Şimdi Ara

Son dakika!!!!!!!! biden ukranyaya uzun mezilli füzeler için yeşil ışık yaktı🎁 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amerika zarar vermiyor mu? ben neden Amerika yada Rusya olarak taraf tutmak zorunda kalayım? hayır yani Rusya sempatizanlarını eleştiriyorsun da sen sanki çok bir cacık mısın?

Bize Mustafa Kemal gibi zihniyetler lazım, Rusya ile de arayı bozmayacak Amerika ile de arayı bozmayacak ve yüksek medeni ufkumuzla dünyaya güneş gibi doğup hiç bir ülkenin bizle savaşmak ve arayı bozmak istemeyeceği bir yer haline gelmemiz gerekmiyor mu?

yani pek meraklısınız güçlü ülkelerin stepnesi olmaya, yahu ne oldu o damarlarınızdaki asil kanlara? neyiniz var sizin?

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Hiç haber okumuyorsunuz siz galiba. NATO başkanı kaç tane Ukrayna'ya daha fazla destek verilmeli diye açıklama yaptı. NATO üyelerinin hepsi Ukrayna'ya yığınak yapıyor ama bunları NATO gönderdi demiyolarmış. Kargonun gönderici kısmında bir dost yazıyorlarmış. Rusya da aaa NATO yollamamış diyormuş. Bu kadar komik argümanlarla bir düşünce desteklenmez. Bizim toprağımız dışında bize olan saldırılar NATO'yu bağlamaz. Bize hss verse zaten büyük ihtimalle Suriye'ye koyarlardı onu Ankara'ya değil. Rusya'ya bize saldırması için neden verirsek yine NATO savaşa falan girmezdi zaten. Bize hss vermeleri hiç bir şekilde NATO'yu savaşa sokmaz.

Siz hala mantığa aykırı konuşuyorsunuz. Olan durumu bana olması gereken bu bunu kabul et sen de öyle yorumla diyorsunuz. Ailenizden birini bir terör örgütü katletse, bu terör örgütüyle polis bile başa çıkamıyor olsa, onlar güçlü burayı mesken tutmuşlar, demek ki olması gereken bu diyeceksiniz yani. Tanrı Hitler'i görse aferin gücün vardı yaptın helal olsun demeli. Hani nerde adalet demek saçma. Siz olan durumla objektif yorumu ya karıştırıyorsunuz ya da işinize gelmiyor.

• alvete A kullanıcısına yanıt

Sen hala mantıkla iş yürüteceğini sanıyorsun. Verdiğin örneklerden belli. Ülkelerarası olaylarda senin o mantığın sökmez. Güçlü olanın borusu öter. Konuyla polisin, terör örgütünün ne alakası var? O konuda onların muhattabı devlet. Yani devlet otorite ve güç sahibi olarak müdahale edecek. Peki türkiyenin rusyayla karşı karşıya gelmesinde otorite var mı? Yok. Rusyaya ceza verecek bedel ödetecek bir üst kurum yok. Bunu anla gerisi boş. Sen o büyük devletlere bedel ödetemezsin. Haklı olsan bile birincisi gücün yetmez ikincisi uluslararası mahkemelerde haklı çıksan kararı uygulatamazsın. Düzeni onlar kurmuş sen daha ne anlatıyorsun?

Sanki ben o uçağın düştüğü yılı yaşamadım. Uçak düştü bir de pilotu paraşütle inerken taradılar. Natodan korunma istendi acil olarak. Hss ver demedi. Zaten ispanya veya hollandanın verdiği patriotlar geçici süreyle geldi. Türkiye sen hava savunma ver ben gerisini hallederim demedi. Hss olayı suriyeden sürekli akçakaleye roket düştüğü için gerekliydi.

Rusya ise silahın nereden geldiğini biliyor. Rusya-ukrayna arasında sınırlı bir savaş var. Nato ben rusyayla savaşa girdim demedi. Belli silahlar verildi ve kullanılıyor. Top yekün savaşa falan girilmedi. Orada natonun askeri cephede savaş halinde değil. Ukrayna askeri abd silahıyla donatıldı rusyayı yıpratabildiği kadar yıpratacak. Kişisel mantıkla öyle işin içinden çıkamazsın. Bu mantıksız o mantıksız demekle olmuyor.

Rusya gürcistana nasıl girdiyse, abd ırak ve afganistana girdiyse, rusya etrafındaki eski sovyet ülkelerini uydu devlet haline getirdiyse bunların hiçbirinde bedel ödemediler. Çünkü bedel ödetecek hakkı yenene hakkını teslim edecek bir sistem yok güç yok. Bu büyük devletler diğer büyük devletle çıkarı çatışmadıkça girer istediğini alır istediği şekle sokar. Bunu sen yapamazsın. Türkiye-yunanistanla savaşa girse trakyayı alsa benim toprağım dese işgalci olur, bir ambargo yer ekonomisi iflah olmaz, ülkenin battığını görürsün. O topraklardan da çıkarız.

• Ruslar 6 adet ATACMS füzesi fırlatıldığını ve 5' ini düşürdüklerini açıkladı.

Putin nükleer sallamak için neyi bekliyor?

Krenlin' in vurulmasını mı...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

2 dandik abd füzesi rus torpaklarına atıldı diye ruslar koşa koşa hemen nükleere mi sarılacaktı sanıyorsun.. ayrıca hemen nükleer kullanmak acizlik göstergesidir, ruslar kendilerini aciz göstermemeye çalışıyor... bence sen dış haberler konusunda hiç yorumda bulunma ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 20 Kasım 2024; 9:53:8 >
  • bizde bunu bahane ederek israile füze yollayalım

• Neymiş bu Amerika ya. Söylediğin şeylerin çoğu yanlış ve yoruma dayalı ama ben burada Rusya ve Amerika'yı karşılaştırdım sadece. Ortadoğudaki din kardeşlerinden 100.000 kişiye sorsalar Rusya'da mı yaşamak istersin ABD'de mi diye? Full ABD diyeceklerini benden daha iyi bilen sensin.

Bu arada konudan bağımsız araştırmadan, boş komplo teorileri ile beynini doldurmuşsun. Kaynaklar internette çok. Yeter ki objektif bir şekilde araştırmak iste.

• Ukraynanın Storm Shadow hamlesinin ardından Rusya elini açmaya başlayacak.Stratejik füzelerden bir kıtalararası balistik füzeyi Ukraynanın elektrik üreten tesislerini vurmayı düşünüyorlarmış.Nükleer tesisler var mı bunun içinde bilinmiyor.Birliklere haber verilmiş.Bu füze aynı anda 4 savaş başlığı taşıyabiliyor.Ukrayna hava savunma sistemleri ne kadar vurur bilmiyorum ama Rusya nükleer tesislerin reaktörlerini vurursa çok kötü bir senaryo bizi bekliyor olabilir.Ukraynaya bombardıman uçaklarını salarlar mı bilmiyorum ama Ukraynanın elektrik tesislerine sağlam bir saldırı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akcam46 -- 20 Kasım 2024; 19:57:23 >

Hocam siz bana cevap yazarken ne hakkında konuştuğumuzun bile farkında olmadan öylesine cevap yazıyorsunuz. Ben aynı şeyleri tekrarlamaktan sıkıldım. Adam dedi ki Rusya'yı destekleyenler hangi kafayla destekliyor ben de dedim ki bu kafayla destekliyorum. O kadar paragraf yazdım. Siz gelmişsiniz burada ülkeler arası olaylarlarda senin mantığın sökmez diyorsunuz. Sanki savaşan ülkelerin arasında danışma mercii benim, son kararı ben veriyorum gibi bir saçmalık varmış gibi konuşuyorsunuz. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyoruz o kadar. Hala mantıksız şeyleri savunmak için alakasız şeyler yazıyorsunuz. Polisin, terör örgütünün ne alakası var diyorsunuz ben bir şeyi açıklıyorum sonra açıkladığım şeyi açıklıyorum tekrar. Diyorum ki tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış, siz diyorsunuz ki dağ ile tavşanın ne alakası var. Cümlenin zaten tavşanla, dağla alakası yok, bu cümle tavşanla dağı anlatmıyor zaten.

Ben diyorum ki adamların uçağını düşürdük, konsolosu öldü. Adamlar bir şey dedi mi? Demedi. Zaten uçak düşürülen dönemde uçağı düşürtenin kimler olduğu belli. Bu dönemde hss istedik diye bir şey mi dedim? 34 askerimiz şehit olduktan sonra ihalarla Suriye'ye operasyon yaptığımız süreçte istedik dedim.

Nato Rusya ile savaş halinde değilmiş falan bu cümleleri Amerika'nın fan boylarına anlatın. Nato ile Rusya arasında olan savaş bu kadar olur zaten bunun bir üstü yok oluş. Kazananı olmayacak bir savaş.

Son paragrafınızda da hala olan biteni anlatıyorsunuz. Ben objektif olan kişi olan bitene göre, güçlüye göre hareket etmez, doğruyu savunur dedikçe siz maval anlatıyorsunuz, alakasız şeyler yazıyorsunuz.

• Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt

Asıl sen Amerikan propagandaları yerine objektif kaynakları oku da gerçekleri gör. Boş komplo teorileriymiş. Sorsan İngilizler dünyayı geri kalmış bölgelere refah getirmek için sömürgeleştirmiş, çok iyi insanlar falan diye anlatmaya başlarsın herhalde. Sen kendin kapitalizmin, liberalizmin tarihini oku da ne olduğunu öğren.

• alvete A kullanıcısına yanıt

O zaman rusyayla abd aynı diyorum sana. Rusyayı abdden farklı tutan birşeyi yok. Onlarda pkk ile ortak.

Evet verdiğin örnekler saçmaydı. Siz örnek verirken bir otorite varmış gibi örnek veriyorsunuz. Pkk ile vatandaş arasındaki meselede polise bildirirsin devlet gücüyle mücadelede eder. Uluslararası meselede öyle bir otorite yok. Güç kullanarak zayıf olan haklının hakkını koruyan yok.

Ancak abd ve rusyayı kimseye şikayet edemezsin. Bu kadar basit. Gücü var istediğini yapar sen ona karşı birilerinden yardım isteyemiyorsun.

Uçağı düşürme konusunu bana anlatma. O günleri yaşadık. Emri ben verdim dedi sonra kıvırdı fetocular vurdu dendi. Davutoğlu başbakandı emri ben verdim demişti. Niye uçağı düşürten falan diyorsunuz? 2 gün önce söylediğini yalanlamak nedir? Hss verildi zaten geçici süreyle. Onu da görmezden geldin. Rusya ise birşey demedi değil bedel ödetti. Moskovada türk yetkilileri kapıda beklettiler.

Bu işlerde objektiflik falan yoktur. Güçlünün sözü geçer. Senin objektif bakışın gerçekle uyuşmaz.

• ben rusların ukraynayı işgal etmek istediklerini düşünmüyorum dünyadan izole kalmak istemiyorlar onların istediği birkaç bölge var oralarıda zaten ellerinde bu şekilde barış antlaşması imzalama niyetleri var

yoksa ruslar için ukraynayı dümdüz etmek çokta imkansız birşey değil

• TavukMemesi kullanıcısına yanıt

mesele rusya değil zaten.

ukraynanın başına bir yahudi getiriyorlar bir bakıyorsun savaş çıkıyor. aşağıda yahudi israil devleti ayrı bir ateşi yakmanın peşinde.

bunları düşünmek lazım. önce korona tiyatrosu tutmadı. sonra sıra savaşlara geldi. peki neden?

mevcut gidişatla batı çökecek. yeni güçler ortaya çıkacak. çin, rusya, hindistan ve türkiye de önemli bir noktaya gelecek.

bunu durdurmaya çalışıyorlar.

Ben Rusya ile ABD farklı mı dedim? Tekrar oku eski mesajlarımı ne demişim.

Verdiğim örneği de tekrar bir oku. Orada polisle ilgili ne yazmışım. Yarım yamalak okuyup daha ne dediğimi anlamadan cevap veriyorsun.

Bizim Amerika ile mutabık olmadan, onay almadan Rus uçağını düşürebileceğimize inanıyorsan bir şey diyemem. Hayal aleminde yaşamaya devam. 2 gün önce dediklerimle çelişen bir şey de söylemedim. Eylemi yapan ve yaptırtandan farklı paragraflarda bahsettim. Ben hss verildiğini falan hatırlamıyorum ki hss vermelerine ihtiyaç da yoktu zaten o dönemde. Rusya'nın karşılık verdiği falan yoktu. Bedel ödetti dediğin bedele bak. Uçağını düşür, pilotunu Suriye'deki yamyamlar parçalasın, kapıda bekleyerek bedel öde.

''Senin objektif bakışın gerçekle uyuşmaz.'' Bu cümle inan bana hani matematikte var ya, uçan filler kümesini çizin der, sen de boş küme çizersin, aynen öyle boş küme, hiç bir karşılığı, mantığı yok. Gerçek dediğin hakikattır. Hakikat de bireysel düşüncelerden yararlanılarak değil objektif düşüncelerle bulunur. İlkokul çocuğuna sorsan subtejik, obtejiktif nedir cevaplar.

• Bu forumda öyle elemanlar varki yorumlardan anladıgım kadarıyla, Rus askerleri Samsun'dan girse ellerinde çiçekler ile Rus askerlerini karşılayacak tipte üyeler mevcut forumda.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Savaş çok kötü bir şey olmakla beraber Rusya haklı. Senelerdir Ukrayna'yı yok NATO'ya alalım, yok AB'Yİ alalım diye Rusya'yı kaşıyorlar.

Mevzuyu anlamayanlar için açıklama: Ukrayna'ya yerleştirilecek uçaksavar sistemleri Moskova'dan kalkan herhangi bir uçağın "radar imzasını" tarayabilmekle kalmıyor, tık diye vurabiliyor. Ben bu durumu PKK'nın sınırın güneyinde kendine koridor açmasına tepkimize benzetiyorum; o bölgeyi zaptetmeyi başardıklarını anda herhangi bir batı memleketinin değil bizim milli güvenliğimizi daha önce hiç olmadığı şekilde tehdit edebileceklerdi. Vurduk, Batı çok haksız, çok ama tepkiler verdi. Şimdi biz sivil vurmuyoruz zira ortada bir savaş yok keşke Ukrayna'da da olmasa fakat oradaki sivillerin yaşadığı her şeyden bilr bile lades diyen Ukrayna devleti sorumlu. Rusya belki yüz kez Ukrayna'nın batı devletleriyle bir askeri ittifaka girmesine müsaade etmeyeceklerini ve bunun sonunun ne olacağını belli etti. Herkes biliyordu böyle olacağını.

Merak edenler savaş öncesi süreçte NATO'nun bölgeye nasıl acayip bir şekilde asker yığdığını falan okuyabilir. Kimse konuşmuyor bunları. İsrail etnik temizlik yapar "meşru müdafaa" olur Rusya ağzının içine füze bataryaları kurulmaması için savaş açar canavar olur.

Bu arada peşin peşin söyleyeyim Avrasyacı falan değilim. Rusları da günahım kadar sevmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 21 Kasım 2024; 10:3:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• mustf9 kullanıcısına yanıt
    Kardeş korona tiyatro gibi mi geldi sana? Hatırlamıyor musun o kadar insanın kendi balgamlarında yavaş yavaş boğularak ölmesini?
    Tabii komplo teorisi üretmek kadar beleş bir şey yok değil mi? Hep bu templarlar hep...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

emekli sağlıkçıyım sürecin göbeğindeydim ayrıca.

evet tiyatrodur.

mesela sana cerrahi maskenin tanımını sorsam, nerede ne amaçla takıldığını sorsam, ve sen de bunu gerçekten öğrensen bu bile tiyatro olduğunu sana gösterir.

millete cerrahi maske taktırdılar ya 

ha, tabii sağlık kurumlarının içinde olmayana anlatmak zordur. grip zatürre soğuk algınlığı her zaman varolan salgınlardır. grip ve soğuk algınlığından zatürreden ölümler her zaman oluyor ama insanlar farkında değiller. sadece sağlıkçılar bunu bilir.

ölüm sayılarına bakmanız yeterlidir. büyük salgın iddiası var ama ölüm sayıları rutin seyrediyor. tarihteki büyük salgınlara bakın nüfusun yarısı gitmiş. yani gerçek bir salgın olsaydı bugün ölüleri gömecek yer bulamazdık.

sana bir tiyo vereyim, en büyük salgın "korku" dur. insanları korkutarak hasta edebilirsin.

korona süreci ile bir şeyleri durdurmaya çalıştılar. çünkü o gidiş hızla batının çöküşü idi. şimdi ise savaş süreci başladı. mesele kimsenin saltanatı bırakmak istememesi. yani insanlık tarihi kadar eski.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustf9 -- 21 Kasım 2024; 11:47:39 >

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    bilgin yok fikrin var. bu fikirleri benle değil burada bir birini gazlaya natoculara anlat :) noldu izin verdi? rusya 6 atacms den ki high drop atılmalarına rağmen 5ini vurdu. diğer 6. ise cluster olduğundan havada başlığı patlattı ve cluster bombaları saçtı. askeri üssü değil ama yakınında depoları vurabildiler.

eee sen de senin palavrana inanmamı mı bekliyorsun?

daha şahid vuramıyor senin batı yapı çöplerin. ancak drone'a 100 metre yaklaşacaklar ki o da motor kısmından, IR sinyallerini, savaş jeti ile o şekilde yakalayıp havada vurabilsinler.

x (formerly twitter)
    Lord Bebo (@MyLordBebo) on X
    https://x.com/i/status/1859535860946878862

putin dün eğer birşeyler tetiklenirse neler olacağını ilk defa Rs 26 kullanarak göstermiş. işte iş oraya varırsa bu düşen bir başlıktan çıkan aslında her biri 300 kton nükleer taşıyan 4 füze (veya 150ktonluk 8li svaş başlığı paketi ile rus kıyamet silahları ayağıza geldi) hedeflerine düşerken böyle görünecek. hiç bir sistem durduramaz. daha sarmat ve topol kıtalar arası füzelerinden bahsetmiyorum bile. o füzeler ateşlendiğinde düşeceği yerin 15 km çapı içinde olmamayı dileyeceksin.

yok ukranya'dan batılı silahları napacahmış yeghenım? ruz torpaklarında galkhan ucahları mı vuracümüş?

sen madem yetkilisin :D Amerikana söyle de şu uçan kaçanı vuran çöp patriotları bir güncellesin . kaçıncıyadır ıskalayıp evleri vuruyor. emma zen de haglızın. uhraynadan , ruzyadan galghan zavaj jetlerini vurabilüyü

son olarak batılı çöp teçleri demişken:

damatın amerikan çöpü tb2 vs nasam sistemi tek atışta vuruyorlar (tebrik ederim. işte radar izlerini amerikan sistemleri de çözmüş ki zaten amerika verdi damadına)

altta ise saçma sapan iran üretimi ama rus güncellemesi ile geran 2 vs aynı batılı çöp nasam sistemleri. vurmıyor

sen önce git amerikana söyle! ukrayna halkına video çekme ve paylaşma izni versin de vurulma anlarını kaçırmayalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Stoa kullanıcısına yanıt

Bidenin hükmü bitti son seçimi trump kazandı dedi haberlerde günler önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.