Şimdi Ara

sonax uygulama merkezi açmayı düşünüyorum ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam beyler .askerden gelince sonax açmayı düşünüyorum araba delisiyim işim arabalarla olsun istiyorum ama yapabilcekmiyim ailem kirayı işçi maaşlarını çıkaramazsın diyor .hevesimi kırıyor bi tane sonax sahibiyle konuştum 25-30 bin kazanıyoruz dedi tabi kira vs masraflar dağil elde 5 bin kalır gibi ,sizce napmalıyım sorumlu biriyim yani müşteri memnuniyetim ve yapılan işler %100 iyi olucaktır .

• uygun yer ve imkanlar dahilinde yapılabilir...peki sonax franchising usulümü işletiliyor. yani sonax merkeze belli dönem ve sürede ödeme yapılıyor mu? bunun için elemanların falan eğitimi ve ürünlerin nasıl kullanılacağı ile ilgili eğitimin sonax tarafından verilmesi gerekir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hernan77 -- 15 Ağustos 2010; 22:24:52 >
  • ilk başta sonax a belli bir miktar para veriliyor 50 bin dolar kadar .bir daha para verme gibi bir durum ortadan kalkıyor bu paranın içinde elamanların eğitimi yemek ve otel masraflarını sonax karşılıyor 300 araçlık için ürün ve elemanların kıyafetleri makinalar vs bu paranın içinde
  • şu kardeşinize bir fikir allah rızası için
  • neden kavga dövüş olsun ki mesela cam filmi çektik beğenmedi tartışma çıktı söktürtür yenisini karşılıksız yaptırtırım .hem müşteri memnuniyeti hemde reklamım olur .dediğim gibi sorumluluk sahibiyim bunu bana başkalarıda der sonuna kadar güveniyorum kendime
  • iyi bir maliyet analizi yapmanız gerekir. ilk 6 ayı planlamalısınız. 50 bin sonaxa verilecekse ilk etapta bununla beraber mekan kirası, ayrıntısını bilmiyorum ama kullanılacak ekipman var mı, bunların maaliyeti, ilk etapta enaz kaç tane eleman çalıştırılır bunların maaliyeti, ve işler rayına girene kadar cepten ne kadar gider bunun hesabı yapılmalı. 100 binin üstünde bir bütçe gerekir diye düşünüyorum.
  • her meslek gurubunda ve işte mutlaka memnuniyetsiz müşteri olacaktır, işin olumsuzlukları olabilir ama işini seven birisi ki arkadaşta sevdiğini söylüyor bunun üstesinden gelir...bence problem değil.
    quote:

Orijinalden alıntı: A Hero

Arkadaşım iş iyi gibi ama bu işi gerçekten yapabilecek misin ? Kendine sonuna kadar güveniyor musun ? Şimdi kardeşim seninle açık konuşuyum . Bir müşteri olacak müessesenden mutlu ayrılacak diğeri olacak sana demediğini bırakmayıp kavga dövüşle belki de çıkıp gidecek . İş böyle olunca kendine sorman lazım . Gerçekten kaldırır mıyım ? Eğer açarsam sonradan pişman olur muyum diye . Eğer kendine güveniyorsan yeteri kadar sabırlı ve dayanıklıysan . Neden olmasın . Bizede hayırlı olsun demek düşer . Hatta bir baklava alıp geliriz

• Kilitlensin..
  • İş çıkmaz burdan.
  • Hiç bulaşma derim...

Sonax vs.nin güzel para kazanma dönemleri eskidendi. Artık yetkili servislerin içinde uygulama merkezleri açıldığı için müşteriler buralara kayıyor.

Bu uygulamalarda en güzel para sıfır otomobillerden kazanılır.
    Satış temsilcisi, aracı satarken promosyon olarak servis bünyesinde boya koruma uygulamasını hediye ediveriyor, sıkışırsa cam filmini bile hediye ediyor veya maliyetine satıyor.

Kullanılmış otomobillerde ise, adam servise bakıma getiriyor, bu arada servisteki görevli aracı teslim alırken detaylı temizliğe ikna ediyor, veya boya korumaya.

Yani sadece bilinçli olarak SONAX'a gelecek araç sahipleri geliyor.

Galericiler ile çalışmak zor, çok detay isterler, sanki çok para vermişler gibi...

Boş oturacağınız günler olacak, özellikle kış aylarında...
    İnsanlarla uğraşmak zordur. herkesi memnun edemezsiniz.

Özetle tavsiye etmem.

• yerine bağlı adanadaki sonax iyi çalışıyor 2. şubeyide açtı
  • diğer arkadaşların dediği gibi bir çok kriteri ele almalısınız,

Öncelikle açacağınız yerde böyle bir yere talep var mı? etrafınızda size rakip olabilecek başka bir yer var mı bunlar öncelikli olarak araştırılması gereken şeyler,

Maliyet konusuda çok önemli, kira, elektrik, su maliyetlerinin yanında işçi ücretleri dikkate alınmalı, asgeri ücretten işçi çalıştırırım diye hesaplıyor olabilirsiniz ama bu gün sigortalı bir işçinin iş verene maliyeti 1000 lira civarında, bu para cebinizden çıkacak artı iş yeri açtığınız ve sahibi olduğunuz için bağ kur primleri ödeyeceksiniz,

işçi ve bağkur maliyetleri için bir mali müşavirden yardım alabilirsiniz, çalıştırmak istediğiniz eleman sayısını ve ne kadar maaş vermeyi planladığınızı belirtin size toplam maliyeti hemen çıkartır,

Müşteri memnuniyetine önem veririm demişsiniz, cam filmi çekilde beğenmedi yenisini çekerim demişsiniz çok güzel

ama

bir cam filminden ne kadar kazanacaksınız, ikinci cam filmini çektiğiniz zaman ne kadar zarar edeceksiniz,

Bir çok kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor,

Bir arkadaşımın uzaktan akrabası Burger King olmayan bir şehre çok güzel bi yer açıyor, ama 3 ay içinde hem iş yerini kapatıyor hemde çok büyük borç içine giriyor,

böyle bir yer neden iş yapmadı diye arkadaşla düşününce şunlar ortaya çıktı, daha doğrusu arkadaş kendisi söyledi,

Burger King açılan yerde buraya talep yok,

Şehir zaten küçük, halkın dışarda yemek yeme gibi bir alışkanlığı yok, genelde öğrenciler ve hafta sonu askerler yiyor ama Burger King den alınan en ucuz hamburgerin fiyatına dışarıda çok daha güzel yemek satan yerler var, oralar dururken Burger King e gelen olamamış,

Kısacası, Burger King e talebin olmadığı ve etrafında fiyat konusunda rekabet edmeyeceği yerlerin olması burger king in kapanmasına ve sahibinin büyük bir borç içinde kalmasına neden oldu

• diğer arkadaşların dediği gibi bir çok kriteri ele almalısınız,

Öncelikle açacağınız yerde böyle bir yere talep var mı? etrafınızda size rakip olabilecek başka bir yer var mı bunlar öncelikli olarak araştırılması gereken şeyler,

Maliyet konusuda çok önemli, kira, elektrik, su maliyetlerinin yanında işçi ücretleri dikkate alınmalı, asgeri ücretten işçi çalıştırırım diye hesaplıyor olabilirsiniz ama bu gün sigortalı bir işçinin iş verene maliyeti 1000 lira civarında, bu para cebinizden çıkacak artı iş yeri açtığınız ve sahibi olduğunuz için bağ kur primleri ödeyeceksiniz,

işçi ve bağkur maliyetleri için bir mali müşavirden yardım alabilirsiniz, çalıştırmak istediğiniz eleman sayısını ve ne kadar maaş vermeyi planladığınızı belirtin size toplam maliyeti hemen çıkartır,

Müşteri memnuniyetine önem veririm demişsiniz, cam filmi çekilde beğenmedi yenisini çekerim demişsiniz çok güzel

ama

bir cam filminden ne kadar kazanacaksınız, ikinci cam filmini çektiğiniz zaman ne kadar zarar edeceksiniz,

Bir çok kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor,

Bir arkadaşımın uzaktan akrabası Burger King olmayan bir şehre çok güzel bi yer açıyor, ama 3 ay içinde hem iş yerini kapatıyor hemde çok büyük borç içine giriyor,

böyle bir yer neden iş yapmadı diye arkadaşla düşününce şunlar ortaya çıktı, daha doğrusu arkadaş kendisi söyledi,

Burger King açılan yerde buraya talep yok,

Şehir zaten küçük, halkın dışarda yemek yeme gibi bir alışkanlığı yok, genelde öğrenciler ve hafta sonu askerler yiyor ama Burger King den alınan en ucuz hamburgerin fiyatına dışarıda çok daha güzel yemek satan yerler var, oralar dururken Burger King e gelen olamamış,

Kısacası, Burger King e talebin olmadığı ve etrafında fiyat konusunda rekabet edmeyeceği yerlerin olması burger king in kapanmasına ve sahibinin büyük bir borç içinde kalmasına neden oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.