Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar. bende yavaştan solidroworkse başlamak istiyorum. fizik mühendisliğini kazandım. lazım olacağını söylediler. hangisinden nasıl nereden başlıyayım. 2011 sürümündenmi giriş yapayım yoksa daha mı eski olsun nasıl yapalım?
  • Mesajim bulunsun. Musait bir vaktimde buraya donecegim.
  • İnşallah Bekleriz Yardımlarınızı ve Çalışmalarınızı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirklyc

arkadaşlar. bende yavaştan solidroworkse başlamak istiyorum. fizik mühendisliğini kazandım. lazım olacağını söylediler. hangisinden nasıl nereden başlıyayım. 2011 sürümündenmi giriş yapayım yoksa daha mı eski olsun nasıl yapalım?

Hocam direk Solid works ile değilde başta Autocad gibi bi programın 2 boyutlusunda bi komut bilgisi yap zaten çoğu komut aynıdır..2 boyutda bişeyleri çöüzmledikten sonra solidde 3 boyutlu tasarıma geçmeni öneririm...
  • Arkadaşlar merhaba,

Solidworks simulation hakkında piyasada birçok eğitim dvdsi var amabiliyorsunuz analiz konuları genellikle eğitim dvdleri ile değilde kullandıkça öğrenilen bazı ipuçları ile yapılıyor. Solidworks Simulation ile ilglili bu tip ipuçlarını bulabileceğiniz bir site var , yardımcı olabilir diye düşündün :

ilkaymeseli.com
    ilkaymeseli.com
    http://www.ilkaymeseli.com

İncelemenizde yarar var , simulationda analiz yapmanın ne kadar basit olduğunun farkına varacaksınız.

iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: redhotrider

Arkadaşlar merhaba,

Solidworks simulation hakkında piyasada birçok eğitim dvdsi var amabiliyorsunuz analiz konuları genellikle eğitim dvdleri ile değilde kullandıkça öğrenilen bazı ipuçları ile yapılıyor. Solidworks Simulation ile ilglili bu tip ipuçlarını bulabileceğiniz bir site var , yardımcı olabilir diye düşündün :

http://www.ilkaymeseli.com

İncelemenizde yarar var , simulationda analiz yapmanın ne kadar basit olduğunun farkına varacaksınız.

iyi günler

"redhotrider" paylaşımın için teşekkürler.. Gerçekten güzel videolar paylaşımların devamını bekliyoruz..

• faydalı bir konu olmuş açan arkaşa teşekürler
  • ne demek :)
  • Uzun süre önce söyleyip de bir türlü yükleyemediğim SOLİDWORKS 2009 KURULUM KLAVUZU arkadaşlar, kusura bakmayın,

Torrent : ( kullanmıyorsanız acilen kullanmaya başlamalısınız demektir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 30 Eylül 2011; 18:20:36 >

• selamlar tick1988 kardeşim, bayadır başlığı yürütüyorsun yalnız , kusura bakma uğrayamıyorum şimdilik bir klavuz koydum, devam edeceğim ;)
    iyi aksamlar
  • eywallah kardeşim :) desteklerinizi bekliyorum ellerine sağlık :)
  • Arkadaslar yakın zamanda sırkete Solidworks lısansı alınacak. Su anda Catıa kullanıyordum fakat bekledıgımızı bulamadıgımız ıcın Solıdworkse gecıs yapmaya karar verdık. Merak ettıgım bırkac ozellık var, Tekyaz yetkılılerı oldugunu soyledı ama sızlerede sormak ıstıyorum.Solıdworkste lınklı calısma ozellıgı var mı? yanı döküm modelini çizdiğim bir parçanın işleme modelini , döküm modelini link alarak çizebiliyormuyum? Örneğin ileride döküm modelinde revize yaptığımda otomatik olarak işleme modelide revize olsun istiyorum. Bu ozellık mevcut mudur ve tam olarak nasıl yapılır? yardımcı olursanız sevınırm.
  • Anladığım kadarıyla cevap vereyim;

Solidworks de bilindiği üzere PART (parça) üzerinde çalışma ve sonra onları yeni bir dosya ASSEMBLY (monte) çalışma alanı açıp oraya surukleyıp atarak modul yapma (birleştirme) mantığı üzerine kuruludur, yani PART dosyası açıp orada bir şise kapağı yaptınız ve bir diğer part dosyası acıp (program ıcınde birden cok pencere acılıabilir) ordada şişe yaptınız ve ardından ASSEMBLY (birleştirme-monte) dosyası acıp kapak ve şişeyi oraya attınız ve kapağı şişeye kapattınız, ardından sizin sorunuz burada başlıyor sanırım : part dosyalarına daha sonra girip kapakta yada şişede tek tek değişiklik yapabilir ve bu değişilliği ana modelde (assembly' da) GÜNCELLE deyip son halini verebilirsiniz ,

Umarın yardımcı olmuştur,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 6 Ekim 2011; 10:28:29 >
  • İlginiz için teşekkür ederim ama söylediğim bu değildi. Bir motor gövdesini düşünün. Bu motor gövdesinin ilk önce döküm modeli hazırlanıyor ve bunun üzerine işleme yapılıyor. Örneğin daha önceden Thinkdesign programını kullanıyordum ve onda böyle bir özellik olmadığı için döküm modelini ayrı çizip, farklı kaydetip üzerine işleme işlemlerini yapıp,kaydediyordum. İleride revizyon olduğunda iki dosyayıda ayrı ayrı revize edip,kaydediyordum.Ama Catiada linkli çalışma özelliği vardı.Döküm modelini çizip,copy yapıyorsunuz ve yeni bir part açıp,paste yaptığınızda katıyı linkli olarak yapıştır diye seçenek çıkıyordu.Böyle yaptığımızda eğer ileride dökümde revizyon olursa işleme modelide otomatik güncelleniyordu.Yani ekstradan işleme modelini de revize etmiyordum. Acaba Solidworkste de böyle bir ozellık var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOXIN -- 6 Ekim 2011; 10:56:33 >
  • var hocam satan firma gösterir
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsever -- 6 Ekim 2011; 15:07:35 >
  • Foruma giremıyorum 3 gundur işlerimden dolayı-
    Sorunuza gelince, sanırım bu konuda yukarıda anlattıgımdan öte birşey söyleyemeyecegim- ancak bahsi gecen assembly ve part dosyalarını kombinasyonlu bir sekilde kulanırsanız aynı söylediğiniz LİNKLİ gibi kullanılabilir diye dusundum, biraz cin fikirli olunursa işin içinden cıkılabilir ;)

Aslında ayrı ayrı modelleyeceksınız Solid de de motor govdesi ve parcaları, bir parca olmayacak ve ılerıde govdede bir degısıklık sadece govde part dosyasıdan yapabileceksiniz ancak diyelimki silindir gomlegini daralttınız bunu otomatık silindir capına kendi yansıtmayabilir neden olasılıklı konusuyorum cunku sılındır govdesındekı degısımın sılındıre sansıması olasılıgı govde ve parca arası ılıskı atıyorsunuz solıdde aradakı mesafeyı koru gıbı o sebeple sılındırde aynı oranda kuculebılır mesela-

umarım anlastık :D
  • arkaşlar solidworks u internetten bedava indireceğimiz bi yer var mıdır ?
  • haftada 2 saat solidowrks u ders olarak görüyoruz bu seneyede devam edecek bende solidworks 2008 bilgisayara indirdim bir pfd yardımıyla ilk çizdiğim basit parça:
     SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.