Şimdi Ara

Son kez Denizli-İzmir Yakıt verileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Denizliye geçici mezuniyet belgemi almak için günü birlik git gel yaptım. Giderken acil işlerim olduğundan dolayı yakıt tüketimi kavramını bir kenara bırakarak denizliye gittiğimde ortalamam 7,5lt'idi.

İşlerimi bitirdikten sonra zamanımda olduğundan gelirken son kez tasarruflu gitme şansımı geri tepmedim. Hem forum.donanımada bir başlık açarak bilgi paylaşımı yapmak istedim.

Güzergahım Denizli-Nazilli-Aydın-Otobandan İzmir.

* Sırf inat olsun diye gelirken kaç tane kırmızı ışık oldugunu saydıgımda yüzümün şekli şemali değişti.

38 tane trafik ışığı denizli-izmir arasında vardı.

Telefonum el yapımı oldugundan (made in china) Fotograf kalitesi pek iyi değil ama yinede anlaşılıyor.

Başlangıçta Denizli funotonun orada tüm verileri sıfırladım ve yola koyuldum.

19km sonra ortalama veri.

Nazilliyi biraz geçtikten sonraki durum (farları kapatınca yol bilgisayarı ekranı parladı)

Eve geldiğimde ve kontağı kapattığımdaki son durum.

Durum böyle arkadaşlar ama aracım 45bin bakımına girmiş ve ben bu seyahati bakımdan sonra yapmış olsaydım. En azından 3,4lt civarına düşebilirdim diyorum.

Otobandada kamyoncular saolsunlar 90km falan dinlemiyorlar allah ne verdiyse 100-100km yardırıyorlar.

Buda aracıma nazar boncuğu olsun. Maşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanttnc -- 19 Temmuz 2008; 21:47:20 >

• güzel değerler.opel i özellikle corsa ve astra yı herzaman sevmişimdir.
  • Bu kadar düşük tüketim değerleri bizi bozar
    Koyma şunları ikide bir önümüze
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Bu kadar düşük tüketim değerleri bizi bozar
    Koyma şunları ikide bir önümüze

Valla ya. Moralim bozuluyo arkadaş.

Okan abi rekorumun fotoğrafını koydurtma bana bak.
  • Hangi hız ve viteste gidiyorsunuz?
  • Aynı motoru bende kullanıyorum ama ben böyle sabit bi hız değilde dip gazla gidiyorum allah ne verdiyse köklüyorum ortalama 6lt yakıyo. Bazen bursadan kumlaya gidiyorum çoğu yolu bayır aşağı gittiğim için yine dip gaz gitsemde 4.5 lt yakıt ortalaması var. Yakıt durumu yola göre değişiyo. Belkide inanmıcaksınız ıspartadan antalyaya kadar ortalama 2.5lt yakıt ortalamasıyla gitmiştim. O yolu bilenler bilir.
  • İstanbulda yaşayan birisi olarak bakıp iç geçirmekten başka hiçbirşey yapamam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mersin nasıl bir şehir ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @Ünal

Rekorunu opel sayfasında gördüm merak etme. Vallaha bu son seyahat değerlerim opelle yapmıyacağım artık. İspatladım herşeyi.

Sıra touareg , a6'ya geldi bakam onlar neler yapacaklar.

@sezgintr

Ben astrayla dip gaz gittim ve ortalamam 7.5lt çıktı. Tabiri caizse allah ne verdiyse bastım.

2,5lt konusuna gelince malesef benim gibi fotograf çekip bir başlık açmadığınız sürece benim için imkansız değerler olacak.

@cukurtos

5. viteste genellikle 84km hız civarında devir olarakta 1850-1900dd arası gittim ama otobüsler ve kamyoncular yüzünden otobanda sıksık 100km hızlara çıktım.

• giderken kaç kez stop etti
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

giderken kaç kez stop etti

Cevap veriyorum 1 o da evin önüne gelip park ettiğim zaman.

Pazartesi veriyorum servise baksınlar neyi var neyi yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanttnc

quote:

nezaman buluşcaz uyuyan insan

napiosun bugun birde ev nerde senin yakınmıyz bakem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 20 Temmuz 2008; 15:47:52 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: okanttnc

quote:

nezaman buluşcaz uyuyan insan

napiosun bugun birde ev nerde senin yakınmıyz bakem

Pm attım.

Forum bornava bana uyar.

• denzli izmr araısnda mekk dokuyorum aradaa özel araçla git,demiyorum araç verilmio (bbam wwwermio şirketin die:)
    hep otobüs hep otobüüss

fazla yorum yapamıcaam denzliyi gördm grdim (bi denzlili olarak)

bol tasarruflaarr 3000 dewrde tutun 90a kilitleyynn her zamn işe yarıooo azcıkda olsa tasarrufu oluooo:))
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sezgintr

Aynı motoru bende kullanıyorum ama ben böyle sabit bi hız değilde dip gazla gidiyorum allah ne verdiyse köklüyorum ortalama 6lt yakıyo. Bazen bursadan kumlaya gidiyorum çoğu yolu bayır aşağı gittiğim için yine dip gaz gitsemde 4.5 lt yakıt ortalaması var. Yakıt durumu yola göre değişiyo. Belkide inanmıcaksınız ıspartadan antalyaya kadar ortalama 2.5lt yakıt ortalamasıyla gitmiştim. O yolu bilenler bilir.

hocam ısparta-antalya arası devamlı iniş
    ters istikamettede aynı değeri yakalayabilirmisiniz?

ben ıspartalıyım
    o yolu çok kullandım
  • güzel degerler bizim benzinli astralar anca 8 lt yi görüyor ortalamada
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

güzel degerler bizim benzinli astralar anca 8 lt yi görüyor ortalamada

Aynı yolu aynı şekilde gitse benzinli Astra da 6 lt.nin altına inebilir, maharet gaza basmadan gidebilmek.

Bende Honda City otomatik varken otoban ağırlıklı İstanbul kullanımında bir depoyu 5.9 lt ortalama ile bitirmiştim. Kendi rekorumdu çünkü arada deneme amaçlı olarak ekonomik sürüş yapardım ama bunlar hep sabrımın sınırına kadar olurdu ancak bir seferinde inat etmiş ve bütün depoyu bitirene kadar hiç basmamıştım. Sonuçta 42 lt.lik depoyla 750 km.ye yaklaştım. Rampaların yoğun olmadığı otoban yolculuğunda 5 lt.nin altına inmek de gayet mümkündü.

Bu arada mesaj konusunu atlamayalım; değerler cidden harika. Asıl önemli nokta ise ekonomik ve anti-ekonomik sürüş arasındaki tüketim farkı. İki kattan bile fazla tüketim, asıl tasarrufu aracın değil sürücünün yaptığını gösteriyor. Burada zaman zaman yazılan düşük tüketim değerlerine itiraz eden ve hatta yazanları yalancılıkla itham eden arkadaşların sorunu kendilerinde aramaları gerektiğine dair güzel bir delil olmuş bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: giza

quote:

Orjinalden alıntı: Sezgintr

Aynı motoru bende kullanıyorum ama ben böyle sabit bi hız değilde dip gazla gidiyorum allah ne verdiyse köklüyorum ortalama 6lt yakıyo. Bazen bursadan kumlaya gidiyorum çoğu yolu bayır aşağı gittiğim için yine dip gaz gitsemde 4.5 lt yakıt ortalaması var. Yakıt durumu yola göre değişiyo. Belkide inanmıcaksınız ıspartadan antalyaya kadar ortalama 2.5lt yakıt ortalamasıyla gitmiştim. O yolu bilenler bilir.

hocam ısparta-antalya arası devamlı iniş
    ters istikamettede aynı değeri yakalayabilirmisiniz?

ben ıspartalıyım
    o yolu çok kullandım

Dönüşü hiç sorma anlık yakıt tüketimi 10 ltden aşağı inmedi hiç bazen gazdan ayağımı çektim tabi yani ortalama 8lt filan dönüş için ortalama yakmıştır. Bende sürekli bursadan kumlaya gidiyorum giderken ortalama 4.5lt dönüş 7-7.5lt. Yakıt tüketimi yola göre değişiyo mesela dün kumladaydım dönüş için bilgisayarı sıfırladım dürdane rampasında yol çalışması varmış 3km yolu hep yarım debriyaj çıktım klimamda açıktı camı açamıyorum kamyon egsozundan boğulucaktım neyse 3km yolu 45dkda çıktım eve bi geldim yakıt tüketimi 9lt gösteriyo.

• Şehiriçi ort kaç oluyor genelde?
  • Benim şehiriçi dikkatli kullanımda 5.5 biraz hızlı kullanımda 6.5 oluyo. Tabi klimam sürekli açık yazın serin, kışında camlarda buğu yapmasın diye kapatmıyorum.
  • süper valla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.