Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atoxi

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Elimde alıştırma için örnekler vardı, isterseniz fotoğraflarını çekip ekleyebilirim. Daha çok modüllerin kullanımını pekiştirmek için iyi olur.

bence güzel olur askere gitmeden önce hemde son kıyak olur foruma

Eski defter kitapları çıkartmanın zamanı geldi o zaman Kısa bir süre sonra eklerim.

• quote:

quote:

quote:

Elimde alıştırma için örnekler vardı, isterseniz fotoğraflarını çekip ekleyebilirim. Daha çok modüllerin kullanımını pekiştirmek için iyi olur.

Eski defter kitapları çıkartmanın zamanı geldi o zaman Kısa bir süre sonra eklerim.

makine müh. mezunu musun hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet. N'oldu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet. N'oldu?

yok hocam bişey imzaya tıkladım bide üstüne solid muhabbeti dönünce bi tahmin yapam dedim sadece

• quote:

yok hocam bişey imzaya tıkladım bide üstüne solid muhabbeti dönünce bi tahmin yapam dedim sadece

Profilim açık

• quote:

Orijinalden alıntı: dodiyez

Üstadim, problemi tam olarak anlamis ve süper tarif etmissiniz, öncelikle bunun için tesekkür etmeliyim.

En bastan beri benim anlatmak istedigim de buydu iste. Tabii ki iki çark ayni hizda hareket etmeyecek. Sizin de belirttiginiz gibi Yatakli Çark, tamamen Pimli Çarka bagimli olarak, degisken bir hareket yapacak. Pim yataga girip kavradiginda, o çarki döndürecek ama bu sürekli bir dönme hareketi degil; pim yataktan kurtuldugu an o çarkin hareketi de duracak. Ve sorunuza yanit da vereyim, evet bu hareket tekrarlaniyor. Pim yataktan kurtulduktan sonra da dönmeye devam ediyor ve bir sonraki ilk yataktan tekrar kavrayarak ayni hareketi tekrarliyor.

Aslinda problemin tek cümleyle özeti sudur;

Solidworksde, iki kati yüzeyden birine hareket verip, digerini de ona bagimli kilarak mesela itekleme yoluyla hareket ettirmesini nasil saglariz? Benim takildigim nokta bu. Gerisi kolay is.

Diyelim ki dönme hareketi verdigimiz bir çubuk var, bir ucundan sabitlenmis ve o eksen etrafinda dönüyor. O çubuktaki dönme hareketini, baska bir çubugu itekleyip döndürecek sekilde nasil iletebiliriz? Bu soruya yanit bulabilirsem, problemi de çözecegim.

Yardiminiz için tekrar tesekkürler..

Sorununuzla ilgileniyorum, eğer bir gelişme kaydedersem , buraya yazarım. Diğer arkadaşlara da faydalı olur.

• quote:

quote:

Profilim açık

olsun emin olamadımda sorayım dedim

• quote:

quote:

quote:

Profilim açık

olsun emin olamadımda sorayım dedim

• quote:

Üstadim, problemi tam olarak anlamis ve süper tarif etmissiniz, öncelikle bunun için tesekkür etmeliyim.

En bastan beri benim anlatmak istedigim de buydu iste. Tabii ki iki çark ayni hizda hareket etmeyecek. Sizin de belirttiginiz gibi Yatakli Çark, tamamen Pimli Çarka bagimli olarak, degisken bir hareket yapacak. Pim yataga girip kavradiginda, o çarki döndürecek ama bu sürekli bir dönme hareketi degil; pim yataktan kurtuldugu an o çarkin hareketi de duracak. Ve sorunuza yanit da vereyim, evet bu hareket tekrarlaniyor. Pim yataktan kurtulduktan sonra da dönmeye devam ediyor ve bir sonraki ilk yataktan tekrar kavrayarak ayni hareketi tekrarliyor.

Solidworksde, iki kati yüzeyden birine hareket verip, digerini de ona bagimli kilarak mesela itekleme yoluyla hareket ettirmesini nasil saglariz? Benim takildigim nokta bu. Gerisi kolay is.

Diyelim ki dönme hareketi verdigimiz bir çubuk var, bir ucundan sabitlenmis ve o eksen etrafinda dönüyor. O çubuktaki dönme hareketini, baska bir çubugu itekleyip döndürecek sekilde nasil iletebiliriz? Bu soruya yanit bulabilirsem, problemi de çözecegim.

Malta Haçı Mekanizması

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

Malta Haçı veya Cenova Haçı mekanizması, Cenovalı bir saatçi tarafından saat yayının aşırı kurulmasını önlemek için icat edilmiş bir mekanizmadır.

Günümüzde kesikli hareket elde etmek için kullanılan yaygın bir mekanizmadır. Dönen bir pim üç veya daha fazla kanalı olan haç biçiminde bir mekanik parçaya girip çıkarak bu parçanın bağlı olduğu mekanik sisteme kesikli bir hareket verir. (Kaynak)

--------------------------------------------------------------------------

Sizin mekanizmanız da bu şekilde çalışacak. Bunun için öncelikle yapmanız gereken geometrik olarak uyumlu birer çark çifti oluşturmak. Bunun için olması gereken geometrileri ve kinematik bağlantıları aşağıdaki PDF kaynaktan öğrenmenizi tavsiye ederim.

http://arsiv.mmo.org.tr/pdf/10591.pdf

Bilgisayarımda şu anda başka bir program çalıştığı için SolidWorks kullanamıyorum. Bugün ilerleyen saatlerde ya da yarın çizip buraya ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 5 Aralık 2011; 23:35:50 >

• Bende foto yuklemek ıstedım. Üretmiş olduğumuz jeneratorlere aıt bır yakıt deposu modelıdır. Henuz 2 hafta oldu Solidworkse geçişimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOXIN -- 7 Aralık 2011; 8:26:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

Bende foto yuklemek ıstedım. Üretmiş olduğumuz jeneratorlere aıt bır yakıt deposu modelıdır. Henuz 2 hafta oldu Solidworkse geçişimiz.

https://store.donanimhaber.com/82/9d/43/829d43d433b71f0beb2fe3cf2791b790.JPG

Mesajınızdaki resmin linkini şu şekilde değiştirirseniz resminiz görünür. Render'ı nasıl yaptınız?

[image]http://www.resimyukle.com.tr/origview/780/Depo.JPG[/image]
  • quote:

quote:

Malta Haçı Mekanizması

Malta Haçı veya Cenova Haçı mekanizması, Cenovalı bir saatçi tarafından saat yayının aşırı kurulmasını önlemek için icat edilmiş bir mekanizmadır.

Günümüzde kesikli hareket elde etmek için kullanılan yaygın bir mekanizmadır. Dönen bir pim üç veya daha fazla kanalı olan haç biçiminde bir mekanik parçaya girip çıkarak bu parçanın bağlı olduğu mekanik sisteme kesikli bir hareket verir. (Kaynak)

Sizin mekanizmanız da bu şekilde çalışacak. Bunun için öncelikle yapmanız gereken geometrik olarak uyumlu birer çark çifti oluşturmak. Bunun için olması gereken geometrileri ve kinematik bağlantıları aşağıdaki PDF kaynaktan öğrenmenizi tavsiye ederim.

http://arsiv.mmo.org.tr/pdf/10591.pdf

Bilgisayarımda şu anda başka bir program çalıştığı için SolidWorks kullanamıyorum. Bugün ilerleyen saatlerde ya da yarın çizip buraya ekleyeceğim.

Yanitiniza yeni bakabildim, sagolun.

ilginç bir tesadüf oldu, eski notlarimi falan biraz kurcalayinca, böyle bir mekanizmanin aslinda zaten var oldugunu ve Genova mekanizmasi oldugunu ben de buldum bugün :)

Ama bu iki çark arasindaki bagimli hareketi solidworkste hala yapamadim. Siz çizip ekleyeceginizi belirtmissiniz, ugrasabildiniz mi?

• quote:

Yanitiniza yeni bakabildim, sagolun.

ilginç bir tesadüf oldu, eski notlarimi falan biraz kurcalayinca, böyle bir mekanizmanin aslinda zaten var oldugunu ve Genova mekanizmasi oldugunu ben de buldum bugün :)

Ama bu iki çark arasindaki bagimli hareketi solidworkste hala yapamadim. Siz çizip ekleyeceginizi belirtmissiniz, ugrasabildiniz mi?

Henüz bakamadım. Çizdiğimde burada paylaşırım.
  • quote:

quote:

Bende foto yuklemek ıstedım. Üretmiş olduğumuz jeneratorlere aıt bır yakıt deposu modelıdır. Henuz 2 hafta oldu Solidworkse geçişimiz.

https://store.donanimhaber.com/82/9d/43/829d43d433b71f0beb2fe3cf2791b790.JPG

Mesajınızdaki resmin linkini şu şekilde değiştirirseniz resminiz görünür. Render'ı nasıl yaptınız?

[image]http://www.resimyukle.com.tr/origview/780/Depo.JPG[/image]

Yukledıgım sıteden IMG lı olanları aldım ama cıkmamıstı demekkı boyle yapmak gerekıyormus.Tesekkurler. Renderı kendı uzerınde yaptım.Yanı ekstra bır programla degıl 2011 kullanıyorum ve standart olarak var ıcerısınde.

• yeni parçam :D

• eediz

• arkadaslar teknik resimde diş olculerini nasil veriyorsunuz. Normal olculendirmeyle yaptigimizda sadece capini veriyor. Ornegin M10 saplamayi olculendirirken, olcu olarak 10 yaziyor, bende manuel olarak basina M ekliyorum. Bunu otomatik olarak yapamiyormuyuz? Birde okla isaretleyip,not yazarmis gibi cikartabiliyormusuz ama o isime yaramiyor. Normal olculenjdirme gibi yapmak istiyorum. Var midir bir yolu?
  • herkese iyi günler.solidworks 2010 u bilgisayarıma yükledim crackleri felan herşeyi yaptım fakat solidi açtığım zaman "uygulama düzgün olarak başlatılamadı(0xc000007b).uygulamayı sonlandırmak için Tamam düğmesini tıklatın" hatası veriyo ve program açılımyo.yardım edebilirseniz çok sevinirim
  • solid workste maşallahınız var :) içicizde rhino kullanan arkadaşlar vardır inş onlara bi rosum olacak.
    Amacım tekne tasarlamak dıs gövdeyi surface control poıntler ıle yapabiliyorum sorun yok.daha sonra surfaceın ust kısmını kullanarak yaptıgım üset kısmı govdeye eklıyemıyorum bazı eklemerde çizimin de geri kalının siliyor yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

arkadaslar teknik resimde diş olculerini nasil veriyorsunuz. Normal olculendirmeyle yaptigimizda sadece capini veriyor. Ornegin M10 saplamayi olculendirirken, olcu olarak 10 yaziyor, bende manuel olarak basina M ekliyorum. Bunu otomatik olarak yapamiyormuyuz? Birde okla isaretleyip,not yazarmis gibi cikartabiliyormusuz ama o isime yaramiyor. Normal olculenjdirme gibi yapmak istiyorum. Var midir bir yolu?

Hole Wizard'ı kullan
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.