Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.634
Cevap
34
Favori
279.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akcabey

Hayirli olsun o fiyata nasil aldiniz taksi cikmasi falan mi? Kaputa sacmayla ates edilmis gibi o delikler nedir. Uygun fiyata bulsam bende alacagim ama piyasa balon olmus

teşekkürler,kaputta düzeltme işlemi yapılmış.Sanırsam kaza yapmış,lakin değişen yok.Taksi çıkması değil,km si 106 binde orjinal.5664 e mesaj atınca hasar kaydı ve km kayıtları mesaj olarak geliyor.Lakin araç biraz hor kullanılmış.Arka sol stop lambası kırıktı,Benzinde çalışmıyordu,pompa şamandıra arızalıydı,Yağmur yağınca su alıyordu içeri.Toplam 1000 tl gibi bi masrafla süper oldu.Şuan için hiçbi sıkıntısı yok aracın saat gibi maşallah.Stop lambasını bulana kadar neler çektim.Gezmediğim çıkmacı,Aramadıgım reno bayisi kalmadı.En son bursada biyerde bulabildim.
    Bende çok uygun fiyata aldıgımı düşünüyorum.

• merhaba arkadaşlar benim araba da bi ses var hatta gıcırtı yüklü olunca ve arab yükle esnediginde yani kasis veya egimli yolda gıcırtı yapıyor nedne olabilir fikri olan varmı ?
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Slm arkadaslar solenza scala aracimi satiyorum 65000 km de lpgli klimali degisen boyanan yok 4 lastik yeni aku fren balatalar debriyaj baski balata yeni yagi felan yeni degisti ilgilenen varsa 05384517107 nodan ulasabilir arac ist esenyurt ta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm solenzacılar. bende üç aydır solenza kullanıyorum. sağ ön cam otomatiği bozulmuş açılıp kapanmıyor. internette nerde bulabilirim ve fiyatı ne kadardır. bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solenza19

slm solenzacılar. bende üç aydır solenza kullanıyorum. sağ ön cam otomatiği bozulmuş açılıp kapanmıyor. internette nerde bulabilirim ve fiyatı ne kadardır. bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

dünde benim bozuldu aynı yer kardesim sana kısaca hurdacı 2. el cıkmacılara baka ben çle yapacam yada sanayide cam acılmaması icin sabitletecem cami sayet kapının icindeki krikoyu yaptıramassam

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: solenza19

slm solenzacılar. bende üç aydır solenza kullanıyorum. sağ ön cam otomatiği bozulmuş açılıp kapanmıyor. internette nerde bulabilirim ve fiyatı ne kadardır. bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

kardesim ben persembe günü sağ kapı cam acma otomatunu yaptırdım mekanizmasınnn sadece teli kopmuş ilk basta yenisini aldediler tabi yenisi yok nerdeyse piyasada yenisinin fiyatı da 260 tl imis parcacı dedi en kötü romanyadan gelir didi

mekanizmanın yapımı 60 tl ve iş cilik 30 tl toplam 90 tl ye yaptırdık bilgine kardesim

saygılar

• selam dacia solenza 1.4 scala klimalı 14,900 tl yazmıs almayı düşünüyorum, araç resimlerde diri ve tertemiz görünüyor 97,000km( lpg de var ) yazmış sizce bu araç bana sorun cıkarırmı ? sanırım yedek parca sı bulunmuyor? forumda okudugumdan anladığım biraz şüpheye düştüm !! yoksa gidip palio veya pejo 206 mı almak daha dogru olur ?
    ancak palio veya 206 temiz bulunca da adamlar rakkamı ucuruyor sonucta solenza alıp sorun yaşarmıyım parca da kullanımda pişman olmayalım teşekkürler .
  • ARKADASLAR COK ACIL YARDIMINIZA IHTIYACIM VAR BU KONUDA !!!!!!!!!!!!!!

merhaba arkadaslar. ben yaklasik 7-8 aydir 1.4 solenza kullaniyorum. bana su konuda yardimci olursaniz cok sevinirim. arabamin samandirasi veya benzin pompasi arizali degistirmem gerekiyor. bu parcalari nerden bulabilirim ? benzin pompasi bozuksa sadece benzin pompasini mi degistirim yoksa tumden samandirayimi degistirim ? araba benzinde neredeyse gitmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozok001

ARKADASLAR COK ACIL YARDIMINIZA IHTIYACIM VAR BU KONUDA !!!!!!!!!!!!!!

merhaba arkadaslar. ben yaklasik 7-8 aydir 1.4 solenza kullaniyorum. bana su konuda yardimci olursaniz cok sevinirim. arabamin samandirasi veya benzin pompasi arizali degistirmem gerekiyor. bu parcalari nerden bulabilirim ? benzin pompasi bozuksa sadece benzin pompasini mi degistirim yoksa tumden samandirayimi degistirim ? araba benzinde neredeyse gitmiyor.

şamandıra be benzin pompası tek parça hocam,Benim hiç çalışmıyodu benzinde,Ben bulamadım tamirci yanık olan pompayı tamir etti,başka araçların parçalarıyla falan bişeler yaptı.Dacia solenzada çok ciddi anlamda yedek parça sıkıntısı var.Bi stop lambası için türkiye genelinde aramadıgım reno dacia servisi kalmadı.Reno9 yada logan almak daha mantıklıymış.

• quote:

Orijinalden alıntı: nikmikyoknik

selam dacia solenza 1.4 scala klimalı 14,900 tl yazmıs almayı düşünüyorum, araç resimlerde diri ve tertemiz görünüyor 97,000km( lpg de var ) yazmış sizce bu araç bana sorun cıkarırmı ? sanırım yedek parca sı bulunmuyor? forumda okudugumdan anladığım biraz şüpheye düştüm !! yoksa gidip palio veya pejo 206 mı almak daha dogru olur ?
    ancak palio veya 206 temiz bulunca da adamlar rakkamı ucuruyor sonucta solenza alıp sorun yaşarmıyım parca da kullanımda pişman olmayalım teşekkürler .

Aracı aldınızmı hocam merak ettim.Fiyat biraz fazla gibi geldi bana.Ben 2005 modeli 106 bin km de rapsodi modelini (klimasız)8 bin tl ye aldım 4 ay önce eşim için.
    yaklaşık 600 700 tl bakım masrafı oldu,(rutin bakım yağ,filtre,balatalar,cam krikoları vs.)

4 aylık izlenimim fiyat olarak şahin parası oldugu için,16 valfli motoru,hidrolik direksiyonu,yakıtta çok cimri olması,Yol tutuşu frenleri güzel.
    ilk aldıgımda yağmur yağdıgında tavan döşemesi dahil olmak üzere ıslanmayan bi yeri kalmıyodu.Tabandan bahsetmiyom komple göl oluyodu zaten.5 tüp silikon aldım tüm kapı ve tavan fitillerini söküp temizleyip komple içlerine silikon basıp geri taktım.Şuan bi damla su almıyor.
    Tekkötü yanı bence yedek parça problemi.

• aracı almadım çünkü satıcı ahlaksız cıktı ilanda yazmamış ön kaput değişmiş ve aynı renk tonuna yakın takmış onuda vurmuş :) ayrıca reismlerde olmayan çürükler mevcut yani sizin anlayacağınız temiz lafı insanın karakterine göre değişyor !!! büyük ihitimal resimleri 1 sene önce çekmiş terbiyesiz !
    ve bu arada bu marka araçtan da vazgeçtim !
    pejo 206 veya palio alıcam bu aralar havalar ısındıya rakkamlar uçtu 2000 model arabaya bile 18000 tl yazıyorlar ! neymiş km düşük :) almıyorum şu ara 17000 tl bi pejo palio bulursam işte bakınıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikmikyoknik -- 8 Mayıs 2015; 23:14:41 >
  • hayırlı forumlar arkadaşlar herkese.
    yaklaşık 1,5 ay önce ben de bir dacia solenza 1.4 scala aldım ve sizlerle paylaşmak istedim.

aracım 1.4 benzinli olup hiç tüp takılmamıştır. 2005 model olup ilk sahibinden orijinal 33 bin km'de aldım.

araçta otomatik ön cam + klima + sürücü airbag bulunuyor.

piyasanın çok yükseldiği şu günlerde 13.500 liraya aldım ve şimdilik gayet memnunum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: myildirim58

hayırlı forumlar arkadaşlar herkese.
    yaklaşık 1,5 ay önce ben de bir dacia solenza 1.4 scala aldım ve sizlerle paylaşmak istedim.

aracım 1.4 benzinli olup hiç tüp takılmamıştır. 2005 model olup ilk sahibinden orijinal 33 bin km'de aldım.

araçta otomatik ön cam + klima + sürücü airbag bulunuyor.

piyasanın çok yükseldiği şu günlerde 13.500 liraya aldım ve şimdilik gayet memnunum :)

hayırlı olsun uygun fiyata almışsınız. Bide yedek parça sıkıntısı olmasa tam binilecek bi araç,Ekonomik masrafsız.
  • bilemiyorum ancak Sivas ilinde henüz parça sıkıntısı yaşamadım. Gerek orijinal gerek yan sanayi parçaları mevcut :) fiyatlarının uygun olması da cabası :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: myildirim58

bilemiyorum ancak Sivas ilinde henüz parça sıkıntısı yaşamadım. Gerek orijinal gerek yan sanayi parçaları mevcut :) fiyatlarının uygun olması da cabası :)

KARDESİM ARACIN GAZ VE DEBRİYAJ TELLERİNİ YEDEKLE ONLAR ZOR BULUNUYOR HAZIR ORDA VARKEN BENİM ARKA STAPTA HAFİF KIRIK WAR ALLAHTAN TÜV DEN GECECEK SEKİLDE KIRIK OLDUNDAN SUAN BULAMADIM İCİNDE UMURSAMIYOMDA İLERDE NASIL OLUR BİLEMEM BU ARADA BENİM SAĞ ÖN CAM KRİKOSU TELİ KOPTU YENİSİNİ BULAMADIM SADECE TAMİR ETTİRDİM BAKALIM USTA ÖZENDİYSE ÖMÜRLÜK MBÜRTÜRLÜ SIKINTI

SAYGILAR

• Sizlere bir sorum olacak. Arabamın eski sahibi 175/70 R13 82T lastik almış. Dişleri gayet iyi idi ama oldukça eski idi ve en ufak frenlemede kayıyordu.Önümüz kış olduğu için arabanın üzerindeki lastiklerle aynı ölçülerde kışlık lastik aldım.Tek başıma iken her hangi bir sorun olmadı. Ancak eşim ve kızım arabaya binince ilk kasiste arka lastikler davlumbaza sürtmeye başladı.Arabanın kullanım kılavuzuna bakınca eski sahibinin aldığı yazlıkların olması gerekenden büyük olduğunu fark ettim. Kışlık lastik gibi etli olmadığı için yazlık lastiklere kasislerde sürtme olmuyordu. Ancak aynı ölçüdeki kışlık lastikler dişleri daha yüksek olduğu için sürtünme oldu. Şimdi önümüz yaz ve tatile gideceğiz. Arabada 4 kişi olacağımızdan bu lastiklerle yola gitmem imkansız. Bavulları da düşününce sürtünmeden lastikler yarılır.Bu durumda yazlık lastik almak şart oldu.

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-175-70-r13-82t-i3-yaz-lastigi-uretim-yili-2015-/productDetails.aspx?productId=otkmt430004&categoryId=259720

Bu lastikleri beğendim. Nokian 175/70 R13 82T i3 Yaz Lastiği ( Üretim Yılı : 2015 ) ancak almaya cesaret edemiyorum. Bunlarda sürter diye korkuyorum.

Gönlüm nokianda ancak doğru ölçülerde nokian bulamadım. Onun yerine dunlop buldum

http://www.hepsiburada.com/liste/dunlop-165-70-r-13-tl-sptrgt1-79t-yaz-lastigi-uretim-yili-2014-/productDetails.aspx?productId=otlst4783&categoryId=259720

hem nokiandan pahalı hemde pek içime sinmedi. Pirelli de var ama bir kaç yıl önce babama almıştık ve sert hamuru yüzünden habire kayıp duruyordu. O yüzden pirelli hiç düşünmedim.

Siz ne tavsiye edersiniz? Doğru ölçüde hangi lastiği almalıyım? Adı sanı bilinmeyen ucuz lastiklerden almak istemiyorum. Bu beğendim nokian hem kaliteli hemde hesaplı.

Arabanın kullanım kılavuzunda 165 - 70 - 13 kullanılması gerektiği yazıyor

Acilen yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzunman -- 13 Mayıs 2015; 20:30:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muzunman

Sizlere bir sorum olacak. Arabamın eski sahibi 175/70 R13 82T lastik almış. Dişleri gayet iyi idi ama oldukça eski idi ve en ufak frenlemede kayıyordu.Önümüz kış olduğu için arabanın üzerindeki lastiklerle aynı ölçülerde kışlık lastik aldım.Tek başıma iken her hangi bir sorun olmadı. Ancak eşim ve kızım arabaya binince ilk kasiste arka lastikler davlumbaza sürtmeye başladı.Arabanın kullanım kılavuzuna bakınca eski sahibinin aldığı yazlıkların olması gerekenden büyük olduğunu fark ettim. Kışlık lastik gibi etli olmadığı için yazlık lastiklere kasislerde sürtme olmuyordu. Ancak aynı ölçüdeki kışlık lastikler dişleri daha yüksek olduğu için sürtünme oldu. Şimdi önümüz yaz ve tatile gideceğiz. Arabada 4 kişi olacağımızdan bu lastiklerle yola gitmem imkansız. Bavulları da düşününce sürtünmeden lastikler yarılır.Bu durumda yazlık lastik almak şart oldu.

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-175-70-r13-82t-i3-yaz-lastigi-uretim-yili-2015-/productDetails.aspx?productId=otkmt430004&categoryId=259720

Bu lastikleri beğendim. Nokian 175/70 R13 82T i3 Yaz Lastiği ( Üretim Yılı : 2015 ) ancak almaya cesaret edemiyorum. Bunlarda sürter diye korkuyorum.

Gönlüm nokianda ancak doğru ölçülerde nokian bulamadım. Onun yerine dunlop buldum

http://www.hepsiburada.com/liste/dunlop-165-70-r-13-tl-sptrgt1-79t-yaz-lastigi-uretim-yili-2014-/productDetails.aspx?productId=otlst4783&categoryId=259720

hem nokiandan pahalı hemde pek içime sinmedi. Pirelli de var ama bir kaç yıl önce babama almıştık ve sert hamuru yüzünden habire kayıp duruyordu. O yüzden pirelli hiç düşünmedim.

Siz ne tavsiye edersiniz? Doğru ölçüde hangi lastiği almalıyım? Adı sanı bilinmeyen ucuz lastiklerden almak istemiyorum. Bu beğendim nokian hem kaliteli hemde hesaplı.

Arabanın kullanım kılavuzunda 165 - 70 - 13 kullanılması gerektiği yazıyor

Acilen yorumlarınızı bekliyorum...

ben michelin enerji 4 mevsim kullanıyorum güzel lastik fazla palıda değil kullanım klavuzundaki ebatlardan almanızı tavsiye ederim biz yeri geldinde aracı seradada kullanıyoruz yük falan atıyoruz arac yükten dolayı köksede sürtme faln olmuyor lastiklerde bide aracın yaylarına baktırın derim belki eski sahibi kestirmis olabilir

saygılar

• Biraz düşününce sorunun amortisörlerde veya yaylarda olduğuna inanmaya başladım. Souçta 175 ile 165 arasındaki fark taban genişliği yükseklik değil. Üretici 165/70 13R kullan demiş. 165 yerine 175 takınca sürtünme olmaması gerekir mantıken. Peki neden aynı ölçüdeki yaz lastiği sürtünme yapmazken kış lastiği sürtünme yapıyor? Yoksa sorun sürtünme yapan kış lastiği Lassa Snoways 2 Plus 175/70 R13 82T da mı?
    Ben çıkamıyorum bu işin içinden...

• quote:

Orijinalden alıntı: muzunman

Biraz düşününce sorunun amortisörlerde veya yaylarda olduğuna inanmaya başladım. Souçta 175 ile 165 arasındaki fark taban genişliği yükseklik değil. Üretici 165/70 13R kullan demiş. 165 yerine 175 takınca sürtünme olmaması gerekir mantıken. Peki neden aynı ölçüdeki yaz lastiği sürtünme yapmazken kış lastiği sürtünme yapıyor? Yoksa sorun sürtünme yapan kış lastiği Lassa Snoways 2 Plus 175/70 R13 82T da mı?
    Ben çıkamıyorum bu işin içinden...

bu konuyu lastikciye soracaksın kardesim ben antalyada olduğum icin yaz -kıs nasıl bilmiyom standart 4 mevsim kullanıyoz

saygılar

• Selam arkadaşlar.
    Arabam bagaj kısmından ve ön yolcu tarafından yağmurda su alıyor. Önceden sadece bagaj alıyordu ama bu aralar ö yolcu kısmından da almaya başladı.
    Böyle bir sorun yaşayan ve çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.