Şimdi Ara

SON DAKİKA | Türkiye Ligi Fifa 14'e geri dönüyor. Fifa 14 - TSL - TFF ile görüşme - (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
6.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görüyorum ki, Galatasaraylılar, oyunda kendilerini REST OF THE WORLD de görme konusunda çok rahatlar... Burada konu TÜRKİYE SÜPER LİG ORGANİZASYONUNUN neden olmayışı ile ilgili, ve siz gelmiş gs var fb yok diyorsunuz. AEK da var. Keizer Chief var , siz AEK çapında bir takım mısınız? Kendinize bunu mu laik goruyorsunuz???

Bir BJK lı olarak GS nin ve FB nin avrupadaki başarılarını gururla izliyorum, ama bu saçma sapan hareketleriniz olmasa çok daha güzel bir memleket olacak burası.

Ben bu milliyet duygusundan yoksun insanları gördükçe hayattan soğuyorum kardeşim...

Türkiye Ligi Organisazyonunun, bu tür bir oyunda olmayışının bir an önce düzeltilmesi lazım, EA Games in suçu yok, federasyon un başarısızlığı bu. Demirören hiçbişeyi başaramadığı gibi bunu da başaramaz muhtemelen.
  • Galatasaray lıyım ama ben oyunda Fenerle maç yapamıcaksam napıyım öyle oyunu??

Gerçi oyunda çok güçlü olduk o ayrı
  • Türkiye Ligi umarım bu sene olur.Eğer federasyon uzlaşma sağlayamazsa 3-4 sene daha ligimizi göremeyiz gibime geliyor.

• der gideriM..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekremod

http://www.change.org/tr buradan bir kampanya başlatabiliriz ama bunun büyük çaplı olması lazım örneğin bsc, merlininkazani gibi sitelerin destek verin şeklinde haber yapması lazım aynı gta5 türkçe olsundaki gibi. hatta arkadaşın teki açmış
    https://www.change.org/tr/kampanyalar/ea-include-the-turkey-in-the-league-in-fifa-14

Ben şimdi imzamı attım eğer bunu yayabilirsek bir adım atmış oluruz, gerekirse dediğiniz gibi twitter, TFF' ye Fax vs. gibi konularda da dayatırız. Bu sorun takımlarımızı değil Ligimizi ülkemizi temsil eden birşey yabancı forumlarda görüyorum Çin, Macar, Arjantin Ligleri için anketler yapılıyor. Bunlar gibi bizde ağırlığımızı koyalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizosmanoglu

quote:

http://www.change.org/tr buradan bir kampanya başlatabiliriz ama bunun büyük çaplı olması lazım örneğin bsc, merlininkazani gibi sitelerin destek verin şeklinde haber yapması lazım aynı gta5 türkçe olsundaki gibi. hatta arkadaşın teki açmış
    https://www.change.org/tr/kampanyalar/ea-include-the-turkey-in-the-league-in-fifa-14

Ben şimdi imzamı attım eğer bunu yayabilirsek bir adım atmış oluruz, gerekirse dediğiniz gibi twitter, TFF' ye Fax vs. gibi konularda da dayatırız. Bu sorun takımlarımızı değil Ligimizi ülkemizi temsil eden birşey yabancı forumlarda görüyorum Çin, Macar, Arjantin Ligleri için anketler yapılıyor. Bunlar gibi bizde ağırlığımızı koyalım.

Bende imzamı attım gönderdim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Denizmax

quote:

Orijinalden alıntı: denizosmanoglu

quote:

Bende imzamı attım gönderdim ;)

Sosyal medyada da imza linkini paylaşalım bence şahsen ben paylaştım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

twitterde onu bunu konu edip en üste taşıyoruz da bunu niye yapamayacaz, twittera yumulalım :) federasyona faks vs çekilebilir. toplu imza kampanyası başlatılabilir, adam akıllı bi yazı döşendikten sonra federasyona gönderilebilir, ya bırakın türkiye ligini yıl olmuş 2013, türkiye liginin yanında türkçe spiker için bile bastırılması gerekir.

ayrıca içinde türkiye liginin olmadığı bir fifa oyununa para verip alanın da çok kabahati var, türkiyedeki satışlar bıçak gibi kesilseydi fifa durumu anlardı, bu duruma göre türkiye ligini koysa da satılıyo koymasa da satılıyo, yahu türkiye liginin olmadığı oyundan ne zevk alıyosun, elalemin absürt ligleri varken senin ligin yok.

Haa yıllardır fifa oynarız türkiye ligi yoktu doğru, ama adamlar son zamanlar ligimizi oyuna koyuyorlardı, bu saatten sonra koymaları gerek artık. fifa 2001.den ilk kez yeni çıkan bir fifa oyununu almadım.

evet twitter a yüklenelim arkadaşlar haydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aiko

galatasaray var işte türkiyeyi gayet başarıyla temsil ediyor. diğer takımlara gerek yok.

• quote:

NET YAZAR Barış Erkaya
    berkaya@haberturk.com
    FIFA'nın görmediği yarı finalist!
    12 Nisan 2013 Cuma, 12:31:48
    Fenerbahçe Türkiye'yi ayağa kaldıran bir başarıyla ismini Avrupa Ligi'nde yarı finale yazdırırken, tüm Türkiye ülkeye gelme olasılığı artık çok yüksek UEFA Kupası'nın hayalini kurmaya başlarken arka planda Türk futbolu için bir tanıtım skandalı yaşandığının farkında mısınız?

Avrupa Ligi'nin yarı finalisti, yani artık Avrupa'nın en büyük takımlarından biri olan Fenerbahçe'ye Amsterdam'da oynanacak olan final maçından önce kupayı kaldırtmak için bilgisayar veya Play-Station'ınızın başına geçmek istiyorsanız, boşuna heveslenmeyin. Çünkü bunu FIFA oyunuyla yapmanızın imkanı yok. Ancak bu oyunun rakip versiyonu olan PES ile yapabilirsiniz. Sebebi ise aslında skandal olarak nitelendirilebilecek bir ihmaller zincirinin hikayesi...

Futbol oyunları, son yıllarda dünyanın en çok satılan oyunları sıralamasında zirvede yer alıyor. Futbol oyunu deyince de akla ilk gelenlerden biri EA Games tarafından yaratılan FIFA.

İlk kez 1993 yılında geliştirilen FIFA Futbol oyunu, yaklaşık 20 yıldır dünyanın her köşesindeki futbol tutkunları tarafından oynanıyor ve bugüne kadar 100 milyondan fazla oyuncunun oynadığı FIFA futbol oyunları, yıllar geçtikçe bu oyunu profesyonel oynayanların vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

Artık kadın-erkek ilişkilerinin bile en önemli gündemlerinden biri olan, kadınların sıkça şikayet ettiği "zaman hırsızı", ilerleyen yıllarda kendi türevlerini de yarattı. Oyunu daha basit oynamak isteyen için bu defa KONAMI firmasının yarattığı Pro Evolution Soccer ya da hepimizin bildiği ismiyle PES fırtınası kârlı çıktı.
    Fakat FIFA tutkunlarının çoğu FIFA oynamaktan vazgeçmedi. Winning Eleven ile aslında bu oyuna ilk imza atanlardan biri olan PES ise dönüşen ise diğer futbol fanatiklerini bu oyunların başına çekerek toplam pazarı büyüttü.

SÜPER LİG EN SON 2011'DE FIFA CİVARINDA GÖRÜLDÜ!..
    İşte size oyunun kısa tarihi.
    Bu oyunun fanatikleri için asıl problem 2011 yılından sonra başlıyor. 2007 yılından itibaren Türkiye 1. Ligi veya 1. Lig'in isim hakkının ticarileşmesinin ardından aldığı isimlerle Turkcell Süper Lig, Spor Toto Süper Lig, 2011 yılında son defa tüm lig olarak FIFA futbol oyunlarında yer aldı.
    2012'de ise bir anda Süper Lig, FIFA'nın ligler listesinden çıktı.

TEK TAKIM GALATASARAY!
    Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve diğer Süper Lig takımları oyunda yer almazken, oyunda yer alan tek Türk takımı Galatasaray oldu.

FIFA 2013'te de aynı sorun devam etti. Yani bir FIFA fanatiği, bir Türk takımıyla Süper Lig'te şampiyon olmak veya Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak istiyorsa, bunu yapabileceği tek yol, Galatasaray'la turnuvalara katılmak.
    Fenerbahçeli de olsa, Trabzonsporlu da, veya Beşiktaş aşığı da olsa, eğer Türk'ün gücünü dünyaya göstermek istiyorsa, oyun becerisi de bunu yapmak için yeterliyse, bu kupayı ancak Galatasaray'a kazandırabilir.

YAMA YOKSA SALİH UÇAN DA YOK!
    İşin ilginç tarafı, örneğin FIFA 2013'e onca parayı verip oynayan bir FIFA fanatiği, oyunun orijinal versiyonunda (ancak yamalarla oyuna bu isimler veya takımlar eklenebiliyor) Süper Lig'te top koşturan Raul Meireles, yeni yetenek Salih Uçan, Cristian Baroni, Manuel Fernandes, Hugo Almeida, Milos Krasic, Moussa Sow, Andreas Issakson, Kalu Uche ve daha listeyi uzatacak sayısız isimle, FIFA 2013 oyununda oynayamıyor.

Elbette bu, aslında sorunun en küçük tarafı.

Daha büyük sorun ise dünyada 100 milyondan fazla kişinin oynadığı, kıyıda köşede kalmış liglerde (Suudi Arabistan ligi bile var) süper yeteneklerin keyfedilmesine bile ön ayak olan bu oyunun sadece 2013 versiyonu, 2012'nin sonuna kadar, yani 3 ayda 12 milyondan fazla sattı. Bugüne kadar satılan oyun adedinin 40-50 milyonu bulduğu tahmin edilen oyunda Türkiye Ligi'nin yer almaması.

SADECE BİR OYUN MU?
    Belki sadece bir oyun gibi görünüyor ilk bakışta değil mi? Fakat bundan daha fazlası var. FIFA oyunları dünyada yukarıda da defalarca yazdığım gibi on milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Burada genç yetenekler keşfediliyor, ülkelerin futbolları için hiç azımsanmayacak bir tanıtım anlamına geliyor.

İTHALATÇI FİRMA: FUTBOLCULAR BİLE ŞİKAYETÇİ
    Bu konuyu oyunun Türkiye'deki ithalatçısı olan Aral İthalat'a sorduk. Şirket, Türkiye'de Süper Lig'te top koşturan çok sayıda Türk futbolcunun kendilerine, "Bu oyunda biz neden yokuz" diyerek şikayette bulunması üzerine konuyu gündemlerine alarak, EA Games yetkililerine bir dosya halinde gönderdiklerini söyledi.
    Fakat Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşen EA Games yetkililerinin, ligin toplu lisansını alamadığını, Federasyon'un, "Kulüplerle tek tek görüşerek lisans alın" dediği belirtiliyor.

FUTBOL FEDERASYONU: KULÜPLERİMİZE SORDUK, SİZ VERMEYİN DEDİLER
    Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ise, "Bize bu talep geldi. Fakat biz bunu kulüplerimize sorduk. Onlar da, 'Lisansı siz vermeyin, bizimle bağlantıya geçip bizden lisans alsınlar' dedi. Bu nedenle TFF bu konuya müdahil olmaktan kaçınarak, EA Games yetkililerine kulüpleri adres gösterdi" yanıtını veriyor.

KULÜPLER BİRLİĞİ: GÜNDEME GELMEDİ
    Elbette haliyle, kritik soruyu yöneltme sırası Kulüpler Birliği'ne geliyor hiyerarşide. Kulüpler Birliği yetkilileri ise bu konudaki sorumuza, "Kulüpler Birliği'nde şu ana kadar böyle bir konu gündeme gelmedi. Kulüplerimizle konuşun" şeklinde yanıt verdi.

KULÜPLER ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR
    İşte bu aşamada işler daha da ilginç bir hal alıyor. Kulüplere bu konuyla ilgili soru yönelttiğimizde, konuyla ilgili aradığımız Türkiye'nin en büyüğünden en küçüğüne kulüplerimiz tamamen konudan habersiz bir şekilde üç maymunu oynuyor. Yani dünyanın en çok oynanan 10 oyunundan biri olan FIFA Futbol Oyunu'nda neden Türkiye Süper Ligi'nin olmadığı konusu, bir gazeteci olarak benim bile kabyolduğum bir futbol bürokrasisi içerisinde kendisine muhattap bulamıyor.

Dahası, soruyu EA Games'in oyun sorumlularına da soruyoruz. Fakat oradan da hiçbir açıklama gelmiyor.

2014'TE DE SES YOK!
    Yani uzun lafın kısası bu oyunun orijinal (yani yamasız) versiyonunda şu anda yer alan Galatasaray dışında hiçbir Türk kulübü yok. Buna UEFA Avrupa Ligi ya da eskiden beri tanıdığımız ismiyle UEFA Kupası yarı finalisti Fenerbahçe de dahil. Yani Fenerbahçe yarı finaldeki rakibini de hepimizin gönülden dilediği gibi devirir ve finale çıkarsa, bu kupanın finalisti bir takımı futbol fanatikleri kendi sanal liglerinde seçemeyecek.

Şimdi gözler oyunun 2014 versiyonuna çevrilmiş durumda. Önümüzdeki aylarda yeni oyunun da lansmanı yapılacak. EA Games, hazırlıklarını tam gaz devam ettiriyor. Fakat bu konuda ne Türk kulüplerinin birlik olup bu oyuna lig halinde girmek ne de EA Games'in tek tek kulüplerle uğraşıp lisans alarak bir Türkiye ligini oyuna dahil etmek gibi bir niyeti yok gibi görünüyor.

Üstelik futbol endüstrisinin en önemli parçalarından biri olan oyun piyasasında sorunun tüm taraflarının bu vurdumduymazlığının da hiç bir izahatı yok.

• Brezilya 2.ligi takımları eklenmeye başlamış oyuna. Dünyanın önde gelen takımları bırakın lisansı EA ile işbirliği yapıp tanıtımlara oyuncu gönderiyor,database konusunda firmaya istatistik sağlıyor oyuncularının doğru yapılması için yardımda bulunuyor çokta iyi reklamı oluyor bizimkilerde "lisansı bizden alsınlar deyip firmadan para istiyor". Türkiye liginden yana umut kalmadı artık bari tuttuğumuz takımlara mail atalım. TFF felan hikaye en etkili yol klüplere mail yağdırmak
  • adamlar npower 3 'ü bile çıkardı türkiye ligini çok mu görüyolar ama inadına fifa almıyacam eğer çıkmassa
  • quote:

Orijinalden alıntı: spartageo1

adamlar npower 3 'ü bile çıkardı türkiye ligini çok mu görüyolar ama inadına fifa almıyacam eğer çıkmassa

aynisini biraz once fifa 14 basliginda yazdim

turkiyede bir 3 buyukler gercegi var arkadas, ulkenin 90%i 3 buyukleri tutuyor

eger yok 18 takimla ugrasmam diyorsan gidip 3 buyukleri alacaksin, zaten gsyi almissin...
  • Fenerbahçenin bugün lisansını alsala fifa 13 e koyabilirlermi nede olsa yarı finade ve finnale yakın????? Teşekkürler coritibayı almaktan sıkıldımda alex ,deived, casio lincoln ,julio cesar ubdate ile gelebilirmi fenerbahçem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.kivanc

Fenerbahçenin bugün lisansını alsala fifa 13 e koyabilirlermi nede olsa yarı finade ve finnale yakın????? Teşekkürler coritibayı almaktan sıkıldımda alex ,deived, casio lincoln ,julio cesar ubdate ile gelebilirmi fenerbahçem

başarıyla bir ilgisi yok takımların olup olmamasının. shaktar yıllardır yok mesela oyunda. bizim tff'nin halt yemesinden ibaret durum.
  • Attim imzami. Ama o imza sayisi ile basari imkansiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klüplere mail atmak gerek. Fenerbahçeliler twitter hesabınız varsa Ömer Temelli'ye twit atın hergün. Ben 2-3 günde bir atıyorum adam o twitleri gördükçe kafasında yer edinicek ve " Şu oyun hakkında çok istek var bunu halledelim" diyip konuyu gündemlerine alma ihtimali olucak kim bilir.
  • Bank Asya yi da koysalar almam fifayi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zannedersem türkiye ligi fifa 14 te olucak...

http://fifainsider.com/fifa-14-turkish-super-lig-will-be-included/
  • Merlin in kazanı da doğrulamış.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.