Şimdi Ara

Sönmeyen airbag lambası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce yolculuk esnasında ara sıra yanıp sönen airbag işareti artık hiç sönmez oldu. Bugün oto elektrikçinin birisine gittim bilgisayardan arızasına baktı hiç arıza görünmüyordu. Koltuk altındaki soketlerde de sıkıntı yok. Direksiyondaki yerden bir arıza olsa hata kodu çıkmaz mı. Sizce neden olabilir? (Toyota Corolla 2005 Hb)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 2 Temmuz 2016; 11:57:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kenar köşe elektrikçisine gidersen onda sadece motor arızalarını gösterebilien arıza tespit cihazı vardır, airbag hatalarını görebilen bir cihazla bakılması lazım, arada bir çıkan bir arızaysa koltuk altındaki sokettendir, o düzeltilip arıza silinmeden arıza lambası sönmez
  • Aynen arkadaşa katılıyorum.
    Airbus hatası kesinlikle elm cihazından görülür!
    Hata silinip kontak kapalı iken koltuk altı airbag yük sensör fişlerini söküp temizleyin hava falan tutun güzelce takın. Avensis te aynısını yaşadım koltuk altı airbag soketi oynamış düzlettik geçti.

Bu ara cihazs bağlayınca sol direk airbag sensörü hatası vermişti

• Arkadaşlar sağolun, az önce sorunu hallettik. Başka bir oto elektrikçiye gittim. Adama durumu anlattım yüzde 90 koltuk altı elektrik soketinde sorun dedim. Adama yardımcı olup koltukları soktuk. Soket girişinde kablo kopmuş neyse çıkardık lehim yaptık. Toplam 45 dakika sürdü tüm işler. Bir de ön farın bir lambası patlamış onu değiştirdim. Lamba kaç lira dedim osram marka 20 lira dedi toplam ne kadar tuttu peki dedim demesin mi 170 lira ama sana 150 olsun. Oha demek istedim bir an altı üstü lehim yaptı. Cüzdanımda 85 lira para çıktı zor bela ikna ettim. Yahu en dandik elektrikçinin yaptığına bak hem yardım ettim hem arıza yerini direkt söyledim. Adam sorunu ben buldum 40 yıllık tecrübe ile yaptım diyor. Sanki motoru icat etti. Neyse sorun çözüldü ama bu fiyata bile kazık yedim diye düşünüyorum. Bana böyle arızalı bir araba getirin bedava yapayım tüm alet edevat da var bende.

• ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_117070817//tm.htm#117086611

aynı sorunu yaşamıştım çözüldü
    Hatanın tamamı sizde kusura bakmayın,ya da bakın.
    Madem siz arızayı biliyordunuz,alsaydınız havya be kehim telini kendiniz lehimleseydiniz o kabloyu,Hem adam koltuğu söküyor,takıyor,hem lehim yapıyor,ne bekliyodunuz,20 lira mı isteyecekti? Ayrıca önceden yaptıracağınız işin ücretini soracaksınız,kafanıza yatıyorsa yaptıracaksınız.O adam ister 300 yazar 400 yazar,işçiliğine bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbobenzina

Hatanın tamamı sizde kusura bakmayın,ya da bakın.
    Madem siz arızayı biliyordunuz,alsaydınız havya be kehim telini kendiniz lehimleseydiniz o kabloyu,Hem adam koltuğu söküyor,takıyor,hem lehim yapıyor,ne bekliyodunuz,20 lira mı isteyecekti? Ayrıca önceden yaptıracağınız işin ücretini soracaksınız,kafanıza yatıyorsa yaptıracaksınız.O adam ister 300 yazar 400 yazar,işçiliğine bağlı.

Herşeyin akla yatan bir bedeli olur. Sen manava gidince herşeyin tek tek fiyatını her zaman soruyor musun. Adam sana elmanın kilosu 200 lira dese hata bende mi diyeceksin. Arızanın nerede olduğunu ben söylemesem oraya bakmazdı bile belki. Herkes ekmek yapar ama niye gidip fırından alıyor. Sana ekmek 200 lira dese o fırın istedigi fiyata satar o zaman sen git kendi ekmeğini kendin yap mı diyeceksin. Ya da arabasını herkes yıkar ama araba yıkama 100 lira olsa çok normal mi diyeceksin. Ben adama yardım ettim çırağı gibi bir de. Senin gibilerden 1000 lira alsınlar bence çok iyi olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    airbag ikaz lambası
    17 yıl önce açıldı
    Airbag Işığı Sönmüyor
    geçen yıl açıldı
    Lpg Gösterge Işıkları
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Benim gibilerden birşey alamazlar merak etmeyin,ben aracımın herşeyini kendin değiştiriyorum,DS150 delphi arıza programım bile var,bilinçli bir tüketiciyim,fırın ve manav örneğiniz komik.Ekmeğin beya herhangi bir ürünün belli bir ücreti vardır.İşçilik ise tamamen o işi yapan kişinin insiyatifine kalır.Siz hatayı yanlış usta seçerek başında yapmışsınız,ikinci bir hatayı ise Ne kadar alırsın bu işe diyerek sormayarak yapmışsınız.Ben size bunu anlatmaya çalışıyorum.

Şunu da eklemek isterim ki,milyon dolarlık makineyi çalıştıran motorların ve sürücülerin teknik hizmetini yapıyoruz,bir arıza durumunda diagnostiği ve programlamayı da yapıyoruz,bazen biri gelip aynı sizin dediğinizi diyor,iki lehime 3000 lira alıyorsunuz.E kardeşim,git o zaman kendine aç bir yetkili servis,git yıllarını koy ortaya ingilizce almanca bin tane dökümanı öğren,analiz yeteneği geliştir,1000 farklı senaryodan arızayı bul ondan sonra iki lehim at müşterinin gözüne o gözüksün.Fıkra gibi ülkeyiz.

• quote:

Benim gibilerden birşey alamazlar merak etmeyin,ben aracımın herşeyini kendin değiştiriyorum,DS150 delphi arıza programım bile var,bilinçli bir tüketiciyim,fırın ve manav örneğiniz komik.Ekmeğin beya herhangi bir ürünün belli bir ücreti vardır.İşçilik ise tamamen o işi yapan kişinin insiyatifine kalır.Siz hatayı yanlış usta seçerek başında yapmışsınız,ikinci bir hatayı ise Ne kadar alırsın bu işe diyerek sormayarak yapmışsınız.Ben size bunu anlatmaya çalışıyorum.

Komik bir yer yok. Verdiğim örneklerde senin yapabileceğin şeyleri başkası yaptı diye kazık yemen gerekli diye bir kural yok. Eğer arıza yüzde yüz orada olduğunu bilsem zaten ben yapardım. Maliyeti bana 50 kuruş bile olmazdı. Ustanın yanlış olduğu alnında yazmıyordu tesadüfen gittim. Her şeyin bir Emek ücreti var fakat 10 liralık emek edip 100 lira istersen o zaman olmaz.

• quote:

Şunu da eklemek isterim ki,milyon dolarlık makineyi çalıştıran motorların ve sürücülerin teknik hizmetini yapıyoruz,bir arıza durumunda diagnostiği ve programlamayı da yapıyoruz,bazen biri gelip aynı sizin dediğinizi diyor,iki lehime 3000 lira alıyorsunuz.E kardeşim,git o zaman kendine aç bir yetkili servis,git yıllarını koy ortaya ingilizce almanca bin tane dökümanı öğren,analiz yeteneği geliştir,1000 farklı senaryodan arızayı bul ondan sonra iki lehim at müşterinin gözüne o gözüksün.Fıkra gibi ülkeyiz.

Siz de aynen geçen geceki havalimanındaki patlama ücret isteyen taksiciler gibisiniz. Yeter ki elinize imkan geçsin. Ufacık tamir yaptık diye araba fiyatı istersiniz elinizden gelse...

• Arkadaşım halletin mi bilemiyorum ama bu işlerin piri airbagciler, bazı elektrikçilerde anlar ama denk gelmelisin.

Genelde tamponda far yakınlarında bir müşür vardır airbag için, kazadan sonra tam oturmaz, ya da yıkama esnasında su gelir oksitlenir. O noktaya elin girmesi de bayağı meşakkatlidir. Bir baktır.

Şakaya gelmez, kaza olur açılmaz hayatının pişmanlığını yaşarsın...
  • NafirKeyh kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam hallettim. Problem kalmadı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.