Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.635
Cevap
34
Favori
280.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tum bakimi yapilmis aracimla 50tl benzin ile ortalama 130km yol yapiyorum.Tup taktirmama gerek varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imparatore kullanıcısına yanıt
    Benzin icin cebin zenginse taktirma kisitli butcen varsa gezerim diyorsan taktir ben taktirdim sehiricu gaz 2.45 den 60 lira gaz ile 260v270 arasi sehirler arasi ayni gaz ile 340 350 km arasi gaz yakiyorum ibre 140 150 arasi gidiyorum bide arac ful yuklu iken sehirdisi 180 190 arasi yakiyo klimaya bagli olarak arada ac arada kapa yapiyorum sehirici 240 260 arasi yakiyo bence cok guzel degerler

• Arkadaşlar merhaba, solenza aracımız var son zamanlarda sabahları ilk çalıştırdığımızda benzin yemiyor ve lpg ye geçmesi 4-5 dakikayı alıyor, yani benzinden lpgye geçeceğí zaman pat pat pat ses geliyor Motordan bunun kaynağı nedir yaşayan varmı aynı durumu? Ve yakıt temizleyi dökmüştük benzin deposuna ondan sonra olan oldu, depodakí kiri pası çözüp hortumu tıkamış olabilirmi? Birde benzin filtresini bulamadık o nerede ? Yardım ederseniz çok memnun olurum. Saygılar

• sefavi S kullanıcısına yanıt
    Benim aracta ta oluyordu gaz yemiyodu egzoz pat pat boguluyo gibi ses yapiyordu bujilerin kablolarinin gelip baglandigi hava filtresinin yag kapaginin onundeki kablolarin takildigi siyah kare bi parca vardi onu degisti usta sorun kalmadi

• sezaibağ S kullanıcısına yanıt
    sezai bey o parçanın resmini çekip gönderirmisiniz müsaitseniz uygun yerdeyse eğer. Çok memnun olurum
  • Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere bir sorum olacak; Benim arabam da klima açıkken baya bir hırlama sesi gelmeye başladı öncesinde de vardı ama bu kadar değildi. Ses böyle hırrrrrrrrrrr diye öten kuru bi motor gibi ama klimayı kapatınca ses kesiliyor sorun yok. Gazı eksik değil onu yeni tamamlattım. Zaten üzerindeki çıkış borularına dokununca buz gibi soğuk ama sesi anlayamadım.

Şunu da söyleyeyim şehir için -1,2,3. viteslerde zorlandığı hissediliyordu ama şimdi 4-5. viteslerde 90-110 arasında da o sesi duyuyorum önce bunu duymak mümkün değildi.

Sizler bu sesi duyuyor musunuz?
  • Selamlar,2004 1.4 Rapsodi için benzin deposu dış kapağı arıyorum.Yedek parçacılar getirtmek için pek hevesli değil.Çıkmacılara bakıyorum,birde buradan araştırayım dedim bilgisi olan varsa cevaplarsa memnun olurum.Kapağa ne oldu derseniz bir sabah baktım yok olmuş:)
    Mesaja ek:Geçen 5 gün içinde kapağın yedek parça olarak bulunmadığını bizzat dacia servisinden öğrendim.Birçok çıkmacıyıda aradım onlardada yok.Şimdi diğer Dacia modellerinden hangisinin kapağı uyar ona bakıyorum.Bilgisi olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mebat -- 25 Ağustos 2014; 17:31:45 >
  • 16sv798 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sorununu hallettinmi bilmiyorum ama çok can sıkıcı ve çözümü zor.Tamirci tüpçüye,tüpçü tamirciye gönderir aynı sıkıntıyı bende başka bir markada yaşadım.Işıkta virajda stop ediyordu.Gitmediğim yer kalmadı.Bir daha tüplü araba almamaya yemin edip sattım.Şimdi benzinli solenzamla kafam rahat.Yazdıklarımın sana faydası olmasada içimi döktüm ben rahatladım kusura bakma:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24saatonline

Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere bir sorum olacak; Benim arabam da klima açıkken baya bir hırlama sesi gelmeye başladı öncesinde de vardı ama bu kadar değildi. Ses böyle hırrrrrrrrrrr diye öten kuru bi motor gibi ama klimayı kapatınca ses kesiliyor sorun yok. Gazı eksik değil onu yeni tamamlattım. Zaten üzerindeki çıkış borularına dokununca buz gibi soğuk ama sesi anlayamadım.

Şunu da söyleyeyim şehir için -1,2,3. viteslerde zorlandığı hissediliyordu ama şimdi 4-5. viteslerde 90-110 arasında da o sesi duyuyorum önce bunu duymak mümkün değildi.

O hırlama sesi benim klimada da var. Sizde de varsa normaldir herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan kizil

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Önceden bu kadar değildi özellikle 4-5 viteslerde giderken ortalama 80-100 km lerde duymuyordum ama bu arada düz de bastığım da duyuyorum. Diğer arkadaşlarda bu konuda fikirlerini paylaşabilirler mi?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Önceden bu kadar değildi özellikle 4-5 viteslerde giderken ortalama 80-100 km lerde duymuyordum ama bu arada düz de bastığım da duyuyorum. Diğer arkadaşlarda bu konuda fikirlerini paylaşabilirler mi?

Bana da son zamanlarda arttı gibi geldi ama ağır bakım da çok yaklaştı, 9.000 km kaldı. Klimayı ve dreksiyon pompasını çalıştıran v kayışının eskimesine yordum biraz. Bakımdan sonra anlaşılır artık...

• slm beyler.lastikleri degistirdikten sonra sol ön lastikten tik tik ses gelmeye basladi.nedendir acaba...bide bu agir bakim dediginiz kac bin km de yapiliyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Bana da son zamanlarda arttı gibi geldi ama ağır bakım da çok yaklaştı, 9.000 km kaldı. Klimayı ve dreksiyon pompasını çalıştıran v kayışının eskimesine yordum biraz. Bakımdan sonra anlaşılır artık...

Sanmıyorum ama, hayırlısı umarım düzelir sizin ki. Bakım yaptıralı çok olmadı bu yüzden benimkinin ondan olabileceğini düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekniker1

slm beyler.lastikleri degistirdikten sonra sol ön lastikten tik tik ses gelmeye basladi.nedendir acaba...bide bu agir bakim dediginiz kac bin km de yapiliyor...

Selam, bu tıkırtı sağa sola dönüşlerde mi yoksa düz giderken de duyduğun bir ses mi? Sağ-sol sa akislerle ilgili olabilir. Düz giderkense lastiğe yapışmış yada batmış birşey olabilir bi keresinde oldu baya rahatsız edebiliyor.
  • arkadaşlar solenza için cam rüzgarlığı bulamadım taktıranınız var mı nerden temin ettiğini paylaşabilirse güzel olur.
  • dextare kullanıcısına yanıt
    Bende çok aradım ama malesef bulamadım. Fazlasıyla ihtiyaç duyduğum bir şey...
  • slm beyler benim arabanin camlarinda film yok.yapayim mi ne dersiniz?.yakisiyormu bizim arabalara.

• tekniker1 T kullanıcısına yanıt
    Bende dusunuyorum ama arkalari koyu onleri bi numara acik yaptircam aksam gece gorusu cok engelliyo koyu renk

• tekniker1 T kullanıcısına yanıt
    Aracta frene basinca ekranda arka sis lambasinin isigi yaniyo bazendesol sinyal isigi yaniyo cok az bi parlaklikla acaba bi yerden sahse mi yapiyo basimiza is almayalim sorun ne olabilir bi de tekniker dacia duster 1.6 105bygr 4×4versiyonundan alma fikrim var tamda karar vermedim benzinlu olandan ne dersin

• slm arkadaşlar formu daha yeni gördüm 2004 gri solenza scala versiyonu var arac bence tam bir arac her işe yarıyor bizde bahce var bahcedeki yükleri bile yeri geliyor aracla hale tasıyoruz araba bildin eski renolargibi salam dayanıklı bence tek kötülü araclar eskidi icin parca sorunu war piyasada baskada bişeyi yok ben nlpg taktırdım 2007 de gayet memnunum 2 kere enjektörler deişti ama olsun 50 tl baya yol gidiyo nede olsa insanın nayanı yerden kesiyo

bende opel insaigniada war her ikidinide kullanıyom dacia bindimde hic tedirgin olmadan aracı sürerken insigniada baya tedirgin oluyorum
    daciaya alışkanlıktan heralde

aracın klimasından 1-3 vitese kadar yüksek devirlerde benim aractandada hrılama sesi geliyor suaralar sinyal müsürü sorunu var bide sağ arka stop lambası sıkıntılı parcalrı yok piyasada anca romanyadan siparis veririz diolar odan 2 ayı bulur dediler benim aracın n kaput deişti oda romanyadan geldi ama 10 günde elimizdeyd, bu dier parcalr nie gec geliyo onu anlamıs deilim ilgincime gitti

ben araca yalıtımda yaptırdım arc tas gibi oldu tavan dakil her yerini yalıtımla kaplattım aractan artık gayet iii oldu

dacia candır gerisi yalan türkiye sartlarında

saygılar

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.