Şimdi Ara

Son Anfi denemem :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
4.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • takip ediyorum konuyu. Bende yapcam lazım olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: apparel

valla öle haftalık vermiyorlar günlük veriyorlar okul için günlük 3 TL

tda7377 yapmaya kalksam yardımcı olmazmısın ??

galiba neyse şimdilik idare ediyim

3 lirayı harcama işte cebine koy haftada 20 lira yapar ki iyi para yemeği falan evden ekmek arası götür sonra sınıfın hepsi senin yaptığını yapmaya başlar

7377 yapmadım ama yine de yardımcı olmaya çalışırım sen önce bir kararını ver

• quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

3 lirayı harcama işte cebine koy haftada 20 lira yapar ki iyi para yemeği falan evden ekmek arası götür sonra sınıfın hepsi senin yaptığını yapmaya başlar

öyle yapcam bu hafta şöle birazda arada para filan isterim biriktirrim filan şöle sorunsuz çalışan bi anfi yapayım içim rahat etsin

ne yapcam bilmiyorum tda 7377 yapmıştım zil teli ile evde // bu kadar ses açıyorsun nerdeyse komşular gelicek çok yüksek sesi var

ne yapcam bilmiyorum

• quote:

öyle yapcam bu hafta şöle birazda arada para filan isterim biriktirrim filan şöle sorunsuz çalışan bi anfi yapayım içim rahat etsin

ne yapcam bilmiyorum tda 7377 yapmıştım zil teli ile evde // bu kadar ses açıyorsun nerdeyse komşular gelicek çok yüksek sesi var

ne yapcam bilmiyorum

Bu ay bir 30 lira topla sen yedeğe koy daha masraf çıkacak

7377'yi delikliye mi yapmıştın?

Kararını iyice düşün taşın ver kardeşim

• quote:

quote:

ne yapcam bilmiyorum

abi biriktirmeye başlıyorum bundan sonra boşa para harcamıcam

evet abi delikliye yaptım

ben biraz inceliyim anfileri filan abi hangisi yapcaksam burda sizlerle paylaşim yarına Allah'ın izniyle başlayalım projemize

• quote:

quote:

quote:

ne yapcam bilmiyorum

Elektronik hakkında çok az bilginiz olduğunu söylüyorsunuz, tavsiye istiyorsunuz, verilen tavsiyeleri kulak arkası ediyorsunuz. Devre yapmaya önce basit devrelerle başlanır. 2822m gayet kaliteli ve 7377 ye göre çok daha basit bir ses çıkış entegresidir. Soğutucuydu, trafoydu, akımdı, kutuydu uğraştırmaz. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ssmaugg

quote:

quote:

quote:

ne yapcam bilmiyorum

Elektronik hakkında çok az bilginiz olduğunu söylüyorsunuz, tavsiye istiyorsunuz, verilen tavsiyeleri kulak arkası ediyorsunuz. Devre yapmaya önce basit devrelerle başlanır. 2822m gayet kaliteli ve 7377 ye göre çok daha basit bir ses çıkış entegresidir. Soğutucuydu, trafoydu, akımdı, kutuydu uğraştırmaz. :)

hocam niye kızıyosunki
    hocam ilk defa baskı devre yapcam bari güzel ses alim diye demiştim

• quote:

quote:

quote:

ne yapcam bilmiyorum

abi biriktirmeye başlıyorum bundan sonra boşa para harcamıcam

evet abi delikliye yaptım

ben biraz inceliyim anfileri filan abi hangisi yapcaksam burda sizlerle paylaşim yarına Allah'ın izniyle başlayalım projemize

Evet bundan sonra biraz dikkatli harca hatta hiç harcama

İyi başarmışsın delikliye sorunsuz çalıştı değil mi?

Arkadaş biraz sert bir üslupla demiş ama tavsiyeleri dinle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Anfi işi sigara gibidir, başlayınca bırakılmaz.. bende 5 tane 2çıkışlı, 1tane tek çıkışlı, 1 tane 4çıkışlı anfi var. Ama 2 tane hoparlorum, 3tane deneme hoparlorum var. ve hiç biri anfiye bağlı değil. Anfileri niye aldım niye yaptım bilmiyorum. Bişe söyleyimi.. hine bir anfi yapıyorum anfiii anfiiii.. bu ara vu-metreye sardım. 3 lü vumetre yapıcam. 2si stereo için, birisi bass için.. Bir ara hoparlorum yokken 300w lık anfi yapmıştım, niye bilmiyorum. Şimdi 200w lık anfi yatıyor, oda arada yapılmıştı işte..
  • quote:

hocam niye kızıyosunki

kızsaydım mesajın sonuna smiley koymazdım sanırım. :)
    doğru yönlendirmeye çalışıyorum, bu bir.
    ikincisi... tda2822m ile çirkin ses alacağını söyleyen oldu mu? :)

• quote:

Orjinalinden Alıntı ; herdogan80 Evet bundan sonra biraz dikkatli harca hatta hiç harcama

İyi başarmışsın delikliye sorunsuz çalıştı değil mi?

Arkadaş biraz sert bir üslupla demiş ama tavsiyeleri dinle

aynen dikkatli harcicam

evet tavsiyeleri dinlicem

delikliye sorunsuz çalıştı ama dip uğultuyu yok etmeyi başaramadım

Emin-Fırtına ; Hocam Aynen insanın yaptıkça yapası geliyor bide yaptıklarım çalışsa baya yapmışsınız hocam ne güzel hepsi çalışıyor
    benimkiler çalışmıyor
    yaz gelsin hocam bende iyice bilgim olsun transistörlü anfi yapmayı denicem iyice öğrenim bu elektroniği yazın sağlam bi anfi yapıcam elektronik çok zevkli iş hocam yaptıkça yapası geliyor insanın bende bi ara vu-metre ye sarmıştım 1. çalışmadı 2.çalıştı oda duruyor kenarda bilgi olmayınca olmuyor hocam bitane elektronik eğitim kursuna gitmeyi düşünüyorum iyice öğrenim şu işi

• quote:

quote:

hocam niye kızıyosunki

:) doğrusu hocam tda2822m biraz fazla malzeme var biraz kafam karışıyor yani çok malzeme olayından ürktüm biraz :)

• 2822M fazla malzeme varsa bu işten uzaklaş, 2-3 liraya tüm malzemelerini alırsın
  • quote:

quote:

quote:

hocam niye kızıyosunki

:) doğrusu hocam tda2822m biraz fazla malzeme var biraz kafam karışıyor yani çok malzeme olayından ürktüm biraz :)

Bir şey olmaz beya.

• quote:

aynen dikkatli harcicam

evet tavsiyeleri dinlicem

delikliye sorunsuz çalıştı ama dip uğultuyu yok etmeyi başaramadım

Emin-Fırtına ; Hocam Aynen insanın yaptıkça yapası geliyor bide yaptıklarım çalışsa baya yapmışsınız hocam ne güzel hepsi çalışıyor
    benimkiler çalışmıyor
    yaz gelsin hocam bende iyice bilgim olsun transistörlü anfi yapmayı denicem iyice öğrenim bu elektroniği yazın sağlam bi anfi yapıcam elektronik çok zevkli iş hocam yaptıkça yapası geliyor insanın bende bi ara vu-metre ye sarmıştım 1. çalışmadı 2.çalıştı oda duruyor kenarda bilgi olmayınca olmuyor hocam bitane elektronik eğitim kursuna gitmeyi düşünüyorum iyice öğrenim şu işi

Uğultu olmasının nedeni kablolar olabilir bakır plakette böyle sorun çok fazla çıkmaz.(Çok fazla çıkmaz ama çıkma ihtimali var )

• arkadaşlar malzemeleri aldım
    bi tane mandren 1 tane uç aldım :)
    10x10 bakır plaket aldım
    bide edding 147s aldım

şimdi arkadaşlar karbon kağıdı alıcam bide şemayı a4 kağıdı internet kafede çıkarıcam şemayı aynasız çıkarim dimi bide hangi şemayı çıkarım şema yokki elimde tda7377 mi tda2822m mi

inşallah bunda uğultu olmaz

değiştirme : resim koydum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0BBC4D4E2 -- 11 Şubat 2013; 18:00:47 >
  • quote:

arkadaşlar malzemeleri aldım
    10x10 bakır plaket aldım
    bide edding 147s aldım

şimdi arkadaşlar karbon kağıdı alıcam bide şemayı a4 kağıdı internet kafede çıkarıcam şemayı aynasız çıkarim dimi bide hangi şemayı çıkarım şema yokki elimde tda7377 mi tda2822m mi

Uç hangi boyutta 0.8 mm mi 1 mm mi?

Dediğim konuya gir TDA2822M hakkında orta CERTY kardeşim güzelce hazırlamıştı direk çıkart bas yap hemde PDF formatında

İstersen 10X10 plaketi keserek kullanabilirsin ama sen bilirsin istersen direk bas ben zamanında öyle yapmıştım

En ince kuşe kağıdını kullanabilirsin,deneme sınavı kitağçığı kapağı,imsakiye arkası gibi kağıtlar kullanabilirsin.Ama karbon kağıdı da olur sanırım bu arada yazıcı LAZER YAZICI olmalı

Umarım sorunsuz çalışır

Not:Bu arada hangi devreyi yapacağına artık karar ver.

• quote:

quote:

arkadaşlar malzemeleri aldım
    10x10 bakır plaket aldım
    bide edding 147s aldım

Uç hangi boyutta 0.8 mm mi 1 mm mi?

Dediğim konuya gir TDA2822M hakkında orta CERTY kardeşim güzelce hazırlamıştı direk çıkart bas yap hemde PDF formatında

İstersen 10X10 plaketi keserek kullanabilirsin ama sen bilirsin istersen direk bas ben zamanında öyle yapmıştım

En ince kuşe kağıdını kullanabilirsin,deneme sınavı kitağçığı kapağı,imsakiye arkası gibi kağıtlar kullanabilirsin.Ama karbon kağıdı da olur sanırım bu arada yazıcı LAZER YAZICI olmalı

Umarım sorunsuz çalışır

Not:Bu arada hangi devreyi yapacağına artık karar ver.

hocam uç boyutunu bilmiyorum
    ama ben kalemle kendim baskı devreyi çizicem ütü ile yapmıcma :)
    tda7377 yapmaya karar verdim şema arıyorum hocam

• quote:

Çok büyük değildir umarım

Sen bilirsin çizsen de olur kafana göre takıl o konuda

2822M yapsan her şey hazır ama sen bilirsin yine de al sana birkaç link

http://www.****.com/hobby-elektronik/2839081-herkezin-yapabilecegi-basit-ve-cok-guzel-amfi-tda7377-2x37.html (**** yazan yere boşluksuz şekilde frm tr yaz )

http://320volt.com/tda7377-ile-2x30w-anfi-devresi/

http://forum.donanimhaber.com/m_67957869/tm.htm

http://www.elektroforum.org/2996-post1.html

http://www.elektroloji.com/elektronik-devre-semalari/ses-ve-frekans-devreleri/193-tda7377-entegresi-ile-4-ohm-2x30-watt-amfi-devresi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 11 Şubat 2013; 18:43:20 >

• quote:

quote:

Çok büyük değildir umarım

Sen bilirsin çizsen de olur kafana göre takıl o konuda

2822M yapsan her şey hazır ama sen bilirsin yine de al sana birkaç link

http://www.****.com/hobby-elektronik/2839081-herkezin-yapabilecegi-basit-ve-cok-guzel-amfi-tda7377-2x37.html (**** yazan yere boşluksuz şekilde frm tr yaz )

http://320volt.com/tda7377-ile-2x30w-anfi-devresi/

http://forum.donanimhaber.com/m_67957869/tm.htm

http://www.elektroforum.org/2996-post1.html

http://www.elektroloji.com/elektronik-devre-semalari/ses-ve-frekans-devreleri/193-tda7377-entegresi-ile-4-ohm-2x30-watt-amfi-devresi.html

değil hocam ya 1 ya 0.8

hocam sizin verdiğiniz linklerde baskı devre bulamadım 320 voltta kondansatör filan eksik

ben bitane baskı devre buldum ama doğrumu bilmem hocam internettekiler bazen yanlış oluyor bi bakarmısınız acaba
    PDF
    bide abi bu pdf yi ilk önce A4 kağıdına çıkarcam bunu pdf yi alıp internet kafeye gitsem adam yazıcıdan A4 e aktarsa onun aynısını plakete çizsem pekiya tam uycakmı boyutu yani çıktıdaki kağıttaki delikler ya büyük yada küçük çıkartırsa adam onun için ayrı bişey söylemelimiyim kusura bakma abi biraz acemiyim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.