Şimdi Ara

Son dakika... Esad Şam'ı terk etti! 61 yıllık rejim sona erdi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
2
Favori
8.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dostum ben buna inanıyorum.

Araplar Türklerin yanında yada Türkler Arapların yanında olmayacak, bu tamamen ülke insanlarının çıkar kavgasıdır.

Şöyle düşün bir kere Türkiye, kendi güneyinde bir PKK güdümünde devlet yada yapı istemiyor, nedeni terör.

Sence Araplar o topraklarında dün olmayan bir PKK destekli devlet isterler mi? Kritik soru bu. Yani, Araplar durduk yere petrolün de bulunduğu bir yeri kendileri yönetmesi varkene neden Pkk'ya teslim etsinler?? Değil mi?

Kimi Arap aşiretleri Pkk kontrolündeki toprakları bu yüzden geri aldılar.

2. olarak Pkk'yı yapı olarak orada tutanlar Esad ve İsrail. çünkü onların o topraklarda yeteri kadar güçleri olmadığından kendi güdümlerinde başka bir gücün varlığını destekliyorlardı.

-----

Bundan 3-4 ay öncesine kadar Pkk/Ypg güdümünde bir seçim yapılacak ve devlet kurulacaktı öyle planlıyorlardı. N'oldu şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 8 Aralık 2024; 15:17:30 >

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

norveçten sevgiler selamlar sana:)) böyle bir cevabı bloklarım ben. artık bana cevaplamana gerek yok dostum yazılarını göremeyeceğim için üzgünüm:))

• mtanhu kullanıcısına yanıt

suudi arabistan olsun filistin olsun BAE mısır bahreyn Kuveyt hepside pkk'nın safında ve kürdistanı kurmasını istiyor çünkü araplar kürtleri kendilerine daha yakın görüyor zamanında araplara göre sözde osmanlı sömürüsünden dolayı

Şimdi suriyenin yeni yönetimini izleyin bu senaryoyu belkide 100'lerce kez yaşadık araplar tarafından osmanlıda olsun Türkiye cumhuriyetinde olsun ya israile ya abd'ye yada pkk'ya Türkiyeyi satmaları 1 ay sürmeyecek kurulduktan sonra bu senaryoyu çok yaşadık biz tarihini bilmen lazım ama akıllanmıyoruz devir artık din islam devri değil devir artık para devri ekonomi devri kim para yığarsa o ülke onların yanında olur şuan suriyede yeni yönetimin başına kim geçerse Türkiyeyi satmasıda çok kısa olacak olan bir hiç için şehit olmuş askerlerimize olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 8 Aralık 2024; 15:26:20 >
  • eriemiva kullanıcısına yanıt

Basra'dan Suriye ve Irak üzerinden Türkiye'ye bir ticaret yolu var. Bu yol, Pkk'nın egemenlik kurmak istediği güzergahtan geçiyor. Avrupa'nın bu yola ticaret olarak ihtiyacı var.

Avrupa, dün Pkk 'ya izin verirkene, Almanya ve geçenlerde İngiltere Pkk ofislerine polis baskını yaptı.

Türkiye asla buna izin vermez, 40 yıl terör belasından çeken bir ülke buna izin vermez.

Pkk, değirmene taşıma su ile ayakta. Böyle devlet uzun sürmez.

Bak, Suriye'te daha dün "kontrolü bizde, Rusya ve ABD arkamızda" diyorlardı 5 günde herşey değişti.

Kürt yönetiminde bir devlete orada Araplar izin vermeyeceği gibi Türkiye zaten izin vermez.

Zaman gösterecek bunu. göreceğiz.

• darısı türkiyenin başına

• Koks34 kullanıcısına yanıt

Sana katılmıyorum.

Arapların, silah endüstrisi olarak bize gelecekte daha çok ihtiyaçları olacak. Türkiye, Ortadoğunun Avrupa, Balkanlar ve Rusya ile olan bir köprüsü şu anda. En kestirme yol burası.

Bu iş tamamen menfaate bağlı. Eğer Türkiye, ekonomik olarak ve endüstri olarak zayıflarsa bu dediklerin olacaktır.

Ama büyümeye devam ederse, tam tersi olacaktır.

çünkü bu işler böyle. kimse kimsenin kara kaşına hayran olduğu için dost değil. Menfaatler dostlukları belirler.

Kuzey Suriye'de, Arapların topraklarında ve Türkmenlerin topraklarında Pkk yönetiminde bir Kürt devletini o halk istemiyor. Ama ABD ve Esad arkasında durduğundan dolayı, zayıflıklarından dolayı karşı duramadılar.

önümüzdeki 1 ay için de durum netleşecektir. Ben gelecek adına sizlerden daha umutluyum.

• adnansetek kullanıcısına yanıt

Dostum darbe yapacaktı 40 yıllık bir hazırlıktı bu ama yapamadı. Sonuç bu.

Fetö, ABD güdümünde bir yapı, (Fetö bile ABD'de öldü ve orada gömülü) dünyanın bir çok ülkesinde hatta Japonya'da benzer bir tarikat var.

Türk devletini hafife almak doğru değil, 100 yıl önce Kurtuluş Savaşında, bizim yerimizde başka bir devlet olsaydı, tamamen yok olurdu ama olmadı.

Ben ülkeme güveniyorum.

----

bir de üslubu seviyesiz olanları ve cahilleri blokluyorum dostum. Onlara cevap verecek vaktim yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 8 Aralık 2024; 16:1:26 >
  • Amerika onbinlerce ypgliye kim bilir ne kadar yatırım yaptı, tankıydı topuydu tüfeğiydi eğitimiydi cabası. Sürekli beraber pozlar verip sosyal medyada yayınlamalar vs, bu yatırımı boşuna yapmadılar, meyvesini yemeden burayı terketmezler. Trump manyağı gelince ortalık iyice birbirine girecek. Pkknın kağıt üzerinde bitmesi hiç bir şeyi değiştirmez, ypg tankıyla topuyla orada duruyor. Dediğiniz gibi zaman gösterecek ve göreceğiz menfaatimize mi aleyhimize mi olacak olaylar.

• rusya iran hizbullahın ne kadar güçsüz olduğu birkez daha ortaya çıktı.

israil hizbullah ve iranı bitirdi.ukraynayla cephe açan rusyada çöktü ve esad bitmiş oldu.

rusya iran hizbullah kağıttan kaplan güçsüz oldukları apacık ortaya cıkmış oldu.

• eriemiva kullanıcısına yanıt

Aslında bakış açısı olarak doğru diyorsun, ama;

yatırım yaptığı tarafın da yetenekli olması lazım yatırım boşa gitmemesi için değil mi?

Yakın bir örnek var Afganistan.

ABD, Taliban karşıtı örgütlere aynen Pkk gibi destekledi sonuç ne oldu dersin?

ABD, adeta kaçar gibi gitti ve zamanında terörist dediği Taliban'ı, Afganistanın resmi hükümeti olarak tanıdı.

Burası da neden böyle olmasın ki? Bence böyle olacak.

• Vatandaşş V kullanıcısına yanıt

Şunu izle. Gerçekler kullanılmıştır. Sindirme problemi olanlara komedivari ironivari ele alışıyla hazımsızlık çekmeyebilirsin buyur :

ארץ נהדרתyoutube
    "Eretz Nehederet" ("A Wonderful Country) is a satirical television show by the Israeli Broadcaster Keshet.
    https://www.youtube.com/watch?v=OUMl58i4m0w&feature=youtu.be
  • Yani Rusya kaybetti Abd ve İsrail kazandı yani olayı böyle yorumluyorum Yeni kurulucak hükümette Abd ve İsrailin çıkarları doğrultusunda hareket edicekler die düşünüyorum.Abd zaten bir an önce seçim yapılsın bölge güvenli hale gelsin çağrısı yapmışdı.Bizim malum kesimde bu duruma seviniyor işde neymiş oraya Türk bayrağı aslımış falan.Abd gene kazanmışdır görürsünüz :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Damaskus tan Rusya ya giden uçak havadayken radarlardan görünmez oldu. Bu işte Rusya mı var yoksa başka bir ülke mi bilinmiyor şimdilik. Uçakta belli önemli mahlukatlar var.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

abd ve israilin ses çıkarmamasından belli değil mi hocam zaten bu işte bir bit yeniği olduğu hala adam kazandı diyorlar bakın görün Türkiyeyi pkk'ya satmaları 1 ay bile sürmeyecek hala din devrinde yaşıyoruz sanıyorlar en büyük silah ve satın alma paradır parayı dayarsın babasını bile satarlar arapların hamuru bu yav her şeyi bir kenara bırak biz bu senaryoyu osmanlıda da Türkiye cumhuriyetinde çok yaşadık arapların ihanetleri ile :D tarihinide unutmuş bu ak gezenler

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

Lojistik kanadı kesin ciddi sekteye uğradı ama diğer kanalları da halledilmesi bekleniyor.

• tundra202006 kullanıcısına yanıt

Zalim diktatörün bütün heykellerini yakıp yıkıyorlarmış. Herifin adım başı heykellerinin olduğunu söylüyorlar.

Sözde her seçimde %99.99 rey alıyordu üstelik.

Bizde de hemen hemen 50-60 yıldır halk sandık başında özgür ve hür iradesiyle emaneti ehline teslim ediyor.

O emaneti bir türlü alamayan bir partimiz de var, sanırım halka güven veremiyorlar ki iktidara bir türlü gelemiyorlar.

Ara ara ben kurucu parti falanım diyor üstelik.

Ne yapsa olmuyor, beceremiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leftercan1907 L kullanıcısına yanıt

Bence aksine baya güçlülerdi ama bu güç nelere bağlı ise asimetrik elimine edildi.

Endaksi ?

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Olsun. Önemli olan başını İran İslam Cumhuriyeti denen terör ve şer ekseninin çektiği yılanın ezilmesiydi. İran’ın yokluğunda o bölgede radikal unsurlar artık silahlı terör olaylarına zor karışırlar. Ah şu Lübnanlılarda gram beyin olsa fırsat bu fırsat deyip ülkelerini hizbul teröründen temiZleyip medeni bir toplum-ülke olma yolunda adım atabilirler ama işte beyin yok. Ben olsam hazır İran denklemden çıkmışken bölgedeki bütün radikal unsurları temizlerdim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vatan caddesinde yolun yarısını kapatıp Suriye bayrağını sallıyorlar şuan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.