Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Blueprint ile araba çizmeyi daha önce denedim ve birçok da konsept tasarımım var fakat ne ben anlatabilirim, ne de siz anlayabilirsiniz Araba tasarlamak çok ileri derecede SolidWorks bilgisi istiyor. Bunun dışında, internette bulduğunuz ya da karşılaştığınız resimlerin çoğu bir CAD programı ile dahi çizilmemiştir. Unutmayın ki, konsept tasarımlar ilk önce karakalem çalışmalardan oluşur. Şekildeki gibi

quote:

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

İyi çalışmalar

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Blueprint ile araba çizmeyi daha önce denedim ve birçok da konsept tasarımım var fakat ne ben anlatabilirim, ne de siz anlayabilirsiniz Araba tasarlamak çok ileri derecede SolidWorks bilgisi istiyor. Bunun dışında, internette bulduğunuz ya da karşılaştığınız resimlerin çoğu bir CAD programı ile dahi çizilmemiştir. Unutmayın ki, konsept tasarımlar ilk önce karakalem çalışmalardan oluşur. Şekildeki gibi

quote:

İyi çalışmalar

usdat haklı .. ben paralel bısı daha soylıyım .. ben kullandıgım programı cok ıyı bılmıyorum dıyıpde sogumayın bence ... ne kadar ugrasırsanız o kadar yararı olur ..

..cızın abı kultablası cızın mause nuzu cızın klavye cızın .. tabak cızın .. kasık cızın ... elınıze ne gecerse cızın .. ben lıse donemınde aynen bu sekılde yaklasıyorlardı duruma ..ne bulursan cız dıyorlardı .. kendı sıluetımı jpek olarak kaydetıp acabılen programlarda acmayı bıle denedım

ama tabı lıon tech16 nın dedıgı gıbı olaya dırek araba dızaynından baslamakda bıraz sopanın ucundan degılde gıdıp ortasından tutmak gıbı bısı olsa gerek ... sanırım gecen yıllarda pejonun bır tasarım yarısması vardı ve bır turk kardesımız bu yarısmada derece elde edıp yurtdısına gıttı ...

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Blueprint ile araba çizmeyi daha önce denedim ve birçok da konsept tasarımım var fakat ne ben anlatabilirim, ne de siz anlayabilirsiniz Araba tasarlamak çok ileri derecede SolidWorks bilgisi istiyor. Bunun dışında, internette bulduğunuz ya da karşılaştığınız resimlerin çoğu bir CAD programı ile dahi çizilmemiştir. Unutmayın ki, konsept tasarımlar ilk önce karakalem çalışmalardan oluşur. Şekildeki gibi

quote:

İyi çalışmalar

usdat haklı .. ben paralel bısı daha soylıyım .. ben kullandıgım programı cok ıyı bılmıyorum dıyıpde sogumayın bence ... ne kadar ugrasırsanız o kadar yararı olur ..

..cızın abı kultablası cızın mause nuzu cızın klavye cızın .. tabak cızın .. kasık cızın ... elınıze ne gecerse cızın .. ben lıse donemınde aynen bu sekılde yaklasıyorlardı duruma ..ne bulursan cız dıyorlardı .. kendı sıluetımı jpek olarak kaydetıp acabılen programlarda acmayı bıle denedım

ama tabı lıon tech16 nın dedıgı gıbı olaya dırek araba dızaynından baslamakda bıraz sopanın ucundan degılde gıdıp ortasından tutmak gıbı bısı olsa gerek ... sanırım gecen yıllarda pejonun bır tasarım yarısması vardı ve bır turk kardesımız bu yarısmada derece elde edıp yurtdısına gıttı ...

Katılıyorum. Peugeot'nun tasarım yarışmasında Emre YAZICI adlı arkadaşımız 2. lik elde etti. 10 finalistin arasında ise 2 TÜRK vardı.

http://www.peugeot.com.tr/peugeot-rd/

3D tasarım tamamen farklı bir dünya. Uçsuz bucaksız. Tamamına hakim olmak imkansız. Öğrenilecek çok şey var.

• Yuvarlak yuzeylere birsey cizemiyorum mesela kalem ciziyorum ama o takma demirini cizemiyorum nasil cizebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard26

Yuvarlak yuzeylere birsey cizemiyorum mesela kalem ciziyorum ama o takma demirini cizemiyorum nasil cizebilirim?

www.3dcontentcentral.com
    Dassault Syst�mes: 3D Content Central
    http://www.3dcontentcentral.com/secure/download-model.aspx?catalogid=171&id=288885

Linkten indirip, nasıl çizildiği hakkında fikir edinebilirsin. (Ücretsiz üye olman gerekli.)

• quote:

quote:

Yuvarlak yuzeylere birsey cizemiyorum mesela kalem ciziyorum ama o takma demirini cizemiyorum nasil cizebilirim?

www.3dcontentcentral.com
    Dassault Syst�mes: 3D Content Central
    http://www.3dcontentcentral.com/secure/download-model.aspx?catalogid=171&id=288885

Linkten indirip, nasıl çizildiği hakkında fikir edinebilirsin. (Ücretsiz üye olman gerekli.)

O degil yuvarlak ve egrimli kisimlari secemiyorum delik acmak zor oluyor plan atmam lazim galiba

• quote:

O degil yuvarlak ve egrimli kisimlari secemiyorum delik acmak zor oluyor plan atmam lazim galiba

Anladım. Plane atamanız gerekiyor. Front, top ve right planeden herhangi birisini kullanarak öteleyin/döndürün/açı verin ve yeni bir plane oluşturun. Sketch'i bu plane üzerinde çizin ve Extrude Cut yapın.
  • Front, Top ya da Right Plane'e tıklayıp Ctrl tuşuna basılı tutarak çektiğinizde öteleme ile yeni bir Plane oluşturursunuz. Ne kadar mesafe öteleyeceğinizi ise soldan elle girersiniz.
  • quote:

Front, Top ya da Right Plane'e tıklayıp Ctrl tuşuna basılı tutarak çektiğinizde öteleme ile yeni bir Plane oluşturursunuz. Ne kadar mesafe öteleyeceğinizi ise soldan elle girersiniz.

Tesekkurler
  • quote:

quote:

Front, Top ya da Right Plane'e tıklayıp Ctrl tuşuna basılı tutarak çektiğinizde öteleme ile yeni bir Plane oluşturursunuz. Ne kadar mesafe öteleyeceğinizi ise soldan elle girersiniz.

Tesekkurler

Rica ederim, iyi çalışmalar
  • quote:

quote:

quote:

Tesekkurler

Rica ederim, iyi çalışmalar

Haftaya sinavi var bu programin

• quote:

Okul, bölüm?
  • quote:

quote:

Okul, bölüm?

Atatürk anadolu meslek lisesi, rayli sistemler 11. Sinif

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw bu program güzelde bunun için güzel bi sistemde lazım neyse normal makine çizimine devam
  • quote:

quote:

quote:

Okul, bölüm?

Atatürk anadolu meslek lisesi, rayli sistemler 11. Sinif

Kolaygelsin, sınavda başarılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

yaw bu program güzelde bunun için güzel bi sistemde lazım neyse normal makine çizimine devam

Bir render'ın 1 saat sürdüğünü bilirim benim emektarda. 850 parçalık bir montajdı ve "best quailty" de yapmıştım render'ı. .
    Güzel bir sistemin yaşattığı kolaylık paha biçilemez :))
  • güzeeel,
    bizim yokluğumuzu aratmıyosun hiç lion
  • quote:

Orijinalden alıntı: artenis

güzeeel,
    bizim yokluğumuzu aratmıyosun hiç lion

Teşekkürler. Vaktim oldukça yardımcı olmaya çalışıyorum.
  • Cokk onemli bisi sormak istiorum. Ornegin baskasinin yaptigi bi parca cizimini ben yaptim diye yutturabilir miyim? Onun yaptigina dair kullanici bilgisi oturum bilgisi bi yerde var midir? Nasi deistirebilirim varsa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eediz

Cokk onemli bisi sormak istiorum. Ornegin baskasinin yaptigi bi parca cizimini ben yaptim diye yutturabilir miyim? Onun yaptigina dair kullanici bilgisi oturum bilgisi bi yerde var midir? Nasi deistirebilirim varsa?

Çizdiğiniz dosyanın (.part uzantılı) özelliklerine çizim yapılan bilgisayar adı işliyor. ''Yazan'' kısmında görürsünüz. Ya da ''Last Saved By'' kısmında.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.