Şimdi Ara

Sollama yaparken arkadan sıkıştırıp selektör yapanlar ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
16.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ankara düzce arası sürekli gider gelirim. Sıradan 1.3 motoru olan bir arabam var. Ne çok hızlı ne çok yavaş giderim.

Cumartesi günü yine otobanda hız sınırını aşmış en sol 140ile giderken arkamda bir skoda, sağımda bir megane vardı. Skoda kendini birden sert bir şekilde sağ şeride attı. Arkasında o beyaz ışıklarıyla bir porş belirdi ama o beyaz ledler deli gibi yanıp sönüyor.

Yol verir miyim? Vermem. Ulan veremem dingil insan. Birden 200e çıkıp yanımdakini mi geçeyim yoksa 120ye düşüp sağımdaki aracın arkasına mı gireyim?

Sağımdaki aracı geçince orta şeride geçtim. Kornaya uzuun uzun asıldım. Elimle ettiğim küfürü de belli ettim. Arabasının değeri kadar cesareti olsaydı dururdu, uçtu gitti.

O yol veren skoda bir anda kontrolü kaybedip kaza yapsaydı ne olacaktı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uncle jun -- 17 Eylül 2018; 19:29:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hadiyaaaa H kullanıcısına yanıt
    30 Ağustos da üyelik alıp , "Bunun adıda ADAP dır." diyerek, adaba uymayan mesaj yazanlara cevap vermiyorum

blok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504

Kendini mi haklı göstermeye çalışıyorsun,
    İçinde bulunmadığın bir dünyayı garipsemen normal

İşin hava atmayla vb alakası yok.

Sizin gibiler trafiğin akış hızını değiştirdiği için riske atıyorsunuz.

Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bunun en büyük örnekleri Ankara dadır.
    Başka hiç bir yerde görmedim sağ şeridin sol şeritten daha hızlı aktığı.
    İnsanlar kalıplaşmış, bu yolda hız sınırı 80 deyip sol şeritten 80 ile gidiyor.

Gidemezsin, sol şeriti gereksiz işgal etmek te ayrıca suçtur.

Sadece kendini düşünüp bencilce yaşayamazsınız.

Güvenmiyorsanız da kendinize tehlikeli sularda yüzmeyeceksiniz.
    Tehlikeli diyorum, risk, güvenen daha büyük risk alır.
    bir defa yasa nedir , yönetmelik nedir bilip ona göre konuşacaksın
    yok şurada şöyleymiş ,yok şöyle olduğunda böyle olurmuş şeklinde trafik kuralı mı olur ?
    sol şerit sollama şerididir dışında bildiğin varsa anlat ,yoksa öyle devam et ama ikide bir buraya gelip ceza yedim konusu açıp ,ağlayıp sızlamayın

35 yıllık şoföre ,şoförlük mü öğretmeye kalkıyorsunuz ?

bir yerde hız limiti varsa uyacaksın ,uymuyorsan hiçbir hakkın falan olamaz ,ayrıca hız limitlerini aşmak suçtur
    iyiymiş o zaman dönülmez levhalarını falanda umursama o zaman ,nasılsa ona da bir mazeret bulursun

sanki yollar sizin babanızın malı da istediğiniz hızda gideceksiniz ,hız sınırı 80 olan yerde 80 ile sol şeritten sollama yapan haklıdır ,siz egonuzu tatmin edeceksiniz diye millet yasaları mı ihlal edecek

o kadar hız delisi iseniz bir zahmet trafiğe kapalı alanlarda bu egonuzu giderin ,bu canları siz vermediniz (hız sınırlarını ihlal edip yada bilerek trafikte kuralları çiğneyip ölüme sebep veren birisi katildir)

bir musibet ,bin nasihattan iyidir
    başkasına zarar vermeden inşallah bir gün ders alırsınız (gerçi başka bir atasözü bunu tam olarak tamamlar ,su testisi su yolunda kırılır)

hadi güle güle blok

yaptığım alıntılar nedense bazen çıkmıyor ,bu mesajı onur01651 nickli arkadaşa yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 18 Eylül 2018; 2:10:57 >

• 120 km/h ile araba sollamaya çalışan birinin arkasında iken bende selektör atıyorum, gayet normal bir şey. Araban yürümüyorsa herhangi bir vasıta sollamaya çalışıp arkandan sol şeridi kapatıp gelen insanları uyuz etmeyeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: harbidenmi

hadi sen şehirlerarası otobandaki hız sınırı olan 120 yi baz almışsın ya ş.içi 50 km hız sınırı var ona ne demeli?, o kadar çok karşılaşıyorumki, amca bir ayağı çukurda yada bayan, belli arabaya hakim değil sol şeritte önündeki ile 500 metre ara bırakmış gidiyor. Orta şeritte giden herkes önüne kırıyor ve sol şeridi felç ediyor, sorsan hız sınırı 50 ben kurallara uyuyorum der. İnsanın çıldırmaması elde değil.
    sigortacı kardeş o hız sınırları neye göre tespit ediliyor birde onu anlatsan iyi olurdu (mesleğine uygun olduğu için söylüyorum)

şehir içinde 50 km. hızı çok az buluyorsanız ,bunun suçlusu bir ayağı çukurda olan amcalar ve bayan sürücüler mi ?
    beğenmiyorsan yaz içişleri bakanlığına yada egm. hız limitlerini artırsınlar

arkadaş hepiniz ralli pilotusunuz maşallah
    yahu araba kullanmak dediğiniz kadar zor olsa ,dünyada milyonlarca şoför olur muydu ?
    en iyi şoför kurallara uyan ve hiç kaza yapmayan şofördür ,bunu da mı bilmiyorsunuz ?
    araba dediğin alet gaza basınca giden ,frene basınca duran bir alet ,sanki uzay mekiği kullanmaktan bahsediyorsunuz

o bahsettiğiniz yerlere bazen radar koyuyorlar ,ceza gelirse o zorladığınız insanların cezasını ödemeye söz veriyor musunuz ?

hız sınırlarına uyanların suçlu olduğunu iddia eden (hatta hakarete varan sözler söylenen) başka bir ülke var mı acaba ?
    hırsızı övüp ,ev sahibine küfür etmekten hiç farkı yok sizin yaptığınızın

• NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    nesi normalmiş bir anlatsana ?
    bizim arabamız gitmediğinden değil ,yasalara uyduğumuz için o hızlarda gidiyoruz ,yoksa hem aramız gidiyor hemde merak etme asgari senin kadar araba kullanmasını da biliriz

üstelik şu çağda trafikte olan arabaların hepsi asgari 140-150 yapacak kapasitede (gitmeyen araba dediğiniz hangisi) ?

hey yavrum hey ,birde içişleri bakanlığı talimat gönderiyor ,hız sınırlarını ihlal edenler ,trafikte tehlikeli araç kullananlar diyerek
    bence hiç gerek yok ,şu forumdakileri tespit etseler ,bir sürü ceza çıkar

birisi sadece bu konuyu okusa ,neden trafikte bu kadar çok can verdiğimizi anında anlar
    etraf hız meraklısı kaynarken ,biz yine çok şükür yaşıyoruz
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Tamam sen kurallara uy ve uslu bir çocuk ol. Tebrikler.

size de şunu yazıp bırakayım o zaman

bir musibet ,bin nasihattan iyidir
    başkasına zarar vermeden inşallah bir gün ders alırsınız (gerçi başka bir atasözü bunu tam olarak tamamlar ,su testisi su yolunda kırılır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

sigortacı kardeş o hız sınırları neye göre tespit ediliyor birde onu anlatsan iyi olurdu (mesleğine uygun olduğu için söylüyorum)

şehir içinde 50 km. hızı çok az buluyorsanız ,bunun suçlusu bir ayağı çukurda olan amcalar ve bayan sürücüler mi ?
    beğenmiyorsan yaz içişleri bakanlığına yada egm. hız limitlerini artırsınlar

arkadaş hepiniz ralli pilotusunuz maşallah
    yahu araba kullanmak dediğiniz kadar zor olsa ,dünyada milyonlarca şoför olur muydu ?
    en iyi şoför kurallara uyan ve hiç kaza yapmayan şofördür ,bunu da mı bilmiyorsunuz ?
    araba dediğin alet gaza basınca giden ,frene basınca duran bir alet ,sanki uzay mekiği kullanmaktan bahsediyorsunuz

o bahsettiğiniz yerlere bazen radar koyuyorlar ,ceza gelirse o zorladığınız insanların cezasını ödemeye söz veriyor musunuz ?

hız sınırlarına uyanların suçlu olduğunu iddia eden (hatta hakarete varan sözler söylenen) başka bir ülke var mı acaba ?
    hırsızı övüp ,ev sahibine küfür etmekten hiç farkı yok sizin yaptığınızın

Alıntıları Göster
    35 yıllık şöförüm yazmışsın ama bence şoför değilsin olsa olsa 35 yıllık ehliyet sahibisindir, yukarda bir arkadaş ne güzel örnekleri ile açıklama yapmış, verecek cevap bulamayıp üyelik tarihinden blok diye saçma sapan bir cevap vermenden ne olduğun belli zaten.
    kısaca soruna cevap vereyim o kurallar HÖDÜK ler yüzünden konuluyor, açıklamak gerekirse;

Hödük ehliyeti ve arabayı birşekilde almış ama daha park etmeyi bilmiyor, trafiğin içine ediyor, yolu kapatıyor 20 hamle yapıyr 2 arabalık yere giremiyor, öteki hödük o aynanın ne işe yaradığını öğrenememiş, babasının yolu gibi langırt diye sola langırt diye sağa kırıyor gelen varmı yokmu bakmayı bilmiyor, öteki hödük yine aynaya bakmadan kapıyı hötöng diye açıyor, öteki hödük daha yeşil sarıya döndüğü anda tüm gücüyle frene asılıyor, bir başka hödük sol şeritte ortada hiçbirşey yokken aniden frene basıp yavaşlayabiliyor, diğer hödük ş.içi 3 şeritli yolda kullandığı gibi mahalle arasında da kullanıp sokak kesismelerinde frene basıp yavaşlamayı bilmediği için, öteki hödük önceliğin ana cadde den yada duruma göre sağdan gelende olduğunu bilmediği için diğer hödük direksiyon başındayken dikkati dağılmasın diye kafasını çeviremediği için, bir başka hödük şeridini bir türlü tutturmayıp diğer şeritlere tecavüz ettiği için v.s v.s v.s

O KURALLAR KONULUYOR.

Sen 35 yıllık ehliyet sahibi değilde şoför olsaydın zaten bunları bilir o kuralların niçin konulduğunu sormazdın.

• harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    yapma ya demek biz 35 sene yanlış araba kullanmışız (yalan olmasın 35 değil 34 sene kendi arabamla araç kullandım ,sadece 1 sene arabam yoktu)

birde sayar mısın kaç defa hödük sözünü kullanmışsın ?

o kurallar demek hödükler için konuluyor ,yani bizim için konuluyor sizin için değil :)
    arkadaş tartıştığımız adamlara bak ,tövbe tövbe

hatta hırsızlık cezası da hödük hırsızlar için konulmuş değil mi ?

üstelik konumuz hız limitleri ,diğerleri için konu aç onları ayrıca konuşuruz
    gerçi biz hödüğüz anlamayız , 34 yıl araba kullanmış birisi ne anlar trafikten kuraldan ,asıl anlayanlar birkaç yıllık şoförlerdir ,hatta yeni ehliyet alanlar en çok anlar değil mi ?

neyse boş yere nefes tükettiğimiz görülüyor ,bundan sonra hız limitlerini aşmayı marifet sayanlarla hiç muhatap olmayıp direk bloklayıp kurtulacağım ,diğer türlü boşuna üzülüyorum

nasılsa bir gün bu kafada olanlar yaşayacaktır ve bir musibet ,bin nasihattan iyidir atasözü gerçek olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

yapma ya demek biz 35 sene yanlış araba kullanmışız (yalan olmasın 35 değil 34 sene kendi arabamla araç kullandım ,sadece 1 sene arabam yoktu)

birde sayar mısın kaç defa hödük sözünü kullanmışsın ?

o kurallar demek hödükler için konuluyor ,yani bizim için konuluyor sizin için değil :)
    arkadaş tartıştığımız adamlara bak ,tövbe tövbe

hatta hırsızlık cezası da hödük hırsızlar için konulmuş değil mi ?

üstelik konumuz hız limitleri ,diğerleri için konu aç onları ayrıca konuşuruz
    gerçi biz hödüğüz anlamayız , 34 yıl araba kullanmış birisi ne anlar trafikten kuraldan ,asıl anlayanlar birkaç yıllık şoförlerdir ,hatta yeni ehliyet alanlar en çok anlar değil mi ?

neyse boş yere nefes tükettiğimiz görülüyor ,bundan sonra hız limitlerini aşmayı marifet sayanlarla hiç muhatap olmayıp direk bloklayıp kurtulacağım ,diğer türlü boşuna üzülüyorum

nasılsa bir gün bu kafada olanlar yaşayacaktır ve bir musibet ,bin nasihattan iyidir atasözü gerçek olacaktır
    Bende hız limitlerinin hangi HÖDÜK ler yüzünden konduğunu açıkladım ama anlama kabiliyetin yok anlaşılan.
    Verecek cevabın yoksa susmak erdemliktir, boş yazmakla laga luga ile kendini haklı çıkarmazsın, yazdıklarımın nesi yanlış ispatla.

• harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    yazdığın yanlışları dahi bilmiyorsan ben bu saatten sonra bir şey yapamam
    bir yaşıma daha girdim diyeceğim de, bu ülkede böyle tuhaf iddialar nedeniyle bin yaşıma girmişimdir
    yasa ,yönetmelik yerine,
    trafik adabı- trafik kültürü - hödükler yüzünden konulan yasaklar vs. geçerliymiş bizim ülkemizde

hödükler yüzünden hız sınırı konulması ,yok artık
    peki yurt dışında bu şekilde hız sınırları var ve bu sınırlara herkes uyuyor ,acaba oradakilerin hepsi hödük müdür ?

neyse blok
  • Adama bak laf olsun torba dolsun diye hikayeden yazıyor da yazıyor karşı görüşün tek kelimesini çürütmemiştir, sonra sanki milletin de çok umrundaymış gibi blok diyor
    Çok ta tınnn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    bencillikten ezikliğe mi geçtin, neyin tribindesin tartışıp duruyorsun.Ne zaman ceza yiyip ağladığım görülmüş
    35 yıllık şoföre babanda geçen zamanı mı ekliyosun, Çınar ağacı da asırlarca yaşar ama gölgesinden faydalanmıyorsan sadece bir odundur.
    Saygın yoksa insan olamamışsın demektir, cüzdan verilse nolur verilmese nolur.
    Trafikte hayata saygı duyacaksın, kimseyi tehlikeye atmayacaksın, ben hızlı gitmek doğrudur demiyorum ama gideni tehlikeye sokmayacasın,
    trafik kurallarını nerenden okuyorsun anlamıyorum.
    80 lik yolda 80 ile çıkmayacaksın sollamaya, aşmayacaksan aşanlara izin vereceksin.
    O yol senin de değil,herkese saygı.
    Trafikteki ilk kural BİR BAŞKASINI TEHLİKEYE SOKMAMAKTIR!!!
    Sana ehliyeti manav verdi herhalde? Hız limiti 120 otobanların.

• şu forumda öyle insanlar var ki ne desem bilemiyorum ,genelde kendisi anlamaz ama başkaları anlamıyor zanneder , saygı der ama forumda yazarken dahi saygıdan eser yoktur ,haksızlık yapar ama kendisinin her yaptığını doğru kabul ederek kendi egosunu hak kabul eder ,kendisinin 160-250 km. ile gitmesini normal karşılar ama hız limitlerinde araç kullananları yaşlı bunak ,bayan sürücü değil mi diyerek aşağılar , yasaları canı isterse kabul eder , istemezse masal anlatır durur

işin acı tarafı ne yaparsan bencil olursun, onu dahi bilmeyenlere ne anlatabiliriz ?

bu tip şahıslar lütfen masal anlatıp durmasın ,beni blokla desin yeterli
  • Sen ne darlanıyosun güzel kardeşim ya selektör mü çekiyor dahada yavaşlıcan röterdarı çekicen.Selektörü bırakınca çekilirsin.Ben genelde uzaktan beri arkadan gelen oldumu yolumu veririm.Geçen geçsin.Tınlamam.Ama 200 üzeri hızla gelip selektöre 5 km öteden başlıyorsa.İşte o adam sıçtı.Izdırap olmazsam ona namerdim.Heee 4 lüleri yakar acelesi vardır.Yanımda tır olsa üstüne çıkarım.Ama keyfe keder.Artistlere bilerek kazaya meyil edicen az arkasında oturduğu kasesinden solusun.

Ben genelde 120 130 la solluyorum.Kaçla sollamak gerekir öğretsene bize 170 lemi yada en sağlamı 240 la bilader yüksek hızlarda istersen ferrari sür.Acemi ustaya takla attırır diye bir tabir var duydun mu bilmiyorum.Sen sollarken 170 200 le sağdaki önüne bir kırar aonra tekerli araba sürersin Allah korusun.

• Genelde 300 metre geriden yaldır yaldır sellektör atarak gelen bmwlere alışkın olsam da en absürt olanı 2 hafta önce başıma geldi.
    Karacabey - Bursa arasında malum sağ şerit tır - kamyon doludur. Genelde sol şeritteki trafiğin akış hızına uyar, fren mesafeni koruyarak gidersin. Uygun durumlarda sağ boşsa yanaşır gidersin efendi efendi.

Sol şeritte 110 civarı bir hızda ilerler iken arkama bir lada vega yapıştı ama nasıl dibimden geliyor... Dikiz aynasından bir baktım 75 yaşlarında takkeli uzun sakallı bir hacı dayı Sağ şerit te müsait değil, haliyle yol veremiyorum. Hafif frene dokunuyorum, fren lambasını görsün ki az geriden takip etsin diye; yok adam k.çımızdan ayrılmıyor. Sellektör falan da atmıyor.

Yaklaşık 3-4 dk bu durum devam etti, baktım ki dayının gözü dönmüş; hakka yürürken bizi de yanında götürmesin diye uygun anını bulduğum gibi sağa geçtim. Hacı dayı da 50 metre ilerisindeki yeni kurbanının k.çına yapışmak için bastı gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimba -- 19 Eylül 2018; 15:28:2 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.