Şimdi Ara

Son Anfi denemem :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
4.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şuana Kadar gördüyseniz eğer baya bi anfi hakkında konum vardır ve büssürü anfi denemem olmuştur
    bana bu konuda yardım eden herkeze teşekkür ederim
    şimdi son olarak bilgisayarım için 12 volt power den alıcağım enerji ile besliceğim çok kolay ve kesin çalışcak bi anfi delikli plakete yapıcam mümkünce az malzeme ve fiyatı uygun olsun watt'ın bi önemi yok dediğim gibi kolay ve maliyeti ucuz olsun 1w 2w 5w 10w farketmez kolay ve çalışabilirliği yüksek olsun zaten fazla yüksek olursa evde açamam komşular rahatsız olur
    hepinize şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

• yerinde olsam şunu denerdim: Tıkla

12V ile uğraşmazsın direkt usb den güç alıyor. Basit ve kullanışlı bir devre. Çarşıdan/pazardan aldığın herhangi bir speakerin içinde de genellikle bu entegre olur. Bulunması sıkıntılı olabilecek tek parça stereo potansiyometre. :)
  • kardeş bunda çok fazla malzeme var büssürü direnç filan delikli plakete yapcağım için çok malzeme olunca karışıklık oluyor devre kolay gibi daha az malzemeli olan yokmu
  • delikli plakete yapacağım diyorsun, tda7375 ve türevi 'az elemanlı' entegrelerle delikli plakette çok uğraşırsın. artı bu devrede besleme derdin yok, usb ye takıyorsun. çok eleman dediğin de 10 kondansatör 6 direnç 1 entegre 1 pot :)
  • 20 parça saydın :)) bunlar baya zorlar beni ya :)
  • sen bayılmayı ölmek sanıyorsun genç , sonunu düşünen kahraman olamaz. korkma parça sayısının bi önemi yok. disiplinli ve ciddi bi çalışmayla yapamayacagın bi devre yok şu donanımhaber de paylaşılan.
  • hocam çok param gitti bi haltda başaramadım ya
    olmuyor tertemiz bi ses alamıyorum

Bide sizlere bi sorum olcak cd kalemi alsam cd kalemiyle baskı devre çizebilmenin tiyoları nelerdir acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: apparel

hocam çok param gitti bi haltda başaramadım ya
    olmuyor tertemiz bi ses alamıyorum

Bide sizlere bi sorum olcak cd kalemi alsam cd kalemiyle baskı devre çizebilmenin tiyoları nelerdir acaba

birkaç denemede başarısız oldun diye hiç başaramayacaksın diye bir şey yok. Yukarıda verdiğim devreyi de özellikle verdim çünkü hem pek çok pc speaker devresi o entegreden yapılıyor, hem az malzemeleri ama pinleri sıkıntılı dizilimli entegrelerden değil, hem entegreyi soğutma derdi yok, hem akım derdi yok, hem çok fazla ses olmaz diyorsun. Delikli plakete yapacağım diyorsun, dikkatli olduğun sürece seni zorlayacak kadar malzeme de yok. Şahsen ben bile yapmayı düşünmeye başladım. yedek speaker devresi bulunsun elimde. :)

maliyet konusunu da şöyle düşün derim. tda 7375 = 5tl, soğutucusu = 5tl. etti 10tl. yan malzemelerle beraber minimum 12tl. 7375 in soğutucusuyla birlikte ona bir de kutu bulman gerekecek. tda2822m=2tl, yan malzemelerle beraber 5tl.

cd kalemiyle baskı devre çizilir mi bilemiyorum, benim öğrencilik zamanımda edding 141s kullanılırdı, şimdi lazer printeri var, ütüsü var, pnp kağıdı var, osu var busu var gerek kalmadı. devrenin mirrorünü plaketin üzerine karbon kağıdıyla aktarıp, üzerinden edding ile geçip, içlerini de edding ile doldurup atıyorsun fe3cl ye. bu. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmaugg -- 10 Şubat 2013; 10:33:44 >

• peki hocam bişey sorucam
    şemada entegrenin 6. ve 7. bacağından çıkan oklar dirence gitmiş sanırsam orda anlamadım oklar neyi ifade ediyor

şimdi anladım sanırsam stereo pot olması lazım :)
    ben stereo potsuz devreyi kuramazmıyım çünkü malzemeleri aldığım yerde önceki sefer stereo pot yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0BBC4D4E2 -- 10 Şubat 2013; 10:31:26 >
  • evet stereo pot. zaten devredeki tek sorun o pot. heryerde bulunmaz meret. :)
    o devrede zaten o iki pot normal pot olarak çizilmiş, sağ ve sol hoparlörlerin sesini ayrı ayrı ayarlayayım dersen mono pot kullanabilirsin.

Potansiyometre 50 KΩ Stereo
    Ürün Kodu = 761275
    Adedi KDV hariç 0,62 TL denilmiş bluemavi'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmaugg -- 10 Şubat 2013; 10:40:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssmaugg

evet stereo pot. zaten devredeki tek sorun o pot. heryerde bulunmaz meret. :)
    o devrede zaten o iki pot normal pot olarak çizilmiş, sağ ve sol hoparlörlerin sesini ayrı ayrı ayarlayayım dersen mono pot kullanabilirsin.

mono pot satılıyordu ama ayrı ayrı olursa pek güzel olmaz gibi
    ama mono 2tane alırım olmadı

bide bu kulaklık anfisi filan yazıyor nette hoparlörden güzel ses çıkarırmı ne kadar mesela örnek olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0BBC4D4E2 -- 10 Şubat 2013; 10:40:52 >
  • TDA 2822M
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

TDA 2822M

ses olsun yeter diyenler için en iyi 'kendin yap' çözümü. -reklam yaptım- :)
  • herkez aynı entegreyi diyor ya
    pekiya kaç w hoparlör bağlıcaz 5w 2 tane bağlasam kulaklık anfisi yazıyor nette ne kadar güç alırım?
  • Merhaba apparel arkadaşım

Öncelikle bu konunun ilk mesajına bakmanı tavsiye ederim. (http://resim.donanimhaber.com/m_63756038/mpage_1/f_/key_tda2822m//tm.htm#64818162 ) Baskı devresi,yerleşim planı her şeyi var.Delikli plakete yapmak istersen uğraştırır ama olur zaten baskı devreye alışık değilsen o da ilk başlarda bayağı bir uğraştırıyor.

Bu TDA2822M zaten genel olarak tavsiye edilen bir devre ayrıca çok maliyeti yok ben tüm parçalarını 5 liraya aldım hatta biraz pahalı bile oldu

Elektronikle uğraşıyorsan biraz paraya kıyacaksın özellikle ilk başlarda yok ben para harcayamam diyorsan hiç uğraşma ayrıca sana 500 lira falan masraf da yapmıyor 10-20 liranın hesabını yapmak da gereksiz

Neyse kal sağlıcakla

• quote:

herkez aynı entegreyi diyor ya
    pekiya kaç w hoparlör bağlıcaz 5w 2 tane bağlasam kulaklık anfisi yazıyor nette ne kadar güç alırım?

konusu ve baskı devresi de varmış bak. hadi yine iyisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

Merhaba apparel arkadaşım

Öncelikle bu konunun ilk mesajına bakmanı tavsiye ederim. (http://resim.donanimhaber.com/m_63756038/mpage_1/f_/key_tda2822m//tm.htm#64818162 ) Baskı devresi,yerleşim planı her şeyi var.Delikli plakete yapmak istersen uğraştırır ama olur zaten baskı devreye alışık değilsen o da ilk başlarda bayağı bir uğraştırıyor.

Bu TDA2822M zaten genel olarak tavsiye edilen bir devre ayrıca çok maliyeti yok ben tüm parçalarını 5 liraya aldım hatta biraz pahalı bile oldu

Elektronikle uğraşıyorsan biraz paraya kıyacaksın özellikle ilk başlarda yok ben para harcayamam diyorsan hiç uğraşma ayrıca sana 500 lira falan masraf da yapmıyor 10-20 liranın hesabını yapmak da gereksiz

Neyse kal sağlıcakla

Konuyu inceleyeceğim
    baskı devre dediğim gibi hiç yapmadım elimde ne matkap var ne perhidrol nede tuz ruhu

pazartesiye elime para geçerse denicem bu kadar tavsiye edilde kesin güzel bişeydir yani

öğrenciyiz abi ya paramız yok

yaş 16

teşekkürler :)

quote:

ssmaugg konusu ve baskı devresi de varmış bak. hadi yine iyisin

aynen

• quote:

Konuyu inceleyeceğim
    baskı devre dediğim gibi hiç yapmadım elimde ne matkap var ne perhidrol nede tuz ruhu

pazartesiye elime para geçerse denicem bu kadar tavsiye edilde kesin güzel bişeydir yani

yaş 16

Sen bilirsin baskı devre işini istersen delikliye de yapabilirsin.

Yemek yeme devreye malzeme al

Meslek lisesinde mi okuyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

Konuyu inceleyeceğim

yaş 16

Sen bilirsin baskı devre işini istersen delikliye de yapabilirsin.

Yemek yeme devreye malzeme al

Meslek lisesinde mi okuyorsun?

baskı devreye pahalıya patlıcak gibi
    ama delikliyede yapınca sağlam olmuyor
    yok ihl deyim

• quote:

baskı devreye pahalıya patlıcak gibi
    ama delikliyede yapınca sağlam olmuyor
    yok ihl deyim

Biraz masraf olabilir ama bir sefer olur sonra pek masraf gerekmez bir de bakır plaketi doğru kesebilirsen sorun oluşmaz

Deliklinin avantajları yanında bazı dezavantajları da var mesala kablolar çok çabuk kopuyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.