Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ödevinizde parçanın ölçüleri verilmiş. Ama şekilde görülecek biçimde malzeme çalarak toplam kütleyi 1,7 lb'ye düşürmeniz istenmiş ikinci bölümde. Onu da şöyle yaptım. Önce bir sketch çizdim ve bir alan belirledim (ilk resimdeki gibi) . Daha sonra bu alanı kullanarak (Measure komutunu kullanarak alanı bulabilirsiniz) ve malzemenin (Cast Carbon Steel) yoğunluğunu kullanarak (Malzeme atarken özellikler kısmında yazıyor) toplamda kaç inch Extrude Cut yapacağımı elle hesapladım ve bu değeri ikiye bölüp bir taraftan boşalltım ve Mirro komutu ile diğer kısımda da aynı Cut'ın oluşmasını sağladım.

Sonuçta toplam kütleye baktığımızda (Mass Properties kısmından) 1,70 pound olduğu görülüyor

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

Hepsi bu kadar

Not : PM gönderildi

• Merhaba Arkadaslar..

Solidworksde çözemedigim bir konuyla ilgili olarak acil yardiminiza ihtiyacim var.

Ekteki resimde, 2 adet çark görüyorsunuz. Bu çarklardan sag taraftaki pimli olan, diger 6 dilimli çarkin içindeki kanala girmek suretiyle dönsün istiyorum. Problem su; çarkin pimi, diger çarkin kanalina girerek onu 1/6 oraninda döndürdükten sonra, pim kanaldan çiksin ve turunu tamamladiktan sonra diger kanala girerek, çarki tekrar 1/6 oraninda döndürsün isteniyor. Böyle bir hareketi, motion study kisminda nasil tanimlayabiliriz? Sagdaki çarka motor tanimlayarak basit rotary dönme hareketi verince, diger çarki pim vasitasiyla döndürüyor ama, pim kanalin içinden çikarak yoluna devam edemiyor. Sanki parçanin içinden geçiyormus gibi görünüyor. Oysa ben, gerçekçi biçimde pim belli bir yere geldikten sonra kanalin içinden çikarak yoluna devam etsin istiyorum.

Umarim sorunu tarif edebilmisimdir. :) Yardimci olacak arkadasa simdiden tesekkürler..

• Hızlı bir cevap verip çıkacağım, orada aradaki boşlukları ayarla sekmesi var, yani çarka Xmm kala onuna yakla ve izle anlamında hangisi asıl parça(FİX) ise diğeri ona göre hareket edecek, sorunu anlamadan dinlemeden yazdım çıktım :D
  • Yanitiniz için tesekkürler.. :)

Aradaki bosluklari ayarla sekmesi tam olarak nerede? Hangi menüde? Bulamadim.. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodiyez

Yanitiniz için tesekkürler.. :)

Aradaki bosluklari ayarla sekmesi tam olarak nerede? Hangi menüde? Bulamadim.. :(

İki yüzeyi seçip 1. kutucuktadi sekmeye tıklayıp Distance yani mesafe koyu seçıyorsun EN AZ ve EN FAZLA mesafeleri ayarla kendisi bu iki mesafe arasında gezer, Biliyorsundur bence bunu sen ama yinede bir ekran görüntüsü koyayım, işine yarar umarım

• Üstadim, o komutu biliyorum ama isime yarayacak sekilde kullanamadim iste. :)

Benim yapamadigim su; simdi örnek çizimde verdigim sagdaki pimli çark var ya hani;

iste o çarkin pimi, diger çarkin kanalina girerek onu döndürsün; ama pim kanaldan çikinca diger çark dönmeye devam etmesin diyorum. Bu hareketi nasil tanimlayacagiz? :)

Tam olarak yapmak istedigim sey kafanizda canlanmadiysa, çizdigim kismi göndereyim isterseniz.
  • quote:

Üstadim, o komutu biliyorum ama isime yarayacak sekilde kullanamadim iste. :)

Benim yapamadigim su; simdi örnek çizimde verdigim sagdaki pimli çark var ya hani;

iste o çarkin pimi, diger çarkin kanalina girerek onu döndürsün; ama pim kanaldan çikinca diger çark dönmeye devam etmesin diyorum. Bu hareketi nasil tanimlayacagiz? :)

Tam olarak yapmak istedigim sey kafanizda canlanmadiysa, çizdigim kismi göndereyim isterseniz.

yaa ben çok çözemedim durumu ama bana uğraş çıkması amacıyla siz bana çizimi gönderseniz bende uğraşsam biraz nasıl olur acaba solid 2008 kullanıyom ayrıca

• quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

quote:

yaa ben çok çözemedim durumu ama bana uğraş çıkması amacıyla siz bana çizimi gönderseniz bende uğraşsam biraz nasıl olur acaba solid 2008 kullanıyom ayrıca

çok tesekkürler.. nasil gönderebilirim dosyayi size?

• quote:

Şöyle ki ;
    Dönmesi gereken pimli çarka komutu ver, o dönmeye başladı burası tamam, üstteki çarka komu vermeyeceksin ve merkez noktasını belirleyceksin, onuda ortasına bir delik aç pim koy pimi FİX yap etfında dönsün, şimdi dediğin sistem çalışması gerekli eğer çalılşmıyorsa fiziksel anlamda sorun olabilir, gercek fizik şartlarına göre çalışıyor default olarak Solid biliyorsun bunu, herneyse bu anlaşıldıysa bir dene olmadı bana bir ad solid dosyasını deneyeyim ama şimdi meşgulum :(

• quote:

quote:

quote:

çok tesekkürler.. nasil gönderebilirim dosyayi size?

pm gönderdim

• quote:

Orijinalden alıntı: artenis

quote:

Şöyle ki ;
    Dönmesi gereken pimli çarka komutu ver, o dönmeye başladı burası tamam, üstteki çarka komu vermeyeceksin ve merkez noktasını belirleyceksin, onuda ortasına bir delik aç pim koy pimi FİX yap etfında dönsün, şimdi dediğin sistem çalışması gerekli eğer çalılşmıyorsa fiziksel anlamda sorun olabilir, gercek fizik şartlarına göre çalışıyor default olarak Solid biliyorsun bunu, herneyse bu anlaşıldıysa bir dene olmadı bana bir ad solid dosyasını deneyeyim ama şimdi meşgulum :(

Üstad, zaten o sekilde deniyordum ama bir türlü istedigim hareketi yaptiramadim.

Dediginiz gibi, belki de fiziksel olarak tasarimda bir hata yapiyorum. Çizdigim parçalari suraya yükledim, bir de siz bakabilir misiniz? Çok tesekkürler..

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/ux2148bz/Solid-_Problem.rar.html

• yaw benim mantığım pimin 1 turdaki saniyesiyle çarkın bir turdaki saniye farklı olarak işlem gerçekleşebilir gibi ama şunu diyeceksin sen niye yapmıyon ben biraz körelmişim konuda ama çabalıyorum hala
  • yaa şimdi durumu çözdüm gibi fizik olarak döner bir çarkın içine o pim giremez imkansız bir durum yani o çarktaki kanal içinden dönerek pim çarkın içine giremez yaw bana sorun burada gibi geldi ama
  • quote:

yaa şimdi durumu çözdüm gibi fizik olarak döner bir çarkın içine o pim giremez imkansız bir durum yani o çarktaki kanal içinden dönerek pim çarkın içine giremez yaw bana sorun burada gibi geldi ama

bencede, o pimin odaya girmesi için o yatakları V şeklinde bayağı bir aç o zaman olur ;) üstteki fizik sorunu işte

• quote:

quote:

yaa şimdi durumu çözdüm gibi fizik olarak döner bir çarkın içine o pim giremez imkansız bir durum yani o çarktaki kanal içinden dönerek pim çarkın içine giremez yaw bana sorun burada gibi geldi ama

bencede, o pimin odaya girmesi için o yatakları V şeklinde bayağı bir aç o zaman olur ;) üstteki fizik sorunu işte

ama bu montaj iyi oldu manayla unuttuklarımı hatırladım hemde yeni bişeyler öğrendim var mı başka yardım isteyen arkadaşlar yapmaya çalışmak bile yetiyor yaw insan için

• quote:

quote:

quote:

ama bu montaj iyi oldu manayla unuttuklarımı hatırladım hemde yeni bişeyler öğrendim var mı başka yardım isteyen arkadaşlar yapmaya çalışmak bile yetiyor yaw insan için

Arkadaslar, bu çabaniz için çok tesekkür ederim. Ama olayi nasil çözdügünüzü ben hala anlayamadim.

sorun, pimin kanallara girmesi degil ki! ekte gönderdigim montaji motion kismindan çalistirip bakarsaniz, pimin kanala girmesi ve dönme hareketinde bir sorun yok zaten.

pim kanala girince, soldaki diger çarki döndürsün; ama sonra 1/6 tur atinca kanaldan çiksin ve çark da dönmesin istiyoruz. Yani sagdaki pimli çark sürekli dönerken, soldaki çark ise her seferinde sadece 1/6 tur atip dursun istiyoruz.

Sanirim ben tam olarak anlatamadim problemi. :) Bu arada, kanallari V yatagi seklinde açinca pim daha kolay girer de, sonra çarki nasil döndürecek? kanala kolay girmesi için kanal girisine radyüs vs verilebilir, ben öyle düsünmüstüm. isin o kismi basit. pim kanaldan çikinca çarkin durmasi seklindeki hareketi tanimlayamiyorum bitürlü. :)

Bu arada, yaptiginiz çalismayi gönderebilir misiniz? Bir bakayim, belki ben anlamamisimdir olayi. :)

• ben şimdi daha iyi anladım durumuda benim anlamadığım dönen pim o kanala nasıl giriyor sizin gönderdiğinizde malzemenin içerisinden geçerek gidiyor
  • quote:

ben şimdi daha iyi anladım durumuda benim anlamadığım dönen pim o kanala nasıl giriyor sizin gönderdiğinizde malzemenin içerisinden geçerek gidiyor

Hah, iste sorun tam orada zaten

normalde, yani mekanik olarak böyle bir sistem imal edersek, pim dönüsünü tamamlayip kanali çevirirken, kanal ucu asagiya dogru geldiginde, pim yoluna devam edecegi için kanalin içinden çikarak dönmeye devam eder ve bu esnada diger çark bosta kaldigi için durmus olur.

ama bu hareketi solidworkste nasil yapariz iste mesele bu..

• yaa ben olayı anladım ama solidte durumu çözemedim yani çözeceğimide sanmıyordum zatende uğraş olsun dedim ama uğraştım bi sonuca varamadım hatta kendi eksiklerimide bol bol görmüş oldum
  • @ dodiyez

Müsait bir vaktimde sorununla ilgileneceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.