Şimdi Ara

Söndürülen Işık: Hypatia Aysun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Hanımefendinin görüşlerini bu videodan öğrenebilirsiniz, herkesin aklında çoban mevzusu kalsa da aslında ne kadar dik duruş sahibi, fikir ve ahlak sahibi olduğu, popülizmden ve çıkarcı siyasetten uzak bir fikir geliştirdiğini görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Mandalorian -- 4 Nisan 2019; 20:16:11 >

• Kaçak elektrik, torpil, vakıflardan akıtılan paralar bunlar normal mi? Dilencilik yapmayacak çalışacak, eğer kazanamıyorsa neden kazanamadığını sorgulayacak. Kimse 8-9 çocuk yapıp bunun yükünü üzerime ya da üzerimize yıkamaz. 3-5 Milyon Suriyeli'nin yükü yine bu halkın üzerine yıkılamaz. Herkese çalıştığı kadar var. Aysun Kaya'nın fırsatı falan bilmem bu ülkenin nobel ödülü alan bilim adamı köyden çıkmış pekala bir sürü insan köyden çıkıp emekleriyle bir yere geliyor, bu bahane falan olamaz. Hiçbir şekilde hırsızlık, ahlaksızlık, birinin malını çalmak savunulamaz. Düşünce yapısı gibi bahaneler de pek mantıklı değil. Ot yetiştirmiyoruz.

Benden daha fazla çalışan, daha akıllı, daha faydalı insanlar benden daha çok kazanıp, daha iyi bir hayat yaşıyorlar. Helali hoş olsun.
  • Karşıdaki kadın ne kadar tiksinç

Lanetli seksenleri savunmak neyin kafası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Karşıdaki kadın ne kadar tiksinç

Lanetli seksenleri savunmak neyin kafası
    seksenlerin ürünü tıslamanı savunanlara da aynı şeyi söylüyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

seksenlerin ürünü tıslamanı savunanlara da aynı şeyi söylüyor musun?

Alıntıları Göster
    What did you say
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    erkek kadından üstün diyorum..
  • öyle bir konuşuyorki sanki ülkenin %50'si vergi kaçırıyor. çalışacak lafını kullanmak çok basit birşey. çalışmadığını nereden biliyorsun? vergi kaçıranları filan savunmuyorum ama aysun kayacının sahip olduğu fırsatlarla köylülerin fırsatları bir değil. ekonomik olarak düşünmemek gerekiyor sadece. aysun kayacının sahip olduğu bu düşünce yapısı bile bir köylüyle aynı ortamda oluşmadı.

ayrıca bunu savunanlar neden kendini en üstte görüyor? bu mantıkla baktığımızda senden daha çalışkan, daha akıllı, daha faydalı insanlarda var. ee ozaman elitizm'i , aristokrasiyi yüceltelim kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FF1B88FA0

öyle bir konuşuyorki sanki ülkenin %50'si vergi kaçırıyor. çalışacak lafını kullanmak çok basit birşey. çalışmadığını nereden biliyorsun? vergi kaçıranları filan savunmuyorum ama aysun kayacının sahip olduğu fırsatlarla köylülerin fırsatları bir değil. ekonomik olarak düşünmemek gerekiyor sadece. aysun kayacının sahip olduğu bu düşünce yapısı bile bir köylüyle aynı ortamda oluşmadı.

ayrıca bunu savunanlar neden kendini en üstte görüyor? bu mantıkla baktığımızda senden daha çalışkan, daha akıllı, daha faydalı insanlarda var. ee ozaman elitizm'i , aristokrasiyi yüceltelim kardeşim
    Kaçak elektrik, torpil, vakıflardan akıtılan paralar bunlar normal mi? Dilencilik yapmayacak çalışacak, eğer kazanamıyorsa neden kazanamadığını sorgulayacak. Kimse 8-9 çocuk yapıp bunun yükünü üzerime ya da üzerimize yıkamaz. 3-5 Milyon Suriyeli'nin yükü yine bu halkın üzerine yıkılamaz. Herkese çalıştığı kadar var. Aysun Kaya'nın fırsatı falan bilmem bu ülkenin nobel ödülü alan bilim adamı köyden çıkmış pekala bir sürü insan köyden çıkıp emekleriyle bir yere geliyor, bu bahane falan olamaz. Hiçbir şekilde hırsızlık, ahlaksızlık, birinin malını çalmak savunulamaz. Düşünce yapısı gibi bahaneler de pek mantıklı değil. Ot yetiştirmiyoruz.

Benden daha fazla çalışan, daha akıllı, daha faydalı insanlar benden daha çok kazanıp, daha iyi bir hayat yaşıyorlar. Helali hoş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sami yusuf büyük sanatçı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kaçak elektrik, torpil, vakıflardan akıtılan paralar bunlar normal mi? Dilencilik yapmayacak çalışacak, eğer kazanamıyorsa neden kazanamadığını sorgulayacak. Kimse 8-9 çocuk yapıp bunun yükünü üzerime ya da üzerimize yıkamaz.

Vakıfla konunun ilişkisi ne alaka ya? Kaçak elektrik kullananın çalışmadığını nereden biliyorsun. Ülkede herkes dilencilik yapıyormuş gibi konuşmayın. Asıl sen 3-5 dilenciyi herkese yıkıyorsun, biz değil.

Sanane abi adamın 8-9 çocuk yapmasından. Baby boom diye bi faktör var. Git araştır oku neden 8-9 çocuk yapıyorlarmış. Her konuya yeterli bilginiz olmadan fikir belirtmeyin.

quote:

Aysun Kaya'nın fırsatı falan bilmem bu ülkenin nobel ödülü alan bilim adamı köyden çıkmış pekala bir sürü insan köyden çıkıp emekleriyle bir yere geliyor, bu bahane falan olamaz. Hiçbir şekilde hırsızlık, ahlaksızlık, birinin malını çalmak savunulamaz. Düşünce yapısı gibi bahaneler de pek mantıklı değil. Ot yetiştirmiyoruz
    .

Kardeş bahsettiğin adamın ailesi eğitime teşvik etmiş. Kimi ailede eğitimin "e"si geçmiyor. Çünkü kendi kendine yetemiyor çocuğunu çalıştırmak zorunda kalıyor. Çocuk eğitim diye birşey bilmiyor. Bunun günahı kimin? Kimse aynı fırsatlara sahip değil. Oturduğun yerden üstün körü analiz yapmaya kalkışma. Hiçbir şekilde hırsızlık ahlaksızlığı savunmuyorum. Ama mahallendeki, sokağındaki fakiri göz etmek, bir açın karnını doyurmak gibi sorumluluktan kaçarsan bunları da çekersin. Sen dilenciye gel kardeşim iş vereyim, gel kardeşim çay ısmarlayayım demek yerine tekme atıyorsan senle ben eşit değiliz diyorsan, daha çok ağlayacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF1B88FA0 -- 2 Nisan 2019; 18:9:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FF1B88FA0

quote:

Kaçak elektrik, torpil, vakıflardan akıtılan paralar bunlar normal mi? Dilencilik yapmayacak çalışacak, eğer kazanamıyorsa neden kazanamadığını sorgulayacak. Kimse 8-9 çocuk yapıp bunun yükünü üzerime ya da üzerimize yıkamaz.

Vakıfla konunun ilişkisi ne alaka ya? Kaçak elektrik kullananın çalışmadığını nereden biliyorsun. Ülkede herkes dilencilik yapıyormuş gibi konuşmayın. Asıl sen 3-5 dilenciyi herkese yıkıyorsun, biz değil.

Sanane abi adamın 8-9 çocuk yapmasından. Baby boom diye bi faktör var. Git araştır oku neden 8-9 çocuk yapıyorlarmış. Her konuya yeterli bilginiz olmadan fikir belirtmeyin.

quote:

Aysun Kaya'nın fırsatı falan bilmem bu ülkenin nobel ödülü alan bilim adamı köyden çıkmış pekala bir sürü insan köyden çıkıp emekleriyle bir yere geliyor, bu bahane falan olamaz. Hiçbir şekilde hırsızlık, ahlaksızlık, birinin malını çalmak savunulamaz. Düşünce yapısı gibi bahaneler de pek mantıklı değil. Ot yetiştirmiyoruz
    .

Kardeş bahsettiğin adamın ailesi eğitime teşvik etmiş. Kimi ailede eğitimin "e"si geçmiyor. Çünkü kendi kendine yetemiyor çocuğunu çalıştırmak zorunda kalıyor. Çocuk eğitim diye birşey bilmiyor. Bunun günahı kimin? Kimse aynı fırsatlara sahip değil. Oturduğun yerden üstün körü analiz yapmaya kalkışma. Hiçbir şekilde hırsızlık ahlaksızlığı savunmuyorum. Ama mahallendeki, sokağındaki fakiri göz etmek, bir açın karnını doyurmak gibi sorumluluktan kaçarsan bunları da çekersin. Sen dilenciye gel kardeşim iş vereyim, gel kardeşim çay ısmarlayayım demek yerine tekme atıyorsan senle ben eşit değiliz diyorsan, daha çok ağlayacaksınız
    Bu vakıf konusu farklı bir konu onu burada tartışmayacağım. Kaçak elektrik kullanan çalışıyorsa ödesin, elektrik çalmasın bu kadar basit. Hırsızlık yapmayacak. Dilenci zihniyet çok fazla.

8-9 Çocuk yapacak adamın cebinde parası olacak, eğer zenginse yapsın fakirse yük bindirmesin sırtımıza. Savaşta falan değiliz, nüfusa da ihtiyacımız yok.

Benim ailem beni çok mu eğitti, kendi çabamla bir yerlere gelebildim? Pekala bir sürü insan imam hatip okurken deist oluyor ya da muhafazar ailede büyüyüp ateist oluyor. Bin yıl öncesinde yaşamıyoruz artık. Doğduğumuz yer bir çok şeyi belirlese de ot değiliz her yerde farklı bir şekilde büyüyebiliyoruz. Sonradan eğitim alanlar hiç yok mu? Eğitim derken okulu mu yoksa başka bir şeyi mi kastediyoruz? Pekala eğitimsiz olup iş ile zengin olan da var. Hırsızlığı direk savunmasan bile iş oraya gidiyor, mahalledeki fakire yoksula yardım edelim zaten ama isteyen istediği miktarı yardım etsin. Tamamen gönüllük esası ile yapalım bunu. Beni zorlama ya da bir başkasını zorlama, ben içimden gelirse yardım edeyim. Şu sistem şuan bunu yapmıyor.

• Yahu bu saatten sonra 8-9 çocuk yapan yokki zaten. Yapanda zaten nüfusa ihtiyacım var diye yapmıyor. Sen beni ailemmi eğitti demişsinde olay aile değilki sadece mesela elinin altında internet var, telefon var al sana bu bir fırsat işte. Ayrıca illa ki ailenin bir katkısı olmuştur mesela kötü yola düşmemen gibi. Bahsettiğin herşeyde bir fırsat eşitsizliği var. Dediğim gibi ben hırsızı filan savunmuyorum ama hırsızlık yapmayacak demekle hırsızlık bitmiyor. Mesela gidip internet kotanı arttırmak yerine interneti daha az daha faydalı kullanıp,oradan artan parayla bir dilencinin karnını doyurup ona o fırsatı tanımak hırsızlığı bitirir. Bitirmese de azaltır emin ol. Denedim, test edildi.
  • Müjde Ar'a bak tam ilgi hastası. Gram saygı duymuyorum şunun gibilere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Müjde Ar'a bak tam ilgi hastası. Gram saygı duymuyorum şunun gibilere
    Seyircilere oynamış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.