Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.634
Cevap
34
Favori
279.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler, kafamı kurcalayan bu soru için üye oldum. Çok sıcak ve ilgili bir kulübünüz var. 1 senedir takip ediyorum. Ben bu araçtan almayı düşünüyorum. Peki, sizce bu arabayı almalı mıyım? Tasarımından tutun çoğu şeyine bayılıyorum ama hiç içine binmedim. Sadece beni sağ salim götürsün yeter. Aldığımda da sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum. Ne gösteriş amacım var ne de donanım. Bütçeme de uygun (Daha kredi falan çekmedim sizin önerinize göre) Bu aracın +'sı ve -'si nedir merak ediyorum.

NOT:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-sahibinden-orjinal-46-binde-dacia-solenza-224835254/detay
    Bu araç kafama yattı. Pek yıpranmış gibi gözükmüyor. Araçta sadece boya olduğu söyleniyor. Gereken km gibi araştırmaları yaparım. Nasıl sizce?

İyi ki sorulara yanıt arayabileceğim bir mecra var. Teşekkür ediyorum şimdiden, sevgilerimle...

• quote:

Orijinalden alıntı: rg87

İyi günler, kafamı kurcalayan bu soru için üye oldum. Çok sıcak ve ilgili bir kulübünüz var. 1 senedir takip ediyorum. Ben bu araçtan almayı düşünüyorum. Peki, sizce bu arabayı almalı mıyım? Tasarımından tutun çoğu şeyine bayılıyorum ama hiç içine binmedim. Sadece beni sağ salim götürsün yeter. Aldığımda da sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum. Ne gösteriş amacım var ne de donanım. Bütçeme de uygun (Daha kredi falan çekmedim sizin önerinize göre) Bu aracın +'sı ve -'si nedir merak ediyorum.

NOT:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-sahibinden-orjinal-46-binde-dacia-solenza-224835254/detay
    Bu araç kafama yattı. Pek yıpranmış gibi gözükmüyor. Araçta sadece boya olduğu söyleniyor. Gereken km gibi araştırmaları yaparım. Nasıl sizce?

İyi ki sorulara yanıt arayabileceğim bir mecra var. Teşekkür ediyorum şimdiden, sevgilerimle...

araba güzel ama bazı parcalrı piyasada az bula biliyorsun ama yetkili dacia bayisinde en kötü ihtimalle romanyadan siparisle getirler gibi geliyor bana

aracın yütüyheninde sorun yoksa arac mutavazi bir aractır - + kullanıcısına göre deişir misal ben bahcede kullanıyom gayet direncli bir arabaymıs ben bunu anladım bu arctan sııfır almıstık 2004 de hala massallah canawar gibi

saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Slm bende 1 ay oldu kullanıyorum aracı fiyatına göre iyi bir araç arkadaşın dediği gibi bazı parçaların bulunmasında sorun oluyor fakat servis vasıtasıyla bulmak mümkün piyasada bulunan parçaları ise pahalı değil genel olarak fiyatına bakıldığında sıkıntı yaratmayacak bir araç tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: muti1

araba güzel ama bazı parcalrı piyasada az bula biliyorsun ama yetkili dacia bayisinde en kötü ihtimalle romanyadan siparisle getirler gibi geliyor bana

aracın yütüyheninde sorun yoksa arac mutavazi bir aractır - + kullanıcısına göre deişir misal ben bahcede kullanıyom gayet direncli bir arabaymıs ben bunu anladım bu arctan sııfır almıstık 2004 de hala massallah canawar gibi

saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan2121

Slm bende 1 ay oldu kullanıyorum aracı fiyatına göre iyi bir araç arkadaşın dediği gibi bazı parçaların bulunmasında sorun oluyor fakat servis vasıtasıyla bulmak mümkün piyasada bulunan parçaları ise pahalı değil genel olarak fiyatına bakıldığında sıkıntı yaratmayacak bir araç tavsiye ederim

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Yani dediğim gibi bu araç beni tatmin edecek gibi gözüküyor. Hakkımızda hayırlısı...

• Sanırım sıra bana gelmiş. Sağ ön cam krikosundan acayip sesler gelmesine rağmen açılıp kapanıyordu. Şimdi ise hiç bir tepki yok. Bu sıcakta cam açamıyorum. Ankarada yaptırabileceğim bildiğiniz bir yer varmı?

• ankrada bilmem ama yeptıurcan yerler yukarda yazmıstım gardasım orlara bak tamir yaparlar en kötü baiyye get sıfırını 300 tlye al

• merhaba

dacia solenza 1.4 2004 model aracı yeni aldım, hararet seviyesi dışında bir problemim yok, sadece düşük hızla giderken düşük devirle kullanmama rağmen hararet çok yükseliyor ,4. çizgiye geliyor(max 5 çizgi var),4.çiziye geldiğinda aracı istasyona çekip radyatör fanının dönmediğinii farkettim 4.çizgiyi biraz geçince dönmeye başladı, yüksek sürate çıkınca ise devir 3000-3500 ü görse bile hararet normale dönüyor, sorun ne olabilir, sizin araçlarda durum nedir ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsententurk1 -- 17 Ağustos 2015; 11:08:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rg87

İyi günler, kafamı kurcalayan bu soru için üye oldum. Çok sıcak ve ilgili bir kulübünüz var. 1 senedir takip ediyorum. Ben bu araçtan almayı düşünüyorum. Peki, sizce bu arabayı almalı mıyım? Tasarımından tutun çoğu şeyine bayılıyorum ama hiç içine binmedim. Sadece beni sağ salim götürsün yeter. Aldığımda da sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum. Ne gösteriş amacım var ne de donanım. Bütçeme de uygun (Daha kredi falan çekmedim sizin önerinize göre) Bu aracın +'sı ve -'si nedir merak ediyorum.

10 yıllık arabanın bu km de olması zor ,sıfırlanmış olabilir ,zaten galerici satıyor eğer tanıdık değilse galericiden almanı tavsite etmem ,her türlü hile hurdasını yapabiliyorlar

• semihsententurk1 S kullanıcısına yanıt
    Tahmininde haklısın. Ben sigortacıyım. İlanda aracın ilk sahibinden satılık olduğu yazılı. Bu plaka bu arabanın üzerindeyken 3 kişi alıp satmış ama 2009 yılında aracın plakası değişmiş. Ondan öncesi meçhul yani. İlk sahibinden diye yalan söylüyorsa km de de yalan söylüyor olabilir.

• muti1 M kullanıcısına yanıt
    Bu aralar masrafım çok. 300 tl vermek işime gelmiyor. Bir süre daha sağ ön cam açmadan kullanabilirim sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: muzunman

Bu aralar masrafım çok. 300 tl vermek işime gelmiyor. Bir süre daha sağ ön cam açmadan kullanabilirim sanırım.

sanayide işciilik dahil 70-80 e tamir ettirebilirsin sayet ustasuna düsersen

saygılar

• Teşekkür ettim sizlere... Biz de almamayı düşündük sonra, aradım adama güvenemedim. Bir ilan daha var bunun durumu nedir bilemiyorum; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-orjinal-76.000-km-de-2004-solenza-rapsodie-1.4-i-renault-motor-226157640/detay Bu da eskiden ilana verilmiş gibi güvenemedim...

• Slm arkadaşlar aracımın benzin şamandırasının değişmesi gerekiyor çıkma ya da yan sanayi olarak bulunmuyor orjinali de 600-650 tl clionun şamadırasını uygun fiyatlı diye taktım benzin göstergesi çalışmıyor ve ışığı yanıyor nasıl bir çözüm bulabilirim yardımcı olabilecek varsa sevirnirim iyi forumlar

• * Benzin göstergem sürekli çeyrek depo gösteriyor. Full depo da yapsam çeyrek gösteriyor. Ama çeyrekten sonrasını düzgün gösteriyor. Göstergeden mi? Şamandıradanmı? sizce.
    * Bir sorum daha; dün lastiğim patladı. Stepneyi çıkaramadım. Bijon anahtarı ile dalacaktım arabaya sinirden. Bagajdaki vida benzeri zımbırtı biraz dönüyor sonrasında asılıyorum banamısın demiyor. Daha önce başına gelenlerden rica etsem bana stepnenin nasıl çıkarıldığını tarif edebilir mi?
  • Stepnenin vidası kullanılmamaktan iyice sıkışmıştı bende vd40 sıktım ve zorlayarak açtım. Vd40 denemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Congueror_85

* Benzin göstergem sürekli çeyrek depo gösteriyor. Full depo da yapsam çeyrek gösteriyor. Ama çeyrekten sonrasını düzgün gösteriyor. Göstergeden mi? Şamandıradanmı? sizce.
    * Bir sorum daha; dün lastiğim patladı. Stepneyi çıkaramadım. Bijon anahtarı ile dalacaktım arabaya sinirden. Bagajdaki vida benzeri zımbırtı biraz dönüyor sonrasında asılıyorum banamısın demiyor. Daha önce başına gelenlerden rica etsem bana stepnenin nasıl çıkarıldığını tarif edebilir mi?

aynsı bendede olduydu zeytin yağı döktüm biraz bekledim cevrildi sonra stepnenin demirine bi tekme küt assağıya düsü wedi kerata suan olsa gene sıkısmıstır kerata gene aynını yapıcaz baska care yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan2121

Slm arkadaşlar aracımın benzin şamandırasının değişmesi gerekiyor çıkma ya da yan sanayi olarak bulunmuyor orjinali de 600-650 tl clionun şamadırasını uygun fiyatlı diye taktım benzin göstergesi çalışmıyor ve ışığı yanıyor nasıl bir çözüm bulabilirim yardımcı olabilecek varsa sevirnirim iyi forumlar

Arkadaşlar merhaba, benzin gösterge ibresinin bozukluğu problemini yaşamış birisi olarak sorunun şamandıradan kaynaklanmadığını deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim. En az 3 ayrı usataya gidip benzin deposunu indirtip Ankara yıldız sanayii de bir gün boyunca çıkma şamandıra arayıp bulup değiştirmemize rağmen problem çözülmemiştir. Başka ustalardan LPG takılı solenzalarda çokça yaşanan bir problem olduğunu ayrıca okuduğum Romen forumlarında benzin gösterge kartında bozukluk olabileceğini ve kart değiştirme işinin zahmetli ve pahalı bir iş olduğunu öğrendikten sonra problemin peşini paşa paşa bırakıp yoluma devam ettim. Saygılarımla...

• Bu arabayı karga tulumba aldım. Hiç araştırmadım. Geçen gün silecek motoru kolu kırıldı mesela, hiç bir yerde bulamadım. Mecburen tornacıda yaptırdım. Parça sıkıntısı çekiyormusunuz? Parçacı bana kaporta aksamımında pek bulunmadığını söyledi. Ne derece doğrudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Congueror_85

Bu arabayı karga tulumba aldım. Hiç araştırmadım. Geçen gün silecek motoru kolu kırıldı mesela, hiç bir yerde bulamadım. Mecburen tornacıda yaptırdım. Parça sıkıntısı çekiyormusunuz? Parçacı bana kaporta aksamımında pek bulunmadığını söyledi. Ne derece doğrudur?

Bende yılbasında dediğiniz gibi karga tulumba 2005 dacia solenza rapsodi aldım.
    Eksileri:Arka stop lambası kırıktı,şamandıra benzin pompası arızalıydı,Ne yazıkki stop lambasını aramadığım çıkmacı,reno mais bayisi kalmadı en son bursada bi reno mais parçacısında bulup aldım. Benzin pompası onuda bulamadım hiçbiyerde.Ustam uğraştı başka markalardan falan uydurdu yaptı.Ben dacia yedek parça sıkıntısı olmaz diye düşünüştüm ama malesef bu aracın yedek parça sıkıntısı var.Ha sipariş üzerine romanyadan getiriyolar ama oda 2 3 ay sürüyor.Kronik bi içine su alma problemi var,Ben bütün kapı ve tavan lastiklrini söküp temizleyip içlerine silikon basıp tekrar takarak bu problemi çözdüm.
    Artıları: Yol tutuşu,frenleri çok güzel.Yakıtı çok az.Sık arıza açan bi araç deil (10 ay kullandım en ufak bi problem yaşamadım)Haftalarca yatsa araba iki kez marşa basmazsınız.sürüşü zevkli.Doğan şahin reno 9 grubu araçlardan biçok yönden daha üstün bi araç.
    Maksatım aracı kötülemek deil yalnış anlaşılmasın fazlasıyla memnun oldum ben bu araçtan,Yedek parça sıkıntısı çektiğim için sattım başka araç aldım.
    Kapı cam krikolarını bulamadım mesela.
    Bana göre yedek parça problemi olmasa,Tam binilecek tasarruflu,fiyatı uygun güzel bi arabadır.
    Saygılar.

• Arkadaşlar 2004 model solenza kullanıyorum. Yalnız yedek parça konusunda sıkıntı yaşıyorum. Sağ sinyal, arka sağ ve sol stop lambalarının sadece camları kırık Çorum da bulamadım. Bu parçaları bulabileceğim yer hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.