsuzca binersin inş.
    saol akresi valla taktırdım çünkü canıma tak ettirdi benzin. 50 ytl koyuyorum ancak çyrek depoyu azcık geçiyodu.100 km sonra ışık yanıyodu. ama şimdi 55 ytlye fullledim lpgyi,içim açıldı ya. 300 km giderim en az diye düşünüyorum. neyse grşrz. forum şenlendi azcık. iyi oldu. kalın sağlıcakla.
  • selamlar, aranıza yenı katıldım. solenza 2004 scala 1,4 mpi. umarım coğunuz gibi memnun kalırım.
  • sanada hayırlı olsun ahmet kardeş.
  • Akresi ve redcheek99 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.dediğiniz gibi çok dayanıklı bir araba.Benim merak ettiğim şey şu .Benim araba hızlanırken çok oturaklı ve yavaş yavaş eze eze hızlanıyor.Benim bundan evvel reno springim vardı.Daha önceleride mercedes-bmw-subaru legacy-honda accord gibi arabalar kullandım.yani hızlı ama ağır oturaklı arabalar kullandım.Bu arabada aynı onlar gibi ! mi? yoksa bana mı öyle geliyor.Sizinkiler de öyle mi?yani birden bire hızlanmıyorda gazı yiye yiye ve motor sesi fazla çıkarmadan hızlanıyor.Sizinkiler nasıl?
  • mrb naturreal. evet o karşılaştırdığın arbalara göre daha yavaş hızlanır, sonuçta 1.4 8 ama fena da değildir. eğer anormallik hissediyosan bi baktırırsın. benim 2. solenzam 1.siyle kaza yapmıştım araç pert olmuştu. tekrar solenza aldım ama aracın hızlanmasında gariplik hissetim ki haklıymışım servise götürdüm benzin pompası arızalanmıştı, kaçak yakıt kullanılmış daha önceden. yoksa çok ağır hızlanmazlar, hatta ben yol azcık tozlu, taşlı olunnca, sert kaltığımda arac nereye gideceğini şaşırıyo ama oturaklı araçtır, virajlarda filan güvensizlik hissi vermez, fakat hız içinde çok uygun değil yani son limit güvende gitmek istiyosan 140 tır bence(oto yolda) ben 120 yi hiç geçmem. kolay gelsin.
  • Selam Arkadaşlar,

Bende yeni aldım Scala Klimalı, alır almaz Aldesa Sıralı Sistem LPG dönüşüm kiti taktırdım. İzlenimlerimi sizinle paylaşacağım, Araba debrijay bitirmişti, debriyaj değişti, fren diskleri, fren balataları, yağ, filitreler değişti.

Ateşleme bobini değiştirdim, bujileri değiştirdim, buji kablolarını değiştridim. Arabada direksiyonu cevirdiğimde önden gacur gucur sesler geliyor, yavaş kasisten gectiğimde arka amortisörün tekinde gacırtı var. Arabanın klima komprasöründen ağrıza çıktı, klima devreye girdiğinde bir hırıltı oluşuyor arabada, sonra 80-100 km süratlerde giderken bir pıtırdama hissettim, ustaya götürdüm aks balans yapmış dedi. Vahhh Halime Vahhh :( ARaba dandik arkadaşlar. Kim nederse desin dandik bir araba.

LPG izlenimleri:
    Simdi arkadaşlar değer veriyor lpg de yakış değerini, lpg sisteminiz hangi ısı değerinde lpg ye gectiğini söylermisiniz, ben ısıyı yaz ayı olduğu için en düşükte tuturdum. Benim arabam 100 km rede şuana kadar 10 litre Lpg nin altına hiç düşmedi, bu karma değer (şehir içi ve şehir dışı karışık) Araba biliyorsunuz en fazla yakıtı ısınana kadar harcıyor, eğer sizin sistemlerinizin geçiş ısısı 40 derecelerde ise ozaman 8,5 litre lpg yakmanız normal ama benzin tüketiminizide buraya yazmalısınız. Arkadaşlar lpg ye geçtiğinizde klimayı açtığınızda araç yokuşlarda performans kaybına sebebiyet veriyor buda normal birşey. Simdi uzun yola çıkacağım oradaki değerleride sizinle paylaşırım. Araba şuanda LPG nin litresi 1,71 YTL benim aldığım yerde, ve 17,1 YKR yakıyor km de. Benzin tüketimim çok az en fazla sabah çalıştırdığımda 1 km sonra LPG ye geçiyorum. LPG sistemini 1100'e taktırdım, Ruhsat işletme 200 YTL, Toplam maliyet 1300 YTL.

Saygılarımla,

• hocam kusura bakma ama dandik olan senin arabanmış.Dandik olma sebebi de senden önceki kullanıcının kuLLanaMaMaSıDıR yada kötü ve hor kullanmasıdır.DanDiK GeneLLemesini kuLLanmana çok üzüldüm.Ben aracımdan çok memnunum.LPG takılmadı hiç .Ve gerek duymuyorum.50 ytl lik benzinle ortalama 200-210 km gidiyorum.diğer arabam spring ile 10 ytl LPG ile 50 km gidiyorum.kıyasladıgım zaman benzinli olan dacia çok ekonomik.
    Bahsettiğin arızalara gelince.::sürekli ayagın debriyajda olursa debriyajın ömrü kısalır dogal olarak.sürücü hatası!
    fren diskleride balataların biterse diski yemiştir bu da sürücü hatası.!
    ateşleme bobini değişşmesi 4-5 yaşındaki araba için gerekli ve olagandır.50 ytl:)
    buji ve kabloları her zaman yapılması gereken bir yenilemedir.Gerekli ve ekonomik.!
    AKS lara gelince..önden çekişli arabalarda ÖZELLİKLE direksiyon tam iken;sert kalkışlar aks'lara zarar verir bu olay HANGİ marka olursa olsun AKS kesilmesine yol açar.
    80-100 den sonra sallama hakimiyet kaybının oluşması 10 ytl lik rot balans ayarı ile giderilebilir.Lastiklerde içten yeme yada balans olma ihtimali yüksek.

'' seN aRabaNa bak ki O da saNa BaksıN ''

Cezasız ve kazasız günler dileRim..Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturreal -- 29 Haziran 2008; 0:22:38 >

• Oooooo Maşallah Maşallah bizim konu şenlenmiş Ben birkaç gündür giremedim KPSS sınavım vardı ama maalesef berbat bir sınav geçirdim şansımızdan bu sene insan ötesi sorular sormuşlar herkes ters köşe oldu. Neyse diyor sonuçları bekliyorum artık.

Öncelikle aramıza yeni katılan arkadaşlar olmuş. Onları tebrik ediyorum dogru karar verdiler şüpheleri olmasın. Ben kendi arabama herbindiğimde hoşuma gidiyor. Motoru güçlü atik bir araç. Performanslı kullandıgınızda size yanıt veren ama aynı zamandada sakin kullanımda ekonomik de olan bir araç. bu arada redcheek Lpg sistemin hayırlı olsun. İnşallah sorunsuz ekonomik kazasız belasız güzel yolculuklar yaşarsın. Yakıt değerlerini bizimle paylaşırsın artık yazılarını bekliyorum bende inşallah yakın zamanda Lpg sistemi yaptırmayı düşünüyorum yorumların benim için çok önemli olacak.

Cubido32 arkadaşımız aracın dandik oldugunu söylemiş. Bazı noktalarda haklılığı var ama kabul etmeliyizki bu arac fiyatına göre çok çok çok üstün bir araç. Kendi aracımdan örnek vereyim. Arabayı değiştirmeyi düşündüm. Satıp başka bir model kaliteli bir marka belkide belli mi olur diye arastırma yaptım uzun bir süre forumdaki arkadaşlarda bilirler. Neyse baktım 2004 model olup da 10-13 milyar arasında bizim arabadan daha kaliteli olan bir araç bulamadım. Bulan varsa söylesin değerlendirmeye alayım Yani km olarak benim aracım daha 24binde araştırdıım araclar 100.bin kmlerde yani anlıyacagınız. Tamam aracımız çok kaliteli değil herkonuda ama yani 13 mlyara daha kaliteli ne alabilirsiniz. Bence akılcı bir seçim. Alan arkadaşları tebrik ediyor kazasız belasız kullanmalarını temmeni ediyorum. benim aracda maalesef 4 sene sonunda debriyaj çok yukarda kavrıyor tam hatırlamıyorum ama sanki sıfır aldıgımda da böyleydi gibi geliyor yada ben sürekli kullandıgımdan alıştım farkedemedim galiba bilemiyorum. Bende debriyaj değiştirmem gerekebilir. Acaba size ne kadar masraf çıkardı hatırlıyormusunuz sadece bu debriyaj olarak? Birde redcheek Lpgyi kaça mal ettin kaç taksit felan? Bende yaptıracam kafaya taktım aracı satmaktan iyice vazgeçtim lpg taktırıp en az bir 3-4 yıl daha binecem

• Maşallah demeyi unutmayın nazar değmesin
  • cubido arkadaşım çok az para ile ya şirket yada kiralık araba canı çıkmış araba almışsın, verdiğin para belliki az sonrada dandik demişssin. sen bul temizini ver sahibine hakkı olan parayı, almadan önce servisede göster ondan sonra değerlendirme yap .

naturreal çok güzel tespitlerde bulunmuşssun, özellikle benim balatada bitmiş vede yerinden çıkmışyı ama ben fark etmemişim ve dediğin gibi üzerine gidince diskleri yedim. yani araçlarda çoğu arıza sürücü kaynaklı bence. herkes bilmiyo kullanmayıçvede araca bakacaksın.

Korhan ya valla merak ettim nerelerdesin diye, dediğin gibi forum azcık şenledi ya. kolay olmadı senle topiği üstte tutmak ama artık başka arkadaşlarda var. bu arada kpss herkes için geröekten bu sene zor geçmiş, üzülme senin için zorsa herke için geçerli, umarım istediğin puanı alırsın.

lpg yi sormuşşsun. evet en son senle konuşmamızda taktıracağımı ama marka konusunda kararsız kaldığımı söylemiştim. konuştuktan bi gün sonra gittim taktırdım valla. Atikeri seçtim, çünkü türkiyeynin her yerinde servisi var ve takanlar hep bayiler. türk malı ayriyetende fiyatıda çok uygun. aslında bayiler 1200 diyo ama ben biraz indirim isteyince 1100 10 ay taksitle yaptık. 1 hafta oldu kullanıyorum, çok şükür hiç bı sıkıntım yok. tüple benzin arsında hiç fark yok. geçisşler sorunsuz, ve sessiz ben anlamıyorum lpg ışığına bakıyorum benzindemi lpg demi diye. bu gün ilk ölçümümü yaptım. 5 gün önce 55 ytlye fullemiştim 155 km yaptım bu gün gene fulledim 24 ytl lik yakıt aldı araç. 155 km nin hepsi şehir içi vede yaklaşık 20-25 dk araçta klima açık çalışır vaziyette beklemişliğim var.hesabıma göre 152 ykr yakmışım valla eğer doğru ölçüm yaptıysam harika. ben şehir dışında 120-110 kuruşlara düşürürüm gibi geliyo km de. yani ben hiç vakit kaybetmeden durumunda müsaitse taktır derim. yabancı markalara fazla para vermene gerek, atikeri iyi bir bayide taktırırsan sorun yaşamazsın inş. neyse benden bu kadar
    kalın sağlıcakla

• maşaALLAH KORHAN KARDEŞİM:)ALLAH kaza bela ve ceza göstermesin inşaALLAH.
    quote:

Orjinalden alıntı: KoRHaN50

Maşallah demeyi unutmayın nazar değmesin

• quote:

Orjinalden alıntı: naturreal

maşaALLAH KORHAN KARDEŞİM:)ALLAH kaza bela ve ceza göstermesin inşaALLAH

İnşallah naturreal kardeşim hepimize

Redcheek 152bin lira çok iyi hemde şehiriçinde :) klima açık felan araba uyum sağladıkça dahada düşecektir büyük ihtimalle. Şu an bütçem müsait değil ama en kısa zamanda bende taktıracam uzun yola çıkmadan taktırırım. depo işini nasıl yaptırdın? Eğer imkanın varsa fotograflarla bizimle paylaşırmısın depodan çok yer gidiyor mu onu merak ediyorum da. Bide lpg göstergesini nasıl yerleştirdiler onuda foto ile gösterirsen sevinirim. Görüşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoRHaN50 -- 29 Haziran 2008; 18:12:55 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.