Şimdi Ara

Son 120 gün içinde yurtdışına gidip gelmiş biri var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş malumunuz. Yurtdışından telefon aldım. Ve kayıt ettirebilmek için açtım konuyu. Yardımcı olabilecek birileri varsa pm atsın lütfen.
    E-devlet den 5dk da yapılıyor. 120gün geçmemiş olucak türkiye ye giriş tarihiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimsenin sana hakkını kullandıracağını sanmıyorum .. Bu tür durumlarda genelde çevreden biri bulunur veya para karşılığında hakkını verecek biri bulunur . Eğer , para karşılığı yapmak istiyorsanız belirtin .. Bulma olasılığınız artar . Ayrıca çokta acele etmene gerek yok .. 2 sefer test ettim en az 5 ay kayıtsız kullanabiliyorsun .
  • Hocam yakın çevreye soruşturdum. Bulamadığım için buralara geldim :D

Yani uygun bi fiyat olursa neden olmasın. 150tl zaten vergi ödücez.

Ayrıca 120gün içinde kayıt yaptırmazsan hat kapanıyor.

• 120 gün sonrasında yanlış hatırlamıyorsam 60 gün içerisinde kapanacaktır şeklinde mesaj geliyor . bana bu şekilde olmuştu .

• Bana daha mesaj gelmediğine göre rahatım o zaman tşk hocam iyi forumlar

• Iphone 7 plus

• Simdi o teli pasaportuma gecirsem sen bylock indirsen ben patliyorum. Bu devirde bi enayi bulmak zor.

Inanmiyorsan resmi siteden bak pasaporta kaydettirnenin yukumluluklerine

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caga_89

Simdi o teli pasaportuma gecirsem sen bylock indirsen ben patliyorum. Bu devirde bi enayi bulmak zor.

Inanmiyorsan resmi siteden bak pasaporta kaydettirnenin yukumluluklerine

Yıl 1980 de eminiyet bunun farkına varamıyor değil mi. Yüzlerce kişinin telefonu başkalarının pasaportu üzerine kayıtlı. Çok saçma yerden girmişsin kardeşim. Olmamış.

• Srknn92 S kullanıcısına yanıt
    Baskasinin pasaportun gecirmek suc degil ki.

Sen bana suan kullandigin cep tel imei ver 1 aya senin kapına polis dikerim.

Bir de burdan oku belki bu sefer anlarsın

"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 2 yılda 1 cihaz getirebilmektedir. Bu düzenleme çerçevesinde Ülkemize ne şekilde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işleminin yapılması yasal olarak uygun olmadığından pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılması durumunda doğacak olan yasal sorumluluk tarafınıza aittir. Ayrıca kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine aittir."

Kaynak:https://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Sik-Sorulan-Sorular/Merkezi-Cihaz-Kayit-Sistemi

• quote:

Orijinalden alıntı: caga_89

Baskasinin pasaportun gecirmek suc degil ki.

Sen bana suan kullandigin cep tel imei ver 1 aya senin kapına polis dikerim.

Bir de burdan oku belki bu sefer anlarsın

"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 2 yılda 1 cihaz getirebilmektedir. Bu düzenleme çerçevesinde Ülkemize ne şekilde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işleminin yapılması yasal olarak uygun olmadığından pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılması durumunda doğacak olan yasal sorumluluk tarafınıza aittir. Ayrıca kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine aittir."

Kaynak:https://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Sik-Sorulan-Sorular/Merkezi-Cihaz-Kayit-Sistemi

Güzel kardeşim bu güzel bilgiyi pasaport kullanım hakkını satan konularda dile getirsen daha makbul olmaz mı

• telefonu alacakken düşüncektin kanka. şuan yurtdışındayım 3 kişiyi yolcu ettim akrabam, hepsinde pasaport hakkı var.120gün olmadı. 2 kişi bu pazar yolcu ediyorum, 2 hak da onlarda var. bende eşimle haftaya tr ye gitcem 2 hak ta bizde var, hiçbi hakkı da kullanmıycaz,istesem tanışlardan hakkını da kullanabilirim. onlar tekrar yurtdışına bile çıkmaz. ama bilmediğim adamın birine hakkımı niye satıyım.bundan bikaç sene sonra neyle karşılaşacağımı nerden bilebilirim? benden sana tavsiye sen o telefonu yurtdışından gelen birine sat mesela bana sat. uygun fiyat verirsen alabilirim :) aslında ihtiyacım yok, maksat sana yardımcı olmak. tel elinde kalmış yakında mp3 playera dönecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oulmes -- 19 Eylül 2017; 16:36:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oulmes

telefonu alacakken düşüncektin kanka. şuan yurtdışındayım 3 kişiyi yolcu ettim akrabam, hepsinde pasaport hakkı var.120gün olmadı. 2 kişi bu pazar yolcu ediyorum, 2 hak da onlarda var. bende eşimle haftaya tr ye gitcem 2 hak ta bizde var, hiçbi hakkı da kullanmıycaz,istesem tanışlardan hakkını da kullanabilirim. onlar tekrar yurtdışına bile çıkmaz. ama bilmediğim adamın birine hakkımı niye satıyım.bundan bikaç sene sonra neyle karşılaşacağımı nerden bilebilirim? benden sana tavsiye sen o telefonu yurtdışından gelen birine sat mesela bana sat. uygun fiyat verirsen alabilirim :) aslında ihtiyacım yok, maksat sana yardımcı olmak. tel elinde kalmış yakında mp3 playera dönecek.

Şakacı şey seni

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar sacma sapan kurallar var ya dunyanin hic bi yerinde yok boyle bi uyguluma. iyiki turkiyede yasamiyorum yemin ediyorum.
  • Ben varım hocam
  • İnşallah bulursunuz

Bende Aralık'ta yurtdışına gideceğim.

iPhone 8 istediler 3600 TL burda 4600-5000 tl olacak

7 plus icin 1500 tl fiyat farkı var sizde haklısınız yurtdışı almak..

Kardeşim umreye giden birinden s7edge duos aldı..

100tl ücrete hurda general Mobil telefonunun götürüp IMEI değişimi yaptırdı ama Apple-iphone okadar basit değil..adam 50-100tl hakkını vermez ya adama dersin 150tl kayıt ucreti dahil hepsini sen yap 250-300tl veya başka yolunu bul al 6 aylık pasaport yurtdışı yakın bir yere git 3 gün kal gel (1000 TL bulur) kazanc sıfır ama tamamen yasal

• İş yerinde pasaport, pazartesi hatırlatırsan bende müsait olursam bakarım bir, bayramda gidip gelmiştim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.