Hizbullah herkese zararlı Hamas ta öyle. Ama ikisi de maalesef bitmedi .... Başka ülkelerden destek alıyorlar. En garibi de dramatik dumur detayı da : İrlanda dahil birçok Avrupa ülkesi ve diğer globaldeki gelişmiş ülkeler de direk veya dolaylı BM ( UN ) ve ona bağlı resmi alt kuruluşlarınca bu iki terör örgütüne destek yollanıyor ( para gıda ilaç ) . Sanırsın ki sivillere ... Alakası yok ... Oradaki siviller illallah olmuş . Korkularından susuyorlar. Anca bir ayağı çukurda yaşlı kadınlar cüret ediyor kameralara vs .. Esed te kendi içinde azınlıkları temsil ediyordu... Mezhebi bile farklı ... Boşuna Rusları kendi topraklarına yasal ömür boyu kalacaktır diye Esed e imzalatmadı . Rusya yasal işgalci ... Rusya bu yasal işgalci kanuni haklarıyla Türkiye'ye neler neler yapmadıki ? Balık Hafıza sivillerde olunca tamam da devlet ricalinde de olursa vahim... |
Son dakika... Esad Şam'ı terk etti! 61 yıllık rejim sona erdi (3. sayfa)
-
-
Şam şimdi kimin oldu ?
-
Siyasal destek alabilirler almaya da devam edebilirler ama İran’ın Hamas ve Hizbul’a silah taşıdığı Suriye hattı artık ebediyen kesildi. O silahları artık anca havayoluyla gönderebilir (gönderebilirse) bu bile bence bölgede çok şeyi değiştirir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kürdistan devleti hayırlı olsun diye okudum.
Libyalilar kaddafiyi, iranlilar şah pehleviyi mumla arıyorlar. Simdi de surişler esad’i mumla arayacaklar.
Her gecen gun orta dogu daha da bölük pörçük olup dagiliyor. Sira bize gelmez insallah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 8 Aralık 2024; 12:45:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Devrimci Komando Ordusu ve Güney Operasyon Odası var şimdilik.
O konuyu ben de tam bilmiyorum ama yıllar önce Suriye Ordusunun zaten bitik olduğunu dış destekle zar zor ayakta durduğunu okumuştum. Cidden öyleymiş.
Trump’tan ilk açıklama geldi
"Esad gitti. Ülkesinden kaçtı. Koruyucusu, Vladimir Putin liderliğindeki Rusya, artık onu korumakla ilgilenmiyor" .
Rusya'nın Ukrayna nedeniyle Suriye'ye ilgisini kaybettiği yorumunu yapan Trump, "Rusya ve İran şu anda zayıf bir durumda; biri Ukrayna ve kötü ekonomi yüzünden, diğeri İsrail ve İsrail'in savaş başarısı yüzünden" dedi.
birgun.netBeşar Esad devrildi, Donald Trump'tan ilk açıklama geldihttps://www.birgun.net/haber/besar-esad-devrildi-donald-trump-tan-ilk-aciklama-geldi-582249
-
" Suriye Genelkurmay Başkanı Abdul Karim Mahmud İbrahim, “Tüm askerler teslim olacak” açıklamasında bulundu. "
" SURİYE BAŞBAKANI CELALİ: GEÇİŞ HÜKÜMETİ İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIM
Öte yandan Suriye Başbakanı Muhammed Gazi Celali, bir video paylaşarak geçiş hükümeti ile işbirliği yapmaya istekli olduğunu açıkladı.
Celali açıklamada, "hükümetin muhalefete elini uzatmaya ve işlevlerini geçiş hükümetine devretmeye hazır olduğunu söyledi. Celali, "Ben evimdeyim ve gitmedim. Bunun sebebi, bu ülkeye ait olmam" dedi.
"
birgun.netŞam düştü, cihatçılar Suriye'de yönetimi ele geçirdi!https://www.birgun.net/haber/sam-dustu-cihatcilar-suriye-de-yonetimi-ele-gecirdi-582206
-
Suriyede yeni bir yapılanma olmadıkça,dünya ülkelerinden yardım görmedikçe orda madmax filmi gibi takılırlar.Süreç uzun olur,bizden dönen illaki olur,çarı çöpü iti kopuğu burdan ayrılmaz bizimkilerde göndermez.
geriye kaldı 2;
İran ve Türkiye.
BOP işliyor. iyi seyirler.
-
pkk türkler ile araplar arasında tost olacak buna çok güldüm suudi arabistan filistin arap devleti değilmiydi de pkk'yı destekledi araplar pkk'yı destekliyor neyin kafasını yaşıyorsunuz :) onca şeye rağmen hala arapların Türklerin yanında yer alacağını sanmak da komedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 8 Aralık 2024; 14:20:56 > -
Suriye’deki PKK da Esad’ın düşüşünü kutladı
Mazlum Abdi'den açıklama geldi: "Otoriter rejim çöktü"
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mazlum Abdi, Şam’ın düşmesini "tarihi bir gün" olarak niteleyerek, "Şam'daki otoriter rejimin çöküşüne tanık olduğumuz Suriye'de tarihi anları yaşıyoruz" dedi.
"Bu değişiklik, tüm Suriyelilerin haklarını garanti altına alan, demokrasi ve adalete dayalı yeni bir Suriye'nin inşası için bir fırsattır."
birgun.netCihatçılar Suriye'de yönetimi ele geçirdi, Mazlum Abdi'den açıklama geldi: "Otoriter rejim çöktü"https://www.birgun.net/haber/cihatcilar-suriye-de-yonetimi-ele-gecirdi-mazlum-abdi-den-aciklama-geldi-otoriter-rejim-coktu-582238
-
Bağlantıları kopardı ama geride kalan parçaları bölünmüşlükler temizlenmelidir. Bunlar da temizlenirse evet. Bir de bu ve benzeri oluşumlara engel olunacak her türden tedbirler de alınırsa cebir dahil evet bir anlamı vardır.
-
Her diktatör bir gün gelir devrilir.
-
Bütün dünya diyorsun hatta İrlanda dahil diyorsun yardım ediyor diyorsun. Kendi ağzınla söylüyorsun ama düşünüpte ya ne oluyor ben mi yanlış düşünüyorum demiyorsun!!!
Ama zorlama diyemezsin çalışmaz. Senin zihniyetin farklı. Senin gibilere laf anlatmaya vaktimiz yok.
Komediyi sende izliyoruz. PC oyunundan vakit bulup gelmişte siyaset yapıyor
Halepe asılan Türk bayrağı ve Türkiyenin genişleme stratejisi araplari korkutuyor sırf bu yüzden bile Türkiye ve Arapalr arasında bir şerit şeklinde kürt devleti istemiş olabilirler.
Ya şurada birgün sözcü halktv vs vs paylaşıyorsunuz ya zihniyet belli oluyor. Sonrada engelliyor bizi. La oglim iki kelime konuşalım diyoruz kaçıp gidiyorsunuz. Konuyu açan hep muhalifler sonrada kaçan kendileri. Arada da tek tük PC oyunlarından vakit bulup gelenler yazıyor. Onlarda oyundaki Müslümanları terörist gösteren oyunları oynayıp oynayıp gelip burada müslümanlara terörist diyecek kıvama geliyor.
La size daha ne diye cehapeliler
onca şeye rağmen hala arapların Türklerin yanında yer alabilceğini %1 ihtimalle bile düşünen beyin yoksunlarını hayretle izliyorum suudi arabistan olsun filistin olsun BAE mısır bahreyn Kuveyt hepside pkk'nın safında ve kürdistanı kurmasını istiyor gelde bunu ak gezenlere anlat :D adamın biride doğru olduğunu bildiği için benim oynadığım oyunları katmış işte bunların düşünce şekli bu kadar yorumu yok ama yazı yazıyor
Şimdi suriyedeki yeni yönetimi izleyin Türkiyeyi satması 1 ay sürecek kurulduktan sonra abd israil veya pkk'ya bunların hamuru bu olan bir hiç için suriyede şehit olmuş askerlerimize olacak kanlarıda yerde kalacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 8 Aralık 2024; 15:11:24 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X