Şimdi Ara

Son çıkan PS2 modeli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
7.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enn__

ps2 nin zamanı geçmez, doğrudur.. ama ben şu saatten sonra eskiden ps2 si olan oynamış - satmış veya benzeri durumlardan kaynaklı elinden çıkarmış kişilerin nostalji için alması dışında ps2 ye para yatırılmasını çok mantıklı bulmuyorum.. haa nostalji için alırsın, ne biliyim süpper oyunlar vardı onların havasını yeniden solumak için alırsın o ayrı.. mesela ben bi shodow of colossus ya da ne biliyim black ve hatırlamadığım bir sürü mükemmel oyun için, tekrar o zamanları hatırlamak yaşamak için gider alırım.. ama oyun oynamaktan en üst keyfi almak için günceli takip önemli.. yoksa ps2 almak biraz karsız bir tercih olacaktır.. yine de sonuç da tercih..
    ve doppelganger, ps2 oyunlarını orjinal alırım param var alırım, parasıyla değil mi, gibi laflar ediyosun sonrasında ps3 oyunlarını almam, pahalı diyosun.. oysa çoğumuz o oyunları 30-40 veya 50 tl gibi rakamlara yurtdışından alıyoruz (çok sağlam yerler biraz araştırırsan hemen anlayacaksın, ör: shopto.net ..) bu fiyat aralığın da çok oyun var veya çıktıktan bi iki ay sonra bu fiyata düşen oyunlar.. bir diğeri, illa lcd almak zorunda değilsin, tüplü tv ile tatmin edici bir şekilde oyunları oynayabilirsin, öyle aman aman yüzüne bakılmaz, Allahlık bir fark yok.. ama tabii güzel bi lcd = en iyi sonuç.. o da zamanla alınabilir.. 400 500 tl arası çok iyi lcd hd'li monitörler var onlar da olabilir.. bi zaman sonra terfi edersin .. ayrıca çok önemli bir nokta ps3 deki multiplayer oyunlar.. mesela bi killzone 2 nin multiplayer'ı.. bunun zevki neyle ölçülebilir ps2 de bilmiyorum.. ve daha bir sürü multiplayer oyun.. bu da tercih için önemli..
    eğer yine de sadece zaman geçirmek, ileriyi düşünmeden var olan oyun arşivindeki mükemmel eski oyunları denemek, için alırım oynarım diyosan dediğim gibi senin tercihin .. ama bence karlı bir tercih olmayacaktır

Evet. Parasıyla değil mi? Param varsa ne diye orijinal kullanmayayım? Evet param var. Ama param PS2'ye yetiyor. PS3 için illa Full HD LED LCD TV gereklidir. Tüplü TV'de oynayacak olsam da oynamam. Multiplayer oyunları sevmiyorum. Multiplayer oynayacak olsam gider XBOX alırım.

quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

pal neden uyumsuzluk yaratsın ki ?
    ülkemizin ve avrupanın tv standartıdır pal

hangisi en iyi diye bir şey yok hepsi aynı
    ntscu/j amerika, uzakdoğu vs
    pal avrupa standartı

ayrıca bence de bu saatten sonra orjinal oyun+ps2 pek mantıklı gözükmüyor
    ps2 devri de bana göre bitmiştir ama nostalji yapmak için birerbir bir konsol
    zamanında oynayamadığım şimdi de merak ettiğim football kingdom isimli oyun için bende çevremden temin edip geri vermiştim mesela
    hala oyun çıkması da önemli değil
    konsola özgü oyun çıkıyor mu çıkmıyor mu
    neyleyim baştan savma sırf pazarda olsun diye yapılmış multiplatform oyunları
    ps2 orjinal kullanmak yerine psp kullanmak daha mantıklı bana göre
    tabi tercih meselesi

Geçen senelerde öyle bir söylenti vardı PAL makinenin tvlerde uyumsuzluk yarattığına dair. Her tv desteklemiyor muymuş neymiş. Bilgim yok tam olarak. Tamam haklısınız da ben PS2'yi daha yeni alıyorum. Eski oyunlarını oynamadım yani. Eski oyunları için PS2 alıyorum. Gündemi takip edecek olsam direk PS3 alırım zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: huscav

PS2 nin geleceği yok, bence sen git psp al üstelik aynı paraya alırsın her yerde oynadığın yetmezmiş gibi nerdeyse yeni oyunların hepsini de oynarsın

Yok hacı PS2 alıcam ben. Eski oyunları için alıyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 24 Haziran 2010; 21:25:52 >

• ps2 de ben cok arastırdım ve sonunda kalın kasa aldım cunku hem ısınmasa sorunu yok fan oldugu ıcın hem optık hemde hdd loader kulanma ımkanın varvbenım tavsıyem keyıf ıcın alacaksan kalın kasa hdd lı ps2 al oyun acılma takılma derdı de yok
  • quote:

PS3 için illa Full HD LED LCD TV gereklidir.

Hocam neden illa Full HD LED LCD TV gerekli?
    Hadi Full HD kısmını, TV'yi kullanacağın uzaklık ve TV büyüklüğü sonucu, destekli birkaç oyunda 1080p seçmek önemli diye istiyorsun diyelim.
    Ya LED kısmı neden bu kadar çok önemli?

Ki uzaklık meselesi önemli değilse, iyi fiyatlara 21,5 inç, 23 inç, 24 inç gibi boyutlarda, 1920x1080 ve HDMI vs. bol özellikli monitörler de bulunabilir.
    Umarım bazı şartlanmışlıklar nedeniyle PS3'ten uzak durmuyorsundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cz

quote:

Hadi Full HD kısmını, TV'yi kullanacağın uzaklık ve TV büyüklüğü sonucu, destekli birkaç oyunda 1080p seçmek önemli diye istiyorsun diyelim.

Ki uzaklık meselesi önemli değilse, iyi fiyatlara 21,5 inç, 23 inç, 24 inç gibi boyutlarda, 1920x1080 ve HDMI vs. bol özellikli monitörler de bulunabilir.

En iyisi o da o yüzden. LED TVlerin renkleri çok parlak ve nettir. Bazı şartlanmışlıklardan dolayı PS3'ten uzak duruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: smurf1971

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelganger

quote:

Orijinalden alıntı: :NeFeS:

Sanırım ilk defa ps2 alıyosun oynamadan nasıl yorum yapabiliyosun anlamıyorum ya böyle bi fanboyluk olamaz adam daha almamış burda ps2 övüyo

PS2'nin nasıl bir konsol olduğunu anlamak için almaya gerek mi var? Kaç senelik konsol. Fanboyluğu siz yapıyorsunuz. Tutturmuşsunuz PS3 al, PS3 al. Sizene? PS2'yi bilmeme gerek yok. PS2'nin oyunlarını bilmem yeterli.

quote:

Orijinalden alıntı: smurf1971

doppel, yorumuna mantıksız demek başka, yorumuma saçma sapan demek başkadır.seni saygıya ve sevgiye davet ediyorum.yorumumu beğenmessin ve ispatlarsın kendi sözlerini bizde yaw haklıymış deriz, alkışlarız ama bu teenage ağızlarıyla inan hoş yorum yapmıyorsun.etik olarak orjinal almak güzel bi şey olsada ben tüplü tvde de oynasam bu durumda ps3 alırım, ps2 oyununa (korsana göre) tonlarca para verene kadar ps3 oyununa tonlarca para veririm.geçen D@R da ps2 oyunları 90 tl ye gördüm.aynı yerde tamam 180 tl yede ps3 oyunları var ama 90 tl ye pekala ps3 oyunlarınıda alabilirsin,yorum yaparken bi yerimizden sallamıyoruz,açıkcası 30 yıllık oyun hayatım boyunca tecrübem ps3 ps2 nin genel manada tozu olamaz ama sizin söylemleriniz heleki orjinal oyun ps2 de oynama söyleminiz tekrar söylüyorum mantıksız..

Saçma sapan yorum yapıyorsunuz kardeşim. O kadar saçmalıklara rağmen hakaret etmediğime şükredin. Kafanız mı basmıyor anlamıyorum ki. PS2'nin eski oyunlarını oynamak için alıyorum ben PS2'yi. PS3'ün oyunlarını oynayacak olsam PS3 alırım.

hala saygısızlığına devam ediyorsun, sen bilirsin, zaten mantık olsaydı bin düşünür ve bir konuşurdun.senin bu saygısız seviyene inmeyeceğim, şikayette etmeyeceğim,şunu bil senin daha yeni almaya çalıştığın o ps2 yi türkiyede hemde orjinal oyunlarla oynayan ilk kişilerdenim, sözlerine bundan sonra dikkat et.(şikayet edilecektir)

Ne saygısından söz ediyorsun sen? Tercihlere saygılı olmayı öğren önce. Sonra saygı bekle benden.

• quote:

quote:

quote:

En iyisi o da o yüzden. LED TVlerin renkleri çok parlak ve nettir. Bazı şartlanmışlıklardan dolayı PS3'ten uzak duruyorum.

İlginç bi sebep. PS3 çıkalı 3.5 yıl oluyor LED TV daha yeni çıktı. İlerdede 3D TV ler çıkacak bu işin sonu yok yani. 22-23-24" LCD monitörlerle bile çok kaliteli görüntüyle kullanılabiliyor PS3.

Tabi sonuçta kendi tercihin. Tekrar edeyim, alman gereken model SCPH-90004 serisi PAL Slim PS2. Herhangi bir uyumsuzluk veya başka bir sorunla karşılaşmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 25 Haziran 2010; 0:59:13 >

• eski oyunları istiyorsanız tabi ps2 almanız doğal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

quote:

quote:

quote:

İlginç bi sebep. PS3 çıkalı 3.5 yıl oluyor LED TV daha yeni çıktı. İlerdede 3D TV ler çıkacak bu işin sonu yok yani. 22-23-24" LCD monitörlerle bile çok kaliteli görüntüyle kullanılabiliyor PS3.

Tabi sonuçta kendi tercihin. Tekrar edeyim, alman gereken model SCPH-90004 serisi PAL Slim PS2. Herhangi bir uyumsuzluk veya başka bir sorunla karşılaşmazsın.

3D destekli oyun mu var şu an? İleride belki çıkar. Bilemeyiz. Ama bu işin sonu yok diye de o an piyasada bulunanın en iyisini almayacaz diye bişey yok.

• quote:

...

Aynen. En iyiler zorunluluk haline gelecekse, bir şey satın almak oldukça zor. Full LED'lerin aydınlatma kaynaklı kontrast oranı avantajı önemli geliyor olabilir; ancak görüntü bu derece önemliyse, PC grafikleri yanında PS3 exc'leri dahi sıkıntı yaratabilir.
    Ki LED aydınlatmalı TV'lerin de çeşitli türleri var. Full ve edge mevzuu. İlerde gelecek oled'ler... 3D mevzusu, TV derken PS4'ün duyurulması (gerçi PS3 fiyatları açısından iyi olabilir:d) vs. uzar gider.

PS2 başka yönleri nedeniyle tercih edilecekse tercih edilmeli elbet, ama "LED TV" PS3'ten uzak kalma sebebi olmamalı bence. Yoksa PS2 tercihine zaten bir şey demiyorum, karar verilmiş.

quote:

Ama bu işin sonu yok diye de o an piyasada bulunanın en iyisini almayacaz diye bişey yok

Ama en iyisini alamıyoruz diye, hele çıkalı 3,5 yılı geçmiş bir zevkten mahrum kalmaya da gerek yok. Söylemek istediğimiz bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Haziran 2010; 1:54:08 >

• quote:

quote:

...

Aynen. En iyiler zorunluluk haline gelecekse, bir şey satın almak oldukça zor. Full LED'lerin aydınlatma kaynaklı kontrast oranı avantajı önemli geliyor olabilir; ancak görüntü bu derece önemliyse, PC grafikleri yanında PS3 exc'leri dahi sıkıntı yaratabilir.
    Ki LED aydınlatmalı TV'lerin de çeşitli türleri var. Full ve edge mevzuu. İlerde gelecek oled'ler... 3D mevzusu, TV derken PS4'ün duyurulması (gerçi PS3 fiyatları açısından iyi olabilir:d) vs. uzar gider.

PS2 başka yönleri nedeniyle tercih edilecekse tercih edilmeli elbet, ama "LED TV" PS3'ten uzak kalma sebebi olmamalı bence. Yoksa PS2 tercihine zaten bir şey demiyorum, karar verilmiş.

quote:

Ama bu işin sonu yok diye de o an piyasada bulunanın en iyisini almayacaz diye bişey yok

Ama en iyisini alamıyoruz diye, hele çıkalı 3,5 yılı geçmiş bir zevkten mahrum kalmaya da gerek yok. Söylemek istediğimiz bu.

Görüntüye değil, tamamen netliğe önem veriyorum. Renklerin parlaklığına ve netliğine. Bazı takıntılarım var. Bir şeyi alırken en iyi şekilde alamayacaksam hiç almam. Önce PS2'den zevkimi alayım. Daha sonra PS3.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 25 Haziran 2010; 2:01:24 >

• bir ps3 sahibi olarak ben de ps2 alabilirim.
    alma nedenime gelince... şu listeye bakın

http://www.metacritic.com/games/ps2/scores/
  • Çok kaliteli LCD lerde var netlik ve parlaklık açısından LED le yan yana koysanız arasındaki farkı anlamazsınız bile. Ayrıca LED Tv lerden de ucuz. En iyisini almak için beklerseniz hiç birşeyi alamazsınız teknoloji sürekli gelişiyor (bunu sizin için söylemedim genel konuşuyorum).
    PS2 güzel bir cihaz almakla iyi etmişsiniz.
  • quote:

Görüntüye değil, tamamen netliğe önem veriyorum. Renklerin parlaklığına ve netliğine. Bazı takıntılarım var. Bir şeyi alırken en iyi şekilde alamayacaksam hiç almam. Önce PS2'den zevkimi alayım. Daha sonra PS3.

Tabii hocam, senin tercihin.
    Ama cloud35'in dediği gibi, floresan aydınlatmalı LCD TV'ler de oldukça iyi iş çıkarabiliyor. Mesela ben, ayarlardan dinamik kontrastı iyi seviyede açtığım zaman oldukça iyi(parlak ve net) bir görüntü elde ediyorum.
    Tabii, LED(full LED) aydınlatmalı iyi bir LCD TV'yle floresan aydınlatmalı iyi bir LCD TV'yi alıp, ayarlarını en iyi görüntüyü verecek şekilde yapıp kesinlikle LED LCD alman gerektiğine karar verdiysen, daha fazla uzatmaya gerek yok.
    Zaten extrem ilgilenen biri değilim. Eğer görüş açısına dayalı olarak oluşan değişimler açısından LED'lerin ciddi katkısı varsa, işte o zaman benim için önemli olur. Mesela benim LG 47LH7000'de(floresan), biraz da 47 inç büyüklük nedeniyle, düz açıyla baksanız bile, hele tv'nin biraz altındaysanız, iki yanda az da olsa farklılaşma oluyor. Öncelikle bu tür şeyler giderilmeli bence; kontrast gayet iyi bir seviyede zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Haziran 2010; 17:30:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Çok kaliteli LCD lerde var netlik ve parlaklık açısından LED le yan yana koysanız arasındaki farkı anlamazsınız bile. Ayrıca LED Tv lerden de ucuz. En iyisini almak için beklerseniz hiç birşeyi alamazsınız teknoloji sürekli gelişiyor (bunu sizin için söylemedim genel konuşuyorum).
    PS2 güzel bir cihaz almakla iyi etmişsiniz.

Her türlü arasındaki fark anlaşılır. Ben LED TVler kadar parlak görüntü veren bir LCD TV görmedim hayatımda. Ben o an piyasada bulunanın en iyisinden bahsediyorum. Sonradan çıkacak olanlardan değil.

quote:

quote:

Tabii hocam, senin tercihin.
    Ama cloud35'in dediği gibi, floresan aydınlatmalı LCD TV'ler de oldukça iyi iş çıkarabiliyor. Mesela ben, ayarlardan dinamik kontrastı iyi seviyede açtığım zaman oldukça iyi(parlak ve net) bir görüntü elde ediyorum.
    Tabii, LED(full LED) aydınlatmalı iyi bir LCD TV'yle floresan aydınlatmalı iyi bir LCD TV'yi alıp, ayarlarını en iyi görüntüyü verecek şekilde yapıp kesinlikle LED LCD alman gerektiğine karar verdiysen, daha fazla uzatmaya gerek yok.
    Zaten extrem ilgilenen biri değilim. Eğer görüş açısına dayalı olarak oluşan değişimler açısından LED'lerin ciddi katkısı varsa, işte o zaman benim için önemli olur. Mesela benim LG 47LH7000'de(floresan), biraz da 47 inç büyüklük nedeniyle, düz açıyla baksanız bile, hele tv'nin biraz altındaysanız, iki yanda az da olsa farklılaşma oluyor. Öncelikle bu tür şeyler giderilmeli bence; kontrast gayet iyi bir seviyede zaten.

Beni anlayabilmenize sevindim. PS2 için TV bakıyorum şu an. Daha doğrusu soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 25 Haziran 2010; 19:03:02 >

• en son çıkan model 90004 değil mi bu modellere hdd bağlamak mümkün mü veya bu modeller için hangi çipleri önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaq33

en son çıkan model 90004 değil mi bu modellere hdd bağlamak mümkün mü veya bu modeller için hangi çipleri önerirsiniz?

Bu mesaj üzere aklıma gelmişken 64mb(en yükseği sanırım) memory cardları nerde bulabilirim? Sony bayiilerinde bulunur mu? Kent Meydanı'nda Sony Bayiisi vardı. Oraya bakayım bi.
  • ps2 alacağına sevindim ;) efsane konsol ps2de black sarar 3de sarmaz aynı şekilde gow ayrı bir zevki vardır ve nfs serisi pes tekken strett fighter hiç pişman olamayacaksın tv konusundada led tv evt lcdden iyidir ekran olara ps2 takcaksan ve ışık faktörüde önemli flarosan al beyaz ışıklı sarı ışık net görüntüyü topar ışığını vurur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ps2BağımlısıYanCHAR

ps2 alacağına sevindim ;) efsane konsol ps2de black sarar 3de sarmaz aynı şekilde gow ayrı bir zevki vardır ve nfs serisi pes tekken strett fighter hiç pişman olamayacaksın tv konusundada led tv evt lcdden iyidir ekran olara ps2 takcaksan ve ışık faktörüde önemli flarosan al beyaz ışıklı sarı ışık net görüntüyü topar ışığını vurur

Alıcam da şu televizyon işi sakat. Hiç anlamam televizyondan. Bi de Bursada pek yer yok tüplü tv satan.
  • doppel benim saygısız bir cümlemi söylermisin? senin lafı bilmem nerenizden anlamayın ve saçma sapan konuşmayın söyleminin ne anlama geldiğini arkadaşlara bırakıyorum. sadece diğer birçok arkadaşın dediği gibi ps2 de orjinal oyun oynamak yerine ps3 te orjinal oyun oynamanın mantıklı aksi halde mantıksız olacağını söyledim, şunu diyebilirsin ben extra 300 tl makineye vermek istemiyorum ama buda orjinal alacağın oyunların fiyatında devede kulak kalır.tabiki insan istediği şeyi yapabilir buna saygı duyarım ama yapılan mantıksızsada söylemek saygısızlık olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:KeÇi:.

bir ps3 sahibi olarak ben de ps2 alabilirim.
    alma nedenime gelince... şu listeye bakın

http://www.metacritic.com/games/ps2/scores/

hocam bende tekrar ps2 almayı düşünürüm ama etik olmasa bile kesinlikle orjinal oyunlar oynamam.gerek yok,oynayana saygı duyarım, korsanada aslında karşıyımdır ama aksi durum mantıksız olur.git ps3 al(benim zaten var)ps2 yi almaya o zaman gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smurf1971 -- 26 Haziran 2010; 9:53:03 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.