Şimdi Ara

Son kullanici icin kactane bsd turevi var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşla yanlışım varsa düzeltin ben mac os u Unix türevi olarak biliyorum o yüzdende konuyu buraya açtım freebsd türevleri olarak son kullanıcı için (yani benim gibi normal bir masaüstü PC veya dizüstü PC lere kurmak için,) ben 2 adet işletim sistemi biliyorum biri trueos eski adıyla (pcbsd) diğeri ise ghost bsd bu saydıklarım haricinde başka freebsd türevi varmı şunu da eklemek istiyorum open bsd. Enderbsd.vs son kullanıcı için uygun olmayan türevleri biliyorum bunlar server tabanlı güvenlik amaçlı işletim sistemi ben bunlar haricinde normal PC ye kurulan bir işletim sistemi varmı onu öğrenmek istiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• uisik34 kullanıcısına yanıt
    Harika bir kaynak teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deneyimli kullanıcı Mac'e geçiyor: Ne öğrenmem gerekiyor? Ve nerede bulabilirim?
    Windows 10 dizüstü bilgisayardan MacBook Pro'ya (13 inç) geçiyorum. Daha önce Mac OS'yi hiç kullanmadım ve bir Mac'in iç işleyişi hakkında temelde sıfır bilgim var. Kendimi deneyimli bir kullanıcı olarak görüyorum (programcı olarak çalışıyordum, vb.).

Her ne kadar ben sadece yaparak çok şey öğreneceğime inanıyorum, muhtemelen biraz okumak faydalı olacaktır. Birincisi, temel işlemlere (örneğin, bir sabit sürücünün ne olduğunu okumak istemiyorum) küçümsemeyen bir giriş yapmak hoş olurdu. İkinci olarak, Mac platformunun teknik detayları hakkında daha ayrıntılı bir tartışma.

Benim için herhangi bir kitap tavsiyen var mı? Ya da iyi çevrimiçi kaynaklar? (Belki eğitim videoları.) Ve benim gibi biri başka neye bakmalı?inro.in/lucky-patcher inro.in/9apps inro.in/vidmate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshbarnes -- 18 Aralık 2018; 21:50:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joshbarnes

Deneyimli kullanıcı Mac'e geçiyor: Ne öğrenmem gerekiyor? Ve nerede bulabilirim?
    Windows 10 dizüstü bilgisayardan MacBook Pro'ya (13 inç) geçiyorum. Daha önce Mac OS'yi hiç kullanmadım ve bir Mac'in iç işleyişi hakkında temelde sıfır bilgim var. Kendimi deneyimli bir kullanıcı olarak görüyorum (programcı olarak çalışıyordum, vb.).

Her ne kadar ben sadece yaparak çok şey öğreneceğime inanıyorum, muhtemelen biraz okumak faydalı olacaktır. Birincisi, temel işlemlere (örneğin, bir sabit sürücünün ne olduğunu okumak istemiyorum) küçümsemeyen bir giriş yapmak hoş olurdu. İkinci olarak, Mac platformunun teknik detayları hakkında daha ayrıntılı bir tartışma.

Benim için herhangi bir kitap tavsiyen var mı? Ya da iyi çevrimiçi kaynaklar? (Belki eğitim videoları.) Ve benim gibi biri başka neye bakmalı?inro.in/lucky-patcher inro.in/9apps inro.in/vidmate
    http://iphoneparadise.com/2018/09/07/experienced-user-switching-to-mac-what-do-i-need-to-learn-and-where-do-i-find-it/

linkini kopyalayıp cevirip buraya yapıştırmanın mantığı nedir?

Tüm mesajların böyle bomboş ceviri mesajjı ve hepsi de Mac konularında.

Mac haricinde kirletecek başka konu bulamadın mı lan?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• FreeBSD haricinde NetBSD ve OpenBSD var fakat bunlardan ilki daha cok BSD geliştirme amaçlı yani bir bilgisayarda kullanmaktan cok program paketlerini denemek, geliştirmek amaçlı. İkincisi (OpenBSD) bilgisayarlarda kullanılıyor fakat daha cok güvenlik amaçlı. Örneğin LibreSSL (OpenSSL'e özdeş fakat cok daha verimli çalışan versiyonu) OpenSSH (ssh'nin en yaygın implementasyonu) ve PF ( packet filter firewall) projeleri hep birer OpenBSD projesidir ve bu 3 programı Mac sunucumda kullanıyorum.

Onlar dışında PC-BSD, Desktop BSD ve Dragonfly BSD de var. BSD router ve firewall cihazlarda firmware olarak da kullanılıyor.

Not: yukarda joshbarnes rumuzlu kişi Mac konularına spam / flooder tarzı mesajlar gönderiyor. Hemen hemen tüm mesajları öyle. Dolayısıyla onun mesajlarını gördüğünüz yerde şikayet ediniz, silinsin. Forumda takip ettiğim bir Mac bölümü var, tam o da bölüme dadanmış başka bölüm yokmuş gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MacOS Unix değil Darwin/XNU çekirdeğini kullanmakta. Yani diğerlerinden tam bağımsız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.