Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba çizimi konusunda bilgi edinebilen varmı? Elimde blueprint ile yapılan bir araba videosu var. Fakat çok anlaşılır olmamış çünkü videoyu çok hızlı çekmiş. Takip etmek mümkün değil. Sağlam bi anlatım olsa gayet faydalı bir icraat olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Najash

Araba çizimi konusunda bilgi edinebilen varmı? Elimde blueprint ile yapılan bir araba videosu var. Fakat çok anlaşılır olmamış çünkü videoyu çok hızlı çekmiş. Takip etmek mümkün değil. Sağlam bi anlatım olsa gayet faydalı bir icraat olurdu

Bu şekil mi?

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...
  • Sketc picture nasil kullaniliyor?internette gordugum araba cizimlerinde adam resmin uzerinden gidiyordu nasil oluyor o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Benim en memnun kaldığım PhotoView 360. Tavsiye ederim. Malzeme seçenekleri de daha geniş.

bu photoworks veya photoview 360 ekstra bir program mı ? yoksa solidin içinde mi bulunuyor ? bunlar için herhalde sağlam ekran kartlarıda gerekiyor gibi bu programların mantığı realview graphics komutunun yaptığı iş mi acaba ayrıca bir sorum daha olacak bu ekran sağ orta kısmında bulunan solidworks resources kısmı gözükmüyor acaba bunu nerden ayar yaparak ekrana getirebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

quote:

Benim en memnun kaldığım PhotoView 360. Tavsiye ederim. Malzeme seçenekleri de daha geniş.

bu photoworks veya photoview 360 ekstra bir program mı ? yoksa solidin içinde mi bulunuyor ? bunlar için herhalde sağlam ekran kartlarıda gerekiyor gibi bu programların mantığı realview graphics komutunun yaptığı iş mi acaba ayrıca bir sorum daha olacak bu ekran sağ orta kısmında bulunan solidworks resources kısmı gözükmüyor acaba bunu nerden ayar yaparak ekrana getirebilirim

PhotoView 360, SolidWorks ile gelen bir yazılım ve RealView Graphics ile aynı mantıkla çalışır. PhotoView 360 çok daha profesyoneldir. Pek çok ayar yapmana imkan tanır, pek çok malzeme seçmene olanak verir. SolidWorks'te modellemeni bitirdikten sonra oluşturduğun .part dosyasını PhotoView 360 programında açarsın, arka planı ayarlarsın, ışık açılarını, malzemeleri atarsın ve Final Render yaparsın. Ne kadar sürede bitireceği senin işlemcinin sayısına ve hızına bağlı, bir de grafik kartına tabii ki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

quote:

PhotoView 360, SolidWorks ile gelen bir yazılım ve RealView Graphics ile aynı mantıkla çalışır. PhotoView 360 çok daha profesyoneldir. Pek çok ayar yapmana imkan tanır, pek çok malzeme seçmene olanak verir. SolidWorks'te modellemeni bitirdikten sonra oluşturduğun .part dosyasını PhotoView 360 programında açarsın, arka planı ayarlarsın, ışık açılarını, malzemeleri atarsın ve Final Render yaparsın. Ne kadar sürede bitireceği senin işlemcinin sayısına ve hızına bağlı, bir de grafik kartına tabii ki.

verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim şimdi çok daha iyi anladım mantığını

bu arada hala ekrana o bahsettiğim kısmı getiremedim bilmeyince kolay bile olsa bişeyi yapamamk ne kadar kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoxi -- 30 Ekim 2011; 14:02:34 >

• Rica ederim, PhotoView'ı kullandıkça alışırsın ki zaten arayüzü oldukça basit. Önemli olan doğru malzemeleri doğru parçalara atamak. Sürükle bırak yöntemi ile malzeme atama yapılır. Bunu yaparken de özellikle çok parçalı montaj dosyalarını render yaparken her parçaya uygun malzemeyi atmaya özen göster. Malzeme atanmamış parçalar yapay ve parlak çıkar Render'da.
  • Eğer SolidWorks'te kaybedeceğiniz bir ayar yoksa, Options bölümünden Reset All yapın. Aklıma şu anda başka bir şey gelmiyor. Resimdeki şekilde görünmüyor mu?

• LionTech16

aynen o şekilde hocam resimde görünen kısım bende gözükmüyor nasıl olduysa artık

photoview olayınada daha sonra bakmam gerekcek gibi çünkü benim ekran kartımla daha solidin içerisinde RealView gerçekleştiremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoxi -- 30 Ekim 2011; 16:30:10 >
  • @ atoxi

Kolaygelsin o zaman, ve de Allah sabır versin. Benim emektar da bazen uğraştırıyor, 2005 model CoreDuo 2.0 işlemcili, Nvidia go7400 ekran kartlı hp dizüstü. Çile çekmek nedir bilirim yani o yüzden :)
  • quote:

@ atoxi

Kolaygelsin o zaman, ve de Allah sabır versin. Benim emektar da bazen uğraştırıyor, 2005 model CoreDuo 2.0 işlemcili, Nvidia go7400 ekran kartlı hp dizüstü. Çile çekmek nedir bilirim yani o yüzden :)

benimki 2 yıllık ama büyük ihtimal ekran kartım çok kötü çünkü yavaş falan yapsam gene iyi diyecem hiçbir şekilde yapamıyorum ayrıca saolun biraz para bulursak aleti değiştirmek gerekecek bu gidişte

• benimde ekranımda artık resoruces var yanlışlıklada olsa yaptım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Najash

Araba çizimi konusunda bilgi edinebilen varmı? Elimde blueprint ile yapılan bir araba videosu var. Fakat çok anlaşılır olmamış çünkü videoyu çok hızlı çekmiş. Takip etmek mümkün değil. Sağlam bi anlatım olsa gayet faydalı bir icraat olurdu

Bu şekil mi?

hocam su araba olayını öğretseniz bize ya açıklamalı şekilde :) blueprint olayını

• elalem :D araba çizio bizde içi boşaltılmış kutu çiziouruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 4 Kasım 2011; 11:36:53 >
  • bende çok şey çiziyom ama araba çizmek ayrı bi yetenek ben çizemiyom :):):)D dert etme çalışmaya devam..
  • arkadaslar kalıpcılık sektorunde tasarım yapan cnc programlama yapan varmıdır aranızda ..? ..otomotıv ana sanayı yan snayı yedek parca ..vs.. sac kalıpcılıgı prograsıf kalıp tandem kalıp tasarımlarıyla ugrasan arkadaslar .. ben baslıgı tesaduf gordum ılgmı cektı .. vero vısı kullanıyorum cnc programlama ve sac kalıpcılıgı vs ..otomotıve calısan bır fırmada calsıyorum ..

..son 2 yıldır toyota yarıs projesınde..yanlıs hatırlamıyorsam 2012 model yarıslerın ıslerıydı .. elektrık elektronık baglantı kablolarının toplanmasında dagıtılmasında kullanılılan sac braket parca referanslarıyla ugrasdık .. yurdısı yurt ıcı bır cok marka modelın korna aparatlarının takıldıgı sac parcaların kalıp tasrımları ımalatlarını yaptık ...

..bu meslek cok zevklı hele hele cızım ve cızdıgın parcanın uretımı ımalatı ve kullanılması apayrı bır zevk ...

...bu arada bu ıslerı kımse gozunde buyutmesın ..yanı meslege yatkın olan ve gercekden bu ıslerı yapmak ısteyen arkadaslar mutlaka yaparlar .. bol bol cızım ..usenmeyın cızemsenızde kafa yorun .. ısın teknıgını kaptınız mı gerısı hıkaye ggelır ..

... bu arada ben muhendıs falan degılım yuksek okul terk ....

• quote:

Orijinalden alıntı: tick1988

bende çok şey çiziyom ama araba çizmek ayrı bi yetenek ben çizemiyom :):):)D dert etme çalışmaya devam..

tekmod42.blogspot.com
    Solidworks Blueprint Videolu Ders
    http://tekmod42.blogspot.com/2010/10/solidworks-blueprint-videolu-ders.html

• eywallah liontech16 inşallah çözerim şu olayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

arkadaslar kalıpcılık sektorunde tasarım yapan cnc programlama yapan varmıdır aranızda ..? ..otomotıv ana sanayı yan snayı yedek parca ..vs.. sac kalıpcılıgı prograsıf kalıp tandem kalıp tasarımlarıyla ugrasan arkadaslar .. ben baslıgı tesaduf gordum ılgmı cektı .. vero vısı kullanıyorum cnc programlama ve sac kalıpcılıgı vs ..otomotıve calısan bır fırmada calsıyorum ..

..son 2 yıldır toyota yarıs projesınde..yanlıs hatırlamıyorsam 2012 model yarıslerın ıslerıydı .. elektrık elektronık baglantı kablolarının toplanmasında dagıtılmasında kullanılılan sac braket parca referanslarıyla ugrasdık .. yurdısı yurt ıcı bır cok marka modelın korna aparatlarının takıldıgı sac parcaların kalıp tasrımları ımalatlarını yaptık ...

..bu meslek cok zevklı hele hele cızım ve cızdıgın parcanın uretımı ımalatı ve kullanılması apayrı bır zevk ...

...bu arada bu ıslerı kımse gozunde buyutmesın ..yanı meslege yatkın olan ve gercekden bu ıslerı yapmak ısteyen arkadaslar mutlaka yaparlar .. bol bol cızım ..usenmeyın cızemsenızde kafa yorun .. ısın teknıgını kaptınız mı gerısı hıkaye ggelır ..

nıggıa ben cnc bölümü mezunuyum teknik lise cnc işi iyidir plastik enjeksiyon kalıp işi hes baraj mekanik işlerinde çalışıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: tick1988

quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

arkadaslar kalıpcılık sektorunde tasarım yapan cnc programlama yapan varmıdır aranızda ..? ..otomotıv ana sanayı yan snayı yedek parca ..vs.. sac kalıpcılıgı prograsıf kalıp tandem kalıp tasarımlarıyla ugrasan arkadaslar .. ben baslıgı tesaduf gordum ılgmı cektı .. vero vısı kullanıyorum cnc programlama ve sac kalıpcılıgı vs ..otomotıve calısan bır fırmada calsıyorum ..

nıggıa ben cnc bölümü mezunuyum teknik lise cnc işi iyidir plastik enjeksiyon kalıp işi hes baraj mekanik işlerinde çalışıyorum...

ıyıdır ıyı ... zevklı meslek .. dıkkat ısteyen ısler .. uyanık tutar genc tutar ınsanı ... araba cızımıne meraklı arkadaslar cesıtlı analız montaj modullerıyle arabayı parca parca cızersenız montaj vıdeolarıyla robot gıbı toplar dagıtırsınızz ..

..hem unutmayın ısın sırrı ve guzellıgı ayrıntıda derın yerlerde bıraktıgınız ızlerde gızlıdır ... .. selametle ..

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.