Şimdi Ara

Son Perde Ekran Kartı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1 aydır siz arkadaşlarımın tavsiye ve önerileriyle toplamaya çalıştığım bilgisayarımda, geriye son parça olan EKRAN KARTI kaldı.

Sistemimi genel olarak yazacak olursak;

INTEL Core i5 3570K Soket 1155 3,4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

MSI Z77A-GD55 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

CORSAIR Obsidian Series® 550D Mid-Tower Case Quiet Case

Seasonic M12II 80+ Plus Bronze 850W Aktif PFC Modüler Güç Kaynağı

Görüldüğü üzere tek ve önemli eksik olan EKRAN KARTI kaldı. Ekran kartını şu an itibariyle EXA'dan alma ihtimalim oluştu. Daha önce birkaç defada belirttiğim gibi HD7850 düşündüğüm en kuvvetli seçenek şu anda!
    7850'de indirim olacağı konusu açıldı forumda ama bu indirimin TR'ye yansıyıp yansımayacağı da garanti değil malesef!! Yine bunun haricinde bir ekran kartı tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle beklerim!!

EXA'dan mevcut 3 seçenek var şu anda;

Sapphire HD7850 2GB 256Bit GDDR5 16X ->http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari_kategorisinde/sapphire_hd7850-334-18213.html

Sapphire HD7850 OC 2GB 256Bit GDDR5 16X ->http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari_kategorisinde/sapphire_hd7850-334-18214.html

Asus VGA HD7850-DC2 2 GB 256Bit GDDR5 16X ->http://www.exa.com.tr/asus/ekran_kartlari_kategorisinde/asus_vga-334-17921.html

Sizce bu sisteme hangi kartı almalıyım?!?

• O sisteme Gtx 670 cok iyi olur hocam eger bütceniz yeterli ise,ama yok bi karta o kadar vermem derseniz 7850 tam F/P ürünüdür,kendim de Sapphire 7850 OC kullaniyorum cok iyi bir kart.. Yanliz verdiginiz linkteki fiyatlar cidden cok cok yüksek,kaldi ki bu kartlar su anda indirimli satiliyor burda(Avrupa'da yasiyorum) 200 Euro'ya OC versiyonu satiliyor,234 Euro'ya ise HD 7870..

Bence ordan almayin biraz bekleyin mutlaka indirime girecektir,bekleyemem derseniz de ordan almayin fiyat yüksek gibi geldi bana.. Dedigim gibi GTX 670 lokum gibi olur o sisteme..
  • sapp veya asus alabılırsınız.ıkısıde ıyıdır..dırek subeden alacaksanız muhakkak pazarlık yapın..sıze tavsıyem vatanın ındırımını beklemenız.%25 ındırım ıle baya uygun fıyata alabılırsınız.gtx660tı bıle 670 tl ye dusmustu..7850 de 530 tl dı sanırım.
  • Şu an eksenden peşin 730tl ye gtx660 ti alınabiliyor. Bu kart HD7870 ten daha iyi durumda. Alabilirseniz o kartı alın derim.
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/zotac-geforce-gtx660-ti-premium-pack-2gb-gddr5-192-bit-ekran-karti.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: yursey00

O sisteme Gtx 670 cok iyi olur hocam eger bütceniz yeterli ise,ama yok bi karta o kadar vermem derseniz 7850 tam F/P ürünüdür,kendim de Sapphire 7850 OC kullaniyorum cok iyi bir kart.. Yanliz verdiginiz linkteki fiyatlar cidden cok cok yüksek,kaldi ki bu kartlar su anda indirimli satiliyor burda(Avrupa'da yasiyorum) 200 Euro'ya OC versiyonu satiliyor,234 Euro'ya ise HD 7870..

Bence ordan almayin biraz bekleyin mutlaka indirime girecektir,bekleyemem derseniz de ordan almayin fiyat yüksek gibi geldi bana.. Dedigim gibi GTX 670 lokum gibi olur o sisteme..

Hocam benimde bu sisteme düşündüğüm kart açık ara GTX670 ama cidden çok yüksek fiyatı var!!

Exa'dan bu fiyatlara almayacağım, EXA'dan ürün getirten firmaya mevcut 2004 model kasamı içeriğiyle beraber verip az da olsa fiyattan düşüreceğim!!

Ama dediğim gibi çok çok acelem yok, yani belirli bir süre bekleyebilirim ama diğer parçaları almışken ekran kartı için çok fazla beklemek nereye kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Şu an eksenden peşin 730tl ye gtx660 ti alınabiliyor. Bu kart HD7870 ten daha iyi durumda. Alabilirseniz o kartı alın derim.
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/zotac-geforce-gtx660-ti-premium-pack-2gb-gddr5-192-bit-ekran-karti.aspx

Tavsiye icin tskler fakat 660 TI 'ye 730 TL vermektense 100-150 TL daha verip 670 almak daha mantıklı seçenek gibi gözüküyor sanki, ama tabi yanlışta düşünüyor olabilirim!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuytu -- 27 Ağustos 2012; 19:24:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

sapp veya asus alabılırsınız.ıkısıde ıyıdır..dırek subeden alacaksanız muhakkak pazarlık yapın..sıze tavsıyem vatanın ındırımını beklemenız.%25 ındırım ıle baya uygun fıyata alabılırsınız.gtx660tı bıle 670 tl ye dusmustu..7850 de 530 tl dı sanırım.

7850 530 TL ama bonser hocam sizde biliyorsunuz ki VATAN'da uzunca süredir 7850 stoklarda yok :)

Acaba diyorum Vatan stoğuna yeni girecek olan 7850'ler yurt dışındaki gibi indirimli fiyatlardan mı gelecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuytu

quote:

Şu an eksenden peşin 730tl ye gtx660 ti alınabiliyor. Bu kart HD7870 ten daha iyi durumda. Alabilirseniz o kartı alın derim.

Tavsiye icin tskler fakat 660 TI 'ye 730 TL vermektense 100-150 TL daha verip 670 almak daha mantıklı seçenek gibi gözüküyor sanki, ama tabi yanlışta düşünüyor olabilirim!!

keşke 100-150tl olsa En az 230tl vermeniz lazım o da dandik bir pcb için. 3X WF için 270tl gözden çıkarılmalı. 2. else başka tabi.
    Her halükarda olay siz de bitiyor. Testler ve performans değerleri ortada. Ben gtx660 Ti bakmanızı öneririm. Yazdıklarınız arasından ise Asus 3yıl garantili oluşu nedeniyle tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 27 Ağustos 2012; 19:38:15 >

• quote:

quote:

quote:

keşke 100-150tl olsa En az 230tl vermeniz lazım o da dandik bir pcb için. 3X WF için 270tl gözden çıkarılmalı. 2. else başka tabi.
    Her halükarda olay siz de bitiyor. Testler ve performans değerleri ortada. Ben gtx660 Ti bakmanızı öneririm. Yazdıklarınız arasından ise Asus 3yıl garantili oluşu nedeniyle tercih edilebilir.

Anladım hocam, söylediğim gibi çok fazla bilgi sahibi birisi değilim itiraf etmek gerekirse!

Ama bu 660Tİ ile 670 kıyaslamanızda tartışmaya açık bir konu gibi (iyi yönde) duruyor

O zaman VATAN indirimindeki 660 Tİ'yi de seçenekler arasına koyabiliriz

Fakat 660 Tİ yeni çıkması sebebiyle, yakın gelecekte indirime gitme olasılığı yüksek değil mi??

• hd7870'te 730tl civarına bulunuyor ve gtx660ti de bu kartan iyi. Aynı fiyat civarına satılıpta daha iyi bir kart bir bakımdan yani. Pek indirim olacakmış gibi gelmiyor bana. Bilmiyorum belli olmaz. Kartların fiyatları olması gerekenden daha yüksek. Bu kartların en azından 500tl olmaları gerek ancak durum vahim performansa göre fiyat politikası var bana göre. Gtx660 Ti iyi bir seçenek.
  • quote:

+1 hocam. Bütçenizi bilemeyeceğim ama 7850 bu sisteme yakışmaz. işlemciyi düşürün gerekirse ama ekran kartına yüklenin. Vatan'ın bir sonraki yüzde25'ini bekleyip 670TL'ye 660Ti'yi almakta fayda var

Dediğim gibi gerekirse işlemciyi düşük alın ama ekran kartını yükseltin

Monitörünüzden hiç bahsetmemişsiniz. Onun çözünürlüğü de önemli.

• Eğer %25 vatan efsanesinden 670.-tl ye gtx660 ti alabilme şansı varsa alınır..normal liste fiyatları yüksek mesela exa da 817.-tl ama HD7850 alırım dersen exa dan Asus alınır 636.-tl ye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commodore_64_ -- 28 Ağustos 2012; 1:14:31 >
  • sistemin güzel dostum.
  • sisteme laf yok ama ekran kartı asus gtx670 dc II top modelini almalısınız hocam. bu sisteme böyle bir ekran kartı yakışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

sisteme laf yok ama ekran kartı asus gtx670 dc II top modelini almalısınız hocam. bu sisteme böyle bir ekran kartı yakışır.

GTX670 dediğim gibi benimde ilk sıraya koyduğum kart ama fiyatı :(

Sanırım biraz beklemem gerekecek, yani iyisi olsun geç olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dragon_

Eğer %25 vatan efsanesinden 670.-tl ye gtx660 ti alabilme şansı varsa alınır..normal liste fiyatları yüksek mesela exa da 817.-tl ama HD7850 alırım dersen exa dan Asus alınır 636.-tl ye..

Tşkler yorum için. Yalnız 660 Tİ'yi öneren arkadaşlar pek modelleri arasında tercih bildirmiyor.

Yani 660Tİ olsunda modeli farketmez mi demek bu?!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuytu -- 28 Ağustos 2012; 6:08:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S©o®PioN06

sistemin güzel dostum.

Tşkler dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni
    Bütçenizi bilemeyeceğim ama 7850 bu sisteme yakışmaz. işlemciyi düşürün gerekirse ama ekran kartına yüklenin. Vatan'ın bir sonraki yüzde25'ini bekleyip 670TL'ye 660Ti'yi almakta fayda var

Dediğim gibi gerekirse işlemciyi düşük alın ama ekran kartını yükseltin

Monitörünüzden hiç bahsetmemişsiniz. Onun çözünürlüğü de önemli.

Bu sistem alınmış durumda hocam, mevcutlar arasında değişiklik imkanım yok

Monitörümü geçen yıl almıştım, onu da yazayım:

"Samsung B2430H LCD Monitör"

Size de sorayım: 660Tİ'nin modelleri arasında tercih belirtmemişsiniz, en ucuzunu mu tercih etmeli??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuytu -- 28 Ağustos 2012; 6:16:29 >

• quote:

Size de sorayım: 660Tİ'nin modelleri arasında tercih belirtmemişsiniz, en ucuzunu mu tercih etmeli??

Şu an ki piyasada model seçme şansınız pek yok hocam
  • Sapphire 7850 OC veya Asus DCII'den içinize sineni alın. Bu ikisi muadil kartlar çünkü.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.