Şimdi Ara

Son Anfi denemem :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
4.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

Orijinalden alıntı: apparel

baskı devreye pahalıya patlıcak gibi
    ama delikliyede yapınca sağlam olmuyor
    yok ihl deyim

Biraz masraf olabilir ama bir sefer olur sonra pek masraf gerekmez bir de bakır plaketi doğru kesebilirsen sorun oluşmaz

Deliklinin avantajları yanında bazı dezavantajları da var mesala kablolar çok çabuk kopuyor

Ben ütü ile değilde kalemle kendim çizmeyi düşünüyorum dediğiniz gibi a4 e devreyi çıkarcam kopya kağıdını bakıra koycam üstüne a4 koyup yerleri bakıra geçircem sonra kalemle çizcem bu kadar dimi doğru anlamışım yani
    aynen kopuyor

• quote:

Ben ütü ile değilde kalemle kendim çizmeyi düşünüyorum dediğiniz gibi a4 e devreyi çıkarcam kopya kağıdını bakıra koycam üstüne a4 koyup yerleri bakıra geçircem sonra kalemle çizcem bu kadar dimi doğru anlamışım yani
    aynen kopuyor

Kalem olarak Edding Small ve Medium kalemler al ben 140S ve 149M kullanıyorum alırken çıkmayan kalem diye belirt sana verirler.

Bakır kısma çiz sonra asit falan işlemleri var sen önce bir çiz bakalım

• quote:

quote:

aynen kopuyor

Kalem olarak Edding Small ve Medium kalemler al ben 140S ve 149M kullanıyorum alırken çıkmayan kalem diye belirt sana verirler.

Bakır kısma çiz sonra asit falan işlemleri var sen önce bir çiz bakalım

Tamda kalem konusunu düşünüyordum bu çok iyi geldi
    bu kalemleri elektronikçidenmi alırım yoksa kırtasiyelerde filanmı varmıdır nt filan

• quote:

bu kalemleri elektronikçidenmi alırım yoksa kırtasiyelerde filanmı varmıdır nt filan

Kırtasiyelerde vardır. Ama dediğim gibi çıkmayan kalem diye belirtmeyi unutma
  • quote:

quote:

Kırtasiyelerde vardır. Ama dediğim gibi çıkmayan kalem diye belirtmeyi unutma

Tamam pazartesi denicem sonuçları yazarım :)
  • quote:

Bekliyorum.
  • quote:

quote:

Bekliyorum.

bi sorum var bende matkap yok onu napıcam
    12 volt motor ve mandren olur diyolar evde büssürü oyuncak araba vcd den filan çıkma motorlar var onlar kaç volt acaba öyle olurmu
  • quote:

quote:

quote:

Bekliyorum.

12 volt motor ve mandren olur diyolar evde büssürü oyuncak araba vcd den filan çıkma motorlar var onlar kaç volt acaba öyle olurmu

ufacık devre, ne baskı devresi hocam yahu. entegre yerine soket kullan, bakırlı delikli plakete yap geç bişey olmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmaugg -- 10 Şubat 2013; 13:37:47 >

• quote:

Evet Motor+Mandren kullanbilirsin.O motorlara 12 volt verirsen bir şey olmaz herhalde ama mandren bulmak zor iş birde 0.8 mm ve 1 mm 'lik uçlar alacaksın.Yedek uçta al arada bir kırıyorsun

Yada Hobby Drill veya Baskı Devre Matkabı diye geçer 6-24 volt arası çalışma gerilim değeri var fiyatıda 15 yada 20 liradır.
  • ssmaugg ; Hocam baskı devre gerekli ya şöle bi drill filan yapabilirsem yapıcam ilk baskı devremi elimle çizicem :)

herdogan80 ; hocam en iyisi kendim yapim 20 tl ye 5 tane anfi devresi yapar 3 ünü çalıştırırım mandren nerden bulurum
  • quote:

ssmaugg ; Hocam baskı devre gerekli ya şöle bi drill filan yapabilirsem yapıcam ilk baskı devremi elimle çizicem :)

herdogan80 ; hocam en iyisi kendim yapim 20 tl ye 5 tane anfi devresi yapar 3 ünü çalıştırırım mandren nerden bulurum

Sen denemeye başla biz yardımcı oluruz hatta benim attığım linkteki konuya da yazabilirsin.Mandren hırdavatçılarda var diye bilgi almıştım ama ben ne yazık ki bulamadım.

• Elektronikte yeni iseniz delikli kullanın en azından şemaları okumayı öğrenirsiniz , nere nereye bağlanıyor bunları anlarsınız.
  • hocam o mandren yerine motorlara başka türlü bi tığ iğne filan takılmazmı taksak güzel olur
    boşa masraf etmeyelim

hocam yarın plaketi ve kalemi alıcam şimdilik çizicem aslında hocam diyorumki plakete yapıcakken sağlam bi devremi yapsam tda7377 gibi böle ne dersiniz

7377 çok az malzemeli entegre ile malzemeler 4 tl tutuyor sesi 2.30w evde soğutucu filan var

tavsiye edermisiniz hocam

elektronikte evet yeniyim yavaş yavaş şema okumayı öğrenmeye çalışıyorum bazen takılıyorum
    delikli plakete yapınca genelde çalışmıyor

• quote:

hocam o mandren yerine motorlara başka türlü bi tığ iğne filan takılmazmı taksak güzel olur
    boşa masraf etmeyelim

hocam yarın plaketi ve kalemi alıcam şimdilik çizicem aslında hocam diyorumki plakete yapıcakken sağlam bi devremi yapsam tda7377 gibi böle ne dersiniz

7377 çok az malzemeli entegre ile malzemeler 4 tl tutuyor sesi 2.30w evde soğutucu filan var

elektronikte evet yeniyim yavaş yavaş şema okumayı öğrenmeye çalışıyorum bazen takılıyorum

Bende mandren takmak istemiyordum ama ne yazık ki ben farklı bir yöntem bulamadım ayrıca çok pahalı değildir zaten 1-2 liradır diye tahmin ediyorum.

7377 yapmadım ama amfi devreleri içinde az malzemeli olanlardan biridir senin kullanacağın hoparlörler ne özellikte onları söylersen sevinirim.

2822m o kadar dandik bir devre değildir

• quote:

quote:

hocam o mandren yerine motorlara başka türlü bi tığ iğne filan takılmazmı taksak güzel olur
    boşa masraf etmeyelim

Bende mandren takmak istemiyordum ama ne yazık ki ben farklı bir yöntem bulamadım ayrıca çok pahalı değildir zaten 1-2 liradır diye tahmin ediyorum.

7377 yapmadım ama amfi devreleri içinde az malzemeli olanlardan biridir senin kullanacağın hoparlörler ne özellikte onları söylersen sevinirim.

2822m o kadar dandik bir devre değildir

mandren bulcağımı sanmıyorum hocam evden bakıcam son çare yarın mandrende alcam ama heralde yarına o kadar para bulamam ama yarın kesin kalemle bakırı alcam çizicem

4tane oval oto hoparlörü var hocam
    3 adet PIONEER TS-G1645 130w max 30w normal güç
    1 adet ALPİN var oda 180 w max 50w normal güç

2822m galiba benim şuanki pcdemki hoparlörün anfisi biliyorum hocam ama ben benimkini bozdum
    bütün ovalleri taktım galiba yandı entegrecaz şimdi berbat sesi var küçük hoparlör taktım ama iş işten geçti

• quote:

Orijinalden alıntı: ssmaugg

yerinde olsam şunu denerdim: Tıkla

12V ile uğraşmazsın direkt usb den güç alıyor. Basit ve kullanışlı bir devre. Çarşıdan/pazardan aldığın herhangi bir speakerin içinde de genellikle bu entegre olur. Bulunması sıkıntılı olabilecek tek parça stereo potansiyometre. :)

Bu devre;

Şu USB den çalışan laptoplar için satılan hoparlörlerin devresi mi?
    Onlardan çok yüksek ses çıkıyor hayret içinde kaldım ya.

Son Anfi denemem :)

• quote:

mandren bulcağımı sanmıyorum hocam evden bakıcam son çare yarın mandrende alcam ama heralde yarına o kadar para bulamam ama yarın kesin kalemle bakırı alcam çizicem

2822m galiba benim şuanki pcdemki hoparlörün anfisi biliyorum hocam ama ben benimkini bozdum
    bütün ovalleri taktım galiba yandı entegrecaz şimdi berbat sesi var küçük hoparlör taktım ama iş işten geçti

Sen bu para durumunu ne yapacaksın acil para bulmaya çalış

TDA7377 olabilir herhalde benim 2 tane hoparlör var 3 Watt değerinde

Bir devre elemanını yaktın herhalde sen

• quote:

quote:

Sen bu para durumunu ne yapacaksın acil para bulmaya çalış

TDA7377 olabilir herhalde benim 2 tane hoparlör var 3 Watt değerinde

Bir devre elemanını yaktın herhalde sen

Aynen para lazım acilen ama yavaş gidiyim sağlam olsun hocam şimdi şemayı hazırlim en son devre elemanlarını alırım şimdi kesin bi karar verip şemayı bulmam gerekiyo

7377 çok fazla sesi var

ya bilmiyorum noldu anfiye en son bunun hoparlör kabloları koptu nerden koptuğunu bilemedim ve öylesine deneme yanılmayla nerden ses geliyosa taktım ama ses kısıkken güzel kısık derken çok kısık biraz açınca bozuluyor eskisi gibi dil

• quote:

Aynen para lazım acilen ama yavaş gidiyim sağlam olsun hocam şimdi şemayı hazırlim en son devre elemanlarını alırım şimdi kesin bi karar verip şemayı bulmam gerekiyo

7377 çok fazla sesi var

ya bilmiyorum noldu anfiye en son bunun hoparlör kabloları koptu nerden koptuğunu bilemedim ve öylesine deneme yanılmayla nerden ses geliyosa taktım ama ses kısıkken güzel kısık derken çok kısık biraz açınca bozuluyor eskisi gibi dil

Evet önce dene başar sonra deve elemanlarını alırsın bu arada senin haftalık harçlık ne kadar

Sen bilirsin 2822M yapmaya karar verirsen yardımcı olurum.

Bir elemanda sorun vardır kondansatörleri falan kontrol et

• quote:

quote:

7377 çok fazla sesi var

Evet önce dene başar sonra deve elemanlarını alırsın bu arada senin haftalık harçlık ne kadar

Sen bilirsin 2822M yapmaya karar verirsen yardımcı olurum.

Bir elemanda sorun vardır kondansatörleri falan kontrol et

valla öle haftalık vermiyorlar günlük veriyorlar okul için günlük 3 TL

tda7377 yapmaya kalksam yardımcı olmazmısın ??

galiba neyse şimdilik idare ediyim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.