- Uşak’ta, 2 gündür kapalı olan doğalgaz bugün açıldı ve 3 farklı yerde patlama meydana geldi! - Uşak'ta birbirlerine 500 metre mesafedeki 2 apartmanın 1'inci katlarındaki doğal gaz kombilerinde iddiaya göre gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, çevredeki binalar da hasar gördü. Patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı. |
Son Dakika | Uşak Doğalgaz Patladı | Korku Dolu Anlar Kameralara Yansıdı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
D.gaz sıkışması nedir bilen var mı? Geçtiğimiz ay burada da birinin balkonunda patladı aynı şekilde. Yatak odasının dovarı komple aşağı uçmuştu. Evin içi çizgi filmlerdeki gibi görünüyordu. Allah'tan kimseye zarar gelmedi.
Nasıl oluyor bu d.gaz sıkışması, önlemenin yolu nedir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sıkışma dediği kaçak gaz havadan ağır yere birikiyor tıpkı havuzu suyun doldurduğu gibi en sonunda biri bi ateşeleme yapıyor kıvılcım, elektirik vs..... boom
-
gas yok antalya da gerek de yok
elektrük güvenli
-
Konuyla ilgili teknik bilgim yok, ama merak ettiğim birşey var. Konuyla ilgili bilgisi olan aydınlatsın lütfen. Şehrin altına doğalgaz boruları döşenerek evlere ulaştırılıyor. Bir nevi şehrin altına gaz dolduruyorsun. Bu boruların bir şekilde delinerek patlama ihtimali yokmu. Bu patlamalar zincirleme bir şekilde bir mahalle hatta semte yayılma durumu olabilir mi. Depremde binalar hasar alıyor, yer zemin kayıyor. Böylesi durumda merkezden doğalgaz kesilse bile borularda kalan gaz kıvılcım olarak patlama ihtimali oluşturabilir mi. İllaki bunları düşünmüşlerdir, yolunu bulmuşlardır ancak merak ettim, konuyla ilgili bilgisi olan yazarsa sevinirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06Esıkışma dediği kaçak gaz havadan ağır yere birikiyor tıpkı havuzu suyun doldurduğu gibi en sonunda biri bi ateşeleme yapıyor kıvılcım, elektirik vs..... boom
yerde biriken doğalgaz değil hocam, lpg dir
-
bilmiyorum ben öyle biliyorum belki de yanlış ama sonuçta biriken doğalgaz mış
bilgi için teşekkürler araştırırım sonra
-
bazen görmüşsündür belediyenin döşediği sarı plastik borular onlar acayip esnektir aynı zamanda sağlam kolay kolay delinmesi çatlaması imkansız gibi bir şey hem esnek hem sağlamdır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X