Şimdi Ara

Solidworks ve Autocad

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merahab arkadaşlar daha önce bir başlık açtım ama maalesef henüz bir pc alamadım. Şimdiki başlığım umarım ben gibi düşünen arkadaşlarada öncü olur.

Solidworkste 1200tl-1750tl arasında ki pclerde çok rahatça çizim yapılabilir.Ancak iş render almaya geldiğinde sonuçlar böle olmayacak.render almak için en az fiyatımız sanırım 2000tlden başlayacak.Burda fikirlerine değer verdiğimiz bir çok kişi var.bilgilerine ve tecrübelerine dayanarak soruorum....

Solidworkste çizim yaparken arka plandada autocad açık halde,solidworkste render alırken arka planda internet veyahut ofis dosyaları açıkken,elimizle çizdiğimiz tahmini çapı 1500mm olan bir şablonu dışardan dolaylı yoldan taranıp usb aracılığıyla pcye atılıp solidde açıp çizgilerin üzerinden çizmek için sizce ne en az nede en çok özelliğe sahip orta halli bir pc hangisidir.

Oyun oynarken ekran kartı ve işlemci optimizasyonuna önem verioruz ama ekran kartı iyi olanı tercih edioruz..Çizim işinde de böle mi yapmalıyız.

Ayrıca orta halli aldığımız bir pc de zaten sanıorum ki rahatlıklada oyun oynarız.

Ben en çok lenovoz510 i5 li modele takıldım.Ama bunun yanı sıra toshiba m50 de var.Yada imkanlar zorlanıp msi da alınabilir diyorum.

*sizce çizimde i5 mi i7 mi?yada i7 nin x modelini alana kadar i5 in y modelide aynı görevi yapar diebileceğiniz işlemci var mıdır.?
    *740m ekran kartı almayan kişiler tarafından hep bi muallak ama alanların şikayeti de yok.

bu arada 2007 yılında alınmış olan acer markalı notebook ta oyun hariç solid çizip render alıodum.Fakat 3 kere ekran kartı yandı :) Acer a karşı bi sempatimde yok değil.

uzun olsada cevaplar yeni notebook alacaklar için aydınlatıcı olacak die düşünüorum.

Teşekkürler...

• nazmi37 kullanıcısına yanıt
    Sorduğunuz sorunun tam cevabını bilmemekle birlikte. Aynı anda Autocad, Sketchup, Photoshop çalıştırırken arka planda Google Chrome üzerinden müzik dinleyen biri olarak 740m i7'li bir laptop işinizi çok rahat görür diye düşünüyorum. Ben 4 sene boyunca i3 işlemcili bir laptopla işimi yaptım.

Sorduğunuz bir diğer sorunun cevabı; render süreleriniz çok uzamıyorsa i5 işlemcili bir laptop da tercih edebilirsiniz. Model üzerinde çalışırken takılma vs. yaşamak istemiyorsanız ekran kartı tıpkı oyunlardaki gibi önemli. Render tuşuna bastığınız andan itibaren ise işlemci önem kazanıyor. Daha iyi işlemci daha kısa sürede render almak demek.

i7 işlemci ve i5'in bir diğer farkı ise arkaplanda yeni bir program çalıştırırken i7 daha fazla çekirdeğe sahip olduğu için iş bölümü daha dengeli olacak. Yani office programında küçücük bir iş yapmak için render süreniz 2 kat uzamayacak.

Lenovo z510 önerimdir. i7 veya i5 burdan sonrası size kalmış.

İmkanları biraz daha zorlamayı düşünürseniz kesinlikle MSI öneriyorum.

• sizinle aynı fikirdeyim. z710 olan i5li model ekran büyük çizim için çok elverişli.oyun konusuna gelince vakit olursa e tabiki bf yada cod oynanır.Maddi olanakları kısıtlı birisiyim maalesef.internetten değilde klasik yöntemle mağzadan görerek dokunarak alma taraftarıyım.çook çook çıkıcağım tutar 2500 tl olacak gibi.o bile imkanlarımı çok zorlicak...acer v3 772g olan modeli aslında kaçırmamak istiorum ama ah işte bu kararsızlık...halbuki hangisini alsam memnun kalıcamı biliorum.100tl daha ver şunu al daha ii diyecek arkadaşlara şimdiden kıymetli fikirleri için teşekkürler ama zaten 100 daha 100daha diyerek 2500e geldim :) sınırım 1800dü...
  • nazmi37 kullanıcısına yanıt
    Ben 15,6'' bir bilgisayar kullanıyorum çizim açısından bir sıkınyı yaşamadım. 17'' zorunlu tercih olarak düşünüyorsanız öyle düşünmeyin. bir de z710 hiçbir yerde yok diye biliyorum ama mağazada falan bulduysanız alın tabi ki iyi bir bilgisayar. İnternet mi elden almak mı derseniz; bence alacağınız modeli kararlaştırdıktan sonra gidip herhangi bir yerde cihaza bakıp sonra internetten de alabilirsiniz.
  • Fiyat olarak eger dusundugum meblanin altinda olursa 15.6 alip 22" monitore baglayabilirimde.
    z710 ankardda istanbul yolunda tesirde gordum gorur gormez oww dedim fiyatida 2400 civarindaydi.acer v3 772 yide tesirde goremedim bilgisayardan stok baktilar van da vardi.bakalim sonuc ne ilacak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünürseniz yardımcı olurum

Dell Presicion M6500 1920x1200 çözünürlük i7 720QMSekiz çekirdek işlemci Quadro FX2800 ekran kartı

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-dell-presicion-m6500-i7-720qm-1920x1200-quadro-fx2800m-m6600-149965818/detay
  • Son düzlükteyim...Ya Lenovo Z710 yada Acer 772g i5li olan modeli alıcam.Acer bende bir + sı var 2007 de aldığım notebookta hala solidworkste çizim yapıp render alabiliorum.Ama her zaman aldığın marka aynı kaliteyi koruyacak değil.Elektronik şans işi.Ankarada ostimde çalışıorum Burdaki goldda kapalı kutu i5li olan acer 772g 2399tl.Bütçemin zaten çok üstünde sınırlarımı zorlayarak alıcam arkadaşlar.Gönül rahatlığıyla al çok rahat solidde de çizim yaparsın render da alırsın kafan çok bunaldığın aç akıcı şekilde oyunda oynarsın diebilirmisiniz?paramın yetersiz oluşu beni bu karasızlığa itior.Siz yok alma deseniz 2000tl ye z510 alabilirim yada toshibanın bi modelini.bi yerden bugün yarın bi para bulup alıcam neredeyse 1 aydır çizim yapamıorum bilgisayarsızlıktan.

Teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.