Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar konuyu biraz ısıtalım :)

Solid te çizmiş olduğum bir düzenek montajı

Tamamen yorumlarınıza açıktır...

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoli156 -- 3 Mayıs 2012; 17:17:46 >
  • arkadaşlar merhaba solidworks de bölüm dairesi çapı (dişlide) nereden çıkartılıyor bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoli156

Evet arkadaşlar konuyu biraz ısıtalım :)

şu dişliyi bile zor çiziyoruz sen uçmuşsun

• quote:

http://img60.resimup.net/di/18QW.jpg[/simage]

[simage]http://img62.resimup.net/di/E3ZS.jpg

kasnağı kendin mi çizdin? kendin çizdiysen hangi tabloyu kullandın, linki yollayabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 5 Mayıs 2012; 1:11:35 >
  • Dişlilerin çoğu standartır. Kullandığınız programın Toolbax'ında yer alıyorlar. Ki Binlerce Dişli Somun vs vs var. Eğer eklediyseniz. Tutun ki bazen ben almanyaya gönderilecek ürünlerde alman standartına uygun mil dişli somun bakıyorum. Aklınızın ucunda bulunsun Pratik bi bilgi olarak.
  •  SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

sabaha doğru 3de ancak bu kdr modelle yayınlıyorum. İlk 2 resim Ticri Çalışmamdan. 3 Resim Surface Modelleme ile alakalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

quote:

http://img60.resimup.net/di/18QW.jpg[/simage]

[simage]http://img62.resimup.net/di/E3ZS.jpg

kasnağı kendin mi çizdin? kendin çizdiysen hangi tabloyu kullandın, linki yollayabilir misin?

Kasnağı kendim çizdim ama şöyle bu montaj resmi bizim sınav sorumuz makina elemanları ve mekanizmaları dersinden bunu kesit olarak kağıt üstünce çizdik ben verilen fotokopiden kasnağı çizdim tablo konusunda dersen herhangi bir standart kitaptan bulabilirsin diye düşünüyorum internette elbet vardır. Dişli konusuna gelirsek dişliyi sıfırdan çizmek büyük uğraş ve hesaplama gerektiriyo ben toolboxtan alıyor ve diş sayısı modül göbek çapı göbek kalınlığı v.b ölçülerini veriyorum. İsteyen olursa fotokopiyi yayımlayabilirim.

• Merhaba arkadaşlar. Şu parçadaki kulak kısmını çizemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar...

• Montaj yaptığım parcayı kaydettim nasıl .obj formatına dönüştürebilirim?
  • Ben solide bir türlü ısınamadım rhino kullanıyorum gerçi rhinoda da istediğim şeyleri hemen hemen çizebiliyorum hiç değilse mantıgını kavradım. size bazı siteler öneridem her şeyi çiizmek zorunda değilsiniz bir cok malzeme parça farklı formatlarda mevcut hidrolik pompa ünitesinden kapı koluna kadar :) zamanında az aramdık. farkettimki bazılarını kaybetmişim
    http://archive3d.net/http://www.3dcontentcentral.com/ belki biliyorsunuzdur amaa ben yinede paylaşmak istedim özellikle 3dconcent baya başarılı :) bende yaptıklarımdan paylaşmak istedim :)

benim çizimlerim genelde gemi üzerine

• @_bluescream_ Teşekürler abicim güzel paylaşımlar ellerine sağlık.

Bende basit bir kazancı mengenesi çizimi yaptım buyrun...

Aslında şunu sormak istiyorum bu parçanın orjinalinde diş açılmış durumda render alırken bunu nasıl yapıyoruz acaba bilginiz varmı?
  • basit oldu ama geliştirme aşamasındayım

• Valla dostum solid bilmediğim için birşey diyemiycem. ama dosya sunumlarınız için farklı bi yöntem solicem, belki bilenler vardır 3d pdf olayı, bu sayede nerde olursa olsun yaprıgınız çizimi 3d halde adobe reader ile sunabilirsiniz benim cok işime yarıyor.
    Bunun için Adobe Acrobat, Adobe Photoshop lazım.
    ilk olarak nesnemizi 3Ds uzantısına çeviriyoruz( burda poligon sayısını arttırmanız iyi olur) bu uzantıya cevirdikten sonra Adone photosop ile cs 4 ve üzeri olması lazım. önce yeni dosya açıyoruz, fark ettiyseniz yukarıda 3D menüsü var ordan New layer From 3D file seçiyoruz. çizimiz gelecek ama tek renk olacaktır büyük ihtimalle kullandıgınız materyaller Layer penceresinde gözükecektir orda renk verebilirsiniz. sonra renklendirme işi bittikten sonra 3D menüsü altından export 3D layer seçiyoruz ve "u3d" ye çeviriyoruz adone acrobat ı acıyoruz yeni diyoruz u3d li dosyamızı seçiyoruz ve dosya geldikten sonra kaydet deyip pdf ye çeviriyoruz. 3D pdf miz hazır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasaliyavuz

basit oldu ama geliştirme aşamasındayım

elerıne sağlık kardesım. Olmus olcağı kadar ama merak ettiğim bırsey var bu katı modeli ımalat resmindenmi çizdin yoksa kendin mi tasarladn ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

buda benim çalışmam yavaş yavaş geliştiriyorum kendimi

• Biraz reklam gibi olacak ama Solidworks Distrübütörü Armada yazılımda çalışan bir arkadaşımın yürüttüğü bu sayfaya hepinizi bekleriz:http://www.facebook.com/SolidWorksIpuclari

Sayfada solidworks ile alakalı örnek çizimler , çizimler için pratik öneriler , analiz , motion simulasyon videoları vs. herşeyi bulabilirsiniz. Sorunuz olduğunda da sayfadan sorduğunuzda arkadaşım videolu anlatım ile yardımcı olacaktır.
  • kendim tasarlamadım. yine bu siteden eski modelin birinden alıntı yaptım.
  • Arkadaslar SolidWorkste malzeme oluşturma işlemlerini nasıl yapıyorsunuz? Yanı program içerisindeki malzemelere ek olarak piyasada kullanılan malzemeleri nasıl ekliyorsunuz? Örneğin GG25 malzeme tanımlaması yapmak istedim. Solid içerisinde istenen verileri nette tam olarak bulamadım. İstenene verileri nette nerede tam olarak bulabilirim?

Yardımcı olursanız sevınırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Solidworks açmaya çalışıyorum fakat logo açılıyor tekrar kapanıyor. Bana yardımcı olabilirmisiniz. teşekürler
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.