Şimdi Ara

NETSPEED TARAFINDAN DOLANDIRILDIM hem de depremin ortasında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÜŞENGEÇLER İÇİN ÖZET: NETSPEED DEPREMDEN SONRA İNTERNETİ KESTİ (ALTYAPILARDA SORUN VARDI). FAKAT FATURA ÇIKARTMAYA DEVAM ETTİ. ARADIĞIMDA, İNTERNET GELİNCE FATURA İŞLERİNİ HESAP EDİP KULLANMADIĞINIZ GÜNLERİ ÖDEYECEĞİZ DEDİLER. AYLARCA BUGÜN YARIN İNTERNET GELECEK DİYEREK OYALADILAR. ARDINDAN ANSIZIN ARAYIP İNTERNET HİZMETİNİ SAĞLAYAMIYORUZ KUSURA BAKMAYIN, ABONELİĞİ İPTAL EDİYORUZ DEDİLER VE AYLARCA ÖDEDİĞİM İNTERNET ÜCRETİNİN ÜZERİNE YATTILAR. BUNA KARŞILIK DİĞER EVİMDEKİ NETSPEED ABONELİĞİMİN ÜCRETİNİ ÖDEMİYORUM DİYEREK PROTESTO ETTİM. ÖDEYECEKSİN DEDİLER. SANKİ BENİ BU ŞEKİLDE DOLANDIRAN BAŞKA ŞİRKETMİŞ GİBİ DEFALARCA TACİZ ETTİLER. MİLYON KERE ÖNCE ŞU OLAYI ÇÖZÜN DEDİM. ÇÖZMEDİLER. EN SONUNDA BENİ İCRAYA VERMİŞLER. ŞU AN AVUKAT PARASI İLE BİRLİKTE 4000 KÜSÜR LİRA KESİNLEŞMİŞ İCRAM VAR.

NOT 1: Elimde müşteri hizmetleri ile olan bir adet ses kaydı var. Bunu daha sonra mesaja ekleyeceğim.

(Keşke tüm konuşmalar olsa, önceden kaydediyordu telefonlar, yasak geldi, kayıt aldırmıyorlar, e kardeşim ben şimdi nasıl haklı olduğumu ispat edeceğim, bu kadar kolpacı insanın yaşadığı memlekette telefon kaydı almanın nesi yasak anlamıyorum...)

Merhaba değerli forumdaşlar.

Bugün beni derinden üzen, NETSPEED şirketinden yediğim tokattan bahsedeceğim...

Birçok eşime dostuma tavsiye ettiğim NETSPEED sanırım 5 seneye yakındır kullandığım ve memnun olduğum bir servis sağlayıcı idi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Malatya merkezde bulunan evimizi 3 ay civarı kullanamadık. Zaten koca mahallede de kimse yoktu. (Hava -10 derecelerde geziyordu ve doğalgaz kesilmiş, bütün binalar hasarlı vb) Binamız hasarlı ve şiddetli depremler devam ettiği için güvenli yerlerde yaşam sürüyorduk.

Tabii bu süreçlerde eve girip çıkmadığımız için internetten falan haberimiz yok, ne dertlerle uğraşıyoruz kim ne yapsın interneti...

(Bu evi kullanamadığımız üç ayın ikinci ayında ben başka bir ile (Bilecik/Bozüyük) taşındım (Yeni evime de NETSPEED'den internet aldım)).

Depremden sonraki 3. ay civarı bizim apartman dahil sokaktaki çoğu eve kullanılabilir onayı geldi, hasarları giderip evi kullanmaya başladık (Ben hâlâ başka ildeyim, evi kullanan babam).

Babam, "oğlum bu interneti de açtır" deyince olaylar başladı. Depremde altyapı zarar gördüğü için hizmet sağlanamıyormuş doğal olarak.

Sorun şurada başlıyor, kredi kartımı kontrol ettiğimde bir de ne göreyim. Otomatik ödeme talimatında olan faturam düzenli olarak çıkmış ve haliyle kartım ödeme yapmış.

Heyheylendim tabii ama nedir ne değildir bilmiyorum henüz. Babamla görüştüğümde mahallenin çoğunda internet olmadığını, olanların da bir gelip bir gittiğini söylüyor.

NETSEED müşteri hizmetlerini aradım;

-Bölgede çalışma var birkaç güne hallolur.

Sorun devam etti, internet gelmedi tekrar aradım.

-Bölgede çalışma var birkaç güne hallolur...

Sorun hâlâ devam ediyor, aradım kızdım artık,

"depremde kullanmadığım internete para kesmişsiniz hâlâ oyalıyorsunuz ayıptır, 3 ay benden ne için fatura kestiniz?"

-Modemde elektrik varmış ama

"bir bakın internet kullanımı yapmış mıyız"

-kullanım olup olmaması bizim için önemli değil modeme internet gelmiş biz de normal olarak faturamızı kesmişiz. vb.

ya hu modeme nasıl internet gelmiş, o gün gelmişse bugün neden yok, internet de yokmuş madem modeme elektrik gelse bana ne, dalga mı geçiyorsunuz siz...

-otomatik ödeme olduğu için yardımcı olamam, ödemeleri almışız bir kere.

iptal edin lanet olsun dedim, bu sefer de size indirim yapacağız hat gelince dediler.

peki tamam öyle olsun bana indirim yapın hat gelince, bekliyorum.

Gel zaman git zaman yalan olmasın 3,4 ay daha internet yok ortada. Bir gün geliyor internet, 20 gün yok, 3 gün geliyor 3 haffta yok. O geldiğin günler de adına geldi denirse. 3 mbit hız falan yani.

O sıra ben depremden sonra yaşadığım ilde ağır bir kaza geçirdim (evet hayat işte, iki depremde bina içerisinden yara almadan çıktım, kaçıp gittiğim yerde kaza geçirdim...) ve bakıma muhtaç olduğum için memlekete döndüm. Eylül ayındayız ve internet hâlâ yok. EVET YANLIŞ DUYMADINIZ ŞUBAT AYINDAN BERİ PARA ÖDÜYORUM EYLÜL AYINDAYIZ VE İNTERNET YOK.

Mal mısın neden iptal etmiyorsun diyebilirsiniz. İptal etmek için arıyorum. İnternet gelince indirim yapacağız diyorlar. Yani iptal edersem ödediğim faturalar tamamen boşa gidecek diye çok diretmiyorum. Bugün yarın gelecek ne de olsa diye bekliyorum... O sıra zaman zaman mesaj da geliyor, arama da geliyor çalışma var internet gelecek vs diye.

Telefon görüşmelerinde güler yüzümü, üslubumu kaybetmemeye çalışıyorum, zaman zaman kavga kıyamet de oluyor. Çözemiyoruz olayı.

Bir gün ansızın bir telefon. İplerin tamamen koptuğu nokta, ne deseler beğenirsiniz?..

-Bölgenizdeki altyapı sorunları çözülemiyor, artık servis sağlayamayacağız, aboneliğinizi kapatıyoruz...

Ya sabır ya sabır ya sabır. Ulan karşındaki bir şirket. Bir insan değil ki o yatalak halimde beni götürün şunların yüzüne tüküreyim diyeyim.

Bana hiçbir geri ödeme yapmadan bu hareketi yapınca (Sanırım toplam 7 ay vermedikleri hizmete ücret ödedim.) Bilecik ilindeki internetimi de kapatın deyip faturasını ödemedim. (İki ya da üç fatura + modemleri var yani bende.) Hırsımı bu şekilde alayım istedim. Toplamda hâlâ ben zarardayım ama şerrine lanet elimden ne gelir ki bunca sıkıntının içerisinde, bari böyle yapayım dedim.

Sonra beni aramaya başladılar işte. Borcunu öde diye. Ağlamalı sinir krizleri ile, "abi siz rahatsız mısınız, sizin bana borcunuz var, beni resmen dolandırdınız" diyorum. Yok borcunu öde seni dava ederiz falan.

Velhasıl çok uzattım yine. Dün avukat aradı. Kesinleşmiş icram var. 1600 lira borcun var diyorlardı. O da olmuş bana 4k. Ne yapacağımı şaşırdım, İstanbul'dayım şu an. Merkezleri de burada değilmiş. Muhatabım da yok yani.

Mail atacağım daha sonra bakalım ciddiye alacaklar mı. O parayı mecbur yatıracağım öyle görünüyor fakat bunlardan nasıl çıkartacağım onu bilmiyorum. Dava mava uzun iş. Ses kayıtları zaten bu adamların elinde. Benim elimde sadece bir kayıt var. Adam kendi alehine kaydı vermez heralde mahkemeye. Bir de faturasını ödemediğim internet başka adres olunca deniz bulanıyor. Uğraş ki yediğin kazığı anlatabilesin...

Var mı bir tavsiyeniz, İstanbul'da muhatabı var mıdır bu şirketin?

Benim mücadelem 1600 lira ya da 4000 lira değil dostlarım. Benim mücadelem hak mücadelesi, koca koca şirketlerin depremzede bir garibanın cebine göz dikmeleri, insanı, hakkı, vicdanı, hukuku hiçe saymaları. Yaptıkları hatayı, yanlışı kabul etsinler. O parayı bağış yapıp bana ulaşsınlar vallahi o yeter. Bu şekilde olmaz ama. Olmaz.

Ayrıca aracımın sağ sol kapılarına şu etiketi yaptıracağım. Hiçbir şey yapmamaktan iyidir?..

İstanbul sokaklarında gezerken iki kişi şunu çekip paylaşsa, sosyal medyaya atsa kârdır, varsa namuslu bir yöneticileri görse ve olayın ardını araştırsa vs vs. Benim için büyük bir başarı ve mutluluktur.

Buraya kadar okuyan kişilere ayrıca teşekkür ediyorum.

• Netspeed taahütsüz hizmet veren bir firma. Size hizmet sağlamamışlarsa aboneliği iptal ettirmeniz veya taşımanız gerekirdi. Deprem bölgesinde ücretsiz hat dondurma kampanyaları yapılmıştı o firmalardan birine geçiş yapabilirdiniz.

Hat dondurma veya iptali yapmamışsanız firmalar size fatura kesmeye devam eder. Ancak hizmet alamadığınızı kanıtlarsanız ödemiş olduğunuz faturaların iadesini de alabilirsiniz. Çok geç kalmışsınız iptal ettirmekte, hat açma / kapama bedelleri ile birlikte icraya düşebilir malesef bu şekilde birikmiş borçlarınız.

• İlk gönderide belirttiğim gibi. Bugün yarın gelecek dedikleri için iptal talebim gecikti. Detayları bilmesem de dondurma benzeri hizmet verildiğini de duymuştum.

Fakat bu teferruatlara girecek olursak hırsızın hiç mi suçu yok deyimine döner iş. Bıçak çekip paramızı alan insanın da elini tutup bıçağı savurup kaçabiliyoruz fakat her insanın becerisi, aklı, şansı, kaderi aynı seyretmiyor. Bıçak çekeni savuşturamamış olmak benim suçum değil.

Karşı dava açmayı düşünüyorum. Davada delil olarak ne sunacağım aklımı kurcalayan daha çok o. Benim internetimin bağlı olduğu portun kullanım verileri eğer devletin elinden geçiyorsa oradan haklı olduğum anlaşılır sanıyorum. Ses kayıtlarını saklama yükümlülükleri nedir acaba bilen var mı? Eğer her görüşmemizdeki ses kayıtlarını çıkartırlarsa oradan da haklılığım çıkar hatta yıpranma olarak manevi tazminat + küfürsüz konuştuğum için değerli vatandaş ödülü bile verirler sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.